Reklama

Miniinterupce

boby (So, 30. 5. 2009 - 11:05)

Já mám děsný strach,mám přítele,který se ujal dětí a to když manžel utekl k mé nejlepší kamarádce,jenže se mnou nemá vůbec styk,tak jednou do půl roku,jsem mladší a bohužel jsem se jednou opila a ulítla a teď mám strach,když to čtu od doktorky popsané a sama se tu klepu,tak to je nefér takhle to popisovat,já jsem silný astmatik a narkoza je pro mě problém,když to od ní čtu tak jsem ve stresu víc.

Návštěvník (St, 27. 5. 2009 - 10:05)

Jo a este vzkaz vsem chytrolinum, ktery tady ty divky, ktere se rozhoduji pro interupci odsuzujou a pritom sami nikdy v takovy situaci nebyli - jdete taky do prdele. Cloveku se to keca, kdyz je v pohode, co? Jinak este vzkaz pro CHUBY - preju ti hodne stesti, verim, ze vam to vyjde a brzo budete mit dalsi miminko.

Návštěvník (St, 27. 5. 2009 - 10:05)

Mila pani doktorko, myslim si, ze ste pekna krava. Misto abyste se snazila pochopit divky, ktere se rozhodnou pro miniinterupci ci dokonce interupci, pro ktere to neni URCITE lehka vec, tak tady akorat blabolite veci, ktere je rozhodi este vic. Jdete se vycpat.

Návštěvník (Út, 5. 5. 2009 - 12:05)

A vidíte se? Je vám 30 let. Myslíte si, že příroda čekala, že lidé budou přežívat třicet let kdy jim hrozí predátoři, nemoci, zranění a jiné věci?
Bude to stát trochu víc práce, ale ne kvůli interrupcím.

chubby (Út, 5. 5. 2009 - 09:05)

Za vsechno preci vzdy muze zena. Ta se ma chranit pred otehotnenim, aby laskave muzi bylo pri ejakulaci co nejlepe. Mela jsem 4 interupce, v 15, 16, 17 a 19. Pokazde a neponaucitelne skoro ten samy duvod, Vynechani antikoncepce. Dneska mi je 30 a miminko chci. Tak jak na to? Uz jsem se zbavila pocitu vinny. Snazime se s manzelem teprve druhym mesicem. Driv jsem do toho vlitla jak po masle. A dneska me to bude stat asi trochu vice prace. Je tu nekdo s podobnym pribehem??

Lucie (Ne, 3. 5. 2009 - 16:05)

Kdy začít se sexem, to je trochu nejasné... doktoři říkají "šestinedělí" aby si byli úplně jisté, ale už z logiky věci je to blbost - když je šest týdnů dostačujících po porodu, tak po maličkém roztažení při miniinterrupci to musí být mnohem méně.
Osobně bych počkala minimálně jeden týden a druhý týden používala kondom. Jestli máš prozkoumaný svůj děložní čípek v normálním stavu, tak to můžeš zjistit pohmatem, jestli už jsi zavřená. Prosím ve sterilních rukavicích (každé zdravotnické potřeby).

Zdeněk2 (Ne, 3. 5. 2009 - 00:05)

Obvykle se požaduje zdrženlivost do první menstruace, ta může přijít až po 6 - 8 týdnech (šestinedělí). Protože pro ženy, které jsou zvyklé na pravidelný intimní život, to může být těžko splnitelný požadavek, někteří lékaři připouštějí styk i dříve, pokud žena nemá žádné potíže, ale v každém případě musíš použít kondom. Už jenom proto, že další potrat je v současné době u nás povolen až po půl roce, takže teď musíš být opatrná jako nikdy předtím.

Zdeněk2 (Ne, 3. 5. 2009 - 00:05)

Obvykle se požaduje zdrženlivost do první menstruace, ta může přijít až po 6 - 8 týdnech (šestinedělí). Protože pro ženy, které jsou zvyklé na pravidelný intimní život, to může být těžko splnitelný požadavek, někteří lékaři připouštějí styk i dříve, pokud žena nemá žádné potíže, ale v každém případě musíš použít kondom. Už jenom proto, že další potrat je v současné době u nás povolen až po půl roce, takže teď musíš být opatrná jako nikdy předtím.

