Reklama

Proč MÍT děti?

babča (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

A teď si PN raději nikdo...To si taky člověk nebral, protože musel uživit rodinu a pokud někdo byl na nemocenské celý měsíc, jak si někdo dovolí dnes, nejvíce v zimním období, kdy některá zaměstnání mají útlum. Tak jeho nemocenská byla za měsíc 80 korun českých. Tento historický dokument, výplatní lístek s touto částkou můžu doložit od rodinného příslušníka.

Petr (So, 11. 2. 2017 - 20:02)

Trochu špatná vaše...Víte, tohle vaše generace nechápe, byli jste jinak vedeni a vychováváni. Dnešní mladí už mají naštěstí na věc jiný názor. Klidně vám řeknou, že pokud tu jistotu nebudou mít, raději do toho nepůjdou vůbec, jsou většinou "single", věnují se práci, kariéře a to je na jednu stranu správné.Ono být zajištěn znamená mít jistotu. Například mít třeba 2-3 byty, které pronajímáte. Pak určitou jistotu máte, například z jejich pronájmu. To je jen příklad.Každopádně je namístě založit rodinu klidně v pozdějším věku, kdy už najaká pevná půda pod nohama je.Základem je samozřejmě vlastní bydlení mít raději ještě jeden byt, nebo jinou nemovitost v záloze. Dneska není namístě mít peníze jen tak v bance.

Petr (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

A teď si PN raději nikdo...Je spousta firem, která hodnotí zaměstnance podle toho, zda chodíte marodit.Například 13té platy jsou mnohdy podmíněny tím, že ho dostanete jen tehdy, pokud jste neměl ani den marodění.Ve spoustě firmách tak snížili marodění až na nulu.Je to nezbytnost, lidé rozmazlení socialismem byli schopni marodit i několikrát do roka.Sám pracuji jako osvč a nemarodil jsem nikdy, naposledy někdy v roce 197-87 s úrazem. Když jsem byl někdy před sedmi lety naposledy u doktorky, kvůli nějakému dokladu, ptala se mne, proč nemarodím.Řekl jsem jí, že jsem osvč a ona mi odpověděla: Tak to vás plně chápu, já jsem také, takže vím že je to k ničemu.

babča (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Jenomže o tom je tu řeč,...Trochu špatná vaše politika. Odkud můžete vědět, že máte celoživotní jistotu. Dnes můžete mít hodně peněz, naplánujeme si děti a do půl roku ty peníze nemusí být, taky nemusíte být zdravý a může se z vás stát bezdomovec. Odkud má žena s dítětem jistotu, že muž ji neopustí, když rozvod je dnes denní chléba. Jak vysvětlíte své dceři, že se nesmí stát svobodnou matkou, že musí nejdřív šetřit, pracovat....

11.2. (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Jaké léky a zdravotnictví...A teď si PN raději nikdo nebere...

babča (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Prosím vás, těch pár...Jaké léky a zdravotnictví v té době byly. Byla jsme uzavřena společnost, která se dál mimo hranice nedostala. Neobchodavali jsme s žádnou velmocí. Zdravotnictví na jaké úrovni? V rodině rakovina, žádné léky, rodina ze zahraničí nám posílala injekce za které jsme museli zaplatit clo, neb nám je nedoručili. Chřipka, angína, nemocenská pět dnů a nástup do práce. Odvod vzhledem k výdělku a neohodnoceni práce, byl v té době pro občana dost velký.Tržní ekonomika byla na základě toho, že potraviny je nutnost k přežit, tak budou levné, kdežto ten zbytek je nadstandard a z toho jsme platili taky daň. V té době ložnice stala 20 000 Kč, což v dnešní době koupíte i o padesat procent levněji. Pračky, sporáky, elektronika pokud byla na trhů,tak ceny o mnohém vyšší než dnes, pokud to srovnáte s výdělkem tehdy, tak nemáte co závidět.

Pro Babču (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Podívejte, jsou lidé mezi...Jenomže o tom je tu řeč, že rodiny by měli mít jen ti, co jsou finančně zajištěni a nikoli socky, které si založí rodinu a pak řvou, jak nevystačí s penězi a dávají vinu státu, že jim nepomáhá.Stát tu není od toho, aby si z něj neschopní dělali dojnou krávu.Znám dost finančně zajištěných lidí, co mají rodinu a jsou spokojeni. mají vlastní bydlení, práci, kterájim vydělá peníze mimo jiné i tak, že jsou schopni zajistit své děti sami . Ale také znám několik případů, že děti mají i lidé, co by je mít správně neměli, protože nejsou schopni jim ani koupit obědy, o kroužcích ani nemluvím. Jejich děti jsou pak vyčleněné z kolektivu, ostatní děti je mezi sebe za rovné nevezmou, berou je jako socky.Takže znovu - děti mají mít jen ti, co mají peníze.

babča (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Zatímco dnes cikáni...Podívejte, jsou lidé mezi námi, kteří nás okrádají o daleko větší částky, než lidé na sociálních dávkách a taky se s tím společnost musí vyrovnat. To neznamená, když zde píšu jaké to je, že souhlasím se sociální politikou. Určitě je špatné to, že se lidi nemotivuje pracovat, že se podporuje lidi sociálními dávkami. Jenže počítejte s tím, že pokud sociální dávky, podporu děti by jsme zrušili, nebude se to týkat jen Romů, ale všech svobodných, rozvedených matek, což je v naší společnosti v dnešní době většina. Kompletní rodina otec, matka, děti je vzácný úkaz.

