Reklama

Tenisový loket

baba (Čt, 8. 9. 2011 - 20:09)

Dobrý večer,tak že vám...Dobrý večer, přes ujištění pana doktora že kloub se hýbe jak má, ruka bolí jak nemá.Mam pocit že mne bolí loket skrz naskrz. Druhé ruce již slibuji že ji operovat nenechám. Možna že za tu bolest múže ultrazvuk ale ona bolela i před tím tak nevím.Známe co jsou po operaci tak nevědí že lokte mají tak nevím . Zkouším vše čaje, tejpy , pásky ale nějak to nezabírá. Dnes jsem nevydžela a byla v posilovně tak si beru prášek na bolest a dobrou noc.

Radka (So, 3. 9. 2011 - 20:09)

Co člověk nezkusí tak...Dobrý večer,tak že vám tejpy ulevily,mě ano.Já zatím netejpuji,akorát při větší zátěží dávám epi.pásku,aby se mi loket tak nezatěžoval.Chodím na tu aku a je to lepší a lepší,ještě mám dvě tak uvidím.Pokud se mi uplně neuleví,tak budu za půl roku opakovat(měla jsem ty obstřiky).Marodím,ale nevím co bude poté až půjdu za dva měsíce do práce.

baba (So, 3. 9. 2011 - 08:09)

Ultrazvuk mi také po operaci...Co člověk nezkusí tak nevěří, nebo spíš tonoucí se stébla chytá.Ted´ už se bude pouze tejpovat nebo lepit hřející náplastě.

fíí (Čt, 1. 9. 2011 - 17:09)

Dobrý večer tak tejpuji,...Ultrazvuk mi také po operaci nedělal dobře.Resp.úplně mi to zhoršil. Vždy jsem po RHB brečel bolestí, než jsem přišel na to, že je to ultrazvukem a pak s ním přestal.

baba (Út, 30. 8. 2011 - 20:08)

Dobrý den, to co popisujete mám za sebou ,čaje piji dodnes s přestávkami, loket přesto bolel tak operace byla takovým řešením že bude líp. Bohužel nevím kde se stala chyba. Jedno vím s druhým nejdu, ted´ bolí oba.Tejpy mám nahrazené hřejícími páskami a je docela dobře ale jak dlouho./dva dny/. Pokud budete pročítati starší přispěvky tak lokty bolí lidi i bez žlučníku. Tak pevné nervy.

Radka (Út, 30. 8. 2011 - 10:08)

Dobrý večer tak tejpuji,...Dobrý den,tak mám po 6 aku-je to trochu lepší,zatím netejpuji,jen v případě velké bolesti,anebo při zátěži dávám epikondylární pásku jak už jsem psala dříve.Mám ještě 4 sezení tak uvidím,dala jsem se i na čínskou medicínu a beru jejich bylinkové prášky,našla jsem si je na internetu http://www.patentnimedicina.cz/(doporučil mi je i p.doktor který mi dělá aku)zde si můžete vyhledat různé-podle obtíží.Já mám Houževnatost bambusového výhonku a ještě si budu přiobjednávat Pilulky hořce,jelikož je to vše spojené se špatnou funkcí žlučníku,mělo by to zabrat,ale až tak po 2-3měsících.Je to drahé,ale co by člověk neudělal,aby nemusel na operaci.Tak uvidím co bude dále,mám ještě rehab.kde mi sestra tlačí na určité body,aby se mi loket prokrvil a k tomu ještě promasírovává hrudník a krční páteř balonky.A co vy jak jste na tom?Držím palce

baba (Po, 22. 8. 2011 - 22:08)

Dobrý den,nevím jestli...Dobrý večer tak tejpuji, mám oblepena záda , neoperovaný loket. Operovaný má předepsan ultrazvuk , který spíš loket dráždí,potom bude také zatejpován. Snad se potom alespoń jednu noc vyspím protože noční bolesti jsou nejhorší. Jak u vas probíhá tejpováni s akupunktura? Tejp mám oranžový.

baba (Pá, 12. 8. 2011 - 21:08)

Dobrý den,nevím jestli... Děkuji za radu.Zkusím co seženu, jinak objednám. Na naší rehabilitaci asi o tom ani nevědí ale v týdnu jdu na placenou tak tam to snad bude lepší. Já měla během tuším tří měsíců min.6 obstřiků a bylo to ještě horší. Akupunktura Vám těžko zabere , protože máte obstřiky, přesto Vám přeji a´t to máte lepší a s operací opravdu počkejte.

