Reklama

Proč MÍT děti?

Jana Hronková (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

si pleteš mateřský vztah s...Byla jste někdy těhotná a rodila jste, že to tak dobře víte?Jakmile je žena těhotná, je to matka dítěte byť ještě nenarozeného, pokud tedy nepodstoupila interrupci v ranné fázi.Ale pokud už je plod natolik vyvinutý, že se hýbe a reaguje na vnější podněty, tak už vzniká mateřský vztah. Těšení je možná tak v prvních třech, čtyřech měsících, ale ne v sedmém a výš.

Pampeliška (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

jsi psychiatrický pacient,...Ne, už nejsem.Chtěla jsi tím poukázat na mou "neschopnost rozpoznat své pocity"? Nebo jak?

ty (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

Těžko mi budeš říkat, co...jsi psychiatrický pacient, že ano?

Pampeliška (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

si pleteš mateřský vztah s...Těžko mi budeš říkat, co jsem cítila. To vím jen já.

furt (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

Jistě že ne vždy. Někdy...si pleteš mateřský vztah s nějakým těšením. Těhule není matka, o tom to je.

Pampeliška (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

Tak oproti nabubřelosti......a to píšu i přesto, že s Janou nesouhlasím v tom, že VŽDY to pouto vzniká už v prenatálu.Já bych řekla, že většinou, nebo obvykle vzniká před porodem.

Pampeliška (Ne, 18. 6. 2017 - 20:06)

Umíte diskutovat? Nebo je...Tak oproti nabubřelosti příspěvků "48leté" jsou příspěvky Jany Hronkové velmi mírumilovné a slušné...

hm? (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Povídat si s vlastním...Umíte diskutovat? Nebo je váš koníček napadání! Každý má nárok na svůj názor a je slušné ten jiný názor tolerovat!

Jana Hronková (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Z netu a jednoho...Povídat si s vlastním břichem, ve kterém se již hýbá dítě je naprosto běžná věc, jelikož plod samozřejmě již slyší hlas matky a vnímá jeho tón a v té době právě vzniká pouto mezi matkou a dítětem, porod samotný je jen zakončení jedné fáze tohoto vztahu. Dokonce se i prodávají nosiče s relaxační hudbou, která se pouští ještě nenarozeným dětem.A pokud vám připadá divné, když si budoucí matka povídá s vlastním břichem, tak vás ubezpečuji, že tohle dělá spousta těhulek, ani já jsem nebyla výjimkou, tudíž vaše pejorativnost, s kterou na to reagujete, je skutečně ubohá.Naprosto souhlasím, co paní Alena napsala a ano, mateřská láska vzniká již během těhotenství a NIKDY až po porodu, jak se zde zcela marně snažíte ostatní přesvědčovat. Ostatně každá normální matka, která si tímhle prošla vám tohle vyvrátí, takže vaše argumenty jsou naprosto mimo mísu.A jestliže se chlubíte svým věkem s tím, že jste zkušená žena, tak mě je čtyřicet šest, vychovala jsem dva kluky, takže nejsem žádná dvacetiletá naivka, u které si myslíte, že ji budete poučovat.

Pampeliška (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Vyvine, nebo nevyvine. U...Jistě že ne vždy. Někdy přijde vztah po porodu, někdy vůbec, a někdy to cítíš už v těhotenství. Jasně a nezaměnitelně (s nějakým těšením), zvláště když se ti to opakuje, už to poznáš.Netvrdila bych striktně tak to je a ne jinak.

48 let (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Vyvine, nebo nevyvine. U...Proto mi prohlášení jedné z dam, připadají na nic.Ono někdy stačí, že tatínek opustí rodinu a kde láska k dítěti náhle je. Nechci být hrubá.Případy, které uvádíte jsou mimořádné a stávají se ženám nemocným. Není to obvyklé.Ale myslím, že každý má oči a uši, aby viděl jak někdy "mateřská láska" vypadá. A to byly ženy, které děti chtěly.