Katka (So, 2. 5. 2009 - 21:05)

Dobrý den,za jak dlouho po miniinterupci mohu mít pohlavní styk? Děkuji za odpověd

Lucie (So, 2. 5. 2009 - 21:05)

Jano, většinou se to dělá tak, že do nemocnice přijdeš dopoledne, odpoledne se probereš z narkózy a až se vzpamatuješ, tak tě pustí domů, ale občas si někoho nechají přes noc, když je podezření na komplikace.

jana (So, 2. 5. 2009 - 14:05)

dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli když pujdu na miniinterupci zda budu muset lezet nejaky den v nemocnici dekuji za odpoved

Lucie (So, 25. 4. 2009 - 11:04)

Marto, pokud tě nevyčistili dokonale (tzn. že krvácíš, takže v děloze ještě nějaký bordel zbývá), tak je to normální - jsou to stejné stahy jako při silné menstruaci, tělo se snaží "vymačkat" ven odpadní materiál.

marta (Pá, 24. 4. 2009 - 16:04)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, včera jsem podstoupila miniinterupci, bolesti v podbříšku jsou asi normální, i na druhý den?? Krvácení se již ustálilo ale mírné bolesti pořád jsou. Chtěla jsem se tedy zeptat, zda je to normální?

jana (St, 15. 4. 2009 - 21:04)

Já byla taky na miniinterupci,píchli mi taky injechci,brala jsem i prášky abych dostala menstruaci a nic.Dostala jsem to až za 10.měsíců.

Helena (Ne, 12. 4. 2009 - 15:04)

Katolický klérus totiž nesmí souložit, takže ostatním lidem závidí, a každou ženskou která si užila by chtěl hned trestat těhotenství a porodem, ať si za to trpí, děvka jedna.
O žádné embryo jim vůbec nejde, a klidně by ty novorozence rovnou škrtili, hlavně že si děvka vytrpěla svoje.

kacka (Ne, 12. 4. 2009 - 13:04)

já si myslím, že toto rozhodnutí je na každé ženě a rozhodně miniinterupci a potrat neodsuzuji. To, že to odsuzuje církev, která v histirii upalovala nevinné ženy za čarodejnictví mi přijde hodně ubohé. Vražda to určitě není.

Katka (Po, 30. 3. 2009 - 16:03)

nechápu proč nazývat miniinterupci a interupci vraždou.Já na mini byla a rozhodně nemám pocit že jsem vrah.Mám čisté svědomí.Pro ten plod by bylo stokrát horší kdyby se narodil a trpěl by v bídě a chudobě.Lepší je těhotenství přerušit než aby pak dítě trpělo mými chybami.Každý má k prerušení určitě vždy vážný důvod a nedělá to jak koníček.Tak proč ho za to odsuzovat a nadávat mu.Ty bys chtěla aby ty děti radši trpěli?To snad ne.

alena (Pá, 27. 3. 2009 - 12:03)

dobry den. Pocas dovolenky som nechcela dostat menstruaciu, tak som pokracovala v brati tabletok, lenze aj tak som menstruaciu dostala (dost silnu) a zabudla som si vziat tabletku (2. v poradi). Tabletku som vzala cca o 13 hodin pozdejsie nez som mala. Chcela by som sa opytat, ci je moznost otehotnenia v takomto pripade. kedy najskor po otehotneni sa da zistit ci som tehotna alebo nie?

Zdeněk2 (Út, 24. 3. 2009 - 20:03)

Anemarie, pokud žiješ jako každé jiné zdravé děvče, nevíš nikdy, kdy otěhotníš. Každá antikoncepce může selhat, takže je jenom na Tobě, jaká metoda Ti bude nejlíp vyhovovat a nemusíš si nic vyčítat. Už jednou jsi dokázala, že jsi zkušená ženská a nehoda Tě nezažene do kouta a potrat Ti pomůže i tentokrát. Po zákroku ale musíš být opatrná jako nikdy předtím, protože plodnost se velmi rychle obnovuje a další potrat je u nás povolený až půl roku po předchozím!

daggy (Út, 24. 3. 2009 - 17:03)

Samozřejmě,že stáří a velikost embrya/plodu musí odpovídat zhruba početí po poslední menstruaci.Pokud je tomu jinak a žena krvácela i první měsíce těhotenství (stává se výjimečně,ale přesto někdy),ultrazvukem se přesně stáří těhotenství (podle velikosti embrya/plodu) určí a tím i jaký je třeba provést zákrok.
Většinou dochází k otěhotnění 12.-20.den menstruačního cyklu a to není zas tak velký rozdíl,a protože se miniinterrupce vyřizuje co nejdříve po zjištění známek těhotenství,dá se to většinou do 8.týdne stihnout.Tzn. když mi nepřijde menzes,2-3dny,udělám test a když je pozitivní,vnutím k lékaři jako akutní případ.Pak mi zbývají přibližně 2 až 4 týdny (podle času zjištění těhotenství)na další potvrzující vyšetření,doporučení od praktického lékaře a domluvení termínu v nemocnici.
Většina žen si při opoždění menses udělá brzy test.
A ty ženy,co krvácí i po otěhotnění toto často dědí po matce a měly by s tím počítat a v případě podezřelých nevolností nebo podobných těhotenských příznaků si taky test udělat,i když měly "menses".Přece musí vědět,že měly nechráněný styk a otěhotnět je možné.A to krvácení většinou je slabší než obvykle.

Reklama

Přidat komentář