Pro Babču (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Slovíčkařite, nevadí....Prosím vás, těch pár šušňů, co jste tehdy odevzdávali z vašeho několika stovkového platu nestačilo ve zdravotnictví na nic.Takže nemluvte o tom, že jste si něco platili. Platby byly tehdy spíše symbolické a stát ho dost dotoval. Na jednu stranu byla velká chyba, že zdravotnictví bylo zdarma, lidé si toho nevážili.Marodili si každou chvilku, když troch zakašlali, o plýtvání lékama ani nemluvím.

Hm, (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Ještě připomenu, že do...Zatímco dnes cikáni peacovat nemusí a nebudou. Průměrná cikánská rodina si přijde cca na 50 až 70 tisíc měsíšně a to nemluvím o dalčích výhodách - proplácení snad všeho.Takže se ptám, jak vysvětlíte váš názor, kdy dostane společnost od těchto výtečníků peníze zpátky?Nenamáhejte se s odpovědí. Nikdy!Proto i já souhlesím s názorem, že sociální politiku bych zrušil od základu a zvlášť podpory na děti.

babča (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Ještě jak jsem se dostala k těm 45 letům. Ještě dnes se počítá důchodový výměr ročníkům, které teď jdou do důchodu, což je asi ročník 1954 od jejich patnáctého věků. Což je víc než 45 let odpracovaných. Tento ročník pokud měl výuční obor, měl praxi již od svých patnácti let a nejen to, dostál byť malou, ale mzdu ze které se platila daň státu.

babča (So, 11. 2. 2017 - 19:02)

Ještě připomenu, že do práce museli chodít všichni i ti Rómové. Za to že jsi nepracoval, byl příživník jsi šel do vězení.

babča (So, 11. 2. 2017 - 18:02)

Pro babču:Tak ještě...Slovíčkařite, nevadí. Jinak jste mě rozesmál s tím jaké to bylo za socialismu. A kdo myslíte, že platil sociální a zdravotní v té době, odkud stát tyto peníze bral ? Zdravotnictví, školství jsme si platili, jen nám zpívali, že máme vše zdarma. Odváděla se daň ze mzdy dle stavu, svobodný, ženatý s dětmi, bez dětí do 35 % s výdělku ta se pak přerozdělovala. Mateřskou dovolenou za socialismu dostala jen žena, která pracovala a to šest měsíců. Ještě připomenu, že rodiny s dětmi dostávaly přídavek na dítě, byla to poměrně malá částka, ale rodiny, které měly byť malé hospodářství, neměly na tyto přídavky nárok.

11.2. (So, 11. 2. 2017 - 18:02)

------------ Nesmysl. Bez...To je složitá otázka...

Chystané změny (So, 11. 2. 2017 - 18:02)

doufejme neprojdou. Už teď má mladá maminka problém najít práci (u nás nemá šanci) a pokud teď bude moci žádat až 3 měsíce placeného volna, aby se mohla postarat o nemocné dítě (patrne bude platit zaměstnavatel), tak to už nebude žádný důvod, proč maminky s dítětem zaměstnávat.Zkrátka přijde maminka žádat o práci, tak jí rovnou ukážeme dveře.Už teď jim u nás říkáme "paragrafové slepice" a jejich životopisy házíme rovnou do koše.

Petr (So, 11. 2. 2017 - 18:02)

Jak se díváte na...Já osobně doufám, že tyto pitomosti neprojdou.Hlavně ty tři měsíce placeného volna. Kdopak by je platil?Tady je vidět, co je celá ČSSD za primitivní sebranku. Bohužel je zde v této zemi spousta hlupáků, co je bude zase volit.

Kdepak (So, 11. 2. 2017 - 18:02)

Pro babču:Tak ještě...S Babčou asi nemá smysl rozumně vést diskuzi, ta má svou hlavu. Už jen tím, že vidí v cikánské populaci spásu národa, kterou je asi podle ní třeba podporovat.

Cynik - realist (So, 11. 2. 2017 - 17:02)

