Reklama

Roztroušená skleróza

karatista (Út, 8. 3. 2005 - 19:03)

Chci vás požádat o radu. Za měsíc jedu mimo naši republiku. Problém nastal v tom, že mi lékaři sdělili, tedy napsali do lékařské zprávy, že můžu mít RS. Občas se mi stane, že nevidím atd. Ale když se mi to stane v zahraničí, co mám dělat? Prosím poraďte mi, jsem ještě mladá a nezkušená....Pište prosím spíše na můj e-mail.

Rose (Út, 8. 3. 2005 - 12:03)

Pokud chcete dostat bezplatně mailem knihu o zkušenostech jedné sklerotičky, napište na adresu rose.bezakova"gmail.comJak se na to přišlo, co to udělalo se životem a jak se s tím vyrovnat. Jak přežít lékaře a jak oni vydrží nás. O tom všem. zdravím a těším se...R

Rose (Út, 8. 3. 2005 - 12:03)

Pozor adresa se změnila na rose.bezakova2gmail.com

Rose (Út, 8. 3. 2005 - 12:03)

Sorry, Teď je adresa správná, před tím to byl překlep...

Rose (Út, 8. 3. 2005 - 12:03)

Určitě Magnetická rezonance. Nebolí, jenom dělá děsný rámus!!!

saskia (Po, 28. 2. 2005 - 18:02)

ahojte všetci, chcem sa opýtať, akú máte skúsenosť s užívaním BETAFERON - u, teda konkrétne myslím d?žku užívania.

Martin (Ne, 27. 2. 2005 - 16:02)

Zdravim vsechny.Ja mam RS 2 a pul roku a zda se to byt celkem vpohode.Moc si to totiz nepripoustim.Posledni 3 mesice uz jsem po treti nemocnej(virosa nebo co).Nikdy to totiz poradne nevylezim.3, 4 dny az odezni horecky a potom uz v posteli nevydrzim.Myslim ze to neni moc dobrej napad tak bych chtel poprosit jestli s tim ma nekdo spatne zkusenosti at se mi ozve.P.S.:Karatisto muzes napsat.martin.vicar"centrum.cz poradim jak muzu

jeanni (Ne, 27. 2. 2005 - 12:02)

Nazdar,já se chtěla ještě zeptat,jestli se běžně vyskytuje mravenčení obličeje, závratě, pocity na zvracení a neustálé bolesti hlavy, ale všechno je v pohodě v noci. Myslíte, že jsou to nervy, nebo to může být skleroza. Trvá to už dobrý půlrok. Díky.

dědek (Pá, 25. 2. 2005 - 17:02)

Ts- lymfocyt zhruba působením na další potlačuje reakce na antigeny tělu cizí i vlastní složky vlastního organismu. Vůbec nesouvisí s červenými krvinkami. RS není onemocnění krve, ale patří do skupiny autoimunitních onemocnění, tzn. že imunitní systém ničí vlastní tělo.

Lenka (Pá, 25. 2. 2005 - 14:02)

dobry den,me je 24 a 4 roky mam diagnostikovanou RS.co se tyce zmen teplot,tak si myslim,ze to pusobi hodne.velke vykyvy tepla a zimy zpusobujou unavu a celkove zhorseni stavu.ataky odezni i bez leku,ale neni dobre je prechazet.jakmile se dostavi,doporucuju navstevu lekare.ten nasadi vetsinou kapacky,ktere po nejake dobe zaberou.ale neklesejte na mysli,neni to konec sveta a i s touhle nemoci se da zit celkem dobre.rada vam napisu i dalsi zkusenosti,mejte se pekne

Ruby (Pá, 25. 2. 2005 - 14:02)

A já si vždycky myslela, že by to mělo být naopak, spíše větší počet lymfocytů, které potom napadají vlastní červené krvinky. A to se projeví v krvi u každého, nebo je to individuální?

dědek (Pá, 25. 2. 2005 - 13:02)

Pokles Ts-lymfocytů.

