Reklama

klystýr, výplach střev

Ota (St, 4. 7. 2007 - 09:07)

Abych řekl pravdu, nemá zkušenost, že bych znal nějakou dívku závislou na klystýru z důvodu štíhlé linie. Někde na tomto fóru, jsem snad o jedné dívce četl, ale nemyslím si, že je to tak závažný problém jako klasická anorexie a bulimie. Je to vše o psychologii a pokud budou časopisy rvát symbol krásy holku, co má 180 cm a 50 kg, je to problém. Za to si ale může společnost sama. Naštěstí se od tohoto trendu odstupuje a konečně jsou vidět holky, jak se říká krev a mlíko:) Pokud bude vaše dítě používat klystýr, tak si s ním sedněte a zeptejte se proč to dělá a zda třeba nezkoušel něco jiného. Když řekne, že zkoušel, pomáhá mu klystýr, tak se mu člověk má spíše snažit pomoci, aby si neublížil. Podat pomocnou ruku, ale to je můj názor a moje idea, když by za mnou přišel potomek. Pokud bych viděl, že je normální, neřešil bych to, ale jde o to, že ne každý má pro vše pochopení. Neměl bych ani problém s tím, když by za mnou dcera přišla, že je lesbička. Jasně, trošku bych nad tím přemýšlel, bylo by mi líto, že nebudu dědeček, ale svět jde dál a jsme tu jen jednou a je škoda si dělat zbytečné problémy. Musíme umět mluvit a domluvit se.

Návštěvník (St, 4. 7. 2007 - 07:07)

Hmmm, zajimavy nazor. Jiste je to mozne takto brat. Jediny problem vidim v tom, ze se tomu casto dnes venuji i velmi mlada devcata, casto smerujici k bulimii,ktera si proste nechala nakukat, ze klystyr je to prave, dokonale, bez nej neni dobra plat,zdravi atd. Spojitost zdravi a klystyru zatim nikdo nedokazal, ani pro ani proti. Spojitost konzumovani vlakniny a napr. rakoviny strev jiz ano. Kazdy necht si dela jiste co chce, ale napr. pokud by se moje dite zacalo venovat klystyrum, tak zavetrim, co se deje. Muj osobni nazor je,ze to ma prilis blizko prave treba k bulimii, k absurdne prehnanemu kultu stihlosti atd.Predstava, jak 14 leta divka, pod vlivem tehle mody, si dava klystyr, se mi opravdu celkem prici.Proste ja povazuji urcitou zavislost na klystru, ktere se zde obcas prezentuje, za projev nenormality. Je rozdil, co si kdo praktikuje pro sebe a co se prijima jako urcita norma, zejmena u velmi mladych lidi.

Ota (Út, 3. 7. 2007 - 23:07)

Zajímavý názor, ale musíme se nad některými věcmi pozastavit a rozebrat. Možná se zdá klystýr z pohledu přírody za zbytečný a nepřirozený, ale co třeba kartáček na zuby. V pravěku také lidé neměli kartáček a kazily se jim zuby. Nebo ve středověku lide nedodržovali hygienu a lehce se pak šířily nemoci. Dnes víme, jak tomu předcházet. Víme, že klystýr střevu neublíží, ale třeba ani nepomůže, ale co třeba nezanedbatelný psychologický efekt, který na danou osobu má. Co třeba ten vnitřní stimul, který dává dobrý pocit, jak se o své tělo staráme. Takto mohu obhajovat každou věc, kterou si člověk usnadnil a zpříjemnil život. Klystýr je a zůstane výplachem střev, který bude vychvalován, druhýma opovrhován a jedni ho budou brát jako že existuje, ale jich se to netýká. Je to věc, která je v soukromí a těžko si o ní mluví. Pokud je jeden vychováván tak a druhý onak, nikdy se nedohodnou na stejném řešení. Na konci a začátku devatenáctého století byl klystýr velice oblíbený, pak nastal zlom a jako by to byla opovážlivost ho použít. Zůstal jen součástí předporodní přípravy, kde spíše vyvolával a vyvolává obavu a stres. Ty se předávají dále a obava roste. Různá společnost si staví různé hranice a podle nich je k něčemu tolerantní a jiné striktně odmítá. Pro jednu stranu je nepochopitelné, co pro druhé je samozřejmé. Doufám, že si z mého zamyšlení odnese každý to své a pochopí, že klystýr je to, co si z něj sám udělat. To jest věc, která mu pomáhá se uzdravit, věc kterou předchází nemocem, věc která psychicky pomůže uvěřit v uzdravení, věc, která někoho může sexuálně uspokojovat, věc kterou si zvolil a chce ji dělat, přes to, že druhému se to nemusí líbit.

