Reklama

Zavrate-motani hlavy

Helena (So, 21. 5. 2011 - 20:05)

Nedalo mi to a objednala jsem...Jirino, já tedy nečetla vše, co jsi psala..Ale před léty jsem měla něco podobného, nakonec mne poslali pro nějaká antidepresiva. nešla jsem a stále se snažila..Prostě nakonec jsem šla na pořádné vyšetření-rentgen s kontrastní látkou páteře a mám v háji krční páteř.Nějak srostlé plotynky a vidět to běžně předtím nebylo. Motá se mi hlava, brní někdy ruce, jindy ne..Něco jak ty popisuješ. Jediné co bezva a dlouhodobě pomáhá je, cvičit na krk a posílit svaly v okolí..Netahat břemena v rukách,jako těžké tašky atd. Když si pohodová, zkoušela bych vyšetření dál. Taky vyšší-kolísavý tlak dělá své. Také cukrovka-skrytá a slabá..je toho moc! Ale krční páteř má špatnou kde kdo;-)

Lucie (So, 21. 5. 2011 - 16:05)

Lidi, jak dlouho jste brali...Cau Jirko:) tak jak je? furt zavrat? o praskach vim jen to, ze nektere vubec nezabiraji, ze je nekdy hodne tezke vybrat spravny leky, a ze zabiraji az za dlouho..zrovna jsem mluvila s moji dobrou kamoskou, co mela problemu vic nez dost - od zavrati po bolesti, mravenceni atd. a to skoro cely dny..vsehcny testy delaly, vse ok, nakonec psychika..uz dyl bere AD a je ji fajn..rikala, ze kdyz ji rekli ze je to asi psychika, nemohla tomu vubec uverit, citila se totiz taky jinak v pohode:) asi jako ja, asi jako polovina lidi s PP, taky se psychicky citi ok a pritom maji problemy od psychiky... zkus prijit na to, co by to u tebe mohlo zpusobovat?? me je totiz psychicky taky dobre...pry tyhle vsechny stavy prichazeji prave v obdobi, kdy se nic nedeje a pripadame si v pohode. a lidi rozhodne nemaji problemy jenom, kdyz maji ataku, nebo tu uzkost, jak jsi psala..
Me pomohlo hlavne to, ze jsem si priznala, ze jt o asi psychicky, snazim se trochu zmenit svuj uspechanej zivot, pracovat na sobe..nerikam, ze to pomuze, nevim, jen si myslim, ze nekde to pricinu mit musi!
tak jak je u tebe?:)

Jirina (Út, 10. 5. 2011 - 09:05)

Lidi, jak dlouho jste brali ty prasky na psychiku nez jste citili rozdil v ty zavrati? Ja jsem psychicky naprosto vysmata, ani me netizi zadny temny brime v podvedomi. Rozdil v zavrati naprosto zadnej. Relaxuju, medituju, chodim do fitka, jim zdrave. Prasky mi akorat tlumi sexualni zivot a pusobi lenost :D

Jirina (Út, 3. 5. 2011 - 07:05)

Ahoj chtěl bych se zeptat...Ahoj Davide, byl jsi uz na ORL? Jak dlouho to mas? Jakej druh tresku to byl? Tu zavrat mas porad nebo jen obcas?

David (Po, 2. 5. 2011 - 18:05)

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli také někdo trpí závratí po akutraumatu(třesk v blízkosti ucha).Nebo jaké jsou jsou šance na zlepšení toho to stavu..Je mi teprve 18 let a jsem z toho velice zoufalí...:(

Jirina (Po, 2. 5. 2011 - 08:05)

Ja taky nejak nechapu, jak...No dostala jsem Betaserc 16 mg 3x denne, Seroxat na "major depressive disorder" a pak jeste jedny taky na depku ale to nevim jak se jmenuje...zchecknula jsem to na googlu a tady v SAE je to prej i zakazany..no me to v lekarne normalne dali :D:D:D

Lucie (Čt, 28. 4. 2011 - 14:04)

Ja taky nejak nechapu, jak mame teda poznat, co je vlastne infarkt, a co PP::))) to uz je pak na rady asi pozde:)
co mas za prasky, jak se jmenujou??
ja jsem se rozhodla bez prasku, zatim, hledam, jsme ted v CR, chci jit na tu kranalni terapii a najit si psychoterapeuta..a snad se to zlepsi:)
Me furt prijde stejne divny, co ta psychika dokaze...nejak se s tim neumim vyrovnat nebo spis uverit...

Jirina (Čt, 28. 4. 2011 - 10:04)

Jirko nevim:) ale mrtveni...No tady dva lidi umreli na infarkt kdyz jejich tym projel mistrovstvi v kriketu..asi meli taky PP :D Ty antidepresiva mam jedny na mesic, druhy na 10 dnu..jen doufam ze se to muze kombinovat

Lucie (Čt, 28. 4. 2011 - 09:04)

Diky, urcite se ted zkusim na...Jirko nevim:) ale mrtveni koncetin a mravenceni muze vyvolat psychika, uplne v pohode, lidi maji z psychiky jeste daleko horsi priznaky, je to sila...vzdyt maji treba stejne priznaky jako infarkt, stejne jako mrtvice...znama moji kamosky upadala skoro do bezvedomi, bylo to hrozny, mysleli, ze am nador, nakonec to byla PP...
doufam, ze ti bude lip!! prej ale antidepresiva zabiraj az za dyl, nejdriv je ti prej jest hur nebo co:) ale uz si vysmata, tak to je super::))

