Reklama

extrasystoly

olapel (Čt, 28. 5. 2015 - 15:05)

Ahojky Gábi, zvládneš, endoskopie není náročná, dýchej z hluboka a uvidíš, že zvládneš,držím pěsti at je vše v pořádku.Ola

Gábi (Čt, 28. 5. 2015 - 12:05)

Ahoj všichni, Čeňku, pokud...Ahoj všem,

Oli to co píšeš, s tím strachem, že nenaskočí atd.přesně to mám já :-( a je to k nevydržení.
Zítra jdu do nemocnice na hysteroskopii,ambulantní zákrok,pod krátkou narkózou, mám přímo panický strach, jak to bude srdíčko zvládat.Jsem hroznej posera :-(

Přeji všem co nejméně es.

olapel (Čt, 28. 5. 2015 - 09:05)

Ahoj všichni, Čeňku, pokud to takhle zvládáš, klobou dolů.Mě tedy strašně omezují.Je zvláštní když mám velké vypětí, vůbec je necítím, ale jak skončí, letí jak blázen :-( .Prubla jsem neurol...bez výsledku.Myslim, že za celou dobu co mám extras.mi nejvíce pomohla čínská medicína.Musím se k ní vrátit.Jen pani doktorka je mimo republiku, musím vyčkat až se vrátí.Moc jsem to podcenila, že už zvládnu sama.Sportovat venku vůbec nepřipadá v úvahu, u mě to dělá strach :-( .Že se mi to stane, že mi nikdo nepomůže atd., plno blbostí mě napadá.Asi jak vynechá tep a pak silně bouchne až se mi zamotá hlava, nejde popadnout dech, hrůza že už nenaskočím...no blbost, přeci vím, když by to nastalo, jsem pryč ve chvilce.Ale strach je svině, omlouvám se za tenhle výraz, ale tak to je.Obdivuji všechny, kdo to mají takhle citelné celý život, já to mám tři roky a jsem v řiťi :-).Nikdy před tím jsem nic takového nepocítila a to mi táhne na pátý křížek.Tak se opatrujte, přeji vše dobré.Ola

Cenek (Čt, 28. 5. 2015 - 08:05)

3) Ps ode me. Kdyz si na...No jde o to ze ex. nejsou/neni srdecni vada, je to normalni rytmus srdce. Pokud se nejedna o takove mnozstvi, kde dochazi k pravidelne strate srdecniho rytmu neni ex na zavadu. Neni ani dokazano za pokud ma nekdo nekolik tisic ex denne po dlouhou dobu, ze by to mohlo vest k nejakym dalsim srdecnim komplikacim.

Muj komentar vychazel z toho ze jsem si zazil obdobi kdy me kazda jednotliva ex rozhodila na tolik , ze sem si myslel ze nepreziju a jednoznacne jsem citil ze me to fyzicky ovlivnuje, ze nemuzu sportovat, obcas se mi z toho az mota hlave, nebo jsem nemohl dychat. Postupne jsem prisel na to ze vsechny tyhle simptomy jsou psichickeho charaktreu zavyslem na nervovem vypjeti z ex. Zrovna tohle obdobi , cca asi poslednich sest tydnu je mam denne urcite ve stovkach, mozna v tisicich, ale jen odhaduju, protoze je nevnimam, jen kdyz jich je opravdu hodne ( kazdej treti az patej tep) tak vnimam lehkou nervozitu v hrudniku, ale delam vse, sport, prace zabava.

v jednoduchosti (St, 27. 5. 2015 - 16:05)

1) Petr, placa nesmysli, tak...3) Ps ode me. Kdyz si na ne
svyknete a smirite se snima, mozna
odejdou sami :)
4) Ps2. Ex. nejsou problem. Problem
je ze je citite. = Narusena nervova
rovnovaha!
ANEB, KDYŽ VÁS BOLÍ HLAVA, PÁTEŘ, ŽLUČNÍK atd. ...NENÍ TO ORGANICKÁ ZÁVADA, PROBLÉM JE V TOM,ŽE TO CÍTÍTE! !! :-)

miska27 (St, 27. 5. 2015 - 14:05)

Přesně tak,,kdybych je necítila je mi hej,,,jenže to štěstí nemám,,,ach jo,,krásný den všem.

Cenek (St, 27. 5. 2015 - 07:05)

1) Petr, placa nesmysli, tak se jim nenechte strasit ( To je asi taky jediny o co mu jde v jeho prispevku );)

2) Katka sk . Doporucuju se s ex smirit, pokud budes trvat na zivote bez ex. muze se ti stat ze v tom boji a cekani stravis cely zivot.

3) Ps ode me. Kdyz si na ne svyknete a smirite se snima, mozna odejdou sami :)

4) Ps2. Ex. nejsou problem. Problem je ze je citite. = Narusena nervova rovnovaha.

