Reklama

extrasystoly

cenek (Pá, 8. 5. 2015 - 12:05)

Olapel, neboj ex. fakt nejsou nebezpecny, jsou jen extra hnusny.
Kdyz bys jich mela nekolik tisic denne tak by sis rychle zvykla.

Drz se a ver mi ze to ze mas ex. neznamena vubec nic ve vztahu jestli mas vetsi riziko selhani srdce nez kdokoliv jinej, ale chapu ze ten stres a nervovy vypeti z nich by cloveka zabilo :)

Blanka (Pá, 8. 5. 2015 - 09:05)

Oli,samozřejmě nejsem doktor a navíc,stejně jako oni se řídím rozmezím hodnot,které poskytuje laborka.Takže správné hodnoty neznám,ale pokud jsi sama zjistila/vím,že jsi také sestřička/,že máš vyšší D-dimery,které ,pokud si pamatuji,nejsou ukazatelem zánětu,ale nějakého srážecího mechanismu v těle a navíc to zvýšené APTT,které také souvisí se srážlivostí krve,navíc jsi měla bolesti na hrudi? EKG v danou chvíli bylo v pořádku,ale...
Je dobře ,že jdeš znovu na odběr a pokud by trvaly bolesti,pak bych chtěla znovu EKG,jak se vyvinulo.Pokud by i nadále byly zvýšené D-dimery,pak Echo žil DK,možná i té ruky v sádře,ev.
scintigrafie plic, bohužel se objednává,ale postup,který by měl nastat je,nasazení antikoagulační terapie v nemocnici heparinem,postupně převedení na nízkomolekulární heparin,ev. Warfarin.Což mělo být uděláno HNED po zjištění vyšších D-dimerů.Pak teprve nastupují zjišťovací vyšetření,vč.opakovaného EKG.
To ti nabírali v nemocnici,nebo na obvodě?
Z toho postupu doktorky jsem opět utvrzena v té mé averzi.Ale myslím,že v naší nemocnici,by se to přece jen nestalo.Manžel měl kdysi také lehce zvýšené d-dimery při příjmu,nechali si ho v nemocnici a nakonec se prokázala tromboza.Vše dobře dopadlo,nechci strašit,ale nic podceňovat,a proto tě raději upozorňuji.Obzvlášť,když čtu tvůj příspěvek a zaráží mě,na jaké jelito doktorku jsi natrefila.
Pokud se neprokáže nic,tím lépe,ale měl by k tomu vést postup,který jsem napsala.
Přeji,ať všechno dobře dopadne.A taky upřímnou soustrast s úmrtím tvého bratra.

olapel (Čt, 7. 5. 2015 - 21:05)

Blani, ještě ti napíši dosavadní výsledky.Kreatinin 85 umol/l, glukoza 6,2, erytrocyty 4,87, APTT 1,56, D-dimery 1,23ug/ml.Ještě tam je GF MDRD 1,016ml/s.Jinak je vše v normě.Závěr na interně:bolesti na hrudi vertebrogenní etiol.t.č.bez akutní ischemie myokardu.EKG-AS prav., RS s oj.SVES, fr.79/min., PQ 0.15, QRS 0.09, osa horizont., ST úseky izo, T vlny neg., v a VR, V1, ploše ve ///.Bez čerstvých změn........jsi interní, já ekg nedokážu vysvětlit.Tak pokud tam něco uvidíš, napiš mi, díky moc.Ola

olapel (Čt, 7. 5. 2015 - 21:05)

Ahoj Blani.Lékařka mi dala ATB,v pondělí jdu na nový odběr.Trombozu jsem nikdy neměla, asi před dvěma roky růži.Mám ruku v sádře, prý je to zánět šlach.No uvidím, zda klesne, jinak si myslím, že nikdo řešit nebude.Vlastně i na ty D-dimery jsem lékařku upozornila sama, kdybych byla laik, založila by že vše v pořádku, takhle mi řekla..jééé, vy máte Oli někde zánět...úžasné řešení..že.No nic, všichni máme nějaké zkušenosti, já bohužel trošku zlé.Měj se hezky Blani.

