Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

hmm (Pá, 21. 10. 2016 - 07:10)

Něco z toho bych chtěl teď a chudobu a bídu bych nechtěl nyní.Tehdy ale bylo spoustu pastí.Též se lidi cpali na různá místa.

Verca (Pá, 21. 10. 2016 - 06:10)

Co se stále zadáte a pomlouvat,to je zamindrakovanost, před r. 8) něco bylo lepší a více toho bylo horší.husakovske nevěsty se měly dost dobře,s porovnáním dneska.

a (St, 31. 8. 2016 - 17:08)

https://www.stream.cz/sportovni-okamziky/817039-posmrtne-mistrem-sveta-1970

mamut (St, 31. 8. 2016 - 01:08)

V roce 1957 se v...Mentolové žvýkačky jsem používal namísto kartáčku na zuby na stavbách v zemích, kde byl kritický nedostatek pitné vody. Balená voda v PET lahvích tehdy ještě neexistovala, minerálky v lahvích byly dost vzácné a hlavně neúměrně drahé a voda z cisteren se musela převařovat a většinou měla nějakou hnusnou pachuť. Dalo se to použít na kafe nebo čaj, ale samotné moc ne.

mamut (St, 31. 8. 2016 - 01:08)

Kdo z Vás pamatuje na konzervy vinný list ? Bylo to mleté maso s rýží, zabalené do vinného listu. Moc dobré. Jako student jsem se tím pravidelně ládoval. Pak to nějak zmizelo z obchodů. A nebo husí krev v konzervě. Ohřáté s bramborem na cibulce to byl levný a dobrý dlabanec. Také vynikající konzervy z dnes asi už neexistující Rybeny Náchod. Takový tuňák s paprikou v olivovém oleji neměl chybu. Byly tam opravdu kusy masa a ne nějaká drť, jako dnes. Pivo se ještě nepasterizovalo, sice moc dlouho nevydrželo, ale zato bylo jako křen. A taková točená Plzeň, nebo Budvar, to byla lahoda. Ne takový europrůjem, jako dneska.

Pamětník (Út, 30. 8. 2016 - 10:08)

https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/412640-jak-kdysi-vypadaly-nase-domovy.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Pamětník (So, 27. 8. 2016 - 11:08)

V roce 1957 se v československých obchodech začíná objevovat převratná novinka - žvýkací guma! Nejdříve jsme přežvykovali mentolovou, později se začala vyrábět ovocná neboli bublinková. A žvýkání ve velkém mohlo začít.

http://www.euro.cz/light/pedro-a-jeho-kamaradi-vzpominate-radi-na-socialisticke-zvykacky-1301766?

Franta (St, 24. 8. 2016 - 18:08)

Jako dítě si pamatuju na...https://www.youtube.com/watch?v=Sy524ZjzwTs

mamut (St, 17. 8. 2016 - 12:08)

Dneska už se nedá...Někde na internetu jsem se dočetl, že i pejskové a kočičky mají kvalitnější papáníčko, než jejich páníčkové. Ale psí konzervy kupovat nehodlám.

Tulip (St, 17. 8. 2016 - 11:08)

Ale zase máte toaleťák a...Dneska už se nedá spolehnout ani na renomovanou světovou značku. A přitom se tyto lančšmejdy Tulip v tuzemsku prodávají v přepočtu 2x dráž než pravé lunch meaty z vepřového masa téže značky v Německu. Proto nekupuji s.ač.y značky TULIP!!!

mamut (St, 17. 8. 2016 - 10:08)

>Nezávislé testy...Ale zase máte toaleťák a banány....................

Pamětník (St, 17. 8. 2016 - 10:08)

Pamatuje si někdo ty...On Ti je někdo nutil? Jiné bonbony nebyly? Nepamatuji si, že by tehdy byla povinná konzumace nějakých nedobrých bonbonů.

mamut (St, 17. 8. 2016 - 02:08)

Mamute, mezi ty cinkající...Tak padesátá i sedmdesátá léta byla z trochu jiného soudku a abych pravdu řekl - nikdo je nečekal. I když v r. 1968 byly dosti silné signály, že k něčemu dojde. Byl jsem v té době v zahraničí a tam se hodně psalo o možné okupaci. Brali jsme to jako nadsázku. Bohužel. Ten r. 1989 byl o moc jiný. Tam už se to nechalo čekat. Jak se rozsypal SSSR, bylo jasné, že k něčemu podobnému dojde i u nás. Ale ne až tak tragickému.

