Reklama

extrasystoly

Marky (Pá, 1. 5. 2015 - 20:05)

Děkuji za rady ohledně bylinek...rozhodně vyzkouším. Nicméně, chtěla jsem se zeptat, neznáte náhodou někoho, kdo by v Olomouci, popř. okolí praktikoval tradiční čínskou medicínu? Já jsem se rozhodla, že to chci vyzkoušet.

Verca (Čt, 30. 4. 2015 - 21:04)

Sevrena hrudni pater a arytmie jsou dusledky jedne a teze priciny-oslabeni organismu vlivem nedostatecne rozproudene krve. Zkus z nasich bylinek hloh, jablecnik a srdecnik. Nejucinnejsi jsou ale cinske bylinne smesi, zkus si pres net koupit Elixir nebeskeho cisare nebo Harmonii broskvoveho haje. Precti si popis smesi, jestli na tebe sedi priznaky. To se mi osvedcilo. A jako prvni pomoc (tem, ktery boli i zada) zkuste poradnou masaz u dobreho masera. Cviceni ze tacatku moc nepomaha, protoze neni krev k prokrveni svalu-ty se naopak maji tendeci vice zakousnout.

Marky (Čt, 30. 4. 2015 - 13:04)

Já ES asi od páteře nemám, málokdy mě bolí záda, spíš vůbec.
Jinak já mívám období, kdy ES přes den opravdu skoro nevnímám, ale večer, když si jdu lehnout je samozřejmě cítím. Pak mívám období, jako teď, kdy je vnímám i přes den, přidává se k tomu i bušení srdce, nebo se třeba probudím a srdce mi bije silně a rychle. Zajímalo by mě, proč jednou je to tak a pak zase jinak, co to způsobí, když psychicky jsem na tom pořád stejně!

Karla (Čt, 30. 4. 2015 - 06:04)

Všechny moc zdravím a Marky plně chápu, jsem na tom úplně stejně. Betablokátory nezabiraji, taky mě čeká návštěva endokrinologa. Ale jak píše Dalibor, mám pocit, že s tou hrudní páteří něco bude. Stále mám bolesti, někdy i v klidu. Cvičím cviky na hrudní páteř již 4 měsíce a je to stejné, ale asi to chce více času, nevím. Již jsem měla docela klid a poslední měsíc, hrůza. Snažím se to nevnímat, ale někdy je to těžké. Ty bylinky mě taky zajímají. Dik

Dalibor (St, 29. 4. 2015 - 22:04)

Ahoj všem, mě trápí ES...Marky a co záda,máš bolesti hrudní páteře?

Marky (St, 29. 4. 2015 - 20:04)

Ahoj všem, mě trápí ES už asi 8 let. Když začaly, zmínila jsem se o tom své doktorce na endokrinologii (je i kardiolog). Začala mi předepisovat nejrůznější druhy betablokátorů, nic nefungovalo. Trvala jsem na holterovi, ten ES potvrdil. Ale s doktorkou to ani nehlo. Před rokem jsme se domluvily, že betablokátory přestanu užívat, že stejně nepomáhají. Tak mám jen ten hořčík. Byla jsem asi před měsícem na kontrole, zmínila jsem se, že mě zase ES trápí, řekla mi, ať si dám hořčík a nevnímám je! Já už toho mám ale dost!!! Věřím tomu, že to dost ovlivňuje psychika, ale něco je přeci spustit muselo! Rozhodla jsem se, že vyzkouším bylinky. Máte někdo zkušenost s nějakou bylinkou, která opravdu pomáhá? Já jsem se dočetla, že pomáhá hloh. Tak jsem ho vyzkoušela, ale nejsem si tím moc jistá. Nebo by bylo lepší rovnou navštívit někoho přes bylinky?

Dalibor (Út, 28. 4. 2015 - 06:04)

Krásné jaro! Četla jsem...Přesně tak,prášky navíc nic pořádně nevyléčí.Bylinky jsou daleko mocnější,tedy pokud se ví jak na to.Navíc nejlepšího doktora máme každý sám v sobě,stačí si to jen uvědomit a začít na tom pracovat.

metudejka (Po, 27. 4. 2015 - 18:04)

Krásné jaro! Četla jsem Vaše příspěvky a musím souhlasit s léčbou většiny našich lékařů....prostě napíšou prášky na něco, ty nějspíš časem něco způsobí, tak napíšou další proti tomu...atd...Každý prášek má vedlejší účinky. Možná je fakt na čase se na tu chemii vykašlat a používat to, co nám nabízí příroda sama. Není na světě nemoc, na kterou by nebyla bylinka:-) a už samotný pobyt v přírodě, v klidu bez stresu udělá hodně. Kéž by se Vám(nám) ho dostávalo hojně! Ať se Vám daří výborně!