Blanka (Čt, 7. 5. 2015 - 20:05)

tak pročítám všechny příspěvky.
Můj názor je takový,že když jsou ES normální a přesto nás tak děsí,musíme si sami určit nějakou příčinu,páteří počínaje.Od doktorů se toho nedočkáme,jelikož to sami nevědí.
Podle toho,co píše olapel je zřejmé,že ani vyšetření nejsou směrodatná.Tedy hlavně v případě,že dojde k náhlému úmrtí,které může potkat extrasystoliky i neextrasystoliky :=(
Srdíčko bratra selhalo buď jako důsledek infarktu a nebo zhoubné arytmie/příčin opět může být "milion"/.Také máme pacienta,který dostal náhle komorovou tachy. a asi i fibrilaci,když přišel domů z práce.Měl štěstí,že blízko bydlí záchranář,který měl doma defibrilátor,takže ho zresuscitoval a pán dostal kardioverter a žije dál.Předtím žádné problémy neměl,ani ve smyslu ES.
olapel,a řekli ti proč máš vyšší D-dimery?
Prodělala jsi snad v poslední době trombózu?
Budou to nějak řešit,nebo vyšetřovat?

O svém vztahu k doktorům jsem se již vyjádřila/tomu zlomku chytrých a svědomitých se omlouvám a vylučuji je ze své averze/.
A ti ostatní,vč.zubařů ? Není nad to, rýžovat i za cenu lidského života,zdraví a prázdných úst.
Rozlišování akutních a chronických stavů ? Nezájem. Budeš čekat tři měsíce i déle a buď přežiješ,nebo máš smůlu.
Známý má potíže,zřejmě z dny.Za běžnou injekci,která je hrazena pojišťovnou chtěla jeho doktorka asi 50Kč.Když chtěl nabrat krev,což by měl být 1.úkon,obzvlášť když ji nemá branou už několik let,bylo mu řečeno,že nemají místo,aby přišel za 14 dní.
No,musím si ulevit a těch různých "kauz" by bylo na román.Bohužel.
Ale znám i pár hodně dobrých doktorů a ti mají moji úctu a obdiv.

olapel (Čt, 7. 5. 2015 - 19:05)

Moni, právě že vůbec si nestěžoval, ptala jsem se, nikdy neměl přebouchnutí, aspoň to nepocitoval, nezadýchával se.Jen někdy v listopadu mi říkal, že mu občas pálí na hrudi.Prostě nic, co máme my.Děkuji Moni, je to pro mne a mamku moc těžké, ale to by bylo pro každého.Opatruj se a přeji žádné hnusné ex.Ola

Monika (Čt, 7. 5. 2015 - 17:05)

Olapel a bratr mel podobne potíže jako my? Nebo necítil třeba velikou únavu? Mrzí me a mrazí z toho zároveň :o(. Přeji pevne nervy.

olapel (Čt, 7. 5. 2015 - 17:05)

Ahoj všem, tak mám pitevní protokol mého bratra.Selhalo srdce :-( .Tak mám dost, protože mi primářka řekla, že i když měl holtera, nemusel vůbec nic ukázat.Mám nervy na dranc, ex mám denně, ted určitě nejen od páteře, ale i od nervů.Myslím že umírat v padesáti by se nemělo a hlavně, když měsíc před smrtí měl interní vyšetření, které ukázalo, že srdce je v pořádku.Moc se divila, že nebral žádné léky na srdce...tak mi teď řekněte, co si o tom mám myslet.Nechci nikoho strašit, to určitě ne, jsem sama vystrašená.V sobotu jsem poprvé svolila aby manžel mi zavolal záchranku.Lékař mi natočil EKG, prý celkem v pořádku, říkal, že trošku změny tam vidí, ale nic kritického.Odvezli mě, dostala jsem apaurin(tedy diazepam)do žíly, měla jsem vysoký tlak, takže jsem dostala Lozap na tlak.Měřili mi dvakrát EKG, udělal rentgeny...nikde nic, tak prý jsem zdravá, jen zablokování C5 až C7,vyšší D-dimery a APTT, vyšší cukr, zablokování i hrudní páteře..závěr, potíže od páteře.Jen asi psychika udělala své, strach je svině...odpuste mi ten výraz.Přestávám věřit doktorům, jsem znechucená sama sebou, že si neumím poradit, a to, že jsem vystrašená jak malé dítě :-( .Omlouvám se za tenhle výjev, neměla jsem komu říci.Ola

Cenek (Čt, 7. 5. 2015 - 11:05)

Dalibor, Presne ! souhlas, jakakoliv zates tela, at psichicka nebo fyzicka stahne svalstvo. Osobne si myslim ze problem s vnimanim ex je taky zpusoben tim ze pri stresu se stahuje hrudni svalstvo, ( vsichni zname emoce) a pro srdicko je min mista a pak taky vsechny hormonalni zmeny maj na tom urcite zasluhu.