Návštěvník (Po, 2. 7. 2007 - 10:07)

Nemusi to byt psyllium, existuji i smesy ktere to obsahuji. Zazivani se zatizi, coz je zcela v poradku, od toho snad je, aby zazivalo, ne? Naopak na sebe takova smes nabali zbytky ve strevech a vlastne je ze strev stahne, neni prece v prirode zvire, ktere by si davalo klistyr. Od praveku lide jedli nejake veci na traveni, zatimco klistyr si jiste nedavali. Streva jsou od toho aby pracovala a ne aby se z nich zbytky vyplachovali.

Ota (Ne, 1. 7. 2007 - 16:07)

Koukám, že se rozvířila o psyllium celkem rušná diskuze. Abych řekl pravdu, nemám s tím zkušenost, ale nešel bych do toho Raději zůstanu um osvědčeného klystýru o kterém je i toto diskusní téma. Nechci tím říkat je psyllium je špatné, ale nic se nemá přehánět. Myslím si, že trošku vody do střev je lepší než zatížit celý organismus trávením psyllia. Ale vyjadřuji tím jenom můj názor. Klystýr zůstane klystýrem a naopak.

Návštěvník (So, 30. 6. 2007 - 08:06)

Ruce nejsou streva a zvirata v prirode si take cisti zazivaci trakt potravou a ne proplachy..nemusi to byt psyllium ale treba jina potrava..pes zere travu...

Jošt (Pá, 29. 6. 2007 - 22:06)

Katka má pravdu. Není nad vodu, ale měla by být asi 40 stupňů teplá a má jí být asi 2 litry. Ruce si také nemyjeme žádnou lepkavou břečkou.

Robert (Pá, 29. 6. 2007 - 16:06)

No, možná má Katka pravdu, při svém pobytu v Americe jsem se setkal s názorem, že psylium je škodlivé a zůstává ve střevech nalepeno na stěnách. Těžko říct, kde je pravda, to by si člověk musel nechat vyšetřit střeva pomocí kamery, aby viděl, jak psylium přesně funguje. Každopádně, já bych psylium neriskoval, přeci jen s ním nebyly provedeny žádné oficiální klinické testy. To, že ho prodejci propagují neznamená, že je skutečně zdravé.

Martin (Pá, 29. 6. 2007 - 14:06)

Katko, děláte si legraci, nebo nejste normální? Takovouhle pitomost už jsem dlouho neslyšel. A to jsem učitel...

pro Katku? (Pá, 29. 6. 2007 - 14:06)

Jak jste na to prisla? Streva nejsou sklenicka a ja mam napr. s psyliem jen dobre zkusenosti..zanasi streva? Kde to je zakazane? V kterych ze miích?

Katka (Pá, 29. 6. 2007 - 13:06)

Psylium je komerčně dobře prodejné svinstvo, které střeva nečistí, ale naopak zanáší. Psylium se přilepuje a ulpívá na střevní stěnu. Zkuste si psylium smíchat ve skeničce a pak zkuste tohle LEPIDLO z té skleničky dostat. Uvidíte, jak se bude toho skla krásně držet. Na západě je v některých zemích tohle svinstvo i zakázané, ale Češi jsou tupci a koupí všechno, jenom když se tomu udělá reklama.

Návštěvník (Pá, 29. 6. 2007 - 13:06)

Psyllium je podle meho lepsi nez nejaky klystyr protoze steny strev vlastne odrbava. Zaroven ale nuti streva dale pracovat a nedela praci za ne jako klystyr. Prece podstata je ve strave a ne v tom umelym zpusobem ze sebe dostavat zbytky. Kdyz budete udrzovat dobrou stravu, vlaknina atd. tak budete mit normalni vymesovani.