Radek07 (Ne, 26. 4. 2015 - 00:04)

Zdravím taky si myslím, že je to hlavně psychikou a naprosto souhlasím s Čeňkem prostě je přijmout a zkusit na to nemyslet. Vím, že je to těžké mě taky trápili tak rok. Prošel si taky všemožné vyšetření a výsledek naprosto v pořádku srdce.I teď je občas mám, ale už je prostě neřeším nemyslím na ně beru je prostě, že občas přijdou a zase odejdou. Předtím jsem se bál sportovat nebo běhat, protože u běhání se často objevovali. Teď už to neřeším sportuju a i když se občas objeví tak už mě to prostě nerozhodí. Snažte se prostě nějak na ně zvyknout neřešit je nemyslet na to kdy přijde další a další a uvidíte, že jich bude určitě míň, než když se budete litovat a říkat si že to je hrůza atd. Teď už minimálně rok jich mám fakt o dost méně nebo je nevnímam.

Gábi (St, 22. 4. 2015 - 10:04)

Všem moc děkuji za podporu!

olapel (St, 22. 4. 2015 - 09:04)

Zdravím, Gábi drž se...ach ti muži, smutné.Jak zvládneš, myslím, že se uleví.Jen jak?Já vím, moc těžké vypnout mysl :-( Opatrujte se všichni.Ola

monkaK (Út, 21. 4. 2015 - 22:04)

Gabi to mi je luto co prezivas. Cloveku sa to lepsie zvlada ked su na to dvaja. Tak sa drz a neboj bude lepsie :). U mňa je to striedavo, ale snazim sa, aj doma porobit aj v záhradke. Človek musi bojovat, tak sa drzte vsetci. A Roman super si zabojoval, tak nech ti to vydrží.

Eva (Út, 21. 4. 2015 - 21:04)

Holky, nervy mají na těch mrškách hodně velkou zásluhu. Uvidíte, že až se vyřeší vaše prekerní situace, že i Esáci se zklidní. Mám je také, teď to je lepší. tak je mi hej, v květnu mě čeká kontrolní holter. Necpěte do sebe všechno, co Vám doktoři napíšou! Zkuste se obejít bez prášků na nervy a zabojujte! NEUMŘETE NEBOJTE!

miska27 (Út, 21. 4. 2015 - 19:04)

Taky mě letos od toho zatmění hrozně zlobí mršky. Vždy mě zachvátí panika a asi si na ně nikdy nezvyknu. Nejhorší je ,že se pak jen pozoruji a neustále myslím na to kdy mě zas,,seknou,,a nikam rači nechodím a skoro nejím a je to na zbláznění. Tak se všichni držte,,,snad zas bude líp

Gábi (Út, 21. 4. 2015 - 17:04)

Ahoj všichni, je super číst, že jsou tu lidi, kteří se těch mrch zbavili.U mě došlo k šílenému zhoršení pravděpodobně po manželově nevěře, která mi velice bolestně zasáhla a ze které se pořád nedokážu vzpamatovat.Beru antidepresiva,doktorka zkouší, mění a zatím mi žádné nepomohly.Bohužel už mi nepomáhá ani lexaurin.Je tu někdo, kdo má také es i po lexaurinu?Jsem už strašně unavená, nežiju, přežívám...

velveta (Po, 20. 4. 2015 - 23:04)

Zdravím všecky. Romane to je fajn, že jsi napsal o svém boji s ES. Na mně se asi podepsala borelioza. S tím už moc nenadělám. Chce to vysledovat, co prospívá a co naopak stav zhoršuje.Mám dojem, že záleží i na jídle. Třeba nadýmavé potraviny ES vyvolávají. I počasí - prudké atmosferické změny.K tomu se pak přidá i kolísavý TK. Páteř také umí potrápit. Bez Lexaurinu už to nezvládám, mám těch problémů víc. Právěže mi kardioložka doporučuje raději antidepresiva a s těmi je to ještě horší. Nevěří mi to... Přeji vám hodně sil.

