Reklama

potrat - cena

Helena (St, 21. 7. 2010 - 23:07)

"A co se depresí...Ještě jsi to neslyšela?
Hm, ale je to pravda...

Sex, kariéra a peníze jsou opravdové životní hodnoty, a ne nějaké ubohé berličky typu "jsem neschopná, tak si našukám děcko, ono udělá kariéru místo mě, má moje geny, tak to je skoro jako kdybych byla úspěšná já".
Nic z těch sraček které jsi jmenovala není skutečná životní hodnota. Všechno jsou to jen berličky ubožáků, kteří se někde zakopali s rodinou a teď sliní závistí nad moderními ženami, které se nebojí urvat si svůj kus štěstí.

Helena (St, 21. 7. 2010 - 23:07)

Milá Helenko,já už děti...A když antikoncepci kombinuješ, tak je snad 100% účinná? Odkdy? To je mi taky novinka.

Po roce 1989 začala být dostupnější antikoncepce... což znamená, že místo aby žena, které komunistické pilulky nevyhovaly, šla na interrupci třeba osmkrát za život, tak šla jenom jednou.
No a hlavně v roce 1993 byly interrupce zpoplatněny, zatímco předtím byly zadarmo (a antikoncepce byla drahá), což část národa taky velmi zajímalo.

Interrupce rozhodně JE běžná součást ženského života. Nežádoucí těhotenství ti může do života vtrhnout kdykoli, i když ty i partner jste sterilizovaní, bereš HA a používáte kondom a spermicid, tak vždy musíš s těhotenstvím počítat... a moderní žena si nenechá diktovat život podle nešťastné náhody, ale užije interrupci.

btw ráda bych viděla dvojici v trvalém vztahu, která třeba čtyřicet let používá kondom.

monik (St, 21. 7. 2010 - 21:07)

Dami nechci vam nic rikat ale tim hadanim ji asi moc nepomuzete!

Berushka (St, 21. 7. 2010 - 17:07)

"A co se depresí týče, tak psychické problémy, deprese a sebevraždy jsou mnohem častější po porodu, než po interrupci... "

Takovou blbost jsem ještě neslyšela. Ta u mě fakt vede!!

Ještě bych chtěla říct, že je dobře, že je tu jak Heli, tak i já, protože nemůže být jen smrt, krev, svoboda, nespoutanost, nesvázanost a sex bez následků, ale je potřeba zdůraznit i druhou stranu, a to život, dětský pláč i smích, rodinu, pevné vztahy, mateřství a HODNOTY. Sex, kariéra ani prachy nejsou žádné hodnoty.

Iva (St, 21. 7. 2010 - 14:07)

Ivanko, ona existuje nějaká...Milá Helenko,já už děti mám ,takže žádné potichounku nebude a že neznáš způsoby antikoncepce je tvůj problém,ono se to totiž dá dělat i tak,že se zkombinují,např kondom a HA,nebo spermicidní gel,nebo HA a přerušovaná soulož atd.A přestaň laskavě přepovídat budoucnost,takových chytrých tu už bylo!!!Rozhodně to není běžná součást života ženy,a nepleť se já nejsem žádný fanatik a toho ,kdo podstoupil potrat neodsuzuju .Ale až konečně dospěješ, tak na to přijdeš sama. A ještě ke statistikám od r.89 klesl počet interrupcí o 50%,to taky o něčem svědčí.

Helena (St, 21. 7. 2010 - 08:07)

Ivanko, ona existuje nějaká antikoncepce (kromě hysterektomie, kterou ti bez vážných zdravotních důvodů neudělají), která je 100% spolehlivá? Kterápak, povídej. V životě jsem o takové neslyšela.

Kájuš, nenech se vydírat katolickými výkřiky a bláboly o antikoncepci. Iva je zřejmě šťastná žena, které zatím antikoncepce fungovala bezchybně... a až třeba za pět let otěhotní, tak potichounku poběží na interrupci, a samozřejmě už nebude říkat "byla jsem hloupá, povídala jsem jak je antikoncepce spolehlivá, a pak jsem musela na potrat", ale bude se tvářit jako že nic.
Interrupce je běžnou součástí života moderní ženy, a během života jí alespoň jednou podstoupí každá třetí žena. Rozhlédni se kolem sebe v tramvaji, je tam třeba devět žen? Tři z nich byly na interrupci. Není to žádný špatný nebo divný zákrok a je chyba, že ho tak spousta žen bere.

K číslu 800 108 000 můžu říct toliko - je to poradna Aqua Vitae, kterou provozuje nechvalně proslulé Hnutí pro život... jestli si chceš nechat radit od HPŽ, tak klidně volej, je to zadarmo:)))

Je třeba počítat s tím, že ať se budeš chránit jakkoli, tak těhotenství nikdy nemůžeš vyloučit, a byla by hloupost si kvůli náhodě zkazit celý život.

A co se depresí týče, tak psychické problémy, deprese a sebevraždy jsou mnohem častější po porodu, než po interrupci... jen tak pro pořádek, pokud jde o tohle:)) A to jde většinou o matky chtěných a plánovaných dětí!

Iva (Út, 20. 7. 2010 - 21:07)

Dnes v době x antikoncepčních metod mě vůbec překvapuje,že má někdo takový problém,Kájuše nic ve zlým,ale souložit ses nebála?

