Reklama

extrasystoly

jankka (Ne, 28. 6. 2015 - 21:06)

Monka ten sotalol nepoznám vôbec.Predtým som mala concor, ale mi tiež nepomáhal.Ja som mala pred abláciou tep bežne okolo 200/min., niekedy aj viac, aj pri najmenšej námahe. Po nej som mala 10 rokov skoro kľud, akurát posledný rok to viac pociťujem, hlavne ráno mávam vyšší tep, ako vstanem z postele, tak aj okolo 130-150/min.Práve preto mi vyhovuje, že do roboty chodím len poobede, to už mi vtedy zaberú asi lieky, tak je lepšie.Teraz som doma kôli ES, asi by som tiež nezvládla robiť., ale nerada by som prišla o prácu, nemám ju náročnú ani po fyzic. ani psychic. stránke.Len ak to takto pôjde ďalej, tak aj mne asi zrušia miesto. U nás je to ťažké s robotou, a my ešte s takýmito problémami ani nevravím.Keby nám dali aspoň čiast. invalidný, ale to vraj nehrozí.Mňa odporučil u nás jeden kardiolog do Bratislavy, tak čakám..,ale už 2 mesiace.hmm, snáď sa ozvú.paá...

monkaK (Ne, 28. 6. 2015 - 09:06)

Jankka ja som tiez chodila k Sipkovi. Niekedy sa mi zda, ze predpisuju kazdemu ten isty liek. Neviem, mam ten pocit. Aj ja som uzivala egilok, aj betaloc, ale nerobili mi dobre. Potom mi moja kardioligicka zmenila liecby na sotalol. Moc v B. Btstrici badseni neboli. Ale je to lepsie. Aj ked aa mi teraz stava, hlavne pred menstruaciou, ze mam rychlejsi tep, hlavne ak cosi robim.
Ja som doma uz 3,5 roka. Najprv mi zrusili miesto, do toho ochorela svokra, tak som vlastne na opatrovatelskom. Uz som tu pisala, ze obdivujem kazdeho co dokaze s ex pracovat. Ja ked mam dni horsie, no neviem ako by som to zvladla cely den v praci.
Ale ja som ex bemala pred tym. Az po druhom tehotenstve, ked mal maly 3 roky. Pa

jankka (So, 27. 6. 2015 - 18:06)

Monka to čakanie je tam fakt na nervy, ale do 17-stej, to je už čo povedať, nie to ešte čakať.Mne robila abláciu dr. Kaliská, ale to bolo ešte v r.2004 koli tachykardiám v roosevelt.nemocnici.ale to je ozaj pani doktorka.Teraz chodim k Šípkovi.Mne povedal,že abláciu ďalšiu neodporúča (koli ES), že ich ani nemám toľko, a že aj tak sa pacienti necítia po nej lepšie.Keď som mala posledný holter, vôbec som sa necítila tak zle ako iné dni. mala som spomínaných 1100 KES prevažne v bigemin.väzbe.myslím si, že bežne ich mávam viac, ale vždy som mala holter len 24 hodinový.neviem ako sa dopracovať k tomu,aby som ho dostala na dlhšie.Som rada, že tvojmu synovi sa polepšilo a že ES ani nepociťuje,lebo my dospelí to ťažko zvládame.Ja beriem betaloc zok, teraz mi ho vymenili za egilok, ale mala som strašne sucho v ústach z neho, tak som si pýtala nazad betaloc.Ja detičky nemám, vždy som sa bála aj pre tieto srdc.problémy, ale dosť mi to skomplikovala aj cukrovka na ktorú sa liečim asi 10 rokov.Včera som bola na kontrole pri obvodnej, ostávam ďalší mesiac na PN.Tak držím palce budúcu stredu, ozvi sa.

monkaK (Pá, 26. 6. 2015 - 14:06)

