Reklama

extrasystoly

Jitka (Čt, 23. 10. 2014 - 09:10)

Taky pociťuji velké zhoršení po změně počasí.Potřebovala bych pořád léto,nebo stálou teplotu.Teď ráno,po snídani,jak dosednu a zmáčknu břicho jedou salvy ES.Už jsem pomalu rozhozená.Jednou rychle salvy a potom zase dlouhá pomlka.Beru AD,tak snad se z toho nedostanu do paniky.
Lado,tebe lituji.Můj manžel byla taky nervozní dokud chodil do práce,teď je v důchodě a najednou pohoda.Nedivím se ti,že jsi v takové nepohodě.Taky jsem byla pořád.
AD by ti měly pomoci.Já po ncih žádné vedlejší účinky nepociťovala,nebo jsem si jich nevšímala.Ale s ES mi to nejde.
Hezký den

Katka (St, 22. 10. 2014 - 21:10)

Myslim ze zdrhat po tolkych rokoch asi nie je len tak.to su chlapi proste.ked je nejakym sposobom narusene ich pohodlie tak to potom tak vyzera.Lada tak si zapchaj usi a hned ti bude lepsie.to aspon na zaciatok:)inak ja dnes otras po zmene pocasia.ani som vam nemala pisat ako mi je dobre.

Ivana (St, 22. 10. 2014 - 20:10)

Ahoj Lado, neuraž se, prosím, ale manžela bys měla definitivně vyprovodit. Pomáhá Ti vůbec s něčím? Než mít doma despotu, tak raději nikoho. Uvědomuješ si, že spouštěčem tvých panických atak je pravděpodobně on? Už jen ten jeho přístup Tě musí permanentně ničit. Nikdy jsem tohle nikomu neradila, ale jestli máš aspoň zbytek pudu sebezáchovy, zdrhej!

Blanka (St, 22. 10. 2014 - 17:10)

Laduš,nevím,jestli je dobře kombinovat akupunkturu a braní AD.Každopádně bys měla všechny vedlejší příznaky konzultovat s doktorkou.

Lada (St, 22. 10. 2014 - 10:10)

Já nějak nemám strach že umřu při ES. Já pak nemohu dýchat, všechno tmavne, zalehá v uších a panika jde mimo mě. Prostě samo se objeví i když ještě nestihnu pochopit že to byla ES. Jsem ráda že mate podporu doma. Mně by stačilo aby mě někdo raz obejmul, nebo podržel chvíli za ruku.

Lada (St, 22. 10. 2014 - 10:10)

julinko, já jsem pořad to zvládala a teď jsem celé léto byla nemocná, ES se k tomu přidaly, deprese. AD mě rozhodily ještě víc Už se to lepšilo ale po návštěvě psych.(jak jsem viděla hrozné nemocné), tak včera i akupunktura bolela hrozně i navečer jsem měla třikráte záchvat paniky. Lekla jsem se že se to vrací. Skoro jsem nespala, trochu i bušení bylo i palpitace .Ráno jsem dlouho ležela, snažila jsem se uklidnit. Když se cítím lepe tak Menzel v klidu. Tak to je celý život. Když jsem měla chřipku a teplotu 40 tak jsem byla odkázaná sama na sebe bez léku i vstát na záchod nemohla. Tak ještě dopíšu k těm cvikům. Pouze uvolnění. Cílem tohoto stadia nácviku je zkrátit dobu potřebnou k dosažení relaxace. Vynecháme fázi napětí. Sezení začíná klidným dechem v sedu. Pak budeme postupně uvolňovat jednotlivé skupiny svalů, počínaje hlavou až do konečků prstů u nohou. Pokud vám dělá potíže uvolnit některou svalovou skupinu, tak tyto svaly napněte a pak uvolněte. Blani, nevíš náhodou, muže se to někdy ještě zhoršit na přechodnou dobu, nebo to už tak bude bez zlepšeni? Já jsem teď přečetla přebalový leták cely. Tam napsanou že muže byt porucha vidění. A mně už dvakrát stalo že prostě nějaká skvrna až na čtvrt zorného pole i zmizela až po hodině. Já jsem se bála zmínit o tom psych.Já mám zrak až -6 tak říkali že mám nějaký zákal ale ne šedý i ne zelený. Manželovi mlčím, kdo by mě vozil k doktorům i když slovesný doprovod nezaniká. Třeba se to zlepši i zmůžu jet autobusem.

eva (St, 22. 10. 2014 - 09:10)

julie, jedna moje známá dala příteli neuroly do alkoholu a on už se neprobral, a ona skončila za mřížemi. Já jdu na konci října na holter, tak sem zvědavá jaká bude sestava Esáku.

