Reklama

extrasystoly

Natalias (Út, 3. 3. 2015 - 11:03)

Ja mám aj zvýšenú činnosť štítnej žľazy a anémiu, v apríli mám kontroly, tak uvidíme :-) Boli ste aj na holteri?

monkaK (Po, 2. 3. 2015 - 15:03)

Natalias ja uzivam sotalol 80 mg -2x1 a cardilan, k tomu ten rybi olej, vitamin c, niekedy vapnik. Aj ja to mavam pred menstruaciou a pocas nej horšie. Dnes som bola u noveho gynekológa, celkom fajn, velmi prijemny pristup. Mne menstruacia aj meskava, niekedy aj 10 dni. Asi 2krat som to dostala minulý rok presne. Povedala som mu aj o problemoch s es, tak povrdal ze zoberieme krv na hormony a musime upravit ten cyklus. Ja si myslim, ze mna to velmi ovplyvnuje. Tak uvidim, ja stale v comsi hladam nadej. Teraz sa drzim tohto, myslim ze ked sa to vyriesi, tak bude mozno ok.
Hedviga ja som mala taku blbu sobotu. Ty aj pracujes? To ta obdivujem, ja by som to asi neobstala. Zatial som doma na opatrovateľskom so svokrou.

Natalias (Po, 2. 3. 2015 - 12:03)

Mne práve začína byť už trošku lepšie, je možné mať es silné cez menštruáciu??? Mne práve skončila a zdá sa mi, že povoľujú.

hedviga6 (Po, 2. 3. 2015 - 11:03)

Ahojte všetci es, no neviem ako Vám, ale mne je dnes hrozne, počasie stále prší, tlak podskakuje a es sa nevedia zastaviť.. :( mám snáď všetko v sebe cez lieky, čaje mg.... a ešte sa mi aj ťažšie nadychuje a závodná až 9.3, no proste keď sa darí...dúfam že počasie zvládate lepšie ako ja ....ešte že som dnes doma so synom... držte sa pa

Olga (Po, 2. 3. 2015 - 10:03)

Ahojky. Vedeli by ste mi...Ahoj,mně na ES pomohl bylinkový čaj ARJUNA na srdeční činnost.Poctivě piju denně podle návodu.najdeš na www.everest-yaurveda.cz.K němu ještě užívám bylinkový džem CHYAWANPRASH.No,každý jsme jiný,ale je tam více druhů,vyzkoušej a poznáš,co na tebe funguje.Máme vyzkoušený i čaj na krevní tlak,po čaji v normálu.

Natalias (Po, 2. 3. 2015 - 10:03)

Natalias s tymto problémom...MonkaK a máš aj nejaké vyšetrenia za sebou?Berieš nejaké lieky?

monkaK (Ne, 1. 3. 2015 - 17:03)

Natalias s tymto problémom sa tu pasujeme viaceri. Aj ja som mala vcera strasny den, rýchly tep aj es. Neviem skus vyskusat nejake caje, ja si teraz davam rybi olej a vitamin c.

Natalias (So, 28. 2. 2015 - 09:02)

Ahojky. Vedeli by ste mi niekto poradiť, čo s extrasystolami? Mám ich najmä večer, v kľude pri tv, intenzívne, jedna za druhou. Vyšetrenia, echo, ekg, všetko ok. Je to nebezpecne? Čo vám pomáha? Na ekg mi nevedia nič zachytiť, som objednana na kardio v apríli, aj na záťažové ekg. beriem betablokator Egilok 25 mg rano aj večer a teraz k tomu xanax keby niečo a a Cardilan. trpím aj na poruchu štítnej žľazy - thyrozol pol tbl. rano . doteraz som ich cítila sem tam, ale teraz 5 dní strašne. Ďakujem

monkaK (St, 25. 2. 2015 - 16:02)

Hedviga som rada ze si sa ozvala. Mala si to riadne rusne. Dufam ze ti liecba zaberie, aj mne je pred menstruaciou najhoršie. Ja menin gynekológa, v pondelok idem na prehliadku, tak sa chcem povypytovat na hormony, ci to mozu nejak ovpkyvnovat a tak. Ja mam es denne.

hedviga6 (Út, 24. 2. 2015 - 20:02)

