Reklama

extrasystoly

evina (St, 19. 11. 2014 - 15:11)

Blanko prosím Tě, ty jsi brala někdy léky na ředění krve,myslím ty preventivní?A nevíš náhodou, když jsou kratkodobé FIS, že to je jen takové zaškobrtání, jaká je pravděpodobnost, že to způsobí mrtvici?

Julie (St, 19. 11. 2014 - 10:11)

Myslím, že ES a FIS je úplně něco jiného. 3 doktoři nezávisle na sobě mi řekli, že se ES nemám vůbec všímat, sledovaná na kardiologii nebo na interně být nemusím, pouze když jdu pro prášky na migrénu k obvoďačce, tak mi změří tlak a při prevenci mi dělala EKG, které je naprosto vzorné! Betablokátory mám brát jenom pokud budou ES hodně nepříjemné, ale není to nutnost. Zkrátka mi všichni řekli, že to nic není a ani nenaznačili, že by z toho v budoucnu mohlo něco být. A to jsem byla na kardiologii u špičkového odborníka!

Blanka (Ne, 16. 11. 2014 - 20:11)

A ako sa to da zistit ci...Dopředu se to zjistit nedá.Ale stejně tak nikdo nemůže tvrdit,že každý,kdo má ES ,tak se mu nastartuje FIS.Mám na mysli doktory.FIS nejsou ojedinělé Es,ale porucha rytmu trvající určitou dobu,u některých lidí může být trvalá/většinou starších/.Řeší se kardioverzí /defibrilací v narkóze,nebo i RFA s různým výsledkem/.Někteří,možná i já, máme FIS trvající pár sekund,ale může se jednat o jinou poruchu rytmu,třeba supraventrikulární tachykardii,která se také řeší RFA,pokud jsou záchvaty dlouhodobé,často se opakující.
Léky na ředění krve se dávají při chronické fibrilaci síní a to spíš než kys.acetylosalicylová,warfarin, jako prevence mozkové příhody.
Užívání Godasalu ,nebo Anopyrinu apod. u krátkodobých záchvatů mi připadá jakoby "pro jistotu".

Petra (Ne, 16. 11. 2014 - 16:11)

Podle genetika..teda jestli na to trpí někdo s rodičů nebo prarodičů. Teda musím říci, že moje mamka má hodně nemocné srdce kardiomyopatie (zvětšené srdce) po zánětu srdečního svalu v dětství..+ fibrilace siní nyní už chronická-má budíka před dvacet let kvůli brachikardii a je jí 68 let a na srdce si vůbec nestěžuje..fibrilaci vůbec necítí. Můj brácha to po ní zdědil, už jako u miminka to u něj objevili. Má taky nyní chronickou fibrilací- opět ji vůbec necítí, má taky budíky kvůli nízkému tepu---- poukazuji , že si chronickou fibralici spíše hodně upil vínem. Ani jeden z nich nikdy nepocítili ES. Můj brácha mi na to říká, že se nehlídá, že sice to občas zabouchá silněji , ale jde dál. Já od malička srdce v pořádku, několikrát kvůli diagnoze mamky kontrolována a tukám nikdy nic. Já si říkám , že u mě ES opravdu jsou těhotenstvím- hormony, protože třeba se mi už začalo dělat mlezivo- zase šílejí hormony. A mám hodně stlačenou bránici podle doktorů. Pálení žáhy a nadýmaní si myslím, že Es taky hraje svou roli.

Katka (Ne, 16. 11. 2014 - 15:11)

A ako sa to da zistit ci sklony mame?

Blanka (Ne, 16. 11. 2014 - 11:11)

ES MOHOU předcházet fibrilaci síní,ale jen u toho,kdo má k ní sklony.
Je nás tady plno,kdo máme ES dlouhodobě a ne všichni mají fibrilaci.

Katka (Ne, 16. 11. 2014 - 09:11)

To ze es su predstupnom fibrilacie nas ISTO vsetkych ukludnilo....

Lada (So, 15. 11. 2014 - 18:11)

já jsem brala aspirin protect. je to lepši na žaludek než acylpyrin. řekli mi že je to lepši na srdce. Ted 'to nemohu brát, protože po AD jsem začala mít krváceni z nosu. i když jsem varovala doktory, že beru léky na ředěni krve, řekli mi že to nevadí. Pak, jak jsem začala mít problémy z krvácením, přečetla jsem že AD i aspirin nejdou dohromady. Já jsem ES od aspirinu neměla ale jsme každý jiny.

