Reklama

potrat - cena

B. (Pá, 13. 1. 2012 - 20:01)

Možná šlo o útok hackera. Markéta je kvůli své dobrotě trnem v oku mnoha špatným lidem, mohl jí nějaký potratář stránky zablokovat. Ale co, stránky se dají znovu založit, hlavně aby se nic nestalo Markétě, tomu malému co nosí a celé její rodině...

L. (Pá, 13. 1. 2012 - 18:01)

Take mi nejdou... Snad je...MarkétaH tu byla 12.1.

!!! (Pá, 13. 1. 2012 - 18:01)

Dominiko, sice nepatříte k nejagresivnějším na této diskusi, ale víra, že musíte jednat podle svého svědomí, že jste vlastníkem "jednině správné pravdy - inerrupce je vražda" by vás, pokud by to bylo možné, nakonec k tomu aktivnímu bránění dovedla. Pokud nepřipustíte, že každá žena má právo jednat podle svého svědomí, tedy rozdílně od toho vašeho, jste potenciálně nebezpečná.

Dana (Pá, 13. 1. 2012 - 17:01)

Take mi nejdou... Snad je nezrusila :( Doufam, ze je v poradku, dele jsem ji nevidela ani tady... Marketo, ozvete se pls!

Dominika (Pá, 13. 1. 2012 - 16:01)

Tak jí zkuste napsat na mail [email protected]

Dominika (Pá, 13. 1. 2012 - 16:01)

Pro Dominiku a další...Pro JUDr.: Máte pocit, že někomu bráním v provedení interrupce? Ne, nebráním - to opravdu nemohu. Můžu ale sdělit svoje svědectví - třeba to nějaké ženě pomůže a také mohu upozornit, aby si zjistila potřebné informace o zákroku i možných rizikách. Aby se zamyslela, dokud je možnost ještě vše vzít zpátky, protože interrupce není "Přerušení", ale definitivní konec.

Je tu prosím ně (Pá, 13. 1. 2012 - 13:01)

Nejdou mi vaše stránky... Co se děje?

JUDr. (Pá, 13. 1. 2012 - 10:01)

OPRAVA
Obávám se, že výrok "Život podle svědomí z nás dělá dobré lidi ne kličkování v "mezích zákona" JE NEPRAVDIVÝ. Velmi totiž záleží na "obsahu" toho svědomí a na nástrojích, jimž je jednání podle něj vymáháno.

JUDr. (Pá, 13. 1. 2012 - 10:01)

Pro Dominiku a další odpůrkyně potratů. Zákony neaspirují na to, aby byly "správné", zákony musí být platné, vymahatelné. Je zde příliš málo místa, než abych tento právní axiom vysvětlovala, ale velmi doporučuji, abyste se alespoň minimálně o "fungování" právního systému v naší zemi informovaly. Neberte to prosím jako aroganci, ale jako praktickou radu, která pro vás může být velmi užitečná.

Souhlasím s tím, že "Pro každého člověka by mělo být prvořadé jeho svědomí". A má podle toho jednat s vědomím, že pokud svými činy poruší zákon, následuje sankce. Je však z právního hlediska (a dovolím si tvrdit že i z hlediska morálního)nepřijatelné, aby vnucoval jednání a činy, ke kterému jej vede jeho svědomí druhým lidem. Ti zase mají své svědomí, a mají PRÁVO jednat podle něj s výhradou, kterou jsem posala výše.

Vaše svědomí vám ve věci interrupcí "velí" je nepodstupovat. Zákon vám v takovém jednání nebrání. Jiným ženám však tak jejich svědomí "nevelí" a zákon jim umožňuje interrupci podstoupit. Pokud jim v tom bráníte, porušujete zákon a pokud vaše "bránění" přestoupí jisté meze (omezování osobní svobody, bránění průchodu práva apod.) nexistuje riziko, že na vás dopadne zákonem určená sankce (musí být ovšem splněny podmínky, které zákon stanoví v tzv. procesním právu).