Ahojte všetci ES a MonkaK, zdravím, viem dlho som tu nebola ale musela som meniť znovu kardiol. môj predchádzajúci si za všetko pýtal peniaze..... a keď mi bolo naposledy zle, tak mi dal prístroj domáce ekg, ked mi tak bude nech si kľudne merám a potom si vzal 30e....tak teraz mám kardiol. ktorá mi hned spravila echo a upravila lieky ( ráno- egilok-xl-75mg a večer egilok-xl 50mg a tritace- 2,5mg) a o pol roka odbery a znovu echo, vravela mi že budeme zvyšovať časom lieky, lebo srdiečko to bude potrebovať, no úplne iný prístup....extrasyst aj tak ešte sem tam vybehnú ale menej, no hlavne sú pred menzes. to vtedy všetko , keď je prekrvené .... no mala som obdobie aj s manželom , tiež má s tlakom probl, len na pohotov nás nechali čakať vyše hod a ked ho vzali dnu tak po podaní liekov , nezaberali.. :( mala som dosť velký strach a tak som ,, fičala,, aj na lexauríne. Kým som sa dopracovala ku svojej novej lek medzi tým som behala na pohot aj so sebou , kedy mi vybehol tlak na 170/102 a pulz 125, a v tedy lek že som si mala vziať pod jazyk tensiomin a nie hned behať na pohot...ale ked ešte aj sa pridajú extrasyst tak ten jeho prístup katastrofa...manžel začal barť 2x denne lieky tak uvidíme, je hrozné že všetko ,, závisí,, od obvodnej lek čiže je na zváženie či ťa pošle na kardiol, inak ked pojdeš bez lístka ani ťa nevezmú....bola som aj na neurol, kôli migrenam tak mi dala lieky na rozšírenie ciev ale nic moc...len mám pocit niekedy akokeby mi to srdce sa aj prevaľovalo okrem es, aj sa musím dosť často z hlboka nadýchnuť....ale na posledy ked mi vybehol tlak tak som mala pocit dusenia a zlého prehľtnutia ako keby sa mi všetko zaseklo strašný pocit, moja sestra to má ako náhle jej vybehne tlak nevie sa nadýchnuť a prehľtnuť, kardiol že sa to stáva pri zvýšenom tlaku, niekto má taký príznak.....keď sa darí.....no hrôza...dúfam že vy sa máte aspoň trošku lepšie aj keď sú také výkyvy počasia ako na východe , raz hmly, raz teplo potom zima, dnes celý deň pršalo....pá držte sa

monkaK (Po, 23. 2. 2015 - 14:02)

Ja som mala tento prístroj zapozicany minuly rok. Ekg som si robila len pri ťažkostiach. Hedviga ako? Si sa dlho neozvala

Monika (Ne, 22. 2. 2015 - 18:02)

Olgo tak nazývali v Ikemu něco jako holter ale právě že máš možnost aktivovat si ho sama doma pouze při potížích. Zkrátka ze netočí ekg stále. Aspoň co si tak vybavuju a snad jsem to nepopletla.

Olga (Ne, 22. 2. 2015 - 16:02)

Pro nám teda nikdo není...Moniko,o čem mluvíš-půjčit Kinga?Ještě jsem toto neslyšela.

Monika (So, 21. 2. 2015 - 14:02)

Pro nám teda nikdo není schopen půjčit Kinga... to aktivuju jen při potížích a mam ho i týden ne? Nebo jak se dá jinak zjistit dana arytmie když ji máme občas? A než přijede sanita tak nás to většinou přejde :o(((. Takhle v nejistotě se opravdu žit nedá a pokud mohu mluvit za sebe, tak občas mám dost velký potíže arytmii rozdychat. Jak jsem psala po Te poslední jsem byla jak ozrala. To asi úplné normální není... :o(((.

