Reklama

extrasystoly

Julie (Út, 25. 11. 2014 - 10:11)

Taky bych řekla, že to má souvislost se zády, páteří a vůbec vegetativní nervovou soustavou. Blanko, taky mám vždycky hrozný strach, že se srdce zastaví. A čím vím se bojím, tím víc ES je. Takže se snažím vždycky dýchat zhluboka, i když to moc nejde, to jistě víte a říkat si, že to je "pouze" ES, že to přece znám, že to bude dobré, atd. A moje záda jsou v katastrofálním stavu. Jsem účetní, je mi 30 let a nedávno jsem odchodila sérii rehabilitací a doktor i sestra jenom kroutili hlavami, jak mám záda zničená :-(

Hanka (Po, 24. 11. 2014 - 19:11)

Ahoj holky, já měla - od léta, kdy jsem se víceméně vyléčila - ještě jeden hrozný propad, trvající asi 2 dny (ES v jednom kuse, úplně mi to rvalo hrudník, v noci jsem nespala, odhadem pár 1000 denně) a souviselo to se zablokovanými zády kvůli stresu a přepracování. V absolutním zoufalství a depresi jsem zašla na masáž k jednomu opravdu hodně dobrému masérovi, po ní to párkrát ťuklo ještě nepravidelně a pak už zas dobrý. Od té doby cvičím, hlavně jógu, každý den, a ES nejsou... Takže souvislost se zády je 100%ní!

Monika (Po, 24. 11. 2014 - 19:11)

Blani snad mala útěcha - dobře, že jedou víceméně jen v klidu.. no ne? ;o). To je myslím záchytný bod, že se nic moc neděje. Nemůže to třeba opravdu souviset s málo okyslicenou krvi? Takhle moc ES jsem mela s hodinovými přestávkami týden. Někdy ta pauza byla delší o hodinu. Tak ať je lépe!

Blanka (Po, 24. 11. 2014 - 18:11)

Děvčata ,moc děkuji.Ještě,že Vás tady mám.
Lépe mi zatím není,ES mám možná taky 30do minuty a to trvá třeba celé dopoledne.Pak chvíli klid a zase nanovo,hlavně v klidu.
Dělám všechno,dnes například předvánoční úklid.Odpoledne jsem byla na besedě a jak jsem seděla ,ES lítaly jak divé.
Takhle jsem to nikdy dříve neměla.Přesto se snažím nepanikařit od čehož mě drží jedině tahle diskuse ,když vidím,kolik nás je.
Přesto tyhle stavy člověku berou takovou tu radost z plánování,těšení se na něco a tak. Člověk se jen snaží žít,plnit si své úkoly,neotravovat s tím blízké a modlit se,aby se srdce nezastavilo :=(
Jinak záda mě už asi půl roku taky děsně bolí,ale pořád nechci věřit,že by zde byla souvislost,protože záchvat ES jsem měla na jaře a až teď.
Prostě už nevím,co by mohlo být příčinou takového zhoršení.
Snad bude zase lépe a mějte se všichni lépe :=)

olapel (Po, 24. 11. 2014 - 16:11)

Všechny zdravím.ES mám denně, nepočítaje, jsem s toho celkem už na hlavu.Strašně mě bolejí záda, mám různé tlaky v páteři, no jak říkám, jsem už hotová :-(.Byla jsem v Praze na kontrole, změní mi bylinky, no uvidím.Blani drž se, snad to nemůže trvat věčně.Opatrujte se a Moni, ani nevíš, jak Ti rozumím :-(

metudejka (Po, 24. 11. 2014 - 14:11)

Ahoj po delší době! Měla jsem teď období úplně bez ES a dnes jsem si tak pomyslela, že jsem je dlouho neměla a odpoledne BUM BUM:-)) Jó ty naše milované ES bez nás prostě nedaj ani ránu:-)) Hlavně všichni hlavy vzhůru! Držte se! Piji nadále různé bylinky, které ještě najdu okolo chalupy a k tomu jmelí a dávám si do čaje skořici a med. Přestaly mě zábst nohy:-) Blani, doufám, že už je lépe! Blíží se nám advent a Mikuláš a pak vánoce....hodně sil a zdraví všem!Jo a jen tak na okraj: mám chlamydie - což je fakt pohoda:-( Léčím samozřejmě bylinkama, tak dám vědět, jak to zabírá.Moc na Vás myslím a čtu Vás skoro denně na naší nové TV!