A urcite bych nebral vazne reci ze srdce s ex je nemocny, ex jsem chodil k doktoru v CR a stale mi rikali: Tve srdce je zdrave! A ja rikal NE! Ja zazivam hrozny peklo! Omdlivam, jsem dezorientovanej, slabej a ja nevim co vse, tak mi rekl, ale to neni od srdce. Jsem se vztekal ze mi nechtej pomoct a tak dal, ale nakonec jsem musel uznat ze meli pravdu.

Mimochodem, ziju uz nekolik let v Australi a tak jsem mel tu cest si projit komplet kardio vysetrenim i zde a vysledek? Uplne to stejny. Dokonce jsem se nechal hospitalizovat a dostal EKG na asi 30 hodin, a krasne jsem mohl sledovat kazdy odchylku pravidelnosti a kdyz prisel druhej den specialista tak mi rek ze cely zaznam je perfektni a kdyz sem mu rikal ze mi tam celou dobu hrozne skakalo a ze sem to tam videl tak se sel znovu se mnou podivat. vedel jsem ve ktery hodiny to bylo nejhorsi tak mu to rikam, on najel na ten cas a tam krasne vidim ty nepravidelnosti a rim no tady to, a on a co? A ja no tady ty nepravidelnosti, a ano mi rika , ale to jsou ectopic (extrasitoly) a ja , no a? A on no nic, to nic neznamena...a ja aha a ani kdyz jich je tolik ? A on no dokud to neni vic nez deset patnact do minuty tak to je ok.
A dalsi muj poznatek a meho znameho tez. Moje zena i zena meho kamarada je ma taky ale nevi o tom. Kdyz si obcas polozim hlavu na hrud a posloucham, hlavne treba po tom co zena prijde z fitka nebo z behani tak je tam krasne ma , samozrejmne ji o tom nerikam , ale jsou tam jasne slyset.

Nic mene o tom nema ani tuseni a stejne tak mi rek mistni specialista ze ectopic jsou normalni a ma je vetsina lidi po zatezi nebo hormonalni nerovnovase ci sresu. Nenormalni je ze je citite.
:) Krasnej den bez :)

Verca (Čt, 7. 5. 2015 - 11:05)

Teď jsme si nerozuměli.Já...Dalibor ma plnou pravdu, vsechny nemoci i hormonalni zmeny oslabi telo a zpusobi stazeni svalu a pripadne blokady patere (proc myslite, ze vas u chripky tolik boli zada a cele telo?), ktere pak spousti ES. Problem ale je, ze proste odblokovani prinese ulevu (aspon u me) jen na chvili, je treba zastavit tu prvotni pricinu - psychicke vypeti, stres, zaneseni organismu leky, hormony...

Dalibor (St, 6. 5. 2015 - 19:05)

Dalibore jak teda ale...Teď jsme si nerozuměli.Já narazil na přízpěvek Leili a její poznatky ohledně polohy páteře(ono se to takhle těžko vysvětluje),ale i tak to může mít souvislost.Protože při duševní zátěži se člověk nevědomky stáhne,jakože stahuje svaly a to i ty kolem páteře.Mám velkou skoliozu,se kterou se mi díky cvikům daří velmi úspěšně bojovat,ale za ty roky jsem vypozoroval,že při psychické zátěži mě to bolí určitě víc.Ale jasně,že se to může a nemusí týkat někoho s vás.Já jen vím,jak to vyzkoušet.

Monika (St, 6. 5. 2015 - 19:05)

Dalibore jak teda ale vysvětlit arytmie při zátěži těla..? A ted nemyslím zátěž fyzickou, ale vnitřní. Napriklad při nemoci jako je chřipka nebo střevní viroza nebo prostě jen teplota nebo u žen při menstruaci...Já osob ne při fyzicke zátěži potíže nemam. Ale při vyse jmenovaných ano. Neni to opravdu pak známka slabého srdce nebo nemocného? Protoze s pateri jmenovane situace nesouvisí. Bohužel. Co Si O tom myslis Blanko ty?

Dalibor (St, 6. 5. 2015 - 19:05)

Je zvláštní, že třeba...To je právě to,co se tady všem snažím vysvětlit.6e když dle vyšetření vše v pořádku,je velká pravděpodobnost,že ES zpusobuje páteř a pokud tomu tak opravdu je,je velmi snadné to vyléčit(tedy v některých případech),ale i tak je škoda to nezkusit.