Julie (Út, 21. 10. 2014 - 18:10)

Lado, já bych neměla vůbec žádný problém dávat takovému hulvátovi ten Neurol do kafe, abych měla klid. Taky mám v rodině jednoho, který by byl schopný mě obviňovat ze simulace a tak, protože skutečně nemocný je jenom on sám, ale nežiju s ním, takže jsou mi jeho názory úplně víte kde... Můj chlap je naprosto dokonalý. Snaží se pomoct. Třeba to někdy není úplně ideální, ale fakt se snaží. Já jsem občas paniku dostala najednou, jen tak, že třeba někdo blízký umře a já mu nemůžu pomoct. A pak přišlo bušení a ES. Možná to vypadá jako reklama, už jsem s tím trapná, já vím, ale mě prostě pomohl ten L-tryptofan a pak pocit, že mám v nejhorším případě po ruce Neurol a Diazepam.

Blanka (Út, 21. 10. 2014 - 17:10)

Lado,moc tě lituji.Snad ani ne proto,že máš potíže,ale že k tomu navíc máš takového ... ,no raději to vytečkuji.Podobně zlý je i můj nevlastní otec.To,že k mé rodině je mi už jedno ,ale má matka je opravdu hodně nemocná a on se k ní chová podobně,jak ten tvůj. Pro takového člověka to musí být hrozné.Mít zdrav.problémy a vedle sebe zlého,sobeckého a bezohledného člověka.
Rytí zahrady je práce pro chlapa a ne pro 60letou ženskou.

eva (Út, 21. 10. 2014 - 12:10)

Včera mě také dost zlobily ES. Netrpím žádnou panickou poruchou, ani je nemám v hlavě ale začne mě zlobit z ničeho nic srdce. Nechápu proč z nás dělají všichni hypochondry a blázny. Samozřejmě když se ES objeví, začneme mít strach a můžem panikařit, protože se bojíme, že umřeme.Lékaři z kardiologie nevědí proč se ES spouštějí, tak nám předepisují neuroly a podobný svinstva a svádějí tento problém na naši hlavu.

Lada (Út, 21. 10. 2014 - 09:10)

Manžel po těch vyšetřeních řekl že jsem zdravá. To, že beru Concor na tachykardii, mám v záznamech ischemickou nemoc i trochu potíže z chlopni, to nic není. Celý život jsem byla trochu slabší než ostatní, nedělala jsem na tělocviku co ostatní. Rychle se unavuji, zadýchávám se. teď to nechce slyšet. mysli že hned budu ryt zahradu. Naposledy mi to ryti i spustilo bušení, ES a pak to ostatní. prostě nic mi není a musím kmitat a ne procházet se. Křičel na celý dům proč tam píšu, mám v hlavě jenom počítač a sebe. teď šel na procházku, a to jsem přepisovala jak stal nade mnou a nadával. Sám neví co mám dělat ale něco... Po včerejší vizitě ještě se trochu klepu a dnes mám akupunkturu . Přečetla jsem tu příručku. Něco na mě sedí něco ne. u mě paniku vyvolávají Es, a nic jiného. A tam se píše že to začíná z ničeho nic. Doufám že se to ještě zlepši, p. dokt. mi na to neodpověděla. Tam byl takový frmol.

Lada (Út, 21. 10. 2014 - 09:10)

