Reklama

Miniinterupce

Ja (Čt, 2. 6. 2011 - 00:06)

Koukam, jedine co umis, je skaldat modlitby. Kolik deti jsi uz vychoval/a?
Katerino, na tyhle vyplody fanatiku nema moc cenu diskutovat. Rozumna argumentace neni mozna.

Kateřina (St, 1. 6. 2011 - 23:06)

Zdrávas Maria??? No to je teda síla:-)))

Jinak SPRÁVNÁ úprava:

"Každý jedinec má právo nakládat se svým tělem, životem, pouze pokud tím nezasahuje do těla a života jiného člověka, např. nechtěně těhotné ženy. Pokud tak učiní, musí být připraven přijmout možnost, že bude potracen."

Jednou jsem viděla pěknou definici: "Pro-choice: radikální politický směr, který tvrdí, že ženy vlastní svoje těla."

„Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.“ - s tím naprosto souhlasím. Embryo/plod má právo na život, ale toto právo je limitováno zájmy těhotné ženy. Pokud tato si nepřeje být těhotná, tak embryo / plod automaticky právo na život ztrácí.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 16:06)

Byla jsem tenkrat mlada a...rozumím i u tebe si štěstí cestu našlo snad i já budu se svou volbou spokojená a smířená.díky za tvůj příběh pomohlo mi to jinak sem už nepujdu jsou tu ti fanatici a mě to strašně trápí to jejich dotírání.

Pro v.3 (St, 1. 6. 2011 - 14:06)

Byla jsem tenkrat mlada a hloupa. Navic to nebylo s tim pravym. Byla jsem studentka a diteti bych nemohla poskytnout takove zazemi, jake si muzu doprat svym detem dneska. Proste veci musi prijit v pravy cas.

M (St, 1. 6. 2011 - 14:06)

pročítám si tuto velmi živou diskusi a nestačím se divit... Naštěstí jsem nikdy nebyla postavena před rozhodnutí, jestli jít nebo nejít na potrat, ale ani to neodsuzuji, naopak, mám pro to pochopení. Ona to ta žena, nepodstupuje pro srandu králíkům, ale vždy z důvodu, který je pro ni důležitý a proto nikdo nemá právo soudit, jestli je nebo není právě ten nebo onen důvod lepší nebo horší.
A pro ty věřící, kteří se tu ohánějí přikázáním a vůlí boží atd. Než nám bůh dal přikázání, tak mnohem dřív nám dal něco jiného - dal nám na výběr, dal nám možnost rozhodnout se, dal nám vlastní vůli - nazvěte si to jak chcete. Nicméně co nám/vám nedal je právo soudit, pokud se nemýlím, tak to je jeho práce.

Takže ted nosíš (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

víš co už tam nenosím nic!!!a jdu pryč tohle už nemá smysl bavit se o takovích věcech když podstatné uniká.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

ne pouze oplodněné vajíčko ktere eště neni schopné života bez mé dělohy asi tak nějak ani doktoři to nepovažují za dítě ale embrio.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

Nesmysl. Spousta žen chodí...myslím že každý dělá co musí.

Kateřina (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

Nesmysl. Spousta žen chodí na potrat zcela svobodně a dobrovolně.
Naopak, mnoho žen jde na potrat, protože se nechtějí věnovat mateřství, a přitom jejich partner (dobře vydělávající, zajištění atd.) by už děti chtěl.

Osobně bych taky šla na potrat, i když máme dům v osobním vlastnictví (bez hypotéky), práce je jistá (zaměstnavatel je tchán, a tchyně by se už ráda starala o vnouče... ona sama už dávno nepracuje, protože si to můžou dovolit), manžel by proti dítěti nic neměl... ale já chci minimálně do třiceti život bez mateřských závazků.
Kdo mě nutí? Nikdo, pro případné mateřství mám podporu ze všech stran. Takže nežvaň nesmysly.

Představa, že každá žena si ze všeho nejvíc přeje rodit a starat se o děti, jen k tomu potřebuje mít vhodné podmínky, je úplně mimo.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

Od okamžiku, kdy je ženské...takže srdíčko tluče až od 7 týdne těhotenství a za živýho človíčka to začnu brát až od té doby kdy je schopno žít mimo mou dělohu což v 5 týdnech nezvládne a opravdu mě to pobuřuje já už své rozhodnutí měnit nemůžu nebo mi ty moje děti budeš živit šatit či dokonce zařizovat vysoké školy jsou totiž docela chytrý i nadanný.Asi ti bůh dal to co nám ne pár milionů na účet.Už to nech být sou i jiní kteří se tak rozhodli a mají k tomu mnohem meně závažnější důvody.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

Bod 3 zavání totalismem ne?tohle bůh nevymyslel to byl někdo kdo chtěl absolutní moc.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

nikdy sem takle boha nevnímala myslím že pokud je takto zaujatý a nemá žadné slitování tak budu radši věřit v toho mího jak mi ho popisovala babička.Hodný milostivý chapavý a hlavně rozumný vše co je miněno v dobrém a pro dobro bližních je odpuštěno a nebere se to jako hřích.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

5) Nezabiješ!

já vlastně nezabiju jen neumožním aby se to co je ve mne rozvynulo v dítě.Je to tak ne?

§ (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

Bod 3 zavání totalismem ne?

§ (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

My nejsme věřící,takže mimo mísu tvé přikázání.Fanatici běžte do kostela kázat a ne tady.

v.3 (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

mrzí mě že jsem tu rozpoutala takovou diskusi já osobně pokřtěná nejsem ale v boha věřím tak nějak reálně což znamená pokud to bůh nechce tak to nedopustí.

to bylo míněno (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

ty poslední slova měl byses nad sebou zamyslet

katce (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

5) Nezabiješ!
máš pravdu a nikdo tu nemluví o zabití.Asi neví co to život znamená být či nebýt.Mám dojem že je v desateru neubližuj a co nechceš aby druzí činili tobě nečiň ty jim.Proč tedy těm ženám psychicky ubližuješ ba je vysloveně týráš.

Kateřina (St, 1. 6. 2011 - 13:06)

Jo, mě by také zajímalo jak ti lidé poznají co Bůh chce a co ne?

Bůh dopouští nechtěná těhotenství.
Umožnil, aby lidé vynalezli umělé potraty.

Bůh dopouští předčasně narozené děti.
Umožnil, aby lidé vynalezli inkubátor.

Jak poznáte, že Bůh je proti interrupci, ale ne proti inkubátoru? Obojí je přeci vzpírání se vůli boží. Rozhodl, že dítě se narodí předčasně a zemře, kdo vám dal právo stavět se tomu rozhodnutí do cesty?

pro tebe (St, 1. 6. 2011 - 12:06)

Pane Ježíši, prosím tě...jaký by ty děti měli život co jim to chceš vymodlit bídu s nouzí nebo kontejner či bejbybox buď realista kolik musíš živit šatit a učit dětí.kdyby to bůh nechtěl tak by tuto možnost nikdy nenabýdl.A my ubohý smrtelníci bychom nikdy na tuto možnost nepřišli co bůh stvořil bůh si vezme takže pokud to tak nechce ty ženy by nepotratili ani kdyby nevím co!!Toto mě rosčiluje kdo ti dal právo hlásat co bůh chce a co ne.Si stejnej jako my ostatní zameť si před svím vlastním prahem.S pánem bohem tyrane.

Reklama

Přidat komentář