Reklama

Zážitky z vojny

byl jsem zabite (Ne, 24. 8. 2014 - 21:08)

ten tvůj kvalitní externí pramen, který ty dáváš k disposici, má také slabiny. například ten že občané Hongkongu a Macaa nemusí sloužit v čínské armádě, tedy jim ČÍNA nemůže bránit, ale musí jim službu odmítat, pokud se najde tupý jedinec, který by chtěl vstoupit do armády. A nakonec stejně tvé tak vysoce kvalitní iformace stojí za hovno, protože zajímají jen velice úzkou skupinu, prakticky jak jsem četl ostatní příspěvky nikoho.

David (Ne, 24. 8. 2014 - 18:08)

> Jsi chytrej debil, jsi nemocný člověk a potřeješ dostat pořádnou přes dršku!

Budeš se muset smířit s tím, že tohle zůstane jen u tvého přání. Možná ti pomůže, když si omyješ přirození vlažnou vodou.

k (Ne, 24. 8. 2014 - 16:08)

Čína má téměř miliardu a čtyři sta ....

Ano, počet obyvatel, to je pravda, k tomu počtu, KTERÝ BYL JEDNOU UVEDEN V TISKU, bylo ještě uvedeno že mohou číńané uvést do chodu asi 400 mil záložáků. ale podle mě to je jedno, ta čísla jsou stejně jen neověřená a obvykle jen spekulace. Mě jen zaráží že ty meleš páté přes deváté, sám shazuješ názory druhých, uvádíš že se vyjadřuješ situaci jaká ve světě je a ne jaká by mohla být. přitom sám uvádíš všelijaké úmrtí způsobené vojenskou službou., ale žádné konkrétní případy. také pouze spekuluješ a lžeš. Lžeš ještě víc než ti blbí komunisté. Na Oprátce OH spekuluješ o tom kdyby žila, jak by musela žít, stát ve frontách a různé přiblblé úvahy. Jsi chytrej debil, jsi nemocný člověk a potřeješ dostat pořádnou přes dršku!

Kdo si dnes pře (Ne, 24. 8. 2014 - 16:08)

znovuzavedení nucené vojenské služby kvůli odvrácení nějakých potenciálních vojenských hrozeb, ten by mohl se stejnou logikou požadovat i obnovení systému nevolnictví pro přinucení vysokého procenta české populace k manuální zemědělské práci za účelem odvrácení hrozby nedostatku potravin, nebo by mohl požadovat třeba i znovuzavedení režimu pobělohorské náboženské netolerance, který byl u nás zrušen tolerančním patentem, v zájmu odvrácení hrozby náboženského extrémismu.

Honza (Ne, 24. 8. 2014 - 14:08)

Čurákovina je že jsi se...LUKU, nezapírám a klidně přiznám, že mam IQ 76.

Ale ty zřejmě budeš asi velkej expert.

Tak mi řekni, proč se podle tebe před deseti lety zrušila vojna.

David (Ne, 24. 8. 2014 - 14:08)

Západ samozřejmě zamezil další sovětské hegemonii ve středo-východní Evropě.

David (Ne, 24. 8. 2014 - 14:08)

Čurákovina je že jsi se...> A co Korea, která pořád straší útoky na Japonsko. Takže když nebude ve světě protiváha, síla která bude stát třeba proti těmto armádám, tak za chvíly by byly jako kobylky v Evropě. Oni už se sem stěhují. Pomalu a jistě nás zaplaví.

Hystericky meleš páté přes deváté, takže se na tvá slova prakticky nedá reagovat.

Mícháš dohromady vojenské hrozby, migraci a systém vojenské služby v době míru. Tyto věci spolu sice souvisí, nicméně kvalitní debata o podobných věcech vyžaduje přesné myšlení.

A pokud si myslíš, že na všechny problémy lidstva či Západu je odpovědí nucená základní vojenská služba, uvědom si laskavě, že i Západ v době studené války aplikoval tuto praxi spíše sporadicky, a přesto porazil Varšavskou smlouvu, a zamezil tak nejen další sovětské hegemoni středovýchodní Evropě, ale nepřímo i další existenci samotného Sovětského svazu.