Jankka idem na kontrolu buducu stredu. Len to cakanie tam je na nervy. Minule som bola objednanna na 12.30 a zobrali ma o 17.stej. Chodim k Bystrianskemu, ten mi robil v 2012 aj ablaciu. Ani sa mi tam moc nechce. Lebo ked poviem ze mi nie je dobre, tak mi navrhne dalsiu ablaciu. Ale to nemam este odvahu.
Aj moj syn mal od 5 rokov extrasystoly. Uzival rytmnonorm. Teraz ma 12 rokov a ma velmi dobru doktorku. Fakt sa mu venuje. Chodime tam aj 10 razy do roka. A teraz mu robila holter,a vysledok bez ex. Tak som rada. Vysadila mu aj lieky. Dnes sme boli na kontrole a zas ok. Tak asi to v puberte zmizlo. Ale syn ich vobec nepocitoval a to ich mal denne okolo 4000.
Tak sa drz aj ty. Dnes celkom ok. Len mam akesi zavrate. Tie ma tiez dost trapia.

jankka (Čt, 25. 6. 2015 - 19:06)

Monka ďakujem že si napísala.Keď som si prečítala tu aj staršie príspevky, tak som zistila, že sme na tom podobne ak nie rovnako.A tiež chodím do kardiocentra do B.B.ako aj ty.Chodila som raz za pol roka, teraz už len raz ročne.A po poslednej návšteve tam už nemám chuť vôbec ísť. Mala som pocit, že doktor ma mal úplne na háku.Ja som takisto chodila zo začiatku často po doktoroch , teraz zájdem na pohotovosť už len vtedy keď to fakt nezvládam,keď nezaberú žiadne lieky.Ja mám dnes jeden z tých lepších dní, tak dúfam, že aj ty aj ostatní tu.Kedy ideš na kontrolu?

monkaK (St, 24. 6. 2015 - 19:06)

Jankka tak vitaj medzi nami, ktori mame tie iste problemy. Veru z doktorou ma clovek zmiesane pocity. Ja som spociatku, ked ma es riadne trapili, chodila velmi casto za kardiologickou. Ale spravili ekg, a vzdy vyhodnotili, ze to nie je zavazne, ze sa mam s tym naucit zit. Tak teraz aj ked mi je zle, uz nikam nechodim, naco, aj tak nic neurobia. Chodim len na kontroly. Teraz idem po pol roku na kontrolu do kardiocentra do B. Bystrice. Tak uvidime. Niekedy su dobre dni, niekedy horsie, snazim sa s tym zit, ci prezivat? Kde ty chodis do kardiocentra? Ostatni ako? Teraz take zmeny pocasia, no nic moc.

jankka (St, 24. 6. 2015 - 17:06)