Jirina (Čt, 28. 4. 2011 - 08:04)

To jsou klasické příznaky...Diky, urcite se ted zkusim na cinskou medicinu zamerit kdyz mi normalni doktori nedokazali pomoct. Ovesny vlocky v horky vode se daji zaridit :) Akorat po tom budu vypadat jak machna :D

Petra (St, 27. 4. 2011 - 21:04)

Napada me, da se nejak...To jsou klasické příznaky "prázdnoty krve" podle čínské medicíny. Byliny TČM herbs "náramek osmi perel" a jíst hodně na teplo obilnin bez mléka a smaženého www.cinska-medicina.info

Jirina (St, 27. 4. 2011 - 09:04)

Napada me, da se nejak zjistit kolik mam objemu krve v tele? Nemuze tohle vsechno treba souviset nedostatkem krve?? Krevni slozeni mam z testu celkem v poradku, ale to mrtveni koncetin a mravenceni v hlave muze byt timhle zpusobeny taky, ne? Navic kazdej mesic ztracim ohromny mnozstvi krve "prirozenou cestou". Ma s tim nekdo zkusenosti?

Jirina (Út, 26. 4. 2011 - 15:04)

Jirko! no to me pos..:) hele...To vis ze jo, celkove je to tu totalne na lepsi urovni nez cely Cechy. Proto vim ze jezdit tam by bylo jako z blata do louze..ale milionkrat drazsi. Hele po tech praskach jsem vysmata, takze je brat budu uz jen pro to :D Dneska zacnu pravidelny meditace a budu doufat ze to odezni. Do toho beru brat svoje 4 druhy prasku co jsem vcera a dneska nafasovala a modlit se za zlepseni :)

Lucie (Út, 26. 4. 2011 - 15:04)

Rezignuju..Dostala jsem...Jirko! no to me pos..:) hele super zprava je, ze to neni RS ani Arnold, a zadny nador!! nerezignuj, zkus ty prasky, a uvidis, treba to fakt zabere???
najdi si psychoterapeuta, je tam vubec neco takovyho???::))

Jirina (Út, 26. 4. 2011 - 11:04)

Rezignuju..Dostala jsem Betaserc a prasky na silnou depresi :D

Jirina (Út, 26. 4. 2011 - 09:04)

Nedalo mi to a objednala jsem se k dalsimu neurologovi, tentokrat z Iraqu, ktery jsou povestny profici. Jedu tam uz za pul hodiny, takze prinesu novinky opravdu brzo :)

Jirina (Út, 26. 4. 2011 - 06:04)

No tak to se zasmejete :D Na chlamydie jsem se ho ani neptala protoze mi bylo jasny ze jdu zmenit doktora po tom co mi rekl ze to moje mrtveni koncetin a obcasny mravenceni a bolest v kostech je normalni a ze za to muze cirkulace krve :D Aspon jsme zkoukli tu MRI kde rikal ze to Arnold Chiari neni protoze tam sice ocasek pod mozeckem je, nicmene ze nezasahuje pod hranici normalu. RS tam neni a rikal ze zbytek vypada normalne. Vysadil jedny prasky, dal mi nejaky novy na par dnu a rikal ze za 10 dnu mam prijit na kontrolu.

lucie (Po, 25. 4. 2011 - 19:04)

jirko! drzim palce u doktora, pokud by to byl ten arnold, tak to zjisti z toho MRI ne? at se ti to konecne nejak pohne..at je to, co je to! za tebe doufam porad, ze to bude ta psychika!! ale at uz mas jasno vid!
hodne stesti, napis:)

jaja (Po, 25. 4. 2011 - 15:04)

Jiři, hlavně buď v klídku. Já to dřív prožívala podobně. Pořád jsem na to myslela a bylo mi ještě hůř. Jsem velká optimistka a mám pořád spoustu humoru. I když lezu skoro po čtyřech. Rozhodla jsem se, že se nedám a že mě nedostanou. Samozřejmě na mě sem tam sedne pěkná chandra, ale na to je nejlepší jít spát. Vždycky si říkám, že ráno to bude lepší...Říkala mi moje doktorka, že depka k tomu všemu patří. Vše co se týká mozku je vždycky psych. problém.Hledám způsob jak na to nemyslet. Pokud to jde, dělám všechno v klidu. Vím, že nikam spěchat nejde. Z práce přijdu úplně hotová (dělám v reklamě - takže stres, termíny, stres), dám si kafe a cigárko, chvilku posedím a odpočinu. Podporu doma velkou nemám, ale snažím se všechno dělat tak, aby mě to bavilo. Hlavně to chce klídek, všechno pak bolí mnohem méně. A co se týká jogy - chodila jsem na ni. Je to bezva. Naučíš se správně dýchat a uvolňovat svalstvo. Naučíš se správně relaxovat a uklidnit mozek. Taky budeš pracovat s rovnováhou. Ale to správné dýchání je pro tyto problémy to nejdůležitější. Do toho běž - je to fakt dobré.

Jirina (Po, 25. 4. 2011 - 14:04)

Koukam se ze Arnold Chiari symptomy by naprosto sedely. Taky sedi obrazek z myho MRI s tim scanem s wikipedie. Zkusim se na to doktora dneska zeptat. Pokud rekne ze je to blbost aniz by udelal testy, najdu jinyho doktora :)

Reklama

Přidat komentář