Krasnej den bez :)

Monika (Út, 26. 5. 2015 - 12:05)

Katko nejsi divna. Já osobne zvazuju odčervení AZ přestanu kojit. Verim třeba na souvislost s parazity. Zvířata je mají tak proc by lidi melu byt vyjimkou? Třeba jsem blázen ja ;o). Chlamky mi před rokama vyšly negativní ale mám pocit že boreliozu jsem mela jeden čas hodně protilátek nebo podle ceho se to měří. Opakovaný testy byly už v normě tak nevím jestli jsem ji mela nebo ne...

Katka SK (Út, 26. 5. 2015 - 11:05)

Taketo prispevky "milujem". Take co vedia ludi dobre akurat tak vyplasit.
Uz som sa tu pytala na boreliozu. Ci fakt nie je mozne, ze by sme ju niektori prekonali ani o tom nevieme. Vraj extrasystolia je typicky priznak. Mam aj kopec inych. kliestov tu mame mrte. Aj som ich uz vela mala. Kazdopadne si idem dat urobit krvne testy, samozrejme za svoje peniaze. Nepotrebujem, aby sa na mna obvodak pozeral ako na debila.Chlamydie mi podla toho najlacnejsieho krvneho testu vysli negativne.Mala som asi radsej viac zainvestovat.Inak ja osobne mam deficit vit. D. nie nizku hladinu,ale deficit totalny. Je niekto medzi vami co ma malo vit.D ? mozno aj to ma suvis, kedze v lete mam ES menej.Obdovodaka, internistu ani kardiologa nikdy nenapadlo mi vysetrit napr.vit.D. Ja chcem mat proste zivot bez ES. Mym zvyseny homocystein-na to staci vraj brat kys. listovu. AKo prevenciu kardio-vaskul. chorob. A ak je mozne na tu pricinu prist aj bez lekarov lebo s nimi to asi nepojde /, tak pre to asi urobim vsetko. rozumiete mi, alebo si mam zacat pripadat divne ?

Blanka (Út, 26. 5. 2015 - 10:05)

Petře,netvrď zde něco,čemu sám nemůžeš rozumět,protože úplně jasno nemají o ES ani doktoři.Hlavně proto,že může být tolik příčin,proč se objevují.
Ablace je i není nebezpečná.Záleží na místě v srdci,kde se nachází ložisko,které arytmie způsobuje,jakékoli,nejen ES.A také na tom,zda se ho podaří najít.
Ale ani do těchto polemik bych se nepouštěla,protože nejsem fundovaná.Takže zde opravdu nestraš s tím,že každá ES je nebezpečná atd.
Jak píše olapel.Zemřít může člověk náhle s ES na něco úplně jiného,stejně tak i bez ES.
Pozitivní pro ostatní musí být to,že je nás dost,kteří se s ES potýkáme už desítky let,občas u nás dochází k nevysvětlitelnému zhoršení co do počtu ES,příčinu nám nikdo nezjistil a přesto "jedeme dál".

olapel (Út, 26. 5. 2015 - 09:05)

Ahojky.Nezlob se na mě Petře, ale každý hledá pomoc podle svého.Extrasystola je pro citlivého člověka velmi nepříjemná a pokud máš jinak zdravé srdce, je neškodná...a já tomu musím věřit, bo bych se jinak zbláznila.Můj blízký člověk měl podle pitevního protokolu...chronickou ischemickou nemoc, kornatění tepen....a opravdu žil a nestěžoval si na žádné přebouchnutí, žádné tlaky, prostě nic, jen tedy poslední dobou říkal, že ho pálí na hrudi a přesto kouřil, alkoholu se nevyhýbal a zemřel tak rychle, že bys neřekl švec :-( :-( :-( .Strašení tady máme opravdu všichni dost a dost a když se to tak vezme, vystraší nás každá silná ex :-( A že člověk hledá pomoc?Úplně normální, nikdo nechce takhle žít, prostě NIKDO. A já věřím, že i páteř má svůj podíl, též sama psyché, ta ovlivňuje vše.Mám ze své profese nemocná záda, ted ještě blokace C5-C7, blokaci hrudní, vpáčenou levou lopatku, no prostě hnus.Cvičit zatím přerušeno bo vysokou sádru na ruce už čtvrtý týden a ještě tři budu mít...tak se všichni opatruj te.Ola

petr (Po, 25. 5. 2015 - 22:05)

Vy jste se uplne.zblaznili ja vas upozornuju ze.kazda.es je velmi nebezpecna.kazda kterou vnimate nehlede na to ze vam.casem.zapricini jine komplikace ja bych to cele zkratil tim ze ablace ani leky v horsich priadech.nepomuze mam.za sebou dve nepomuze vam.ani lekar nehlede na to.ze.posledni moznosti je ablace kera je velmi nebezpecna..riziko vetsi.nez.prinos ... Klid odpocivat vysadit leky a delat to ma co jste byli zvykli klidne i koourit a pit kaficko nehledejte nemozne kazdemu dela.dobre neco jine to si odsledujte case mm. Na to prijdete a.pocasim to neni to je prave ta psych..