Pro babču:Tak ještě jednou, babčo.„Pokud teď vloží stát, rodiče nějakou částku do děti, vždy se to stoprocentně vráti.“ To jste napsala, a rozhodně neplatí ani vždy, ani stoprocentně.Vaše obhajoba cikánů je sice zajímavá, já ovšem napsal: „A nejen cikánského – jaká návratnost je obecně u dětí, které v dospělosti dlouhodobě nepracují, nebo se dokonce dopustí trestných činů s následkem mnohaletého odsouzení?“ To je snad zcela srozumitelné – tedy opravdu žádné vždy a žádné stoprocentně.„Nejen to, za každý lék zakoupený v lékárně důchodce obohatí tím státní kasu, zaplatí výdělek lékárníci, výrobci,“ napsala jste.Lékem, plně hrazeným zdravotní pojišťovnou, rozhodně neobohatí důchodce státní kasu a výdělek lékárníka, či výrobce, v tomto případě platí výlučně zdravotní pojišťovna, která také platí část ceny i v případě částečné úhrady.Šlo mi o přesnou formulaci, nic víc.A tohle je nejpůvabnější:„Ano, jenže jste zapomněl, že tento důchodce platil sociální pojištění průměrně 45 let. V dnešní době občan důchodového věku, obyvatel domova důchodce, nikdy nepobíral sociální dávky, natož podporu v nezaměstnaností, rodičovskou.....takže stát praktický vydává peníze, které nejsou jeho, ale které si našetřil občan,“ napsala jste.Babčo, kdy se chodilo za socialismu do penze? Jak jste došla k těm 45 letům? Tohle snad zvládnete spočítat i bez kalkulačky.Za socialismu přece důchodce, tehdy pracující, neplatil sociální pojištění. Zkuste si vzpomenout na své výplatní pásky – pouze daň z příjmu dle věku, pohlaví, počtu dětí. Vše šlo do jednoho balíku, z něj byly vypláceny výdaje státu. Sociální a zdravotní pojištění bylo jako oddělené zavedeno až počátkem devadesátých let minulého století.„…stát praktický vydává peníze, které nejsou jeho, ale které si našetřil občan“?Aha. Ten občan bydlel na louce, pil vodu ze studánky a živil se lovem a sběrem? Nebo snad naopak konzumoval dotované potraviny, bydlel za nájem, který rozhodně nepokrýval náklady, spotřebovával dotovanou vodu a energie, a pokud bydlel ve státním, či podnikovém bytě, na jeho pořízení nedal jedinou korunu, pomineme-li možné úplatky? To jsou ty peníze, které si dle vás našetřil občan?O mateřské dovolené za socialismu jste patrně také nikdy nic nezaslechla…A co tehdejší bezplatné školství, bezplatné zdravotnictví, a mnoho dalšího… to bylo financováno z peněz, natrhaných na polích a stromech, jestliže si občan našetřil?Předpokládám také, že chápete průběžný systém financování penzí, tedy pracující platí penze důchodcům, aby, až se sami dostanou do penzijního věku, byly jejich penze financovány z práce jejich následovníků.Babčo, nechcete to ještě promyslet? Já opravdu nemám v úmyslu jakkoliv útočit na důchodce, jen jsem usoudil, že váš text je v rozporu s fakty, toť vše.

babča (So, 11. 2. 2017 - 15:02)

"v případech, kdy...Ano, tento zákon pláti, ale samozřejmě soud přihlíží k dané situaci, jak finanční , zdravotní, vztahy v minulostí... další informace zajímavá, kterou málokdo zaznamenal, že je zákonem dáno ohledně nezletilých děti, raději citují :Zákon o rodině obsahuje také řadu ustanovení upravujících vzájemný vztah rodičů a dětí. Povinnosti přitom nejsou zdaleka jenom na straně rodičů. Každé dítě je povinno své rodiče ctít a respektovat a pomáhat jim podle svých schopností. Pokud má dítě svůj vlastní příjem, popřípadě majetek, kterého lze použít pro společné potřeby rodiny, je povinno přispívat na úhradu těchto společných potřeb.Povinnost podílet se na úhradě nákladů společné domácnosti se tedy v zásadě týká nejenom manželů, ale někdy i nezletilých dětí, kteří s nimi v domácnosti žijí. Na úhradu těchto nákladů lze přiměřeně použít výnosy z majetku dítěte a za určitých okolností i samotný tento majetek. To ovšem jen v případě hrubého nepoměru mezi majetkovými poměry nezletilého dítěte a jeho rodičů. K tomu může snadno dojít například díky velkému dědictví.Povinnost manželů, rodičů, dětí, a za jistých okolností i dalších příbuzných, podílet se na úhradě nákladů (nikoliv jen společné) domácnosti vyplývá i ze vzájemné vyživovací povinnosti rovněž zakotvené v zákoně o rodině. Výživným se totiž nerozumí jen úhrada nákladů na jídlo, ale i zajištění dalších životních potřeb. Může být poskytováno v penězích, ale také ve formě naturálního plnění, například osobní péče o domácnost. Zákon ovšem výslovně stanoví, že právo na výživné náleží oprávněným, jen pokud ho nutně potřebují.

babča (So, 11. 2. 2017 - 14:02)

.........Nesmysl. To by platilo pouze v případě nulové spoluúčasti státu, tedy by penzisti v domovech museli plně uhradit veškeré náklady. Stát ovšem na tyto účely vydává nemalé prostředky........Ano, jenže jste zapomněl, že tento důchodce platil sociální pojištění průměrně 45 let. V dnešní době občan důchodového věku, obyvatel domova důchodce, nikdy nepobíral sociální dávky, natož podporu v nezaměstnaností, rodičovskou.....takže stát praktický vydává peníze, které nejsou jeho, ale které si našetřil občan.

Reklama

Přidat komentář