Reklama

extrasystoly

olapel (So, 13. 12. 2014 - 08:12)

Ahoj všichni.Janičko drž se, vím jak es dokáží nejen vystrašit, ale hlavně znechutit život.Vlastně je to přežívání, každé ráno vstávání se strachem, jaký ten den bude :-( .Veškeré plánování na nule, atd.je toho mraky.Mě pomáhá čínská medicína, beru bylinky, první vlaštovka u mne je v tom, že sice mám es zatím denně, ale jednotlivě a treba jen třikrát.Je to veliký skok, nebot jsem měla třeba do hodiny dvacetkrát, ani jsem nepočítala, tak přesně nevím.Od ledna paní doktorka přidává i akupunktůru, tak věřím, že zas bude lépe.Jooo a ještě jedno, jeden celý týden jsem es neměla vůbec a to je tedy velký úspěch, za poslední čtyři roky, se to ještě nikdy nestalo :-).Byla jsem tak moc štastná, že se ani nedá popsat.A jak říká můj manžel :za každým mrakem je světlo....tak já ho vážně viděla :-)Tak Janičko, přeji Ti hodně světla a všem nám držím pěsti.

monkaK (Pá, 12. 12. 2014 - 21:12)

Janka, ako ti radi lada. Len sa ukludni, pusti si nieco pekne. A nemozes sa na to moc sustredit, aj ked je to niekedy ťažké. Ja som mavala pred 2rokmi es aj 6 hodin v kuse, to bol des, mala som ich za 24 hodin 6400. Ale robili mi ablaciu, tak uplne ma uch nezbavili, praveze teraz ich mam tiez dost hlavne pri pohybe. Ale som bola za tento mesiac dva krat chora, tento tyzden aj s teplotami, tak sa mi vsetko pohorsilo. Mna kazde prechladnutie vie riadne dostať, ach jaj. A to teraz pred vianocami. Jana ty aj pracujes?

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 17:12)

Lada,dakujem velmi pekne za odpoved,za povzbudenie. teba si tu pamatam,mala si toho moc,čitala som vsetko čo si pisala,dufam ze ti je uz o nieco lepsie,drzim ti palce.

Lada (Pá, 12. 12. 2014 - 17:12)

Janičko, drž se. Zkus se uvolnit aspoň dvakrát denně. Určitě na psychiatrii vás to učili. pozoruj přírodu, příjemné, veselé filmy, lehké příběhy. Snaž se nemyslet pořad na tep. Vím, že radit je lehce, než to udělat, když je Ti špatně. Naposledy jsem měla ES skoro dva měsíce, a té přestávky ,když jsem měla po několika minutých a občas i celou hodinu, tak to byl zázrak. pomohla mi akupunktura i AD. Zkus tu čínskou medicinu, třeba to pomaže víc než některé léky. A hlavně klid. Vidíš kolik nás je takových a máme Es už desítky let.

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 16:12)

čitala som tu vela prispevkov,mam pocit ze ja som na tom najhorsie.mne sa to rozbehne ked lezim ide to par sekund potom je klud a potom zase pár sekund,blanka pises ze si to mala 20 sekund v kuse,to si na tom este dobre. ja to mavam s prestavkami aj polhodinu ked lezim. sa cudujem ze este zijem.

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

mám dve dcery-17 a 21r a tie už o mne pochybuju,lebo nemám chuť nič chystať na vianoce,povedala som im že načo,ja aj tak možem dovtedy umrieť,srdce mi zlyhá.

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

BLANKA odpis mi aspom ty,ked aj zo dva riadky len,dakujem pekne. mám tomu mojmu internistovi veriť ? že všetko je to v hlave?

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

obmedzuje ma to normálne žiť,bojim sa niekde vycestovať a prespať mimo domu,ved čo ak ma to tam chytí vo veľkom a umriem. začínam chodit aj ku psychologičke,po dlhšej dobe,vraj mi to pomôže. niekedy srdce robi bum,pauza,bum pauza,atd. alebo bum bum,pauza,bum bum,pauza,atd. potom ide chcilku ako šijací stroj. ooch bože ja nechcem ešte umrieť ((( a u internistu ked mi robil ekg tak ako naschvál srdce mi krásne išlo,to vždy u neho,to je zaujim,aé.