Evina (Pá, 14. 11. 2014 - 18:11)

Doktorka mě napsala godasal,ale já zkusila acylpirin, v lékárně mě řekli, že to je to samý, stejná účinná látka. Napsala mě to jako prevenci, na holtru sem měla 8 komplexů fibrilace síní. Cítila sem to, bylo to pár sekund. Stává se mě to ale jen málo kdy. Spíš jen ES samostatně. ES jsou prý předstupen k Fibrilaci.Je mě přes 40 let,štíhlá, nekuřačka normální tlak a mám se už bát mrtvice?

Blanka (Pá, 14. 11. 2014 - 18:11)

Evino,možné je snad asi všechno.
Osobně už jsem si brala třeba Godasal,který také obsahuje kyselinu acetylsalicylovou,když jsem cestovala několik hodin v autobusu.Po ní mi nic nebylo.Ale jak jsme všichni zjistili,příčin vzniku Es je hodně a někdy se kombinuje těch příčin i víc.
Je to neskutečný hnus,pokud se ES rozjedou.Já je mám od puberty a stejně mě dostávají.Člověk neví,k čemu směřují.Ojedinělé neřeším,ale po včerejšku mi zase stačí jedna a už se děsím,že budou pokračovat.
Evi ,tak to raději neber.Nebo ti ho doktor předepsal kvůli nějakému problému?
Pak je ještě možné zkusit ten Godasal,který by měl být šetrnější,ale spíš k žaludku.Pokud ES začly jako projev třeba nějaké alergie na kys.acetylsal.,pak by byla stejná reakce i na Godasal.

Evina (Pá, 14. 11. 2014 - 18:11)

Honzo já makám 3x týdně na bazénu 1-1,5km,a ES sem se nezbavila.Blanko, je možný aby se mě ES rozjely po acylpirinu?Včera sem si vzala čtvrtku na ředění krve a užila sem si svý.ES jedna za druhou, dokud acylpirin nevyprchal. Dnes sem to raději nezkoušela. Berete si někdo něco na ředění krve? Třeba godasal, acylpirin apod?

Blanka (Pá, 14. 11. 2014 - 14:11)

Ahoj, zdravim vsechny,
tady...No právě,Honzo, o tom to je .Kdo víme 100procentně,že máme srdce zdravé :=)
To,že mi to řekne doktor,ještě neznamená jistotu.Stačí se zamyslet nad náhle zemřelými sportovci :=(
Ale je pravda,že hodně ES při pohybu mizí.A je fakt,že u každého je jiná příčina zhoršování.
Já např.měla včera po tůře opět záchvat ES,že jsem musela vzít celý Lexaurin,protože mě opět dostaly do paniky.Přitom musím zdůraznit,že s tůrou souvislost neměly.To už tak nějak poznám. U mě zase změna hormonální a zřejmě zažívací problémy související asi s podrážděním vagu nadmutým žaludkem.Ne,že bych se přejedla,ale snědla jsem nechutné jídlo v hospodě,navíc s cibulí/která mi jindy nevadí/,možná i polykání vzduchu při kecání a do kopce :=).
Teď už si z toho dělám pr...,ale ještě ráno mi do smíchu nebylo.

Honza (Čt, 13. 11. 2014 - 20:11)

Ahoj, zdravim vsechny,
tady je muj navod jak zlikvidovat extrasystoly. U me funguje skvele.
Tento navod je urcen pro vsechny, u kterych standardni vysetreni srdce nepotvrdily zadne zavazne poruchy. Zacnete dost intenzivne behat-alespon 2x tydne, alespon 5km. To hodi sdce do late. Behani zklidni nevyrovnany autonomni nervovy system. Behani zapojuje vetsinu svalu tela - i zadove svalstvo. Behani uvolni endorfiny - uklidni vas. Kdyz to srdce poradne zatizite pri behu a uvidite, ze nejenom, ze jste to prezili, ale ze je vam mnohem lip nez predtim a ze si diky tomu (z dlouhodobejsiho hlediska) srdce prede doslova jako hodinky, tak ziskate potrebnou srdceduveru a nebudete posrany z kazde extrasystoly.
Jeste jednou opakuji, ze je tento navod urcen lidem s jinak zdravym srdcem. V jinych pripadech to asi muze byt rizikove. Tem, kteri diky memu navodu zemrou v behu se predem omlouvam.

Petra (Čt, 13. 11. 2014 - 14:11)

Tak já to cítím delší dobu ale jakoby na srdci takový divný pocit tlak jakoby i kolem srdce...to asi budou spíše nervíky myslím. Totiž k těm ES panickou atakou a buď se mi to somatizuje na hlavu a nebo na srdce asi. Ale Es vnímám, ty mě byly zachyceny na ekg a byli to komorové..síňnové ne.