Berushka (Út, 20. 7. 2010 - 19:07)

Káji,ani nevíš, kolik dětí vděčí svým maminkám za smrt.
Jednou, snad ne hned, budeš na své děťátko vzpomínat a budeš možná i smutná, nebo co hůř nešťastná.
Netušíš, kolik maminek mtrvých dětí má deprese. Ale to ti neříkám proto, abych tě strašila.
Zatímco Helča se Zdeňkém tě strkají do potratu rovnýma nohama a nehledají žádnou jinou možnost, já hledám a nacházím!
Zavolej na tohle bezplatné číslo: 800 108 000 a oni se ti pokusí pomoci. Není to nic závazného a nic za to nedáš, tak proč to nezkusit? Vysvětlíš jim svou situaci a tvé otázky nezůstanou bez odpovědi!

Zdeněk2 (Út, 20. 7. 2010 - 18:07)

Kájuše, nedej se citově vydírat od náboženských fanatiků. Jenom Ty sama musíš vědět, jestli dítě chceš a jestli dovolíš, aby o tom, kdy a kolik dětí budeš mít, rozhodovalo selhání antikoncepce nebo třeba partnerova nepozornost. Strach mít nemusíš. Ani nevíš, kolik děvčat potratům vděčí za úspěšné dokončení školy. Denně ve škole potkáváš děvčata, která byla ve stejné situaci a i Ty tuto nepříjemnost zvládneš.

Berushka (Út, 20. 7. 2010 - 17:07)

Každopádně by ses předem měla podívat na to, co prohlásila Helča o děťátku (kus hlenu a jiné nelidské řeči) a na to, jak teď vypadá tvé miminko. Vzápětí si uvědom, že se staneš maminkou mrtvého dítěte, a že takovou věc z hlavy prostě nevymažeš. zcela v poslední řadě by sis měla najít fotografie potracených a NECHTĚNÝCH dětiček. pak teprve jdi na potrat..

Helena (Út, 20. 7. 2010 - 10:07)

Souhlas s potratem mít nemusíš, respektive rodiče by měli být informováni dodatečně až po provedení zákroku (ale hodně nemocnic to nedělá).
Nicméně nově je tady problém s celkovou narkózou, ke které je třeba souhlas rodičů:( a je třeba ho udělit předem.
Jak se to řeší, to se asi liší nemocnici od nemocnice, každopádně jsem slyšela o dvou institucích:
nemocnice v Ústí nad Labem
gynekologie Meda na Bulovce v Praze
které prý nabízejí interrupci bez narkózy (zřejmě proto, aby obešly právě tento zákon), ale dál jsem to neprověřovala

Kájuše (Út, 20. 7. 2010 - 09:07)

Je mi dvacet a potrat jsem...Ahoj, je mi zrovna 17..a pravděpodobně budu muset jít na potrat protože to dítě si nechci nechat protože studuji a jsem na to mladá ,ale hrozne se toho bojim..musela si mit normlane souhlas rodiců asi vid? ja jsem asi v 5 týdnu

Helena (Po, 19. 7. 2010 - 17:07)

Zdeněk nepotřebuje, aby k němu někdo poutal nebo odpoutal pozornost, protože vždycky jen reaguje ad rem na zcela konkrétní dotazy...

Berushka (Po, 19. 7. 2010 - 17:07)

Ahoj Heli,
zase jsem po několika dnech navštívila tyhle stránky, abych si přečetla pár nevkusných a ohyzdných názorů od tebe. Stejně si myslím, že nejsi ten, za kterého se vydáváš a odpoutáváš pozornost od Zdeňka, ale to je jen můj osobní názor.

Děkuju Teri, ty jsi pochopila a já ti fandím..

Terka (Ne, 18. 7. 2010 - 19:07)

Je mi dvacet a potrat jsem měla v 17 letech,důvodů bylo spousta,ale byla jsem blbá..už nikdy více potrat nechci zažít.

Helena (So, 17. 7. 2010 - 14:07)

Verčo, to je snad jasné, moje mamka dítě CHTĚLA, tak prostě i o tom flusanci přemýšlela jako kdyby to bylo dítě... to je totéž, jako když malé dítě třeba považuje plyšovou hračku za živé zvíře, nebo když lidé uvažují o domácích mazlíčcích jako o svých dětech atd.
Ale v podstatě je embryo jen kus hlenu, plyšové zvíře je jen vycpaný kus hadru, a pes domácí je jen pes domácí.

Zdeněk2 (So, 17. 7. 2010 - 13:07)

Lékař by s Tebou měl o potratu mluvit například taky proto, aby Ti doporučil vhodnou antikoncepci, abys neotěhotněla znovu. Další potrat je povolený až za půl roku! Nedá se proto vyloučit, že se tě zeptá, proč potrat chceš. Ale záleží jenom na Tobě, jak mu odpovíš. Měla by ses naučit o potratu mluvit bez rozpaků, protože to není nic, za co by ses měla stydět, i když řada žen o svých potratech mluví nerada. Je to normální věc, když se stane nehoda a potraty pomáhají běžně na celém světě jak mladým děvčatům, tak vdaným matkám několika dětí.

ahojik chci se zeptat ma provo se ptat lekar proc chcete podstoupit potrat dik za odpovjed rada

Verča (Čt, 15. 7. 2010 - 17:07)

Heleno ty jsi vážně hustá, kde se v tobě bere takový nenávisti? Někdo ti to tady dobře napsal, aby ses zeptala svojí maminky, proč o tobě taky neuvažovala jako o nějakym hlenu nebo slizu a třeba si z ní vezmeš příklad.

Helena (Út, 13. 7. 2010 - 20:07)

Embryo není dítě, je to jen sopel přichycený na děložní sliznici. Žádnou identitu nemá, je to jen POTENCIÁLNÍ člověk.

Dokud to nedokáže přežít ex utero, tak je to pro mě stejný "člověk" jako nudle z nosu.

Reklama

Přidat komentář