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

neni dávno to je čo som mala mesiac klud,ako keby sa stal zázrak. a teraz dva týždne je to otras. sa bojim už aj ležať. prosim napiste mi že neumriem :-( ja už sa bojim či dožijem vianoc :-(

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

aj na psychiatrii mi doktori vraveli že u mna je to všetko psychika. no ja fakt neviem či dokážem žiť s arytmiou,ES a fibrilaciou predsiení. ako ty vy zvládate? čitala som tu že niektorých to budí aj v noci,to musí byť hrozné. pre chodzi a ked niečo robím tak to mám občas len také slabučké,najviac to pociťujem ked ležím-aj ked sedím niekedy.

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

srdce skáče,trasie sa,robí si čo chce :-( bože čo je toto za život :-( ak mi zlyhá srdce a umriem tak bude mat na tom vinu aj moj internista,nechcel ma dat dnes do nemocnice ležať:-( na interné. vraj ked mu neverim že mám ist ku kardiologovi že ten mi povie to isté. že u mna je to všetko v hlave !!! inác beriem antidepresiva elicea a corvitol. a na spanie zopiclon. obvas aj neurol. a mám 42r.

jana (Pá, 12. 12. 2014 - 15:12)

ahojte. som tu po dlhšej dobe. ako sa máte? ja som z tých ES už poriadne zúfalá. pred dvomi mesiacmi som ležala na psychiatrii-depresia,nechuť žiť/liečim sa ja na panickú poruchu/. nedokážem žiť s tými ES,pociťujem to najmä ked ležím,doslova salvy až si musim niekedy odkašlať. holter som mala v apríli,zistené ES plus krátke paroxyzmy fibrilacie predsiení-najdlhšia trvala 27 sekund. echo mám v poriadku. dnes som bola na kontrole u internistu,a ten mi stále tvrdí že srdce mi nezlyhá,že sa nemám báť,no ja žijem každý den so strachom že možno dnes umriem,ako keby čakám na smrť. bože ved toto nie je normálne :-( ako vy zládate tie hnusoby es?

Hanka (St, 10. 12. 2014 - 15:12)

S těmi zkušenostmi se to...Obecně je české zdravotnictví na špičkové úrovni, což ví každý, kdo má srovnání s jinými zeměmi. Problém je, že špatní lékaři napáchají mnoho škody a zanechají tak nejsilnější dojem - a pak taky, že západní medicína některé věci zkrátka řešit neumí. Takové věci pak obvykle umí léčit alternativní medicína, ovšem opět platí, že mezi alternativními lékaři je určitý podíl zlatokopů a podvodníků, kteří pak vrhají na celou věc špatné světlo. Mně čínský lékaž poradil vysadit HA a zachránil mi tím zdraví (žádný normální lékař mi toto neporadil, protože jsem přece zdravá, štíhlá nekuřačka bez leidenské mutace - naopak mi ji chtěl gynekolog napsat znova, když jsem tam přišla!!). Taky mi kromě ES pomohla odstranit tiky, potíže se spánkem, bolesti hlavy, noční pocení... Mít potvrzení od klasického lékaře, že má člověk jednotlivé orgány v pořádku, je základ, a dál nastává prostor pro čínskou nebo jinou alternativní medicínu. Nikdo, kdo nekombinuje oba přístupy, se dle mého nemůže úplně uzdravit (a za uzdravení nepovažuju být celý život na AD)...

MonkaK (Út, 21. 5. 2013 - 13:05)

Joj Blani, Heini díky za upresnenie. Včera som bola dosť vystrašená. Lebo doteraz som mala tie hodnoty nulové.
Dnes som bola u obvodnej, a tá mi povedala, že tie komorové sú nebezpečné, tak ja už neviem.
Tieto dni ma ES stále, v kuse, som na nervy, už neviem čo robiť :(
Tak vám dakujem, nech máte od ES pokoj

Blanka (Út, 9. 12. 2014 - 13:12)