Ruby (Pá, 25. 2. 2005 - 09:02)

Nazdarek, chtěla bych se Vás zeptat, jestli se RS projeví v krvi a popř.jak. Děkuji

František Mitte (Čt, 24. 2. 2005 - 15:02)

Než napíšete další podobné bludy, přečtěte si alespoň základy neurologie

AKA (Čt, 24. 2. 2005 - 15:02)

Ahoj všichni, jak je to tedy s dědičností RS? Měla ji moje prababička a měl ji i její syn. Byla to náhoda, nebo skutečně existují nějaké genetické predispozice? Děkuji za odpověď. AKA

jeanni (Čt, 24. 2. 2005 - 13:02)

Ahojky, chtěla jsem se s Vámi poradit o mých problémech. Všechno to začalo v mém 2.těhotenství, asi v polovině mne začala bolívat hlava, vždycky asi tak týden a pak týden nic, na neurologii mi řekli, že to bude asi těhotenstvím, že mám počkat po porodu. Po porodu mne ale hlava začala bolet znovu, vždy v obl.temene a směrem k týlu. Ted mám už půl roku po porodu a hlava mne bolet nepřestala, v noci mne nebolí, a k tomu všemu se mi přidaly i jiné příznaky-mravenčí mi obličej, klepe někdy v uších a ted mám už tři týdny závratě a je mi na zvracení. Lékaři pořád čekají, protože kojím, udělali mi akorát CT, odběry a krční páteř, to bylo v pořádku, ale já mám strach z RS.Někdy si říkám, jestli nejsem už trochu na nervy. Poradte mi prosím, mám se bát RS.Díky.

karatista (Po, 21. 2. 2005 - 19:02)

Mohl byste mi prosím vás pěkně někdo vysvětlit, co to je, proč a jak se provádí zákrok gama nožem? Piště buď tady nebo na můj e-mail. Předem moc děkuji.

dědek (Po, 21. 2. 2005 - 12:02)

To spíš budou příznaky buď po chemoterapii/ozařování a nebo následek poškození mozku metastázami. Na začínající příznaky RS se mi to jeví příliš brutální. Nehledě na to, že má potlačenou imunitu a to je nepravděpoboné, že by zrovna v tomto stavu došlo k atace.

Majka (Ne, 20. 2. 2005 - 23:02)

Milí všichni, dokážete mi poradit? Vůbec nevím, jestli jde o RS, ale příznaky mojí momentálně hospitalizované sestry jsou následující.Ještě podotýkám, že má za sebou rakovinu prsu a dvakrát zákrok gama nožem (malá ložiska v hlavě).Takže příznaky:1. Před měsícem zvětšující se bolest v noze, špatně spala v noci.2. Přidaly se kolapsy (omdlívala).3. Kolapsy se změnily v záchvaty, připomínající epilepsii.4. Bolest hlavy.5. Zhoršené vidění (nerozezná obličej), to trvá asi 10 dní.Je na onkologii, chvíli byla na neurologii, na JIP málem vydechla naposled, pak zlepšení a znovu na onkologii. Nemohli udělat téměř žádn vyšetření, protože kolabovala.Trochu zlepšení - tak EEG, magnet. rezonance, lumbálka...vše bez nálezu.Chystají se na scintigrafii (vyšetření kostí). Je hrozně spavá (zřejmě po lécích), psychicky na dně, slabá, občas zvrací....Je to příznak nějaké nenalezené metastázy nebo RS? A dá se při její původní diagnóze ještě přežít RS?To je dotazů, co? Máte pro mne radu? Díky, moc.

Dáda (Ne, 20. 2. 2005 - 01:02)

Ahoj Markéto,mám RS diagnostikovanou již 16 let,ironií osudu je,že mám zetě,který ji má taky.Když si bral mou dceru byl v pořádku a 2 roky po svatbě začal mít problémy s viděním.Byl hospitalizován a během 10 dnů mu byla určena diag RS,po různých vyšetřeních-MR,lumbálka,EMG aj.Byl léčen solumedrolem,ale po pár měsících opět nastal tentýž problém.V poradně pro RS lékař rozhodl,po diskusi se zetěm,že podá návrh o léčbu copaxonem a pojisťovna návrh schválila/Tomáš má 31let/.Už 3 roky si píchá copaxon a je úplně bez problémů,jako zdravý člověk.Cítí se velmi dobře,pracuje stavějí domek.Proto se hlas o nové léky,co si sama nevymůžeš ,nemáš.Nedej se odbýt,jsi mladá!Vychází také dobrý časopis ROSKA,kde se dozvíš vše o RS ,také nové trendy léčby.Kdybys chtěla adresu pro objednání,ozvi se.Držím Ti palce.

Reklama

Přidat komentář