Reklama

potrat - cena

K* (So, 4. 8. 2012 - 17:08)

A co muži a navazování...Muži i přez jejich vzrušení by se nad tím měli také zamyslet.. je, nebo spíš, mohlo by to být i jejich dítě. Mají na tom stejný podíl jako ženy.. Rozhodnutí není jen na ženě, ale na obou partnerech... Jsou chlapi kteří se nad tímto tématem ani nezamyslí, ale zrovna já narazila na jednoho, který si to hlídá víc než já osobně.

Xelisa (St, 11. 7. 2012 - 09:07)

Svinstvo to je.Pokud je...A co muži a navazování vztahůl a milostného života? Zdalipak i muži jsou ochotni uvažovat nad případným otěhotněním? A mají stejné povinnosti jako žena, které dítě nosí.

Xelisa (St, 11. 7. 2012 - 09:07)

to si musí každá žena...Souhlas ;)

bibi (Pá, 6. 7. 2012 - 18:07)

tak tady to je teda hoooodně...mně by spíš zajímalo jak to dopadlo

15 (Pá, 6. 7. 2012 - 17:07)

Miško, zavolej na Novu, že...tak tady to je teda hoooodně trapný..

. (Ne, 17. 6. 2012 - 10:06)

michaelo odpovez

X (So, 16. 6. 2012 - 19:06)

Miško, zavolej na Novu, že musíš nechat utratit jedno z dětí, co čekáš, protože nemáš peníze na jejich uživení. Plač do kamery, že tě opustil přítel a nemáš jinou možnost. Po každý takovýhle reportáži začnou lidi posílat spoustu peněz.

jája (So, 16. 6. 2012 - 15:06)

Rozdělovat dvojčata? To...já si dycky přála sourozence no a nemám. a mít stejně starou ségru to by bylo bezva :-)

P. (So, 16. 6. 2012 - 13:06)

Rozdělovat dvojčata? To dělal doktor Mengele. Dvojčata jsou už v děloze provázána a vědí o sobě. Děti, jimž v děloze sourozenec odumřel, mají v dětství často imaginárního kamaráda... A co si to dítě, které se ze dvojčat stalo tím šťastným, které dostalo dar žít, pomyslí, až v 18 letech dostane do ruky zdravotní dokumentaci a přečte si, že ho máma připravila o sourozence? Co rozhodlo o tom, že bude zrovna on/a žít? Ruka doktora? Nechtěla bych žít s takovým stigmatem :( Příroda rozhodla tak, že čekáš dvojčata, tak tomu prosím nebraň :( Já bych dvojčata brala, odbýt si těhotenství a porod jen jednou, nevypadnout z pracovního procesu hned dvakrát... Myslím, že oproti jednomu dítěti nejsou finančně dvě zas takový rozdíl. Pokud si vzpomínám, z dvojčat byla i Sonička, první dítě v českém babyboxu. Po zveřejnění se zvedla vlna solidarity, organizace i lidé matku podpořili a Soničku si vzala zpět. Spoustu věcí určitě dostaneš po dětech příbuzných nebo kamarádek, na internetových bazarech se dají sehnat pytle oblečení jen za poštovné. A jsou i různé nadace pro pomoc matkám v nouzi. V 18 letech asi ještě bydlíš s rodiči, takže střechu nad hlavou máš a i když budeš mladá maminka, jistě to s pomocí rodiny zvládneš. A přítel se třeba vrátí a když ne, najdeš si lepšího, který bude mít rád tebe i děti.

Ahoj Michaelo, (So, 16. 6. 2012 - 12:06)

Dobrý den mám takový dotaz... interrupce na vlastní žádost se provádí do 11+6tt, od 12+0 už interrupce není možná. Kdybych já se měla rozhodnout k takovému zákroku, tak si určitě nechám odsát obě embrya, než riskovat, že se zákrok negativně podepíše na druhém embryu nebo se v budoucnu dívat na dítě a vědět, že tu mohli být ty děti dvě.
Pokud pocházíš z takové rodiny, která finančně nestrádá, pokud máte byt nebo dům, kde je dostatek místa pro další dva lidi, určitě by sis měla o svém"problému" promluvit s nejbližším člověkem, zřejmě s maminkou, ale jestli jsi už rozhodnutá jít na zákrok, tak udělej, co ti tvůj rozum říká, je to tvůj život, tvoje věc.
Já se před rokem rozhodla pro potrat, nikdy nezapomenu,ze začátku je to na psychiku náročné, ale časem se s tím dá plnohodnotně žít. Záleží na povaze.
Potrat mě stál v 8tt 3500 korun.

Dana (So, 16. 6. 2012 - 11:06)

Dobrý den mám takový dotaz...Dobrý den Michaelo, v jakém jste týdnu? Abych tu nenapsala román a nebylo to zbytečné, pokud už jste hranici pro legální interrupci (12tt) překročila. Našla jsem o tomto tématu diskuzi v poradně gynekoložky. http://www.lekari-online.cz/gynekologie-a-porodnictvi/diskuze/vicecetna-tehotenstvi/redukce-dvojcetneho-tehotenstvi-i69458 Píšou tam, že to sice možné je, ale u přirozeného otěhotnění neobvyklé a také riskantní. Druhý plod může také zemřít nebo být zákrokem poškozen. Budete schopna žít s tím, že jste ukázala na jedno ze svých dětí a poslala ho na smrt?