Monika (St, 6. 5. 2015 - 18:05)

Je tady někdo kdo má jicnovy echo a srdce je v pořádku? Bylo mi řečeno že když trpím na Es a další arytmie tak srdce zdravy není. Ze ale bezna vyšetření jako EKG echo nejsou smerodatna. Ze se to pozná jen z jicnovyho.

Lejla (St, 6. 5. 2015 - 07:05)

Je zvláštní, že třeba včera jsem šla spát, lehla jsem si na záda, jakoby se srovnala a byl klid celou noc.

Cenek (St, 6. 5. 2015 - 03:05)

Me prekvapuje kolik lidi bere na ex. leky. Jestli mate jen izolovane rx, tak bych se soustredil spis na psichiku nez brat leky na srdce.

To ze ex vnimate je jednoznacne dusledkem psichiky nebo dusevniho vypeti ci vycerpani. Ja treba zrovna v poslednich dvou tydnech mam ex cele dny a to vetsinou nekolik do minuty, nic mene je vnimam jen vecer nebo rano kdyz se probudim a kdyz treba lezim a vnimam je tak vim ze kdyz se treba pretocim tak prestanou nebo je nebudu citit, ale tolik mi zas ty mrchy nevadi.

Ale pamatuju si kdy jsem kazdou jednu vnimal jako branu do pekla :)))

A i v tehle dobe kdy jich mam tolik delam vsechy fyzicke aktivity na 100%.

Jsem presvedcen ze jakykoliv fyzicke omezeni nebo pocitu slabosti a dalsi doprovodnych jevu z izolovanych ex. jsou jen psichycke a vase telo je ve fyzicky perfektnim stavu. ( kdyz pominu fyziky telo zatizene tim stresem )

Drzte se a relaxujte. Najdete si knizky o dusevnim zdravi, naucte se jak meditovat.

To vam vrati klid a radost do zivota.
:)

miska27 (Út, 5. 5. 2015 - 21:05)

Lejla,,,,,mám pocit,že sem to psala já,,,přesně stejné problémy a dnes také cítím více,,,,a také netuším příčinu,,,ach jo.

Lejla (Út, 5. 5. 2015 - 17:05)

Ahoj, taky se připojuju k diskuzi, s ES jsem si taky něco prožila. Nejvíc asi v těhotenství. To byl mazec. Pak se to chvilku zklidnilo, beru vasocardin 50, dá se říct, že občas je cítím, třeba jen 3 za den, ale poslední měsíc zase víc. Měla jsem chřipku a jeden den jsem je cítila skoro pořád, pak se to z ničeho nic zklidnilo. Občas je pociťuju večer, zrovna dneska od rána, zase po chvilkách celý den, nevím, co je spouštěč, ale je fakt, že mě docela bolí záda mezi lopatkami, jako bych byla zablokovaná. Když více sedím u počítače, teď zrovna v práci celé dopoledne.Když jsem čekala malého, měla jsem holtra snad 3x, vyšetření na kardiologii, i po porodu, ale nic nezjistili. Jen občasné ES.Je to nepříjemně vnímané, dokud jsem neviděla, co to je, měla jsem pocit, že se zblázním, byla jsem vždycky hrozně vyděšená. Když mi dr. udělala ekg, nic tam neviděla a to mi to tehdy dělalo celý den. Zrovna u ní nic. Když tady pročítám tu diskuzi, žasnu, co nás tu s těmito problémy je.

Marky (Po, 4. 5. 2015 - 17:05)

Marky nechci se ti...Dalibore, v tom případě bych byla ráda, pokud bys mi na mail: [email protected] poslal kontakty na lidi, kteří se čínskou medicínou zabývají. Něco jsem našla sama na netu, ale určitě je fajn to s někým zkonzultovat. Děkuji.

Dalibor (Pá, 1. 5. 2015 - 22:05)

Děkuji za rady ohledně...Marky nechci se ti vnucovat,ale jsem s Olomoucka a nemám problém ti v něčem poradit či pomoct.Znám i lidi,kteří se čínskou medícínou zabývají,stačí se jen spojit a domluvit se.Mě toto baví a nemám stím se i klidně sejít,popovídat si o tom žádný prblém,je to jen na tobě,rád pomůžu.

Reklama

Přidat komentář