Monika (Po, 24. 11. 2014 - 05:11)

Poslední dobou myslivam i na ty, kteří se citili proste jen unavení a chvíli na to jim srdce vypovědělo... at už mladým nebo starším.. S tou naší tlupou jsem unavena nepřetržite. Co když... jak mám vědět že ta moje únava nepovede stejným směrem? Vždyť si u záchvatu a jiných ozev těla rikam tak si pro me konecne pojď a ono to zas a znova mizí. Toho se chytam a funguju. A když už to opravdu nejde, vypnu. Udělám si hezky, jdu ven nebo za dětma, do vany nebo si povidam s mužem. Nebo zálezu za roh a brečím a mam špatný myšlenky anebo písu vam. Všechno jednou přejde a moje máma vždycky říkala, že žádna bolest netrvá věcne. Omlouvám se opet za češtinu. Mobil..

Monika (Po, 24. 11. 2014 - 05:11)

Blani myslím na tebe taky jen se ted málo dostávám na internet. Doufám že je ti už líp... Dost často mi ted pomáhá prosty uvědomění si, že lidé trpí daleko vic než ja. Myslim na to vždycky když mám ES do minuty 30 a takhle třeba půl dne.. Důležitý je pozitivní naladění, donutit se něco dělat. Ale sama vím jak je to těžký a občas ani tohle základní nezvládnu. Od toho mám vás tady a manžela ;o). Pusť si hezkej film, dělej co mas rada, pohlad duši, oni zmizí.. Někdy jim to trvá, ale ZMIZÍ!

Blanka (So, 22. 11. 2014 - 18:11)

Moc děkuji všem za podporu.
Pročítám si celou diskusi od začátku a znovu si ověřuji,jak jsme na tom podobně.Škoda,že už se neozývají ti,co psali úplně na začátku.
Dnes jsem byla na tůře,opět celkem v pohodě.Jakmile jsem se doma najedla a sedla si,začaly skákat .Po chvíli už jsem byla s odvahou v koncích,dostala třesavku a spolkla 1/2 Lexaurinu,1/2 Orenzymu/lék proti plynatosti žaludku/,1/2 jablečného octa :=) a Es jsou prozatím v klidu.
Zřejmě se opravdu bude jednat o dráždění vagu -nervu ,který inervuje žaludek a vnitřní orgány a srdce.
Nějakým způsobem se podráždí,protože žaludeční plynatostí a regurgitací trpím už dlouhodobě a potíže mi to nedělalo,tedy ve smyslu arytmií.
Laduš,díky za radu,ale na to už by mi z důchodu nezbývalo,protože i moje milovaná turistika něco stojí.A pokud mě nezlobí ES,je zdrojem mých endorfinů :=))

Lada (So, 22. 11. 2014 - 17:11)

Blanko, zkus akupunkturu nebo tu čínskou medicínu. Já nevím zda je mi lepe po AD nebo po akupunktuře i když občas cítím trochu takové obavy že se to vrátí. Zkus ještě najit na internetu relaxačně hudbu. Uvolni se. Přeji Ti silu vydržet.

monkaK (So, 22. 11. 2014 - 17:11)

Blanka drz sa! Neboj bude lepsie, clovek musi verit, lebo inak by to nezvládol. U mna su to jednoznacne hormony. Minuly piatok sme mali dcerinu stuzkovu, tak som sa na to tešila, saty nove a es mi tam nrdali pokoja, ani zatancovat som si nemohla. Uz som len cakala kedy pôjdeme domov. Ach jaj. A pritom predtym tyzdne som chodila na prechádzky, na bicykel a potom bum a vsetko sa pokazi. Aj dnes mam es, ale je zaujimave ze hlavne pri pohybe. Uz tomu nechapem.

Evina (So, 22. 11. 2014 - 13:11)

Blanko, vydrž. Já měla jednu za druhou po tom acylpirinu, ted neberu nic, a mám ES občas, což se dá vydržet. Zřejmě tě něco podráždilo, nebo stres z toho hroznýho počasí?

Katka (So, 22. 11. 2014 - 12:11)

Blani,ale vies ..... Zas to prejde.sice par to bude zas na nervy,ale si povedz ze na vianoce budes fit ked si to odbijes teraz.rozmyslam nad tym travenim.mozno sme fakt skupina ludi co maju nejak inak ulozene vnut.organy a tlak robi svoje.plus vnutorny tuk atd. Oddychuj.zas to prejde!