:-) (So, 16. 6. 2012 - 10:06)

Míšo, dvojčátka jsou přece takový dar! Málokterá žena má to štěstí, aby čekala hned dvě miminka najednou. Pokud se o ně opravdu nemůžeš postarat (ačkoliv bys měla nárok na různé příspěvky od státu a rodiče by ti jistě také pomohli), můžeš dát dětičky k adopci. Existuje i tzv. přímá adopce, kdy se domluvíš s nějakým párem (lze je najít i na netu, např. http://diskuse.doktorka.cz/prima-adopce/ ) a děti půjdou hned z porodnice do jejich péče a vyhnou se ústavu a nejisté budoucnosti. Informace najdeš zle http://www.fod.cz/adopce.htm - klikni vpravo na přímá (otevřená) adopce). Užitečné stránky pro nečekaně těhotné ženy jsou i http://jsem-v-tom.webnode.cz/ . Můžeš tam kontaktovat i jejich autorku, která se problematikou interrupcí i adopcí dlouhodobě zabývá a jistě by ti ochotně poradila. Věřím, že i přes nepřízeň osudu budeš za své děti bojovat a postaráš se o ně, nebo jim zařídíš šťastný život u jiné rodiny. Všechny možnosti jsou lepší než smrt.

Zdeněk2 (So, 16. 6. 2012 - 09:06)

Potrat stojí asi 4000 Kč a je u nás povolen jen do 12 týdnů od 1. dne poslední menstruace. Jestliže víš, že budeš mít dvojčata, tak to už sotva stihneš. Technicky je možné odebrat jen jeden plod, ale nevím, jestli je to u nás povoleno. Potrat nechce víc žen, ale je běžné, že je k tomu selhání antikoncepce donutí.

Michaela (So, 16. 6. 2012 - 09:06)

Dobrý den mám takový dotaz je mi 18 a čekám dvojčata a vím že si je nemůžu nechat protože mě opustil přítel potřebovala bych vědět kolik stojí potrat a jestli jde odebrat jen jeden plod nikdy jsem nechtěla potrat ale dvojčata jsem v planu neměla :( předem děkuji za odpověd

deniso, (St, 13. 6. 2012 - 10:06)

http://jsem-v-tom.webnode.cz/

ta báseň (St, 13. 6. 2012 - 08:06)

Maminko, ty mě...je vydírání - docela jsem se ale zasmál, jak to sem někdo nacpal, takovou blbost.

Zdeněk2 (St, 13. 6. 2012 - 08:06)

K vyvolání potratu je možné použít hormonální přípravky, v Americe se používají především injekce, v Evropě pilulky RU486. U nás bohužel nejsou tyto přípravky dostupné kvůli poslancům KDU ČSL, kteří byli kdysi v parlamentu. Máš ale možnost si dát provést miniinterrupci. Nedá se říct, že by to bylo horší řešení než hormony, protože s nimi mají někdy ženy velké bolesti. Dlouho neváhej, ověř si, jestli jsi opravdu těhotná, a pak se ihned objednej na potrat.

Denisa (Út, 12. 6. 2012 - 23:06)

Dobrý den, slyšela jsem o injekci, která se dává ženě když otěhotní a nechce dítě. Je to pravda že se dává hned na začátku těhotenství? A chtěla jsem se ještě zeptat kolik tak může stát, protože jsem asi těhotná a dítě si teď nemůžu dovolit, tak bych potřebovala tu injekci. Děkuji za odpověď Denisa

:-) (Pá, 8. 6. 2012 - 16:06)

Eričidýlko, proč bys další dítě nezvládla? Může mít spoustu věcí po sourozencích a kde se najedí dvě děti, najedí se i tři. Pokud jsi proti potratům, tak bych ti nedoporučila na něj jít, mohla by ses tím celý život trápit. Pokud by ses chtěla poradit s paní, která se touto problematikou dlouhodobě zabývá, doporučuji stránky http://jsem-v-tom.webnode.cz/ - najdeš tam cenné rady i kontakt. Věřím, že ti další miminko bude dělat stejnou radost jako tvé současné děti.

eričidýlka (Pá, 8. 6. 2012 - 14:06)

ahoj,nevím si rady,jsem těhotná asi 8tt,ale na gyndu jdu až ted po neděli,3x jsem potratila,nebo to ve mě umřelo,a porodila jsem 2 zdravé krásné děti,ted nevím co mám dělat zda zvládnu další dítě,jedla jsem antikoncepci,a to pravidelně,a jak vidím selhala.je mi 24,nevím jak dál,bojím se to dát k potratu,nebo jsem proti tomu,.

Reklama

Přidat komentář