Ahojte všetci.Dlho som tu ničím neprispela, možno aj niekoľko rokov,Občas sem nakuknem a aspoň si prečítam vaše príspevky.Na písanie veľa času nieje,pracujem uz tri roky každý deň len poobede,takže večer sa mi už nič nechce.Teraz maródim, tak času je až až.Pred 11 rokmi som bola na ablácii pre paroxyz.supraventr.tachykardiu, ktorá bola úspešná.S ES sa trápim už pomaly 20 rokov.Tie ojedinelé zvládam v pohode, ale tie nakopené veľmi zle.Posledný holter:1100 KES bigeminicky a trigeminicky viazaných,Početná komorová ektopia.Ergometria vraj OK,len pár KES.Posledný rok sa mi dosť pohoršilo.Pred 2 mesiacmi mi bolo zase raz zle, zašla som na pohotovosť, kde mi urobili EKG.Záver:početné KES obrazu BĽTR v bigeminickej väzbe.Nechali ma na jis-ke napojenú na ekg prístroj 4 noci.Zmena betablokátoru, infúzky...no lepšie nebolo.v noci ma budili, menili polohu, dokonca jednu noc ma nechali spať po sediačky v kresle.ani počas spánku vraj nebolo ekg OK.Tak ma odviezli do kardiocentra kde chodím raz ročne na kontroly.Všetky natočené záznamy mi dali so sebou, aby sa k tomu vyjadrili.Doktor sa vyjadril asi takto: Nejedná sa o KES, stav zhodnotil ako intermitentnú preexitáciu, neviem ak som správne pochopila vychádzajú tie problémy z tej ablovanej dráhy.Takže ostávam na liečbe betablokátorom, ktorý už beriem v maxim.dávke. Abláciu ďalšiu mi neodporučil, vraj by to mohlo byť ešte horšie.A vlastne som sa dovedela, že mam vrodený WPW syndróm. Echo bolo v poriadku.Takže mám z toho zmiešané pocity, kedže traja doktori aj holter to vyhodnotil ako KES a zrazu sa dozviem toto.Tie ES pociťujem podobne ako vy,ako preskočenie srdca, dlhši pauzy, ktoré ma nútia zakašľať, niekedy ako keby srdce spravilo kotrmelec, tlaky až do krku, horší sa to pri zmene polohy, po záťaži, pri jedle.Na jednej strane vraj o nič nejde, na druhej ma nechceli pred operáciou koli takému EKG ani uspať.Tak kto sa v tom má potom vyznať.Preto sa objednávam ešte do iného centra, nech sa vyjadrí aj tretia strana.Uvidím čo z toho bude.Viem, že príčinou môže byť aj psychika, ale dovolím si tvrdiť, že momentálne prežívam krásne obdobie.mám robotu, ktorá ma veľmi baví a priateľa, s ktorým sa cítim úžastne .kofein a alkohol to nemôžem vôbec, vadia mi zmeny počasia a vietor, zima., Som rada, že nie som v tom sama, ale neprajem to nikomu. pekný večer všetkým, ahojte...mám 41.r.

Monika (Ne, 21. 6. 2015 - 13:06)

Davide díky za odkaz. Vysvětlení mého životního postoje plne sedi bohužel. Sama to "zvládám" už dlouho a čim dal hůř. Mějte se tu všichni lépe než dobře ;o).

Monika (Ne, 21. 6. 2015 - 13:06)

Davide díky za odkaz. Vysvětlení mého životního postoje plne sedi bohužel. Sama to "zvládám" už dlouho a čim dal hůř. Mějte se tu všichni lépe než dobře ;o).

David (Ne, 21. 6. 2015 - 11:06)

Ahoj Moniko, třeba to s tím modlením není zase až tak špatný nápad :) Doporučuju to zkusit. Ale ne ve smyslu "Pane Bože, proč zrovna já musím tak trpět, ať sem zase zdravá a můžu dělat to co dřív". To stejně nepomáhá.
Spíš ve smyslu "Prosím ať pochopím, co to všechno znamená a ať najdu, co mám ve svém životě udělat nebo změnit".
Psychoterapie i čínská medicína mohou hodně pomoci, ale závisí na terapeutovi, abyste si sedli.
Koukni třeba sem na mdloby a přeju ti ať se to zlepšuje:
http://www.nakridlechandelu.cz/duchovni-priciny-nemoci

olapel (Pá, 19. 6. 2015 - 12:06)

Ahojky všem. Hani, moc Ti děkuji za podporu, jsi hodná. Moni, nejsi pošpiněná ani blázen.Je to úplně normální chodit k psychologovi.Třeba Ti to pomůže, nikdy nevíš.Myslím že AD pomohli Ladě.Drž se a hlavně se nepodceňuj, moc Ti držím pěsti.Ola

Monika (Pá, 19. 6. 2015 - 09:06)

Ne na modlení. Na omdleni!! Mobil si to zase opravuje jak chce.