Tak to potom nevím, v koho...S těmi zkušenostmi se to má tak,že pozitivní přístup je brán jako samozřejmost a je to tak správně.
Vždy člověka rozhodí opak, o kterém mluví a v některých případech,pokud je člověk svědkem takových situací častěji, to může vyústit v problém a nespravedlivé hodnocení.
Netýká se to jen lékařů,ale i nás sester.Dokonce jsme veřejností podceňovány ještě víc než lékaři a také často právem.Stačí několik negativních zkušeností.
Určitě působí příjemněji ,když popisuješ,jak se lékaři věnovali Tobě,než když tu třeba Lada psala, s jakými problémy se potýkala,než jí zabrala AD a setkávala se s lhostejností.
Jelikož vím,že pacient ,který začíná brát tyto léky,má být pod kontrolou,není divu,že jednání takových zdravotníků mě opakovaně utvrzuje v negativismu,přestože se to naštěstí netýká mé osoby.
Přesto chci věřit tomu,že jsem poněkud více profesionálně a emočně deformovaná a slušných,empatických a obětavých zdravotníků je více a jen se na jejich práci nepoukazuje,protože je samozřejmostí.

Heini (Út, 21. 5. 2013 - 09:05)

Komorové umím přesně identifikovat od síňových skoro vždycky. Síňové, pokud nejsou trefeny do vyloženě špatné části periody, jsou takové žblunknutí, kdežto komorové, to je jak když padá kamení - hrozné rány.

Blanka (Út, 21. 5. 2013 - 08:05)

MonkaK,ne,komorové ES nejsou "zlé",jen místem jejich vzniku jsou komory.Pak jsou ještě síňové,které jsou popisovány jako bezvýznamné.Ty komorové se ještě dělí na monotopní-vznikají v jednom místě a polytopní-vznikají v různých místech.Podle tohom se řadí jejich významnost,kterou však musí posoudit odborník.Prý,většina ES,na které si lidé stěžují jsou komorové.Sama nevím,co si mám o tom myslet,protože tenkrát,když se mi spustily a byla jsem hospitalizována a napojena na telemetr,tak mi říkala sestra,že se jedná o síňové,přesto jsem je vnímala neskutečně nepříjemně a při kontrolní ergometrii mi zase doktor říkal,že jsou komorové,resp.širokokomplexové /což jsem si zjistila,že spíš takto popisují komorové/.Každopádně,pro mě nepříjemné,pokud časté,či vázané v kuse :=(.

Julie (Út, 9. 12. 2014 - 09:12)

Tím bych si zase nebyla tak...Tak to potom nevím, v koho máš v oblasti zdraví důvěru. Ona i alternativní medicína je někdy lepší než chemie. Mám vyzkoušeno, že L-tryptofan je výborné antidepresivum (například). A lékař, který při problémech se srdcem neudělá nebo nepošle na vyšetření, by zasloužil popotahovačky na ČLK. Já osobně neznám žádného, který by v tomhle případě pochybil. Před třemi lety mi udělali vyšetření na štítnou žlázu, echo, holtera, ekg, krev, tak bych řekla, že to je dostatečné. A teď v létě když mě odvezla RZ na pohotovost, tak mě na interně vyšetřovali cca 2 hodiny, což bych řekla, že je také zcela dostačující. Zkrátka neznám lékaře, který by tahal z lidí peníze a neléčil. Leda ti bez smluv se zdravotními pojišťovnami a k těm mám nedůvěru také, protože pojišťovna jistě měla pádný důvod s nimi smlouvu neuzavřít.

Blanka (Po, 8. 12. 2014 - 20:12)

Blanko, samozřejmě, že...Tím bych si zase nebyla tak jistá.
Omlouvám se,ale s důvěrou v lékaře mám velké problémy.
Vím,že jsou i poctiví a pečliví lékaři,ale mezi nimi i dost "zlatokopů",kterým je pacient "ukradený" a jde jim hlavně o to,aby ušetřili,takže nepošlou pacienta nikam.
Vedle vlastních pracovních zážitků,kdy bylo nutné akutní vyšetření a člověk se setkával s lhostejným přístupem, mě o tom utvrzují i některé zdejší příspěvky.
Někdy může být doktor celkem pečlivý,ale tahá z pacienta peníze bez skrupulí.Proto odsuzuji i alternativní léčitele,když si účtují tisícové částky v situacích,kdy je člověk zoufalý.
Z léčení lidí se stává /stalo/něco moc nepěkného a já jsem si vypěstovala dost velký problém.

Julie (Po, 8. 12. 2014 - 18:12)

Já se zase přikláním k...Blanko, samozřejmě, že žádný lékař nic neřekne bez vyšetření, takže logicky z mého příspěvku plyne i vystření lékařem a pak jeho konečné resumé.

Reklama

Přidat komentář