Reklama

nehty-zarůstání

Jiří (Po, 24. 6. 2013 - 18:06)

asi měsíc mám zarostlý nehet na palci u nohy již před 5 lety jsem byl na zákroku kde mi doktro neht upravil a celých těch 5 let byl klid až do ted když mi zase začal zarůstat nehet. Repektivě jsem si nechtěně špatně nehet ustřihl protože mě tlačil tak mi si půlka nehtu zůstala někde pod kůži. Nehet jsem si vypiloval prostředek aby se zvedl ale nepomohlo to. Tak jsem si na 3 dny 2x dal na nehet klasický višňák co mají na chirurgii dá se sehnat v lekárně :) palce byl opuchly a ted není vubec jen mírně zarudlý už z toho neteče ani skoro vubec žadny hnis ale pořád to bolí když zatlačím na špičku seshora palce. Myslíte že se to časem samo spraví k doktorovi se bojím navíc si nemužu dovolit marodit 14 dnů kdyby mi dělal zákrok.

sobillka (Čt, 20. 6. 2013 - 17:06)

Zdravím, můj manžel také na zarůstající nehty trpí od dětstí, stejně jako jeho maminka...je to asi i dědičné. Vždy skončil na chíře a nehet mu strhli (kdo to zná ...ví jaká je to ukrutná bolest). Od té doby co používáme gelík vyrobený ze 17 ti druhů bylin, do 3 dnů je po bolesti a po hnisu. Nehet se krásně zhojí sám:-) používáme ho doma na jakékoli bolístky, je perfektní! [email protected]

Sharka (Po, 17. 6. 2013 - 16:06)

ach ty nehty na palcích!!! I já mám bohužel tyto zkušenosti...Jednou mi nehet odstranili jen částečně-po straně, po opětovném zarůstání mi ho strhli celej. Jenže než vyrostl, udělala se mi nahoře na palci taková bambulka, kterou tu nehet nemohl přerůst-začal tedy zarůstat do té balbulky-řešením byla plastika. A teď? Asi mi ji udělali blbě, protože je to asi 5 týdnů a mě ZASE zarůsá nehet po pravé sraně....se z toho zblázním! Ještě že je teplo a můžu nosit sandále, ale opět musím na chirurgii, protože je tam zánět. Jestli někdo vynalezne něco, co by tyhle problémy řešilo trvale, tak mu budem všichni vděční! Je to o bolesti, ale i o penězích-neustálé jezdění na převazy, neustálé placení 30ti korunových kolků....ach jo :(

Jirka (St, 22. 5. 2013 - 17:05)

Dobrý den,

mám problém se zarostlým nehtem u palce na noze a jsem objednaný k resekci obou nehtových valů a plastice lůžka. Chtěl bych se zeptat, jestli tu není někdo, kdo by se podělil o informace ohledně tohoto zákroku a hlavně o době léčení (jestli po zákroku je noha úplně "nepoužitelná", nebo se dá normálně chodit).

Předem díky za reakce :)

Jana (Pá, 19. 9. 2014 - 13:09)

Dobrý den, před čtyřmi lety vynalezl novou metodu řešení zarostlých nehtů pan Arkady z Polska. Více informací naleznete na www.zarostlynehet.cz

Přeji hezký den.

Jana

bearnsdorf (Čt, 3. 7. 2014 - 14:07)

Byt trochu "bordelar" a nestrihat nechty az k polstarkum. Nevytrhavat zadery.

Mi se to stavalo nekolikrat u palce leve nohy, jak je to s ostnimi nevim. Ale ne pod narkozou, jen pichnuty mezoprocain, do pulky nehet nastrinout, strhnout. Uz si davam pozor. Nekdy pomuze, kdyz citim(pekelne to boli pri doslapnuti, jak ten okraj nehtu zareze do masa), ze je zle, sbrousit stred nehtu, aby se okraje od luzka zvedly, nasilne nadzvedavat okraj, atd.

niky (Čt, 3. 7. 2014 - 12:07)

Dobrý den, je mi 17 let a už od 15-ti trpím zarůstáním nehtu. Již 6x sem byla strhávat pod narkozou cely nehet a pokazde se mi to vratilo. Prosim o nejake rady, jak se tohoto problému zbavit, děkuji moc za rady.

Bearnsdorf (Pá, 3. 5. 2013 - 11:05)

Mě pomáhá, když udělám...to slysim poprve, muze to byt take ucinne.

Proboha, kdyz se divam s odstupem 2m na monitor a vidim tam ty sve hrubky, poleva mne studeny pot. Nevim, jak mne napadlo psat NECHTU. Oh ja stary vul.

Marie (Čt, 2. 5. 2013 - 19:05)

Dobrý den mému synovi je 14...Mě pomáhá, když udělám takovou maličkou vatovou kuličku a párátkem ji nacpu pod zarůstající okraj nehtu, kam až to jde. A nechám ji tam.

Bearnsdorf (Čt, 2. 5. 2013 - 10:05)

Uz jsem to psal nekolikrat. Nechty strihat do roviny, tak aby okraje nechtu byly mimo luzko.
Kdyz uz se mi to stalo a zacalo bolet, pouzil jsem metodu pilnicek - viz vyse a soucasne nadzvedaval okraje nechtu, aby vylezly z luzka.
Musim ale rict, pokud uz je nehet zarostly, tvori se na jeho zarustajicim okraji takova "ziletka" a to uz nic jineho nepomuze nez strhnout.