Radka (Pá, 12. 8. 2011 - 18:08)

Dobrý večer, za...Dobrý den,nevím jestli pásky seženete normálně někde v lekárně,mě je 2x aplikovala reh.sestra(měla jsem je i na krční páteři)a pak jsem si je objednala přes internet,jelikož prý nikde k sehnání nejsou.Zde jsou stránky http://tejpy.cz/kt-tape/153-kt-tape-consumer-precut-predsekana.html já mám ten modrý-předsekaný.Mě to opravdu ulevuje.A zde zasílám stránky jak se má aplikovat http://www.kttape.com/instructions/tennis-elbow/ začala jsem chodit i na akupunkturu sice je to drahý ale pevně věřím ,že mi to zabere,ale jelikož jsem měla již obstřiky tak mi to zabrat prý nemusí,ale doufám že to pomůže.S akupunkturou souhlasil i ortopen-pokud mi pomůže,že bude jedině rád,jelikož operace nemá prý takový efekt jak si pacienti myslí.Tak jsem ráda,že mi to takhle vysvětlil.Ještě jsem si nechala u něj napsat epikondylární pásku,je z neoprénu na suchý zip.Přesně vám to řeknou i ve zdravotních potřebách.Mě nestála ani korunu,jinak stojí kolem 200,-Kč.Tak to zkuste a doufám že trochu pomůže i Vám.Můžete si ji vyhledat i na internetu aby jste věděla jak vypadá.Držím pěsti a pokud budu mít další dobré zprávy dám vědět.

baba (Čt, 11. 8. 2011 - 21:08)

Dobrý den paní...Dobrý večer, za pojmenování se neomlouvejte je to jednoduche a zapamatovatelné, hesel a zkratek je moc .
Problém ruky je ve špatné,nedostatečné rehabilitaci ./ byla jsem 6x/Dostala jsem doporučení 6 krát si to jěště zopaknout.Bohužel se musím vrátit tam kde jsem byla poprvé , pojištovna to jinak nehradí . Druhý loket jsem zatím odložila.Zkusím pasky pokud je nekde v Hradci objevím jak o nich píše Radka.Jsem otrávená pokud bych tuto diskusi objevila dřív tak se operovat těžko nechám.

fíí (Čt, 11. 8. 2011 - 10:08)

Dobrý den paní Babo,(omlouvám se za zvláštní oslovení, ale nevím jak jinak :-) ). Jak jste dopadla u lékaře? Dost by mě to zajímalo.

Radka (Út, 9. 8. 2011 - 17:08)

Já mám jít příští týden též na operaci ten.lokte,ale rozhodla jsem se,že zatím nepujdu a podstoupím ještě akupunkturu.Operaci beru jako to poslední řešení po tom co jsem zde četla za příspěvky.Zatím jen tejpuji jsou to takové nalepené pásky na předloktí(měla by vám poradit reh.sestra)a je to trochu lepší.Tak uvidím,dám pak vědět jak jsem dopadla,ale věřím že to bude pak v pořádku.Jestli se rozhodnete pro operaci držím palce aby bylo vše lepší než-li teď.

baba (Po, 8. 8. 2011 - 19:08)

Dobrý den. Te´d m napadlo,...Jsem pacient, nemohu si vybrat metodu dle které mne budou operovat. Prostě musím věřit.Nejsem si vědoma že bych si sama ublížila, ruka bolí víc než před operací.Určitě mne čeká i druhá tak potom bych se již ptala jak mne budou operovat.

fíí (Po, 8. 8. 2011 - 14:08)

Dobrý den,děkuji za...Dobrý den,určitě operace nemá za účelem to aby pacienti trpěli ještě většími bolestmi.Spíše si myslím, že Ti co zde píší o neuspěšné operaci měli hlavně smůlu na "šikovné" operatéry, nebo byli špatně diagnostikováni a nebo byl zvolen špatný postup léčby. To je otázka.Jestli snad ještě můžu, tak Vám doporučím a už jsem to tu jednou psal, pořiďte si knihu Tenisový loket od prof. Koudely. Dá se sehnat i na netu. Tam se dozvíte vše. Co jsem tak zvěděl, akupunktura, k tomu se já osobně stavím dost rezervovaně. Taky jsem zkoušel vše co se dalo. Samozřejmě, každý jsme jiný a v medicíně neplatí, že 1+1=2. Jestli Vám bolest bráni v normálních běžných činnostech každý den, tak to už je asi třeba řešit. Jestli operace, ano nebo ne, tak to je Vás.Ale určitě by jste měla mít co nejvíce informací, aby jste se mohla rozhodnout. Určitě dejte vědět, jak se Vám vede.