David (Ne, 24. 8. 2014 - 13:08)

Čurákovina je že jsi se...> A to co tvrdí David o Číně je hloupost, Čína má obrovskou 4 milionovou armádu a může naverbovat podle potřeby dalších 50 i více milionů vojáků.

Čína má téměř miliardu a čtyři sta miliónů obyvatel, takže by teoreticky mohla naverbovat armádu o síle několika set miliónů mužů. Jenže bavíme se zde o nucené základní vojenské službě v době míru, a já jsem se vyjadřoval k situaci, jaká dnes ve světě aktuálně opravdu je, a nikoli jaká by teoreticky mohla být.

V Číně sice mají všichni občané brannou povinnost, nicméně do armády v praxi rukují pouze dobrovolní zájemci. A svým občanům z Hongkongu a Macaa ještě ČLR naopak brání ve službě v armádě.

Lidé nejen na tomto diskusním vláknu by si měli pozorně přečíst, o čem ostatní účastníci mluví, než začnou jejich informace buransky shazovat se stolu a odmítat. A pokud jim je dokonce dán k dispozici i kvalitní externí pramen, platí to dvojnásob.

Honzo, (Ne, 24. 8. 2014 - 13:08)

překvapuje mě, že jsi byl na vojně. Podle tvých projevů jsem soudil, že máš papíry na hlavu.

LUK (Ne, 24. 8. 2014 - 08:08)

Na vojně jsem...Čurákovina je že jsi se Honzíku narodil, vojna není vůbec zbytečná a to jsem také člověk, který vojnu nemá rád. A to co tvrdí David o Číně je hloupost, Čína má obrovskou 4 milionovou armádu a může naverbovat podle potřeby dalších 50 i více milionů vojáků. A co Korea, která pořád straší útoky na Japonsko. Takže když nebude ve světě protiváha, síla která bude stát třeba proti těmto armádám, tak za chvíly by byly jako kobylky v Evropě. Oni už se sem stěhují. Pomalu a jistě nás zaplaví. Takový jedinci jako ty mohou ale být klidní, tvoje IQ nestačí chápat takové věci jako potřeba armády.

Honza (So, 23. 8. 2014 - 20:08)

Na vojně jsem byl.

Vojna je čůrákovina, a nepochopim, jak neska vůbec někdo muže uvažovat vo tom, že by se zase zavedla - když se přece zrušila právě proto, že byla na hovno.

David (So, 23. 8. 2014 - 15:08)

Moc se v tom patláte. Podle...> Podle toho, co tu píšete, bych Vás tipoval na ... anarchistu, který neuznává žádné autority...

Na jedné straně o mně tvrdíte, že jsou USA mým "velkým vzorem", a na straně druhé jsem podle vás anarchista, který neuznává žádné autority. Jde to dobře dohromady?

Jsou USA se svými obrovskými ozbrojenými silami a federálními agenturami typu CIA a FBI anarchistické? Veteráni z Koreje a Vietnamu by o tom mohli povídat své.

A může rozumný člověk, kterému jde o základní, starými měšťanskými osvícenci i mnohými jejich předchůdci postupně definovaná, formální lidská a občanská práva a svobody, být současně anarchistou? Vždyť všude tam, kde se anarchisti pokusili zavést svoje modely společnosti, maximálně do pár let ztroskotali.

Nucené verbování do armády se mi ovšem opravdu nelíbí - zejména v případech, kdy existují rozumné alternativy pro zajištění národní, respektive kolektivní, bezpečnosti. Na tom však neshledávám nic extremistického či anarchistického.

Základní vojenskou službu v době míru dnes již nezná většina zemí světa s většinou světové populace, a k těmto zemím v praxi patří dokonce i komunistickou stranou stále ovládaná Čína.

