Reklama

Proč MÍT děti?

Hm, (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Podle čeho by se měli...ale jaksi z té vaší pohádkovské rady nevyplývá, jak rodinu zajistit.Ono na vlastní bydlení, zajištění rodiny a dětí, jsou jaksi potřeba peníze. A tyto základní věci si za lásku nekoupíte.Ještě, že dnešní dová generace uvažuje více pragmnaticky.Pak se divíte, že vaše generace nemá u mladých pochopení.Jsem zvědav, co vám řeknou v bance, když budou po vás chtít peníze za hypotéční splátky , až jim tam budete vykládat o tom, že peníze jaksi nemáte, ale zato uznáváte jiné morální hodnoty, jako poctivost, lásku a podobné ptákoviny.Asi vám bydlení seberou, děti vám skončí v Klokánku a vy před soudem.Ale vy asi budete v tu chvíli šťastná.

Tom (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

tomu tedy věřte, byl jsem u...Ještě jedna poznámka k tomu lyžování. Takže na horách se prohánějí pouze nezaměstnaní, že jo. Firma, která někoho vyhodí za úraz, asi moc slušná není. stát se to může každému.

babča (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Jak to, že ne? Přece...Je vidět, že jste mladý a žádná zkušenost. Ta doba ve které žili naší rodiče a pak my jejich děti, byla doba poválečná a ta jistota tam nebyla, nejen to, život byl úplně o něčem jiném. Žádná sociální podpora, vše se znárodnilo. Nebylo v obchodech oblečení, stavební materiál, jídlo jen základní. Na vše se staly fronty a to nejen přes den, ale i několik noci. Zrovna jste mi připomněl jednoho studenta, který byl u nás na praxi, taky jsme vzpomínali na minulý režim, jak jsme stáli frontu na banány. On nám položil otázku, proč jsme nešli do druhého supermarketu,tam ty banány koupili. Vždyť my jsme v té době nemohli mít ani telefon. Pořadník byl na něj i patnáct let, pokud komunistická strana neschválila, tak jste ho nedostali. Do té doby jsme vás my matky rodily, věřili jsme, že to zvládneme, byli jsme silní, vychování k životu.

Tom (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

tomu tedy věřte, byl jsem u...Tak pokud to bylo dohoda, to je jiná věc. Buďme přesní v terminologii, dohoda je dohoda a výpověď je výpověď.Je samozřejmě každého věc, na co přistoupí a na co ne.

Jj (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Podle čeho by se měli...A budou žít v lásce a chudobě na ulici třeba až do smrti. Nezlobte se, ale takový život nechci

Tak (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

tomu vašemu případu s...tomu tedy věřte, byl jsem u toho. Dostala na stůl výpověď k poslednímu v měsíci, tehdy to bylo k poslednímu dubnu. Výpověď byla samozřejmě dohodou.Ředitel jí slíbil, že pokud se tedy dohodnou, dostane dobré pracovní reference pro budoucího zaměstnavatele.Ona odešla a sehnala tudíž práci hned, dnes je u nové firmy spokojená a podle toho, co nám řekla, už na lyže nikdy nestoupne. Sama uznala, že to byla od ní pitomost.Když o tebe zaměstnavatel nestojí, je lepší odejít na dohodu.Ono se totiž jaksi nevyplácí v takovém případě se stavět na zadní, Pracovní úřady jsou plné neúspěšných žadatelů, kteří možná měli "pravdu"

Tom (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Podle čeho by se měli...Jak jsem již jednou psal, v běžné populaci naštěstí ještě pořád většina (75% je pro mě většina) uvažuje normálně a děti chtějí mít. A ve slušných rodinách se mladým pomáhá, takže to nemusí být žádná tragédie.

babča (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Zajímavý názor. A podle...Podle čeho by se měli řídit mladí lidé ? Hlavně by měli uznávat morální hodnoty, poctivost, pracovitost, věrnost, lásku, dodržet slib...neutracet penize za alkohol, nikotin, drogy, drahá auta, různé drahé akce, značkové oblečení, nevysedavat v barech, hospodách....Pak nebude problém zda mít děti.