Elephant (St, 17. 8. 2016 - 01:08)

Koukám, že se tady zase...Mamute, mezi ty cinkající "blbečky" jsem v '89. roce patřil i já. Vy jste ve '46 jistě také nepředpokládali, že přijdou 50. či 70. leta.

Polib mi Tulip (Út, 16. 8. 2016 - 23:08)

Ja s tebou souhlasim. Jde o...>Nezávislé testy lunchmeatů jsou názornou ukázkou a důkazem, že stačí jedno jediné slovíčko v názvu potraviny a výrobci nám mohou prodat prakticky cokoliv. Je to rychlé a mohlo by to být i dobré jídlo třeba do kempu. Místo toho se jedná většinou o odpornou hmotu, proti které jsou i amarouny, známé ze seriálu Návštěvníci, vrcholem přirozené a zdravé výživy.

LUNCHEON MEAT TULIP, který má na obale uvedenou firmu EMCO, Praha 4 a je prý vyrobený v Dánsku, obsahuje podle etikety místo povinných sedmdesáti procent čistého masa jen 18 procent vepřového masa a zbytek je dohnán 39 procenty drůbežího separátu a 18 procenty vepřového separátu. Celkový v laboratoři zjištěný obsah masa, do kterého je ale započítán i separát, který nelze oddělit, je v lunchmeatu TULIP jen něco málo přes šedesát dvě procenta.

Nezávislé testy také ukázaly, že je v něm absolutně největší množství úlomků kostí ze všech testovaných, sedmdesát na centimetr čtvereční (počet je určován z velmi tenkého prosvíceného řezu). Podle etikety navíc tento lunchmeat obsahuje například vepřovou krevní plazmu a samozřejmě řadu přídatných látek včetně zvýrazňovače chuti a vůně glutamanu sodného. Je přitom nepřekonatelně nejdražším lunchmeatem celého testu. Kilo v přepočtu za 225 korun.<

https://www.novinky.cz/domaci/411702-velky-test-lunchmeatu-tohle-cteni-chce-silny-zaludek.html

Ne, a nevím jak (Út, 16. 8. 2016 - 22:08)

Pamatuje si někdo ty...Ale za to moc dobře vím, kdo nás v r. 89 tak snadno podfoukl a doufám že se za tuto hanebnost smaží v pekle. Stejně tak doufám, aby byli takto potrestáni dva největší vlastizdrádci Klaus s Mečiarem!!!!

katka (Út, 16. 8. 2016 - 19:08)

Bonbony Sparta si pamatuji...Pamatuje si někdo ty nedobré bonbony furé a vevnitř byla rajčatová náplň?

No pratele, (St, 16. 3. 2016 - 18:03)