Roman (Ne, 19. 4. 2015 - 06:04)

Dobry den, rad bych pridal i s vou zkusenost. ES me trapi neco malo kolem roku, okamzite co se mi obevili jsem zacal jednat, lekar, holter, EKG. Vysledek mnohonasobne ES z vytokoveho traktu, zaver jste zdravy, naucte se s tim zit tady mate krabicku lexaurynu na uklidneni. Nenechal jsem se odbit a zacal jezdit do kardio poradny. Nasazen Vasocardin 50 3 mesice uplny klid, pote znacne zhorseni. Leky mi zmenili na bisoprolol 5mg. Rikal jsem si ze se sebou musim neco udelat, totalne jsem prekopal svuj jidelnicek a zacal jsem aktivne sportovat za 6 mesicu jsem zhubnul z 91kg na 72kg. Na radu jsem zacal pit Ajurvédské caje, zacal delat cviky na rozsireni hrudniho kose a behat abych srdicko posilnil. Nyni o ES skoro nevim nerikam ze jsem se jich uplne zbavil ale citim se o 85% lepe. Bisoprololu uz beru jen pulku za tri mesice zkusim ctvrtku a snad se te chemie zbavim. :) Snad jsem nikoho neobtezoval ale spis poradil, mejte se krasne a bojujte zivot za to stoji.

Verca (Út, 14. 4. 2015 - 23:04)

Ahoj Oli. To me moc mrzi a drzim palce at to zvladnes :-(. V takovem stresu na boj s ES proste sily nejsou, urcite souvisi se stazenim patere. Je treba pockat az se emoce uklidni, aby lecba zabrala. Hodne sil a nevzdavej svuj boj!

olapel (Út, 14. 4. 2015 - 17:04)

Hezký podvečer, přeji všem.Píši po odmlce.Stále čeká, na pitevní protokol mého bratra a stále nic, ve čtvrtek to budou dva měsíce.Nejhorší na tom je, že jsem bratra viděla, a podle mých zkušeností, to byl infarkt:-(, pořád se s toho nemůžu vyhrabat.Od té doby jsem v Praze na čínské medicíně nebyla, nezvládla bych cestu.Ale podle rady piji nápoj Čínských mudrců, nápoj pěti hvězd, nápoj nebeské víly...es se mi vrátily, já myslím, že jsou od páteře, úponů kolem páteře a asi i od svalů kolem páteře.Je to tím, že jsem neustále ve stresu a tím pádem stažená jak králík :-(.Záda mě neskutečně bolejí, špatně se mi dýchá, je to jako-by vám chyběl vzduch do nádechu, ale pokud se vyhrbím(jako na kočičí hrb), tak se do nadechnu.Snažím se, abych ty es tolik neprožívala, pokud jsou slabší, tak jsem borec, ale stačí pár velkých, to znamená buch...nic, buch, buch, buch...a nic....knedlík do krku, děs v očích, pocit že se nenadýchnu a že srdce už nenaskočí...a věřte mi, jsem potentovaná až za ušima:-(.Já es nikdy nevnímala tak, jako poslední čtyři roky.Tak je mi divné, že i když stresu jako traumatologické sestře, jsem zažila nespočet, nikdy mi srdíčko takhle nejančilo.Jen vím, že pokud jsem měla na oddělení zástavu, srdce bušilo jak o závod, ale to je normální reakce na stresovou situaci.Vím s těchto stránek, že hodně lidí je vnímají od dětství, a já před nimi smekám, proto že, je rozdíl mít es čtyři roky, nebo čtyřicet let. Verunce děkuji za motivující příspěvek, a opravdu jí ze srdce přejí, že se těch mršek dokázala zbavit.Čeňku, také gratuluji, že s nimi dokážeš žít.Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala a vlastně nikomu s tím nepomohla.Mějte se pokud možno životně a to je myšleno bez citelných, zničujících es.Proto že s nimi se nežije, s nimi se přežívá.Ola

Verca (Út, 14. 4. 2015 - 15:04)

Aby k necemu to rozsahle studium vsech lekarskych i alternativnich materialu o ES bylo, muzete mi napsat na [email protected] a ja vam zkusim poradit. Nejsem lekarka, ale myslim ze jste si vsimli ze titul mudr rozhodne neni zarukou uzdraveni ES. Delam to proto, ze si vzpominam na sve vladtni zoufalstvi a ochotu zkusit jakekoli reseni ES, co existuje. Jde to, ale VZDY to chce cas a upravu zivotniho stylu (nejen myslenek dle meho). Pokud byste nekdo vyuzili mou nabidku, tak prosim napiste jak cetne jsou vase ES, jestli se poji s nejakymi situacemi ci jsou stabilni, jak vypada vas den, vas jidelnicek, zda berete nejake leky a kolik vam je. Zkusim poradit dle vsech svych znalosti, treba neco z toho vyzkousite a pomuze to. VZdy to ale chce cas-problem ktery trva leta neopravite za mesic. A prosim odpustte kdyz neodpovim hned, jsem ted dost vytizena.

Reklama

Přidat komentář