Reklama

Razatní zdražení reg.nájemného

Buzkolína (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Chudáci nájemníci. Pořád řvou a nic. Ale že ve většině případů vlastní chaty a chalupy, auta a pod. to už nikde neříkají. Sama jsem vlastník bytu, ale v celém vchodě pouze jediný. Ostatní jsou nájemníci. Bydlí ve 3+1 ve dvou lidech, platí nájem 1.720Kč a jen řvou, že jsou chudáci. Každý víkend však tráví na své chalupě kam dojedou svým docela slušným autem.... Když jsem se zmínila, že tedy můžou chalupu prodat a zaplatit si bydlení základfní či se na chalupu odstěhovat, tak to prý nemůžou, snížila by se jim totiž životní úroveň..... Nikoho nelituji. Nájemníkům vše zvednout a pořádně'

Pavel (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Proč, krucinál, deregulovat pomaleji?
Vždyť jsou to vesměs městské a státní byty!!! Já bych těm zmrdom, co měli nájemné od města za pár kaček, nájem zvedl aspoň o šedesát procent! My, co máme svoje vlastní byty, tento problém nemáme a ti, co ktomu přišli pohaluzi, ať jdou doprdele a platí!!!
'

sam (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Nájem je jen nájem nějakých ca 20kč za metr.Ostatní jsou služby,voda ,teplo atd.
Počítejte 20bytů po 50metrech je 20000kč/měsíc krát 12rok je 240000.nová střecha 800000, víc jak tři roky se splácí jen střecha bez výdělku pro majitele.Kde je ostatní?'

Leon (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Pane Kohne,
v zásadě s Vámi (téměř) souhlasím. Dovoluji si však doplnit, že veřejná podpora sociálně slabých občanů by měla mít své výrazné meze.

Představme si, že např. středně příjmový občan NOVÁK si za své peníze řádně platí tržní nájem průměrného bytu.

Sociálně slabý občan pan SLABÝ nemá takové příjmy, jako pan NOVÁK, proto ať dostává příspěvek na bydlení, budiž. Ale tento občan SLABÝ nemůže očekávat příspěvek tak vysoký, že by si pronajal podobný byt jako výše uvedený středně příjmový pan NOVÁK.

Spravedlivé bude, když pan SLABÝ dostane jen tak limitovaný příspěvek, aby si mohl pronajmout pouze menší byt, horší kvality a vybavení, v horší lokalitě - než má pan NOVÁK.

Pan SLABÝ si v budoucnu klidně může pronajmout stejně dobrý byt jako pan NOVÁK, ale až si na to vydělá sám. Ať si pan SLABÝ pronajme slušný byt za svoje peníze a nikoliv za peníze ostatních občanů (tj., za státní příspěvek).

Takový pohled dnes ale ze strany státu a jeho úředníků neexistuje. Znám případy, kdy osamocená důchodkyně pobírá příspěvek na bydlení na 3pokojový byt. Správné by ale bylo, kdyby státní úředník řekl: babičko, vyměňte si byt za garsonku a tu si plaťte sama ze svého, na garsonku váš příjem stačí.
Případně by stát přispíval babičce na nájem garsonky, pokud by jí na to důchod nestačil. Stát (tj. my občané) nemáme nesmyslně přispívat osamocené babičce na zbytečně veliký byt.

'

Kohn (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Plošné řešení, které by vyhovělo všem, existuje!
Vždyť je to jednoduché jako facka...
Někdo na činži má, někdo ne. Bydlení je ale nezbytná potřeba. Tudíž ten, pro koho je výše nájemného problém, potřebuje, aby mu někdo pomohl. KDO mu má pomoci?
Pomoci mu má stát z veřejných peněz.
Místo toho ale stát poručil domácímu, aby mu pomohl on, z jeho soukromých peněz.
V principu je to přesně totéž jako kdyby mi někdo poručil, že musím nějakému bezdomovci každý den dát večeři za 10 Kč a nechat ho vyspat v mé ložnici, protože stát nemá chuť se o něj postarat sám a nechat ho umřít hlady není humánní.
Celý ten systém je zrůdný a nemravný už z principu.
Nejhnusnější je na něm to, že část (a troufnu si tvrdit, že většina!) regulovaných nájemníků žádné zvýhodnění de facto NEPOTŘEBUJE. Nikdo totiž nezkoumá, jestli je sociálně potřebný nebo ne!!! Rozhoduje jen náhoda. Někomu se poštěstilo mít byt s regulací, někomu holt ne. Vůbec tedy NEJDE o sociální solidaritu, o nějakou pomoc potřebným. To jen Křeček takhle mlží.
Řešení?
Ať se nájemné uvolní a tomu, kdo na něj OPRAVDU a PROKAZATELNĚ nebude mít, ať na něj přidá stát. A je to...
Může vůbec být něco jednoduššího?