Blanka (So, 21. 2. 2015 - 07:02)

Já ten záchvat vnímám tak,že náhle poci´tuji velmi rychlé bušení,ale v jiném rytmu než je sinusová tachykardie.Jako rychlé ES za sebou.
Pro mě je přesné pojmenování a určení arytmie důležité.Jsem zdravotník a tudíž vím,že dle správného určení diagnózy se odvíjí prognóza.
Ono by se také mohlo jednat třeba o WPW syndrom,který je vrozený,nemusí se vždy poznat na EKG a přitom může být příčinou náhlé smrti.Obzvlášť třeba ,kdyby se přidala FIs.Stejně tak komorová tachykardie.
Uznávám,že i pro doktory není vždy jednoduché z běžného vyšetření určit,o co
se jedná.Ale o to víc mě zlobí,když má člověk problém,o kterém si už většinou každý dokáže něco zjistit a u doktorů naráží na nezájem a bagatelizování/viz některé příspěvky zde/.Je jasné,že nejde vše vyléčit,ale mnohdy zemře člověk právě v důsledku nedůvěry,nezájmu,šetření atd.Záleží na štěstí,na koho člověk kápne.Ale na druhou stranu je pravda,že si i lidi hodně věcí zaviní třeba odmítnutím vyšetření,nebo zákroku.

Hanka (Pá, 20. 2. 2015 - 23:02)

Ahoj holky, taky znám ten stav, o kterém mluvíte. Stává se mi to hlavně v dlouho nehybné poloze, např. u počítače - srdce se najednou podivně jakoby zastaví, ale přitom bych si spíš tipla, že se třepe nebo hodně rychle slabě tluče. Trvá to pár vteřin a vždy se vyděsím a zakroutím se nebo zakašlu a zmizí to, takže vůbec netuším, jaký mám u toho puls. Osobně se netrápím s tím, jak se ten problém jmenuje. Ta pojmenování a striktně oddělené kategorie, jako nakupené ES, FiS, flutter, tachykardie atd., vymysleli jen lidé, aby se o problémech dalo věcně mluvit, ale ve skutečnosti je to často spíše kontinuum. Asi jako byste se mohli do krve s někým hádat, jestli je nějaká barva modrá nebo už zelená. V různých částech tohoto kontinua jsou různě nebezpečné problémy, ale to, že váš problém jeden lékař už nazve jako FiS ho nečiní víc nebezpečným. Víc, než si nechat vyšetřit srdce, pro svůj klid udělat nemůžete. Vždy je třeba volit menší zlo, no a pokud vás ty problémy vysloveně neohrožují (např. omdlívání, dušení se...), tak bych do žádné operace nešla. Je jen malá pravděpodobnost, že se problém odstraní. Spíš se všemožně snažit změnit životosprávu, napravit si páteř, odstranit kritické faktory. Ale chce to rozhodně radu odborníka šitou na míru. Držím palce.

Olga (Pá, 20. 2. 2015 - 20:02)

Moniko,určitě máš vyšetření srdce echo a tam se pozná,jestli máš srdce v pořádku a správně funguje.Mně to aspoň tak řekli na vyšetření ale blbne mi stejně.Také mi řekli,jestli mám fibrilaci,že bych měla jít na ablaci.Taky mám strach ze sraženiny.

Monika (Pá, 20. 2. 2015 - 20:02)

Radši neventiluj. Mám bud rychlý ale pravidelný bušení občas proložené ES nebo divný nepravidelný tlukot. Větší či menší mezery ale nikdy jsem si u toho neuvědomila rychlost rytmu. Obyčejně mi právě u tohoto typu arytmie bývá slabo na omdlení. Přemýšlím jestli si to mám nechat vyvolat nebo prostě čekat. Nechci ani jedno :o(((.

Blanka (Pá, 20. 2. 2015 - 20:02)

Prý se fibrilace sama od...Tak o tomhle nic nevím.
A jelikož mám ty stavy od 15 let,tak to bude spíš záchvatovitá supraventrikulární tachykardie.Tedy myslím to pársekundové třepání srdce.Pokud tedy to není komorová tachykardie.
Ale jak je vidět asi ani doktoři nepoznají ze záznamu EKG jestli se jedná o FiS,nebo něco jiného,jak psala Olga.Jeden to nazval FiS,druhý zase ,že ne. Ach jo,čemu pak věřit.
No,já na to svůj názor mám,raději ho nebudu ventilovat :=(

Monika (Pá, 20. 2. 2015 - 19:02)

Prý se fibrilace sama od sebe nezastaví a pokud ano, tak je to spíš horší varianta. Jako v tom smyslu že je srdce poškozený. A jestli taky mívám FB tak je to pěkně hnusný a zase mám strach. Ze sraženiny nebo z toho že mi bude zase tak zle až to jednou nesutojím. :o(. A FB se údajně váže na onemocnění srdce. Víte o tom něco někdo?

Reklama

Přidat komentář