věcí,kterých bylo...oni uz ke konci zacali povolovat srouby a umoznovat ruzna remesla po domacku,ale stale to bylo malo a ti vekslaci,raznici,zelinari a zamestnanci podniku zahranicniho obchodu a zbrojarskych firem,kteri meli na uctech v cizine desetitisice dolaru a pritom museli zadat o devizovy prislib do Jugosky a hlidat,aby si neprivezli za 110$ kdyz milostive dostali jen 100.No a ti vsichni si chteli ty penize uzit,utratit je,neco si za ne koupit,aby se citili jako nekdo.Zase to az tak neslo,byla tu kriminalka a ta si vzala chudacka reznika do parady a spocitala mu novy barak,auto z tuzexu a uz sel do basy-takhle to melo zustat s temi novymi rozkradaci,kteri si vysedeli i s nahradami 1milion za rok a najednou meli 20-50 100 milionu! A bylo to spravne a nikdo se jich neptal.Kdo to zaplatil?Ci to byly penize a prosustrovane majetky.Vzdyt tenkrat za vyherni tiket ze Sportky na 100 000 platili 2-3x tolik,aby si zlegalizovali svoje cerne prijmy.Delal jsem dlouho ve ksefte,tak to znam,ale nikdy jsem nemel tolik,abych takhle preplacel nejaky tiket.
Udelali kravinu-penez meli dost,takze kdyby tedy dovazeli vice jizniho ovoce-chteli porodnost a deti potrebuji vitaminy.A uvolnili to cestovani do kapitalisticke ciziny,pokud by mel dotycny tuzexove konto,nebo mu na konto v Zivnobance-ta jedina obchodovala tvrdou menu pro obyvatele nekdo slozil par set dolaru na jeho dovolenou v Jugosce,nebo kdekoliv jinde.Lide meli i tenkrat sva prani-plavit se na jachte,chytat ryby v Norsku,koupit si neco,co neslo koupit ani v Tuzexu/a to umeli,aby pustili zilou lidem,kteri meli valuty,nebo delali v cizine./I za praci v Sov.Svazu meli pekny balik bonu.To ti Cinani,kdyz videli,jak se ta vychodni Evropa rozsypala rychle zareagovali a dnes jedou.Nevim kdo a proc to pustil.Mohli jsme se po uvolneni otezi do Bavorska a dal jenom smat.Uz v 1968 nam to prejely tanky-mohli jsme byt Svycarsko stredni Evropy a jak jsme skoncili.Tech sikovnych,pracovitych a snazivych lidi s napady,ktere posvete dohnali az po dlouhych letech-auta,motocykly,stroje,lokomotivy a tisice dalsich veci,ve kterych byly Cechoslovaci prvni a nejlepsi.Cely svet jenom cumel a mel na co,ze tak mala republika dokazala tolik uzasnych veci.JE TO VELKA SKODA-pro nas pro vsechny!Protoze se z tech sracek,do kterych nas zatahli netahla z Prognostickeho ustavu spolu se zrzavym dramatikem a tlupou loupezniku se uz nikdy nevyhrabeme i kdyby mel den 48 hodin.Je mi z toho smutno,ale to je tak vsechno,co s tim muzu delat.Nevim jak pan Okamura,ale komunisti to tady znaji a maji sakra chytre lidi.Ale museli by to vzit vsechno hodne pod krkem-hlavne ty zlodeje domaci i ze zapadu.Dohodnout s Rusy nasi ochranu-treba opet za cenu uranu,skoncit s EU i NA TO se vysrat a zacit pomalicku zase znova.Treti cesta neni.Spojit se za rozumnych podminek se Slovenskem a pracovat znovu jen pro Ceskoslovenskou republiku.A ono by to slo a lidi by dreli jako kone-ne jako ta Nagyova-kdyz by videli,ze to jde a ze se mame lepe a lepe.A vsechny ty zlodejsky ksindly z parlamentu,z vlady, ze senatu, lobbisty a trafikanty po odmajetneni do 5teho kolena poslat rubat ten uran! A bylo by!

Těch (St, 16. 3. 2016 - 17:03)

věcí,kterých bylo lepších bylo víc.Nejenom bezdomovci,každý měl práci,více se stavělo,více se rodilo dětí,nebyla taková zášt,závist jako dnes.Co se dnes děje,to nikdy nebylo,i když vím,že se o tom nepsalo.Byla to zlatá doba,oproti dnešku.

Big Lebowski (St, 16. 3. 2016 - 16:03)

At se to jmenuje na jakykoliv...Ja s tebou souhlasim. Jde o to ze kdyby byly dneska u moci komousove,tak by ani nemohli zakazovat lidem jezdit ven,nikdo by si to nenechal libit. A za komancu clovek nevidel valet se po zemi bezdomovce. Delali spousty veci spatne,ale spousta veci byly lepsi. Ne jako dneska to zradlo v supermarketech,prodat co nejvetsi sracku za co nejvic penez!

Reklama

Přidat komentář