Olga (Po, 25. 5. 2015 - 20:05)

Ahojky,zdravím vás...Ahoj,mám taky tyto problémy se zažíváním.Když se najím,cítím arytmie a ES,někdy se mi to zhorší v chaos,jak popisuješ.Je to hroznej stav.Naučila jsem se jíst malé porce a když se necítím Ok,radši nejím a nezatěžuji tělo.Chtěla bych se vás všech ES zeptat,jestli užíváte léky na ředění krve Warfarin nebo anopyrin?Děkuji za odpověď.o

Jaja (Ne, 24. 5. 2015 - 19:05)

Ahojky,zdravím vás...Má přesně ty samé problémy , nejsem schopná vůbec ničeho, odrovná mě to na celý den, jak mi je zle.

Monika (Pá, 22. 5. 2015 - 10:05)

Dagmarko přesne to samé mivam i ja. Jídlo mi v žaludku dokáže ležet i 5-6hodin a netravi. Zjistili mi ze občas nefunguje žlučník tak asi proto... ALE mám to nejvíc opet při stresových nebo po stresovych chvílich. Popadly me tyhle potíže když melo mimco na pul roce zápal plic a hned nato cca 10 dni nevysvetlitelne horečky. A ted znovu to samé prozivam když mi deti odešly bydlet k byvalymu. V mezidobí tyhle potíže mám sporadicky a myslím že spíš v závislosti na jídle. Co nezdravyho snim. Zrovna včera jsem byla na krvi protoze mi bylo přesne jak pises. Na omdleni a špatný trávení do toho. Výsledky jsou ukázkový...

Dagmarkaa (Čt, 21. 5. 2015 - 21:05)

Klidně písněte i na mail
[email protected]

Dagmarkaa (Čt, 21. 5. 2015 - 21:05)

Ahojky,zdravím vás pacientky s ES a tachykardiemi..Mám s tím problémy už několik let/20/a někdy si nevšimnu že se to uklidní a je mi fajn a pak zničeho nic-to dojde a tak pořád dokola...A nejen tohle i zažívací potíže a hlavně v noci...Máte to taky spojené se zažíváním??V noci se vzbudím a rychle mi buší srdce a hlasitě ,jsem nafouknutá k prasknutí,jakoby vzduchem a bušení se stupňuje...pak chaos pocit na omdlení nebo na infarkt..fuj..A tohle mám pořád dokola..týden klid a zase..Pak se na druhý den vzpamatovávám a dospávám..Má to někdo taky tak??

Blanka (Čt, 21. 5. 2015 - 15:05)

Zdeni,
při užívání betablokátorů záleží na počtu pulsů v klidu /mimo záchvat/.Aby se člověk cítil jakž takž dobře,tak si myslím,že by neměl klesnout pod 50/min.
Samozřejmě také na tlaku,i když betbl.by ho až tolik snižovat nemusely,obzvlášť ,kdybys brala půlku.Chce to vyzkoušet,ale uvědomit o tom doktorku,nebo lépe naopak :=)
Stávalo se mi něco podobného,když jsem brala jen 1/4 a řešila jsem to tak,že jsem si při záchvatu 1/4 přibrala a postupně nakonec začala brát 1/4 2x denně /tj.50 mg celkem/a záchvaty tachy.už jsem neměla.Puls mám v klidu tak 56/min.
Souhlasím s Tebou,že tachykardie je stejně nepříjemná jako ES.
Nevím,kolik je Ti let,ale vše může souviset i s úbytkem estrogenu následkem přechodu.
Jinak Omega 3 jsou velmi prospěšné a měly by působit i antiarytmicky.Sama je užívám už léta v dávce 1000mg v kapsli rybího oleje.
Už jsem to tady psala,že co se týká pohybové aktivity,tak zamlada jsem se bála kvůli ES přidat do kroku,bála jsem se jakékoli větší zátěže.A nakonec,téměř před 50 jsem vstoupila do turistického spolku a vlastně zvládám výšlapy,kterých bych se dříve děsila a nemůžu říct,že je mi hůř.
Naopak,po psych.stránce mnohem lépe.Samozřejmě,že se nesnažím trhat rekordy,už i proto,že má váha se poněkud zvětšila :=(
Takže,jak zde už někdo psal,asi Čeněk,pohybová aktivita je nejspíš velice dobrá i pro nás,extrasystoliky a tachykardiky :)
Akorát mají btbl.jeden nepříjemný vedl.účinek,že způsobují větší dýchavičnost při námaze.
Tak jsem se zase rozepsala ...
Měj se hezky a ať už nám svítí sluníčko.

Zdenka (St, 20. 5. 2015 - 21:05)

No mě byl lněný olej doporučen né na ty extrasystoly,ale na tu tachykardii,přímo mi to lékařka napsala i do zprávy.2x denně:-))
Užívám už jen proto,že nemám ráda ryby a tudíž mi zřejmě chybí i ty Omega kyseliny,tak čeprám odtud.
Mě extrasystoly už ani tak nevadí,jako to neustálé zrychlování tepu v klidu z ničeho nic

miska27 (St, 20. 5. 2015 - 21:05)

Lněný olej sem užívala a nic. Mám pocit,čím zdravěji žiji tím sou ES horší. Otravují život,,,,,,

Reklama

Přidat komentář