Obávám se, že výrok "Život podle svědomí z nás dělá dobré lidi ne kličkování v "mezích zákona". Velmi totiž záleží na "obsahu" toho svědomí a na nástrojích, jimž je jednání podle něj vymáháno.

no (Pá, 13. 1. 2012 - 00:01)

Pro mě je velmi...a co?

Dominika (Čt, 12. 1. 2012 - 23:01)

Poslanci už schválili...Pro mě je velmi nepochopitelné, jak počínající lidský život může být pokládán za nic. Na tento hrozný klam ale pak mnoho žen doplácí výčitkami svědomí nebo negativními psychickými změnami, rozpadem partnerství aj. A - jeden člověk se už nikdy nenarodí...

1 (Čt, 12. 1. 2012 - 22:01)

Poslanci už schválili takovej blbostí, takovejch sviňáren a takovejch nefér věcí... Dominiko, tvá myšlenka je hezká, bohužel většina lidí ve svém svědomí necítí potrat jako vraždu, nebere to zabité jako dítě atd... Je to moc smutné, kam to společnost dopracovala.

Dominika (Čt, 12. 1. 2012 - 22:01)

Ještě k problému...Parlamentem může projít prakticky cokoliv - na čem se poslanci a posléze senátoři dohodnou. Podle toho není možné říkat, že je něco správné či nikoliv. Jen budete vědět za co můžete být případně souzeni. Pro každého člověka by mělo být prvořadé jeho svědomí. Život podle svědomí z nás dělá dobré lidi ne kličkování v "mezích zákona".

EVA (Čt, 12. 1. 2012 - 21:01)

Máš pravdu, K. V Africe taky většina lidí schvaluje obřízku žen, přitom je to jejich mrzačení!!!

K (Čt, 12. 1. 2012 - 21:01)

Jistě, většinový názor...Jenže tady jde o životy nenarozených dětí... Fajn, plodů, které když necháte žít, budou z nich děti. A jakékoliv řešení, které jim přinese smrt, není správné. I když s tím souhlasí většina společnosti.

Statistika (Čt, 12. 1. 2012 - 20:01)

Jistě, většinový názor není vždy ten správný, z toho ovšem neplyne, že ten menšinový je vždy správný...

L. (Čt, 12. 1. 2012 - 20:01)

Ani mně... Těšila jsem se na čtvrteční nový těhudeníček a kde nic tu nic... Snad nejsou stránky zrušené... :-(

Moc se omlouvám (Čt, 12. 1. 2012 - 19:01)

Je tu prosím někde paní Markéta H? Nejdou mi vaše stránky... Co se děje?

:( (Čt, 12. 1. 2012 - 19:01)

Zajímavé jsou nárory...ne vždy je většinový názor ten správný...

... (Čt, 12. 1. 2012 - 18:01)

Stastiko, ty z nás děláš fanatiky, kteří by nechali ženu třeba zemřít, hlavně ať porodí! Já třeba jsem pro interrupce, pokud těhotenství ohrožuje život ženy nebo pokud je dítě postižené. Ale zbavit se zdravého prosperujícího dítěte jen proto, že se nám zrovna nehodí do života? Ne, ne a ještě jednou NE! Nežijeme v Africe, ochrana je dostupná na každém rohu. Postinor koupíte v lékárně. Při kombinaci 2 metod ochrany je spolehlivost téměř 100%. Ano, Zdeněk zná tisíce žen, které otěhotněly když braly prášky, zároveň měly zavedené nitroděložní tělísko a ještě podstoupily sterilizaci. Ale jinak je PŘI SPRÁVNÉM UŽÍVÁNÍ spolehlivost HA velmi vysoká, obzvlášť při kombinaci s kondomem. Jenže holky používají jen tu HA, berou jí jednou ráno, jednou večer a jednou vůbec a pak tomu říkají selhání antikoncepce!!! Chtělo by to naučit se nějaké zodpovědnosti a ne se jen zbavovat dětí jako na běžícím pásu.

Reklama

Přidat komentář