Jak si jednotlivé státy současného světa v tomto ohledu stojí, přibližně ukazuje mapa na této webové stránce:

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service

mamut (So, 23. 8. 2014 - 01:08)

mohou vzpomínat na vojnu...Do jisté míry máte pravdu, ale že bych si pamatoval ze svého mládí jen to hezké a snažil se tak vytěsnit ze své paměti to zlé, v tom nesouhlasím. A že jsem obého zažil dost. Faktem je, že vojna není kojná.

mamut (So, 23. 8. 2014 - 01:08)

> Podsouváte mi...Moc se v tom patláte. Podle toho, co tu píšete, bych Vás tipoval na nějakého absolventa filosofie (či podobného absolventa humanitního oboru) a anarchistu, který neuznává žádné autority. A že Vám v něčem nerozumím ? Nemusím zas za každou cenu rozumět všemu a všem. Já mám svůj názor, Vy též. Každý máme jiné životní zkušenosti a podmínky, ve kterých jsme vyrůstali.

Někteří muži (Pá, 22. 8. 2014 - 23:08)

mohou vzpomínat na vojnu víceméně rádi jaksi i navzdory tomu, že to byla vojna.

Vojenská léta obyčejně patřila k létům mladosti, a vesměs tedy i relativně velké fyzické i psychické odolnosti, všeobecně kypícího zdraví a značné sexuální energie.

Tyto obecné přednosti mládí mohou u některých mužů v jejich vzpomínkách na vojnu vyvažovat vojenskou buzeraci, omezená práva vojáka, nepohodlí, drsné zacházení, různá nebezpečí, komplikace s přervanými partnerskými a mezilidskými vztahy z místa bydliště a jiná negativa vojenského života.

! (Pá, 22. 8. 2014 - 20:08)

V blázinci pustili za odměnu chovance k internetu.

David (Pá, 22. 8. 2014 - 20:08)

tady o nabralo jiný směr,...Eventuelně sračky spammera.

U (Pá, 22. 8. 2014 - 19:08)

tady o nabralo jiný směr, takže místo Zážitky z vojny se to může jmenovat Sračky života. OK

David (Pá, 22. 8. 2014 - 19:08)

Podsouváte mi neskutečné...> Podsouváte mi neskutečné myšlenky. Nevím, proč by mělo být mým zbožným přáním Vaše utrpení. To si moc fandíte.

To je ale spíše nedorozumění. Já si o vás samozřejmě nemyslím, že by vám dělalo nějakou zvláštní radost, kdybych se já měl co nejhůř. (Ostatně ani já bych neprožíval nějaké zvláštní pocity blaha, kdybych se o vás třeba dozvěděl, že vás pravidelně bije personál nějakého starobince.)

Myslím si jenom, že by vás logicky relativně uspokojilo, kdybych vám řekl, že se mi nelíbila vojna třeba proto, že mě na ní znásilňoval nějaký politruk, že mě na ní pravidelně bili mí velitelé, náčelníci i mazáci, a že mě na ní pokazili játra nebo jiné orgány brómem.

Pokud vám ale tvrdím, že jsem vojnu neměl rád i navzdory tomu, že se mi tam nic podobého nestalo, a pokud svoji nelibost z vojny místo toho zdůvodňuji něčím tak subtilním, jako bylo omezení mých formálních lidských a občanských práv a svobod během mé základní vojenské služby, je to pro vás japonština a vůbec mi nerozumíte. A právě to vás irituje.

David (Pá, 22. 8. 2014 - 17:08)

Podsouváte mi neskutečné...> místo užitečné práce...

Republice více práce, to je naše agitace...

Tak trochu vás chápu. Rusi, narozdíl od těch předchozích okupantů, možná nechtěli český národ dílem pocizinčit, dílem vystěhovat a dílem vyhubit. Podobné věci dělali spíš Baltům či krymským Tatarům, kterých se v posledních měsících, jistě k jejich velké radosti, opět zmocnili.

Pokud jde o můj studijní obor a alma mater, to se nezlobte, ale nemůžu sloužit. Podobně jako to děláte i vy a téměř všichni ostatní na Doktorce, chci i nadále využívat anonymního charakteru této diskuse.

Reklama

Přidat komentář