Reklama

Ostruhy

bušení paličkou (Út, 24. 4. 2012 - 11:04)

Zkuste nahřát nohy ve...tak tohle může napsat fakt jen debil.
Když Vás bude bolet koleno, nebo hlava, taky zkuste paličku!!!!!!

Ivana (So, 7. 4. 2012 - 17:04)

Zkuste nahřát nohy ve vřelé vodě a pak paličkou na maso klouct v místech kde to bolí. Mně to pomohlo

Soňa (St, 4. 4. 2012 - 20:04)

Když tady čtu ty návody jak na ostruhu,mimochodem já trpím jak kůň čeká mě ultrazvuk,doufám že mi aspoň trošku pomůže.Ale napadlo mě když tu píšete o tom bušení válečkem :-) nemá někdo zkušenost s běháním? Že by jako u toho běhu se to nějak uvolnilo?

Fondana (Út, 3. 4. 2012 - 13:04)

Reaguji na dotazy ohledně...Dobrý den. Teplé obklady se nedoporučují - hrozí rychlý nástup zánětu, který v tomto případě opravdu šíleně bolí.

Romca (St, 22. 2. 2012 - 20:02)

Ahoj je mi 17 a mam na pravé noze ostruhu. Pri chuzi me to dost boli. Chci se zeptat jestli je dobrá operace nebo něco jiného. Děkuji

999999 (Ne, 12. 2. 2012 - 23:02)

Dobrý večer, můžet mi...Dá sa to vydržať.Mám to za sebou už dávno.Asi 5 rokov.Najhoršie to bolo ked dr. trafil to správne miesto-výrastok-ostrohu.A musí to trafiť.Lebo to nemá zmysel.Viem to z vlastnej skúsenosti.Ja som bol na dvoch opichoch.Prvý mi dr. pichol len tak,bez toho,aby našiel výrastok.Bolesť vôbec neustúpila.Dokonca sa zväčšovala.Tak som po čase vymenil dr.Ten mi pätu ohmatával dovtedy,pokiaľ nenašiel výrastok a potom ho napichol.Bolesť postupne vymyzla a teraz ani neviem,že som mal nejaké problémy.

Dana (Ne, 12. 2. 2012 - 19:02)

Také mám dvě ostruhy a vyzkoušela jsem jak ultrazvuk,ozařování, různé masti, rázovou vlnu.Jedna dávka rázové vlny stála 700,- a byla jsem 5x, to je 3500,- pořád mi to za to stálo. Po poslední vlně bolest skoro úplně ustouúpila a já byla štěstím bez sebe. Netrvalo ani 2 měsíce a bolest je tu znouvu a stupňuje se.Asi opravdu není léku a nezbyde, než ji vymlátit násilím válečkem na nudle.

Hana (Út, 24. 1. 2012 - 17:01)

Me ostruhy byly vyleceny pomoci pulsni diagnozy a akupunktury pred vice nez 20 lety. Od te doby se me problemy neopakovaly. Behem 10 dnu mi uplne odesly bolesti a lekari na ultrazvuku nechapali, kam se me ostruhy najednou podely. Ano, take mi ultrazvuk nezabiral, ozarovat me nechteli protoze mi bylo pouze 16 let, tak mi chteli rozrezavat paty... Prvopocatek problemu ostruh neni totiz v patach, ale v nejakem jinem organu v tele (mocovy mechyr, ledviny).

Ivo (Čt, 19. 1. 2012 - 21:01)

Dobrý večer, můžet mi prosím někdo popsat, jak hodně bolí vlastní opich paty a za jak dlouho bolest opichu končí ??? Trpím bolestmi obou pat již asi 1 rok a teď po vyhledání pomoci, mi lékař doporučuje opichy, díky za rady.

a.jung (Út, 3. 1. 2012 - 19:01)

jsem z Prahy, kde se taková...Reaguji na dotazy ohledně ostruhy na patě.
Také jsem se trápila a zkoušela obklady ze
všeho možného,ultrazv,klepání na patu.
Někde jsem vyčetla radu pomocí vratiče obec.Je to bylina, která kvete koncem prázdnin. Večer jsem si nohu máčela asi půl hodiny v dost teplém odvaru z této byl.asi 3 týdny a ostruhy zmizely asi do měsíce. Již jsem i tuto radu někomu doporučila a se stej.výsldkem.

Ostruhy (Po, 2. 1. 2012 - 19:01)

Na ostruhy prý pomůže úplně primitivní klepání patami o zem ráno a večer nějakou minutu, asi tak měsíc možná dva.