Monika (Pá, 19. 6. 2015 - 09:06)

Ahoj tak mi chtějí dát AD. Ne kvůli potížím se srdcem, ale začaly se mi vracet stavy na modlení, ztěžka se dýchá,podivný návaly horka do rukou a nohou. No mám ted dost blbý obdobi a asi nezvládám. Mam dny kdy sotva vstanu z postele a nemůžu se do ničeho dokopat. Zadnej elán, radost nic. Nejvíc má dr strach aby jsem si neomdlela když jsem sama s dětmi. Navíc uplne sama v přírodě bez sousedů. Nabídla mi to a ze se aspoň vyloučí zdravotní problém když to zabere. A žene me na psychoterapii :o (((. Připadám si pospinena a jako blázen. Ze se to se mnou už porad potáhne.

Hanka (St, 17. 6. 2015 - 18:06)

Ahoj Oli, díky za optání, zlepšuje se to :-). Na konci června jedu do Prahy na kontrolu. Tobě moc přeju brzké zlepšení toho oparu a hlavně ať ti vydrží pozitivní přístup a zaberou byliny. Jsem ráda, že je někdo další, kdo zvolil cestu čínské medicíny, myslím, že je to rozhodně tělu prospěšnější než betablokátory, antidepresiva, neuroly apod. (které stejně nepomáhají)

olapel (Út, 16. 6. 2015 - 11:06)

Ahojky všem. Hani, tak jak si na tom?Já jsem musela bylinkové tablety vynechat (mimochodem, jsou taktéž dělané přímo na tělo jednotlivce, obsahují všechny bylinky co výluh), protože mám pásový opar.Doktorka z čínské medicíny mi teď posílá bylinky na ten opar.Dnes mají dorazit.Tak snad zaberou, bo bolest děsná :-( .Všechny moc zdravím a snad Vám je lépe, když jsem nikdo moc nepíše.Opatrujte se.Ola

olapel (Pá, 12. 6. 2015 - 20:06)

Blani, řekl mi, že je to normální.Jen nesmím brát betablokátory.Těch pětatřicet tepů bylo ve spánku a je to prý normální.Mám prostě méně pulzů, ale zad je to lepší, než mít tachykardii, tak to říkal :-).Ptala jsem se ho na bratra, odpověděl mi, že i pět minut před tím než umřel, mu někdo natočil EKG, nebo mu dělal ECHO, nic by nezjistilo.Prostě náhlá smrt....a to prostě můžeme všichni takto umřít.Tak se potřebuji dát do klidu :-)Měj se Blani hezky.Ola

Blanka (Pá, 12. 6. 2015 - 12:06)

Ahoj všem.Blani, Krušné...oli,a co na ty tepy říká kardiolog ?

olapel (Pá, 12. 6. 2015 - 09:06)

Ahoj všem.Blani, Krušné hory mám celkem prolezlé, pocházím odtud :-).Tak holter v pohodě, říkal mi lékař, že ty ex mám sto pro od blokace C5-C7.Velmi slušný lékař, bylinky sto pro pomáhají, bo výsledky ex jsou velmi snížené.Mám tedy bradykardii, takže nesmím betablokátory.Průměrně 56 tepů za min, ale i 37, 35.A ti betablokátor už měsíc neberu.Bohužel ze stresu kolem úmrtí bratra, mám herpes zooster.Bolesti bych nikomu tedy nepřála :-( .ATB mám po čtyřech hodinách, snad už bude lépe.Zdeni, opravdu bych ti doporučila Baldachýnovou komnatu, stojí tři stovky a za zkoušku nic nedáš :-).Laduš, jsem moc ráda, že Ti je už lépe, tak se drž a přeji jen to dobré.Opatrujte se.Ola

Lada (St, 10. 6. 2015 - 18:06)

Blanko, moc Ti děkuji za rady i všem ostatním co mi pomohli psychicky v tom nejtěžším pro mě období. Nevím jak dlouho to vydrží ale jsem vděčna i za to co mám. Ještě jednou všem děkuji.

Blanka (St, 10. 6. 2015 - 11:06)

Zdeni,
já užívám hloh v kapslích pořád.

Reklama

Přidat komentář