Nácvik Ostovy progresivní relaxace.)nad o má byt dvě tečky, neumím to dat).prvním krokem zjišťování rozdílu mezi napětím a uvolněním. Střídavě napínat a uvolňovat svaly. Seďte na pohodlné židli, zavřete oči. Napětí udržujete asi 5 vteřin, relaxaci po dobu následujících 10-15. Každou svalovou skupinu napínejte a uvolňujte jen jednou. Asponˇ2 týdni dvakrát denně po 10min.Pak přikročíte ke zkrácené verzi. )Zatněte obě pěsti tak, abyste cítili napětí v pěsti a předloktí -uvolněte. )Ohněte lokty a zatněte bicepsy - uvolněte. )Předpažte a roztáhněte prsty a zatněte tricepsy -uvolněte. )Zvedněte obočí-uvolněte. (Napněte svaly kolem očí-uvolněte. )Napněte čelisti tím, že sevřete pevně zuby-uvolněte. )Zachmuřte se- uvolněte. )Zavřete pevně oči-uvol. )Zatlačte jazyk proti patru, rty jsou zavřené, všimněte si napětí v hrdle -uvol. )Sevřete pevně rty-uvol. )Zakloňte hlavu, jak nejdál to jde-uvol. )Zatlačte bradu proti hrudi-uvol. )Zvedněte ramena k uším-uvol. )Přitáhněte lopatky k sobe-uvol.) Zhluboka se nadechněte, naplňte zcela plíce, zadržte dech-vydechněte a uvol. ) Napněte svaly břicha-uvol. )Napněte hýždě-uvol.) Napněte stehna a lýtka-uvol. )Přitáhněte špičky k holením-uvol. )Klidně a pravidelně udělejte 7 nádechů a při výdechu si představte, že se tělo uvolní jako hadrová panenka.

Katka (Po, 20. 10. 2014 - 21:10)

po návštěvě u psych. jsem...Jasne, napis.. chcem vsetko :-) Dakujem.
PS - ide zmena pocasia, uz teraz sa "tesim "

Julie (Po, 20. 10. 2014 - 18:10)

Lado, mohla bys prosím napsat ty cviky sem? A je dobře, že se lepšíš. Mě pomohlo, že jsem intenzivně myslela na to, že jsem zdravá, doktor to přece musí vědět líp než já, a problém je pouze v mojí hlavě a přece ta jedna malá hlava mi nebude dirigovat celé tělo!

Lada (Po, 20. 10. 2014 - 17:10)

po návštěvě u psych. jsem se dlouho nemohla uklidnit. Byli dva takové pacienty, že bylo by lepši je nevidět. Ukázala jsem dokt. správu z nemocnice. Řekla že do žádného stacionářů nepotřebuji, dala mi brožurku jak zvládat panickou poruchu . manžel řekl že jsem zdráva a mám se chovat normálně a všechno dělat. nemůže pochopit že po takovém obdobě nebudu hned čila a vše zvládnu. Jde o to, že strach mám z ES a ne z ničeho nic. Katko, tady v brožurce jsou cviky na zvládaní strachu. Chceš napsat?

Katka (Po, 20. 10. 2014 - 13:10)

A Katka jak ty? AKo ja ? No az sa to bojim napisat. s ES celkom ok.ja neviem cim to je. stres sice nemam az taky, ale celkom si na to davam pozor. unavena som rovnako.. hormony ??? asi :-) a ty ako s detmi ?u mna psycho, hlavne v noci
LADA - ja som brala B komplex skoro cele tehotenstvo bez prestavky. Podla mna sa ti nic nestane. Pokracuj.. vela sil :-)

Lada (Po, 20. 10. 2014 - 09:10)

Blani, pochválila jsem se a tedˇ sedím , pomalu dýchám a zase nějak najde tlak a něco tak trhne i trochu se zalehlo v uších. třeba trémou nebo tou mlhou. Doufám že nebudou ES.

Blanka (Po, 20. 10. 2014 - 09:10)

Laduš,jak píše Julie,klidně ber B-komplex dál.Nemůže se předávkovat.
A sláva,že už je o malinko lépe.Asi fakt zabírají AD.Tak se neboj.Budeš brát dlouhodobě a budeš se cítit lépe.
Stejně tě obdivuji,žes to takhle zvládla.
Já bych vysadila při prvním pocitu zhoršení :=(.Jsi dobrá! Tak ti moc přeji ať už je lépe a lépe.
A ten tvůj chlap ať mě moc neštve :=))
Kdoví,jak by to zvládal on.

Lada (Po, 20. 10. 2014 - 09:10)

Děkují, zkusím to dál. Dnes jdu odpoledne na kontrolu a už2.dni v duchu mluvím z dokt. Nevím čeho konkrétně, ale hrozně se bojím, že řekne že je něco špatně, a ještě když ukážu správu z interny. Stejně mi není ještě tak jak má byt i když se to nedá srovnat z tým, co jsem zažila.Doufám že nenasadí něco silnějšího. Držte mi palce.

Julie (Ne, 19. 10. 2014 - 19:10)

Ne Poklesem, ale B-komplexem. Tablet si píše co chce a samé hovadiny.

Reklama

Přidat komentář