Katka (Čt, 13. 11. 2014 - 13:11)

Katko moc děkuji.. a to...Mam to asi 1-2 sekundy. Niekedy o par minut zas len tak kratko.mala som to niekolkokrat aj ked som mala holter a nebola to fibr.predsieni. podla mna sves po sebe. Mala som ich v trigem.vazbe na holteri plus komorove es. Tie mna osobne viac stvu.a ked idu po sebe tak tp je chutovka....vcera napr.ani jedna za den.nic.dni predtym otras.spim viac a nasadila som si b komplex.ale ja neviem cim to je.to vibrovanie vam ostatnym akp vyhodnotil holter??

Petra (St, 12. 11. 2014 - 21:11)

Katko moc děkuji.. a to chvění nebo pocit vibrování ti trvá jak dlouho..já se bojím, aby to nebyla fibrilace síní? Byla jsem na ekg a v pořádku, ale to to chvění nebylo.

Katka (Ne, 9. 11. 2014 - 22:11)

Dovolim si este zareagovat. Vibrovanie mam aj ja. Aj vynechanie aj neviem co este.ked som mala holter tak som vsetky tie druhy citila a vysledok bol lrn ze su to kes a sves. A viac po sebe.neboj.oddychuj.nasad b komplex, magnezko a ukludni sa to.neviem ci hormony??? Ale v tehu je mozne . vsetko.zataz velka...kasli na to! Nenechaj si zneprijemnit koniec tehot.uzivaj si to!
Lebo es ta vedia pripravit o radost zo zazitkov a zivota celkovo..mame to vsetci. Zatial zijeme myslim vsetci co si tu piseme z casu na cas ked sa dostaneme zas do zleho obdobia.

Katka (Ne, 9. 11. 2014 - 21:11)

Ja som ich mala hlavne v 2 trim.zacali cca 16 tt.tak viac myslim.Inak ich mam od 12 rokov.boli obdobia kedy neboli a zas boli.V 3 trim.som sa dost setrila.spanok ked to islo.prechadzky,schody na 3 posch.,pravidelna strava.To mam aj doteraz.ked ide na mna hlad tak es pridu.uzivala som kazdy den aj b komplex az do porodu.uz musim zase zacat.som vycerpana z deti.boli ma chrbtica.travenie o nicom.v noci som casto a malym hore.a es uz zas viac citim..cca 50 za den.ja viem ze ludia maju aj tisice,ale je to nechutne.tetaniu mam aj ja. A citim ti tak alokeby sa mi stiahol hrudnik a potom pride es.alebo z nicoho nic buchne.po porode to bolo fajn.teraz uz som fakt vystavena ...musim hodit viac oddych.drzte sa dievcata !!!!!;)

Petra (Ne, 9. 11. 2014 - 21:11)

Peto, ja to mela spis v...Děkuji Moni za vysvětlení, mě to taky strašně pomáhá, když mi to vysvětlujete, páč doktorka mi řekne nic to není, ale já to ještě neumím takhle úplně zpracovat. Taky mi to říkali, že to má strašně lidí.. a ty pocity arytmií jsi vnímala jak, co dělalo srdíčko? A tak třeba víš, nebo tušíš z čeho to začalo? Já mám někdy takový pocit jako vibrace srdcw, ale tep sice ted rychlejší, ale pravidelný a taky se mi ted dost často stává, že cítím pravidelné silné bušení srdíčka. Moc Tě obdivuji zvládat ty potvory, když máš doma čtyři děti-musí to být honička a asi i velká únava někdy viď. Kolik je dětem? A nevím, jestli jsem se ptala, ale kolik jich bylo těch Es v těhu a třeba kolik jich je teď? Furt si říkám, že to jsou hormony, páč se mi objevilo něco jako mlezivo...tak hormony asi jedou..

Monika (Ne, 9. 11. 2014 - 19:11)

Peto, ja to mela spis v klidu. Při zatezi řekla bych skoro vubec-hodne jsem to mela teda pri sebemensim pohybu v tech vedrech. A to se mi nejdriv delalo mdlo nez se ozvala arytmie. Ale to nebyly jen samostatny Es ale delsi behy arytmii kdy si srdce vkuse treba minutu delalo co chtelo. Ojedinělý es jsem nepocitovala predem.. proste přišla. Musim rict ze psychicky jsem byla hodne na dne z tech delších hnusnych arytmii a vdecim tady holkam ze me z toho dostavaly. Ojedinely es vpodstate vitam a mam z nich radost kdyz to tak musim napsat... i když jsou nektery taky hnusny-tlak v krku, pocit ze uz se nenadechnu. Ted po tehu se to vicemene zklidnilo. Na kardiu mi rekli ze to bych koukala co prave mladych lidi to ma a neni to nebezpecny. Ve vetsine pripadu. Protoze jsem jim rikala ze bych tyhle potize čekala az tak v 70ti ;o). Omlouvam se za cestinu pisu z mobilu.

Reklama

Přidat komentář