Martina (Čt, 2. 5. 2013 - 09:05)

Byla jsem na trhání a i na operaci nehtového lůžka a nepomohlo to. Takže půjdu asi zase na trhání. Úplně kašlu na to, že se mi tím potentuje celej nehet, ale to je šílená bolest, deformuju si nohu tím, že správně nechodím, ale to nejde normálně chodit. Jediný co, tak amputovat ten palec, protože to je fakt strašné!!

Mgr. Veronika M (St, 5. 3. 2014 - 16:03)

Krásný den, jsem podoložka a zabývám se orthonyxií, tedy rovnáním nehtů,ráda bych upozornila na možnost neinvazivního a dlouhodobého řešení zarůstajících nehtů pomocí nehtových rovnátek.
esthesia.cz

Pavla (Čt, 27. 2. 2014 - 15:02)

Strhávat nehty je...může mi prosím někdo poradit, kde bych MUDr. Zdeňka Vokouna sehnala, na Karláku o něm nevědí. Můj syn má obdobné problémy. Můj e-mail: [email protected] Moc děkuji

Vyřešení zarost (Čt, 28. 10. 2010 - 19:10)

ahoj měla jsem zarostlý nehet na palci u nohy trápila jsem se s tím asi půl roku byla jsem u dvou chirurgů a každý radil něco jinýho pak jsem zkusila laserové centrum a od té doby mám pokoj.Udělají vám malinký zákrok skoro vůbec to nebolí.Doktorka udělala takový kanálek a na ten zarostlý nehet nasunula umelou trubicku a v ty trubicce pak rostl nehet mela jsem tu trubicku asi 2 mesice pak ji vytahla a mam klid.V ničem vás to neomezuje jen si to musíte vyplachovat peroxidem a přelepit náplastí všem doporučuji!!!! kontakt: LC Anděl http://www.lcandel.cz/ je to jen v praze

rajče (Pá, 17. 9. 2010 - 09:09)

mám problém v tom že mi neustále zarůstají nehty u palců na nohou. Pokaždé když mi zarostne ten nehet tak to strašně bolí a po době když si ten kus co mi zarostl neodtrhnu tak to začne hnisat. Poraďte mi někdo prosím co s tím mám dělat, aby m to pořád nezarůstalo. Jo a Mireček, mám to stejný jako ty. Když jsem pak byl u jinýho doktora tak ten mi řekl že to bude plastika. Teď tam mám na noze asi 12 stehů protože nějaký blbí doktoři v motole si s tím museli furt hrát.

Mireček (So, 11. 9. 2010 - 20:09)

Mému známému již několik...Pokud budete chtít nějákou radu [email protected] rád poradím a řeknu nějáké fígle myslím si , že po roku kichání to znám na spamět :-)

Mireček (So, 11. 9. 2010 - 20:09)

Takové zkušenosti mám...Zdravím vás všechny a hlavně autora u tohoto článku bohůžel je mi 16 a na ambulanci mi to udělali jak tady řekl autor nechoďte na ambulance (vyserou se na vás a jediné řešení je but strhnout nehet nebo vám to udělají tak že za 14 dní jste tam Z5 bohužel má takovou skušenost , že jsem tam šel a udělali mi to tam 3 krát na každé noze protože je mi 16 a chodil jsem tam téměř v kuse jak mi to udělali zahojilo se mi to a pak jsem tam šel s druhou nohou ta zatím ta druhá se zase nějak podělala....takže v kuse tak 2 měsíce! Nikomu to nepřeju aby trpěl jak já...pak jsem řekl dost a jel jsem do Olomouce za plastickým chirurgem a ten mi řekl jestli jsem si to dělal sám nebo jestli jsem na hlavu cituji:"kdo vám toto udělal,tak zmrvené lůžka jsem nikdy neviděl! Dělal mi to na 7 zákroků u každé nohy aby to vypadalo alespoň trochu slušně a aby mi spravil nehtová lůžka!" tímto vás chci upozornit něž vás začnou kuchat poptejte se co s váma chtějí dělat! Léčil jsem se téměř rok od 15 do 16 !!

Honza (Po, 7. 6. 2010 - 20:06)

Ahoj, po pár desítkách let problémy s nehty mě konečně pomohli v Pardubické nemocnici na kožním. Na bok nehtu nasadí gumovou trubičku a nehet tlačí na tu trubičku a ne do živýho. Tak sem to měl asi měsíc a doléčování probíhá tak, že se dá dostatečně velký kousek gázy na hranu nehtu z boku (narvat pinzetou nebo nůžkama). Snad se to dá pochopit.
Teď už jsem asi půl roku bez zarostlýho nehtu a v případě že se to objeví to během 14 dnů vyřeším gázou.

Adéla (Čt, 20. 5. 2010 - 09:05)

Mě se udělal zánet uprostřed podél nehtového lůžka,nemá to nic společného sezarostlýmnehtem- už jsem jej byla oddělávat 3 mm, a nezarisl mi ale tedkom mám fialový a hodněbolestivý palec ve vnitřní straně a mám tam u nehtu uprotřed asi bilý zánět, poraďte mi někdo prosím.

honza (St, 19. 5. 2010 - 22:05)

Přečetla jsem si radu od...zkus si koupit aloe vera nebo si zajdi do noveho jicina a tam ti udelaji plastikku sice to boli ale mas klid!

Reklama

Přidat komentář