48 let (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Proč si myslíš, že jsi...Pampeliško, já vím, že často také moc nepobíráš, ale ty mé příspěvky byly určené těm dvěma. Otázka je, zda Alena je žena...či pouze vějička.Nepíši nic o zbytku diskutujících zde. Co na tom není k pochopení?Mateřskou lásku si ženy často pletou s těšením, ale to nic, jsem na podobné chyby zvyklá.

hm? (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Vyvine, nebo nevyvine. U každé je to jinak. Co matky, které novorozeně usmrtí? Nebo jej nechají v porodnici? Nebo týrají? Kde je ta láska?

Pampeliška (Ne, 18. 6. 2017 - 19:06)

Žádné zdravotní...Proč si myslíš, že jsi inteligentnější, než zbytek diskutujících zde? Protože nečetli stejnou studii o tom, kdy se vyvíjí mateřská láska? Tyhle vědecké poznatky se dost mění, nesázela bych na ně. Já jsem měla zkušenost, že jsem své dítě měla ráda ještě před narozením. Zvláště, když už ho bylo možné vidět na ultrazvuku, cítit pohyby...ten vztah se opravdu vyvíjí už před porodem. Pro mě má větší pravdivost vlastní zážitek, než vědecká studie.

48 let (Ne, 18. 6. 2017 - 18:06)

že je to opravdu nesmysl a...Z netu a jednoho příspěvku, který mohl psát ten váš pronásledovatel, aby vás nalákal, jste poznala, že je to dobrá matka? Tak to je potom s vámi těžké. Ale to už nějakou dobu vím.A mimochodem "dámy", když nevěříte jedné starší, chytré ženě, podívejte se na net. Tam vám to zajisté vyjasní odborníci. Mateřská láska se vyvine až PO porodu.

48 let (Ne, 18. 6. 2017 - 18:06)

žena nemůže být dobrou...Konečně vám také něco došlo. A je to i opačně.

48 let (Ne, 18. 6. 2017 - 18:06)

Hm, tak prý se mateřská...Aj aj. Narazila jsem na MATKU.Paní Aleno, jak se mohla vyvíjet vaše mateřské láska, když jste matkou nebyla? Byla jste pouze těhotná. Je to stejná hloupost jako byste byla zasnoubená a mluvila o tom, jak nesmírně milujete svého manžela.Ale vím, že diskuse s MATKOU nemá cenu, protože nevidí, neslyší.Je fajn, že máte tolik dětí, které milujete. Ať vám dělají radost.Jinak povídání si s vlastním břichem, no, co na to říct, matko....

Žádná (Ne, 18. 6. 2017 - 17:06)

žena nemůže být dobrou matkou,pokud po dětech vůbec netouží.Přesto já ale pořád věřím v jednu věc,že třeba někdo nechce,ale poté,co se dítě narodí,tak je miluje nade všechno.Samozřejmě ale souhlasím s tím,že ten,kdo po nich netouží,at je opravdu raději nemá.

Žádná (Ne, 18. 6. 2017 - 17:06)

žena nemůže být dobrou matkou,pokud po dětech vůbec netouží.Přesto já ale pořád věřím v jednu věc,že třeba někdo nechce,ale poté,co se dítě narodí,tak je miluje nade všechno.Samozřejmě ale souhlasím s tím,že ten,kdo po nich netouží,at je opravdu raději nemá.

Souhlasím, (Ne, 18. 6. 2017 - 17:06)

Hm, tak prý se mateřská...že je to opravdu nesmysl a právě proto jsem chtěla vědět,jak to paní myslela.S vámi naprosto souhlasím a pouhý váš komentář,na kterém je opravdu znát,že své děti milujete a jste jim dobrou mámou.Láska k dětem se prostě pozná.Ano,děti jsou velkým darem.

Reklama

Přidat komentář