Pro Babču (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Znovu jste mě rozesmál,...Jak to, že ne? Přece každý si umí a vlastně i musí spočítat, kolik platí třeba hypotéku, kolik je schopen měsičně ušetřit atd, jakou má cenu na trhu práce aby si případně mohl dovolit rodinu a náležitě ji zajistit. A pokud má pochybnosti (např, ta krize atd.) tak od toho dá raději ruce pryč.Vaše generace tohle nikdy nedělala, spoléhala na to, že tu byl nějaký stát, který lidi zaštítil sociálními jistotami. A ještě lidi do zakládání rodin v podstatě nutil. Jak já jsem rád, že to už je dávno pryč!Jak se tu psalo, zaplať Perun za to, že dnešní mladá generace se do zakládání rodin ani do budování vztahu nehrne.Jsou zodpovědnější a vědí, co od života chtějí.

moc nevěřím (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

nevyprávějte nám tu...tomu vašemu případu s výpovědí. Pro výpověď musel mít vedoucí zákonný důvod, takže buď ho měl a pak bylo jedno, jestli nějaká ruka byla nebo nebyla.

babča (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

nevyprávějte nám tu...To nebyl výdělek denní, ale to byla nemocenská za měsíc. Měsíční nemocenská se které si vzali daň Roh, členství v KSČ. Částka k výplatě 80 Kčs

11.2. (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

To si ale měla rozmyslet....Jsem na tom podobně.

Petr (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Znovu jste mě rozesmál,...Zajímavý názor. A podle čeho by se tedy měli mladí lidé řídit podle vás?Poučte je

Jj (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Znovu jste mě rozesmál,...O důvod více být single

Petr (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

nevyprávějte nám tu...To si ale měla rozmyslet. Když chtěla jet na hory, musela počítat, že tohle riziko tu je.Já raději nelyžuji ani nijak nesportuji, nemohu si dovolit být odstaven kvůli úrazu.

11.2. (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Inženýre,chtělo by to obrázky.

babča (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

a právě to je na každém z...Znovu jste mě rozesmál, taky by si měli lidé umět spočítat a nenavštívit partnerský vztah, manželství ?Nic si nevypocitate, přijde ekonomická krize, manželská, válka... život je risk, riskujeme vsude v podnikání, zaměstnání, manželství i s dětmi :-)

Babčo, (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

To si taky člověk nebral,...nevyprávějte nám tu pohádky. tehdy za socialismu nebyl nikdy případ, že by někoho vyhodili z práce, když marodil, jak je to možné dnes.A těch vašich tehdejších 80 korun na den byl tehdy i normální plat. Byly profese, kde se bralo nějakých 1200,- až 1800,- za měsíc.Dneska, když chcete marodit, tak si musíte vzít buď dovolenou, nebo se domlivit se zaměstnavatelem na neplaceném volnu.Kolegyně marodila se zlomenou rukou a když přišla do práce, měla ne stole výpověď.Ředitel jí to vysvětlil jasně. Kdo si zláme haksnu ve volném čase na lyžích, ten asi nemá zájem v práci dělat kariéru a tak musí své místo uvolnit tomum, kdo je zodpovědnější.

babča (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Je spousta firem, která...Není pravda, chodilo se do práce poctivě. Já jsem měla děti a za celou dobu jsem nebrala paragraf, to samé můj manžel. Měnili jsme si směny, brali dovolené. Manžel nevím zdali byl kdy na nemocenské a nevěřil by jste, ale měl zlomené dva žebra a nechtěl nemocenskou. I tehdy se musel člověk bát o práci. Možná jste práci neztratil, ale vaše ohodnocení, odměny byly ty tam i při pár korunách výdělku, to bylo hned poznat.

No (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Trochu špatná vaše...a právě to je na každém z nás, aby si to dobře spočítal. Jsou lidé, kteří vědí, že paníze mít budou a jsou ti, co tu jistotu nemají a tito by si měli tedy rozmyslet, zda rodinu založit.Počítat snad umí každý, i když..

Reklama

Přidat komentář