'

Lala (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Ha ha, prý se sníží nájmy :-) Teď v době, kdy lonťáci táhnou do měst za prací a když banky nechcou moc půjčovat na nové bydlení! Už to vidím, jak jdou ceny nájmu dolů. Ha ha ha.
'

Dr. Doleček (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Chtělo by to naopak deregulaci urychlit. Jinak se nájmy nesníží (deformovaný trh s byty a nájemným) a lidé se za prací budou tím pádem obtížněji stěhovat...
'

sam (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

mě se líbí,jak každý nadává na prodej městských bytů.Jak se jim zdá hodně nějakých 30-50%tržní hodnoty,ale jakmile ho pak sami prodávají,tak požadují maximální ceny.
kolik bytů prodaných městem před 5lety za 50tis se dnes prodává za víc jak milion a v původním stavu.Na jednu věc dvojí metr.
kolik lidí koupilo víc bytů a pronajímají je za daleko vyšší částky než je reg.nájemné.
Budte rádi že platíte tak málo.
Co poradím penzistům?budte rádi,že nejste mladí s dvěmi dětmi ,příjmy ca 20000 a v nájmu za 12000.'

!!!!!!!!!!! (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

To nemyslíš vážně?!'

OK (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

I nižší a střední vrstvy především na venkově jsou majitelé nemovitostí - narovnání nájmů pro ně znamená, že svoje nemovitosti budou konečně moci řádně udržovat, a ještě jim zbyde malý výdělek.
V čase krize by jim to velmi pomohlo.
Regulované nájmy mají většinou příživníci - dobře situovaní bývalí komunisté.
'

Vstanou noví... (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Komunistobijci rozeštvali národ a tím vytvořili podmínky pro brutální likvidaci české ekonomiky. Výsledekem je , že češi se stali otroky v německých firmách, kde pracují německým tempem a kvalitou za české - to je čtvrtinové mzdy. Ceny téměř všeho jsou srovnatelné.
'

Levné byty (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Zkus Dubí, Most, nebo Teplice...'

Trust no1 (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

A kde jsou prosím ty spousty báječně levných Lídl či Penny bytů?
'

hahaha... (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

no prave, coz nektera individua nedokazi pochopit. Prispevovatel nad vami by si mohl uvedomit, ze nikdo ho za ten najem v 40m ctverecnich nenuti bydlet. A nebo snad take ho nekdo nuti nakupovat v drassi Bille misto toho aby si zajel do bajecneho Lidlu ci Penny??

Sagvan (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

A to se neboj!Každé zboží má svého zákazníka...
'

Ofčan (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Já myslím že za 40m byt v PRAZE bude pro
soukromníka nájemné tak 450 eur včetně služeb(ovšem bez telefonu elektřiny plynu a vodného)OPTIMUM.Asi tak si to představuje ta nenažraná sebranka.Poněkud zapomínají že tady lidé neberou běžně třeba 2500 eur měsíčně.
'

Karel (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Viki : To je trefa do černého. To víš, že by to tak bylo. Ono to totiž platí obecně. Proto také volný trh zvítězil nad komunismem. '

Joyx (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

5% z tržní ceny normálního bytu, ne bytu jehož hodnota je snížena tím, že do něj byl dosazen regulovaný nájemník (který by tím, že snížil hodnotu toho bytu chtěl ještě argumentovat aby dostal nižší nájem).
'

Tom (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Lucie, ty si děláš z nás asi prdel. Vždyť pokud to vydělíš, tak na jeden byt vychází cena pod 400 000. Pokud píšeš o městě a není to čtvrť Chánov, tak mi vysvětli, proč se to neprodalo.'

Ttt (Pá, 20. 2. 2009 - 17:02)

Smarja to je krava.
Ten dum je neprodejny PRAVE KVULI REGULOVANYM NAJEMNIKUM.
Bere se samozrejme trzni cena normalniho domu, o kterem si jeho majitel muze rozhodovat, nikoliv domu plneho regulovanych najemniku.

Vystehujte ty najemniky (nebo deregulujte najemne) a dum s 11 byty koupim za 4m sam.

Reklama

Přidat komentář