Reklama

potrat - cena

p. (Ne, 15. 1. 2012 - 01:01)

A ty sis nevšimla ty...já myslím, paní věro, že jste si něčeho nevšimla vy :-))))

Markéto (So, 14. 1. 2012 - 22:01)

začínám si myslet že jsi pěkná Nunynka a hraješ tu na nás celou dobu pěknou habaďůru.Bez humoru nejde žít,to nevíš?Jdi někam ty šmudlo.

!!! (So, 14. 1. 2012 - 22:01)

Myslím, že vylučovat humor z diskuze o jakémkoliv tématu není dobrá známka pro toho, kdo vylučuje. Nejen fanatici, i když především oni, humor nesnáší. Má totiž schopnost, která je ohrožuje - umožňuje nadled. Tak mne torchu mrzí, Markéto, že se tu proti humoru obecně vyjadřujete.

Napadání v diskuzi vypovídá víc o tom kdo napadá, než o tom, kdo je napaden. Slušně umí oponovat jen lidé, kteří jsou silnými osobnostmi. Osobnosti pochybného charkteru sahají k nadávkám, dostatečných argumenů nemaje :-)

MarketaH (So, 14. 1. 2012 - 21:01)

ironie není dobrý styl humoru a sem, myslím, humor ani nepatří - přejděte si na diskuzi o zábavě nebo filmu, tam ironie nikoho neurazí, nezesměšní, nezraní a možná ji tam pochopí

Věra (So, 14. 1. 2012 - 21:01)

se nauč psát. co je to...A ty sis nevšimla ty rýpalko,že to bylo ironicky?Chudinko tak podle toho tvého myšlení termit a termín.Hmmm.

a ty (So, 14. 1. 2012 - 21:01)

se nauč psát. co je to...nedělej chytrou

MarketaH (So, 14. 1. 2012 - 21:01)

Nerada bych byla zdrojem jakýchkoli sporů. Nicméně není moje povinnost být denně na internetu a není to ani má priorita v životě. Internet a různé aktivity mimo rodinu jsou až na vedlejší koleji.
Nyní k tématu. Probíráte zde práva žen, popřípadě nenarozených dětí. Ráda bych rozlišila právo, které je dané legislativou a právo, které je určené láskou. V legislativě ja jasně povoleno interrupce provádět (určitými omezeními od 12.tt pouze ze zdravotích důvodů). Ovšem právo lásky již není tak jasné a pro každého má jinou hodnotu. Pak je ještě v roli jakéhosi soudce vlastní svědomí. Kromě svdomí také fakt hormonálních změn, kdy se předčasně a uměle zasáhne do rovnováhy v organismu ženy. Rizika spojená s interrupcemi jsou na zvážnení a ženy, které se pro interrupci rozhodují by měli být lépe a v klidu o nich informováni. Také bych uvítala větší informovanost o možnostech pomoci pro ženy v těžké situaci, kdy je těhotenství překvapí. Ostatně o to, zde můžeme společně usilovat. Nepsat běž nebo nechoď, ale nabídnout možnosti a informovat o rizicích - v zájmu práva lásky. Myslím tím i zbytečně nestrašit (ani ekonomickou stránkou, ani skončením v pekle).

a ty (So, 14. 1. 2012 - 21:01)

maniačko seš fakt...se nauč psát. co je to hecknout? to má něco společného s hekáním? používat cizí termity je velké rizoto!

ty (So, 14. 1. 2012 - 19:01)

Evidentně to někdo udělal,...maniačko seš fakt fanatička.Chudák Markéta,má snad právo na svůj život a soukromí ty dylino.A bůh ví jestli jsi ji neheckla ty!

Dominika (So, 14. 1. 2012 - 19:01)

Pro Dominiku, ne, vaše...Děkuji...Já už jsem se setkala i s tím, že je to pouze můj názor a ne konstatování faktu. To už jsem si opravdu pomyslela něco o slepotě..Já ale myslím, že právě tohle asi ty ženy vědomě nechtějí. Která žena vědomě chce, aby se dítě nenarodilo? Můj názor je, že se spíš chtějí nějak "vrátit v čase" - do doby, kdy těhotné ještě nebyly. Jenže to nejde. Těhotné pak už sice nejsou - ale byly. A to je tvrdý rozdíl, ze kterého pak vyplývají všechny možné těžkosti, popisované jako postint.syndrom. Proto - opakuji - nikoho nenutím ani nemohu, ale přála bych každé ženě, aby se pořádně zamyslela než se rozhodne a nepopírám, že bych jí přála aby nový život v sobě uchovala a aby jí nakonec přinesl radost i přes nějaké obtíže.