Radka (Po, 8. 8. 2011 - 13:08)

Dobrý den,děkuji za odpověď,ale stále nevím zda-li mám opreraci podstoupit.Co jsem se zde v příspěvcích dočetla tak jsou bolesti po operaci ještě větší.Chci zkusit ještě akupunkturu,na první sezení jdu ve středu,ale je problém že jsem měla už na každý loket již 2x obstřik,tak že to nemusí hned zabrat,operaci považuji už jako poslední východisko.Zatím to s bolestma ještě vydžím a pak se uvidí.Určitě se ozvu jak jsem dopadla.

fíí (Po, 8. 8. 2011 - 13:08)

Dobrý den, ruka...Dobrý den. Te´d m napadlo, psala jste, že máte operac dle Hohmana. Nemůže být problém v tom co popisuji o příspěvek výše?

baba (Po, 8. 8. 2011 - 13:08)

Dobrý večer, zajímalo by...Dobrý den, ruka bolí,pne,bolest postupuje až k prstům ruky. Padaji předměty dál, nevím co dál. Ve středu se jdu poradit s lékařem a pravděpodobně zrušit operaci druhého lokte.

fíí (Po, 8. 8. 2011 - 12:08)

Dobrý den, jsem laik, ale dost se o tuto problematiku zajímám. Operací se provádí několik druhů. Asi nejrozšířenější je dle Hohmana a nebo dle Boyda-Mcleoda. Postup lze ve zkratce najít na netu, když zadáte tato jména. Např.na stránkách nemocnice Šumperk a pod. A nebo na youtbe (tennis elbow surgery).Operace dle BoydaMc-leoda je defacto rozšířenější operace dle Hohmana. Tzn, že se odetne postižený úpon a zkrácený sval se přišije k ostatním svalům. Operace dle BoydaMc-leoda navíc zkontroluju i kloub,kdy bývá u chronických potížích postižena synoviální řasa (plika). Bývá zvětšená, zduřelá, může se projevovat přeskakováním v kloubu, bolestivostí v kloubu a bolestivým tlakem nad kloub. Dále může být v kloubu postižena chrupavka, která se také při operace ošetří. Tato postižení v kloubu nejsou u všech pacientů. Samozřejmě následná rehabilitace a návrat do běžného života je pak delší. Dává se sádra na 2 - 3týdny. U operace dle Hohmana někdy jen šátek. Je otázkou, proč se vlastně používá operace dle Hohmana, když tato metoda neřeší změna v kloubu a potíže pak mohou přetrvávat. Jestli máte potíže rok, tak tu riziko, že máte tyto změny v kloubu jsou. Samozřejmě nemusí to být tak. Ale, dle mého názoru je lépe provést operaci, která řeší všechny problémy najednou a nespoléhat na to , že možná změny v kloubu nenastaly.Pak nemá efekt a obtíže přetrvávají. Určitě se podrobně informujte lékaře, jaký zákrok Vám bude dělat a nechte si vše vysvětlit. Tolik co mě napadá. Jestli Vás ještě něco zajímá, tak co budu vědět rád dpovím.

Radka (So, 6. 8. 2011 - 20:08)

Dobrý den,již skoro rok mám také problémy s lokty obstřiky ani rehabilitace mi nezabraly ortoped mi doporučil operaci,hrozně se bojím.Může mi někdo napsat průběh operace a co mě poté čeká.Zda-li už budu bez bolestí a nebo bolesti budou nadále(loket bolí poté co mám ruku skrčenou a chci ji natáhnout a naopak.V noci se budím pokaždé když rukou pohnu.Děkuji

fíí (Pá, 5. 8. 2011 - 20:08)

Unava, celková slabost to si...Dobrý večer, zajímalo by mě, jak se komu z vás všech daří po operaci. Dejte vědět.

Reklama

Přidat komentář