Blanka (So, 22. 11. 2014 - 07:11)

Tak hlásím,že mám opět stavy,jako letos na jaře.
ES lítají jedna za druhou,večer .
Když chci vůbec usnout,musím si vzít Lexaurin.Takže padají veškeré mé postřehy,že je to z toho,nebo onoho :(
Stejně jako na jaře se přikláním k jedné příčině a tou je jídlo,plynatost žaludku.Jsou to sice situace stále se opakující a jindy bez ES,ale zřejmě nějakým způsobem se něco změní a dojde k nějakému dráždění./Asi/
Tak si pročítám diskusi od začátku,abych se alespoň trochu uklidnila.
Jo,a taky se v myšlenkách připravuji na všechno :(.
Prostě bezmoc,rezignace a nálada na bodu mrazu.Omlouvám se takovou dávku pesimismu.

Katka (Čt, 20. 11. 2014 - 21:11)

Pokud máte tlak spíše...No tak u vas aspon zatial nepraskaju kauzy o nakupe predrazenych CT firmami nasich politikov.. :-)a potom sa cudujeme, ze nemocnice nemaju ani na toal.papier pre pacientov.je mi z toho zle...Pridem na kardio, dr. je nervozny ze ma moc pacientov. Povie mi, ze mi nic nie je .. a odchadzam zas s pochybnostami ci sa napr. nemyli ked sa tak ponahla..toto je system o nicom

Mirek (Čt, 20. 11. 2014 - 16:11)

Pokud máte tlak spíše vyšší, doktoři vám na ES předepíšou betablokátor.
Pokud normální nebo nižší, řeknou vám, že to má spousta lidí a ať to neřešíte. A zdravotní pojišťovna jim takové "poradenství" proplatí. Divíte se, že ve zdravotnictví pořád chybí peníze?;-)

Evina (Čt, 20. 11. 2014 - 05:11)

Blanko děkuju za odpověd.Já sem taky ze všeho vyplašená. Mě egilok zastaví ES na chvíli,po vyprchání se zase rozjedou, tak ho neberu a je mě líp. Včera ES jen pár, ale většinou, když na ně začnu myslet. Třeba celý odpoledne ani jedna,protože si na ně ani nevzpomenu. Taky sem zjistila, že třeba stojím frontu u pokladny a jsem z toho nervní, a šup už se ozývají. Hezký den bez ES.

Katka (St, 19. 11. 2014 - 21:11)

Blani,dakujem.uz zas ma zacali chytat stresy. Si ma z toho dostala.:)

Blanka (St, 19. 11. 2014 - 18:11)

Myslím, že ES a FIS je...Já akorát stále nechápu to doporučování lékařů,užívat betablokátory dle potřeby. Na ES stejně moc nepůsobí,ne-li vůbec.Snad jen,když ES souvisí s tachykardií,což většinou nebývá.
Stačí vzít dávku betablok.2x po sobě a pak vynechat a může se rozjet docela slušný záchvat tachykardie.

Blanka (St, 19. 11. 2014 - 18:11)

Evino,léky na ředění krve neberu a ani jsem je nebrala.Pouze občas při delším sezení v autobuse jsem si vzala ten Godasal a to spíš kvůli trombóze ,protože užívám hormony.
Pokud někomu léky na bázi kys.acetylosalicylové nevadí a nemá problémy se žaludkem/vředy/,pak malá dávka neuškodí.Jako prevence /snad/.Alespoń doktoři to dávají.
Ale při pár sekundovém "zaškobrtání" srdce asi hrozí takové riziko,jako u každého druhého člověka,který "škobrtání" nemá.Příčin mozkové mrtvice je velmi mnoho.
Na druhou stranu jsou lidé,kteří mají trvalou FIS a špatně korigovatelnou hypertenzi,kteří by měli užívat přímo warfarin/lék na ředění krve/ a kvůli hypertenzi ho někteří lékaři také nepředepisují,protože by zase hrozilo opačné riziko,t.j.mrtvice krvácivá a to masivní,právě kvůli warfarinu.
Takže při chronické,dlouhotrvající FIS sice opravdu riziko vmetku
/trombu/ hrozí,ale to není náš případ,pokud to naše škobrtání je FIS.
Kdyby si člověk připouštěl všechna rizika,pak by se zbláznil totálně.
Já už blázním tak,jako tak.Stačí mi nějaké zdrav.problémy členů rodiny a jsem vyplašená ještě víc,než se sebou :=((
Jenže "dostkrát" už jsem měla pravdu a nebýt mé iniciativy,tak se nadále ze strany lékařů ignorovalo.

Reklama

Přidat komentář