Alena (Út, 29. 11. 2011 - 12:11)

Já jsem se trápila s...jsem z Prahy, kde se taková operace dělá, nikdo mi ji nenabídl a dva ortopedové řekli, že o ničem takovém nevědí, díky

Dana (Po, 28. 11. 2011 - 07:11)

Použila jsem rady , už ani nevím od koho, nicméně děkuji, funguje to. Mám už mnoho měsíců bolesti v patě a teď již v obou. Po rengenu mi bylo sděleno, že mám ostruhy na obou nohou. Někde na této diskusi jsem našla, že se má na paty dát, nejlépe přilepit náplastí 3,5 nebo 4,5cm velký měděný plíšek, zabroušený na krajích. Za pokus to stálo. Před týdnem jsem si plíšky vždy na celý den na paty nalepila.Tři dny jsem je nosila. Ostrá bodavá bolest zmizela po dvou dnech, pak jsem jen cítila, že mi z té paty ty destičky něco sají. A skutečně po čtyřech dnech , žádné bodání do pat. Tak asi zruším ultrazvuk,leiser a ozařování. Uvidím, co bude za pár dní či týdnů.D

Tomáš (Ne, 30. 10. 2011 - 21:10)

Mohlo by vám pomoci od bolestí. Je tam uvedeno několik způsobů - http://czech.cri.cn/1/2006/11/01/[email protected]

Zina (Pá, 14. 10. 2011 - 15:10)

Prosím o radu, asi před 5...Já jsem se trápila s ostruhou dlouho,nybaly efektivní ani ozářky,žádná alternativní léčba nezabírala.Nyní jsem po operaci,proběhla defektoskopicky a hned po probuzení z narkozy jsem cítila v patě úlevu,tupá-bodavá bolest je pryč.Teď jsem 3 týden po operaci a po bytě už chodím bez berlí.Příště bych se netrápila a šla rovnou na operaci.

Petr40 (Po, 19. 9. 2011 - 23:09)

Ahoj,měl jsem to na pravé noze,bolesti hlavně po ránu.
Jsem strojník,v práci převážně stojím,takže jsem začal dobrými botami,s měkčí částí pod patou,jinak na chození reeboky na basket,který jsem hrával,mají kvůli doskokům také hodně vypruženou část pod patou.
Do nich podpatěnky,využíval jsem Hekla lava 15 CH a každý večer promasíroval to místo na patě gelem Bisholin,dokud jsem ho nevypotřeboval.
Asi po necelých 2 měsících začala bolest výrazně ustupovat a dnes už o ní vůbec nevím,je to 2 roky zpátky,zaplaťbůh.
Chce to vytrvat,i když chápu,že je to asi hodně individuální.
Přeji hodně štěstí.

Nelly (Po, 5. 9. 2011 - 21:09)

Renato, neboj se ozařování. Já měla také ostruhu a nemohla jsem se bolestí skoro ani postavit na nohu.Pomohlo mi ozařování.Sice to nepřestalo bolet okamžitě, ale nejdříve se mi ulevilo částečně a do měsíce bolest přestala úplně.Je to už dva roky, co mám od bolesti pokoj.

renata (Po, 5. 9. 2011 - 20:09)

Zdravím všechny nešťastníky s ostruhami. Vím o čem mluvíte, mám za sebou rázovou vlnu asi 10 x, je to sice lepší (jen v tom, že můžu alespoň chodit), ale bolest zůstala. Nevím jak budu dále pokračovat. Ozařování se provádí v nemocnici v Protějově.

iwča (Čt, 18. 8. 2011 - 09:08)

Prosím o radu, asi před 5...doktor mi zjistil ostruhy na kotníku a jdu na operaci. Mám už 3 měsíce oteklou nohu a bolí to jako čert. doufám, že zákrok pomůže.

babajaga500 (Ne, 24. 7. 2011 - 02:07)

Můžete mi říct, co je...Asi si myslela,na rázovú vlnu, ja som o tom čítala na nete také odborné články, je to niečo podobné ako keď rozbíjajú žlčníkové kamene alebo ľadvinové bez operácie ale to ťa uspia, toto u nás robia normálne na rehabke majú ten prístroj kt funguje na rázových vlnách, nie som technik ale dá sa to poštudovať na nete, čítala som ale nepodstatne, ale chceš vedieť či to bolí a pomáha. Tak viac to teda nebolí ako keď stúpaš na tú posratú ostrohu v topánke a ak by bolelo veľmi sestra prestane, takže ja som dosť posera, ale fakt sa to dá moja, nič moc bolesť, horšie je na ostrohe chodiť fakt. Mám na oboch nohách zospodu aj na päte zo zadu takže viem presne o čom hovoríš. Neprepláca to poisťovńa , u nás to stojí 10 e , 1 krát, ja som na to bola asi 13 krát ale až po ožiarku, kt mi ńezabralo. Ale skús aj ožiarik ale dala by som najprv rázovku nie je taká nebezp ako ožiarik. Na spodok päty mi zabral ožiar na pätu zozadu rázová vlnka

Reklama

Přidat komentář