Ishi (Čt, 28. 6. 2007 - 23:06)

Dobrá otázka, stačí Psyllium jako náhrada klystýru?:)

Návštěvník (Út, 26. 6. 2007 - 20:06)

A proc je potrebujete promyvat? Jezte psyllium a mate to, ne? Drtiva vetsina lidi zadna streva nepromyva a jsou OK. Zmente stravu...

Návštěvník (Út, 26. 6. 2007 - 19:06)

dekuji za vsechny rady, zkusila jsem zmensit pocatecni davku, je to lepsi, ale mam stejne pocit, ze mi to opravdu rozhazuje metabolismus, uz druhy den se citim velmi unavena a slaba a vim, ze je to po klistyru, no tak premyslim
o jinem zpusobu promyvani strev...treba piti slane vody, pokusim se nekde najit ty jeleni cviky...

Ota (So, 23. 6. 2007 - 18:06)

Přidávám se k Pavlovi. Opravdu, pokud chcete aby klystýr byl v uvozovkách příjemný, je dobré dvě až tři hodiny před tím nejíst. Plná střeva totiž mohou tlačit na žaludeční stěnu a vytvářet dosti nepříjemné pocity. Pokud máte plná střeva, všimněte si, že nemáte ani takoví pocit hladu, ale po klystýru, kdy se střeva vyprázdní, a netlačí ani na žaludeční stěnu, vyvolá se pocit hladu. Pokud ho překonáte je vyhráno. Pak se dostaví až přirozený pocit hladu, kdy bude tělo opravdu mít hlad. Jinak pro lidičky, co maji ICQ, mé číslo je 468049070 a můžeme pokecat naživo.

Pavel (Út, 19. 6. 2007 - 09:06)

Pro NN ze 17.6. 16:14:40 -
Doporučuje se před klystýrem nejíst nejméně dvě hodiny a po něm také ne. Dále se doporučuje nejíst nadýmavé potraviny. Popisované potíže může také způsobit nesprávná aplikace klystýru - nevhodná teplota, velký tlak atd. Doporučuje se také nejdříve udělat výplach menším množstvím vody (asi 0.5 L), aby se vyplavily hrubé zbytky potravy. Pak teprve použít větší množství, jinak se může stát, že si naopak už zbytky, které kvasí, zatlačíte dál do střev. Zkuste také používat heřmánkový odvar, na problémy s pletí mívá dobrý vliv. Zkuste užívat laktobacily, aloe a silymarin, na potíže s močovými cestami brusinky nebo urinal.

To je fakt pras (Po, 18. 6. 2007 - 14:06)

http://drnatura.sk/?i=3&PHPSESSID=0ef853936fa4e9809bbc7d1009b14bc9

Návštěvník (Ne, 17. 6. 2007 - 16:06)

prosim o radu, delam si klistyr asi ze 2litru vody, pokazde mam po nem velky hlad ale pak strasne trpim pokud se najim, druhy den mam hrozne nafoukle bricho, jsem unavena a boli me hlava.
Muze se po klistyru jist nebo radeji jen pit?
dale mam pocit,ze se mi po klistyru objevil zanet mocovych cest,je to mozne?
Zaroven mi ale hrozne pomaha pri exemu nebo jinych vadach pleti.Kdyz ho vynecham na 2 tydny exem se mi zhorsi, na obliceji mam vyrazku...mam pocit, ze jsem si na nej navikla, ale zaroven nevim, zda je to uplne nejlepsi varianta, prosim pani DOKTORKU o radu a take ostatni -jejich zkusenosti a zda neexistuje nahodou jina variante promyvani strev, slysela jsem neco o soli, ale nevim jak to presne pusobi...
dekuji za rady

soňaQ (Čt, 14. 6. 2007 - 19:06)

caute, vsetkym, co maju zaujem o klystsr, i tym, co nemaju, pozrite si fotky, co je vo vasich crevach. no koment. http://drnatura.sk/?i=3&PHPSESSID=0ef853936fa4e9809bbc7d1009b14bc9

Reklama

Přidat komentář