!!! (So, 14. 1. 2012 - 15:01)

Paragrafe, jistě. Žena má právo obrátit se se svým problémem na koho chce, nejčastěji se však obrací na lidi sobě blízké. Důvody jsou zřejmé. Pokud má důvod svěřit se této anonymní diskusi - její volba. Stačí ale nahlédnout do historie diskuze, aby vaše konstatování bylo zpochybnitelné. Ostatně již název diskuze: potrat-cena předpokládá, že sem budou ženy psát spíš o informace, když se již pro zákrok rozhodly. Slušně vyjádřených názorů, které je od toho úmyslu odrazují je tu plno, stejně jako těch vulgárních. Mají jedno společné - ty ženy o takový názor nežádají, tedy sem takové názory nepatří.

? (So, 14. 1. 2012 - 14:01)

Evidentně to někdo udělal,...Nechceš nakonec Markétě rozkazovat co má nebo nemá dělat?To je snad její věc jestli sem píše nebo né.To už jsi asi fakt Markétou posadlá,chudáčku.

§ (So, 14. 1. 2012 - 14:01)

Vykřičníky, žena uvažující o potratu má právo obrátit se ohledně rady na kohokoliv. Nejen na partnera a rodinu, klidně na kamarádku nebo třeba na úplně cizí lidi z netu. Kdo nechce radu cizích lidí z netu, nepíše na net. Kdo chce, píše sem. A pak máme právo vyjádřit svůj názor, těhotná se však stejně rozhodne podle sebe a naše rady a názory pro ni nejsou závazné. Nikomu tu nevyhrožujeme, že ho zabijeme, pokud na potrat půjde. Je to opravdu na rozhodnutí ženy.

!!! (So, 14. 1. 2012 - 14:01)

Pro Dominiku, ne, vaše konstatování, že pokud je provedena inrerrupce, není těhotenství naplněno a dítě se nenarodí je OK. Ale když dovolíte, dotyčné ženy jdou na interrupci právě a jen z tohoto důvodu. A je to jen jejich věc, případně věc jejich partnerů či rodiny. To jsou lidé, které, pokud je žena požádá, mají právo jí pomoci radou - svým míněním o její situaci. Jistě máte nárok, v naší liberální společnosti říkat, že s interrupcemi nesouhlasíte, ale pro nikdo, kromě vás není vaše mínění závazné. Já zase nemohu pochopit, co na téhle logice není jasné vám.

- (So, 14. 1. 2012 - 12:01)

nic jinýho nemají zastánci...Evidentně to někdo udělal, když jí nejdou obnovit a na technický problém to nevypadá, chytráku!!!

Markéto, mohla jste dát vědět dřív, báli jsme se o vás.

MarketaH (So, 14. 1. 2012 - 11:01)

Moji milí (i ti co se mnou nesoulasí), stránky skutečně nefungují a bohužel je nelze obnovit (na technický problém to moc nevypadá). Samozřejmně se budu snažit v brzké době tuto ztrátu nahradit. Je možno prozatím dále využít mail (viz profil). Abych předešla některým nedorozuměním alespoň zde, zaregistrovala jsem si tento nick. Přeji všem pěkný víkend.

jo ty blbko (So, 14. 1. 2012 - 00:01)

Možná šlo o útok hackera....nic jinýho nemají zastánci potratů na práci než ji hecknout.Vy už ten mozek máte zesračkovanej.To už není možný čeho vy co rozkazujete ženám co můžou a nemůžou jste schopni.

J. (aby zůstala (Pá, 13. 1. 2012 - 23:01)

jejda.snad nepotratila a...Neblbněte, paranoici. Určitě se jedná o technickej problém a vaše milovaná Markéta se brzy vrátí.

Dominika (Pá, 13. 1. 2012 - 22:01)

Dominiko, sice nepatříte k...ale nebojte... "Nepatříte k nejagresivnějším" - to mě trochu rozesmálo - tak ale asi přeci jen podle Vás k agresivním, i když ne k těm nej. A přitom jsem nikdy nepoužila ani jedno špatné slovo a ani jeden odsuzující výraz. A opravdu - ctím svobodnou vůli každého jednotlivce. Vy ctěte zase mou. Dokonce jsem nikdy nepoužila slovo vražda - jak uvádíte, ale, že když jde žena na potrat, počatý život zanikne a člověk, který by se mohl narodit už se nikdy nenarodí. Prosím, mohl(a) byste jen vysvětlit, v čem je tento názor nesmyslný nebo nelogický nebo nepravdivý? Prosím o odpověď.

m. (Pá, 13. 1. 2012 - 21:01)

Možná šlo o útok hackera....jejda.snad nepotratila a nezrušila stránky aby nemusela mít na očích těhotenský deník.doufám že ne a brzy se ozve.

Reklama

Přidat komentář