Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

Míla (So, 5. 12. 2015 - 13:12)

...a hodně lidí trpělo a...Mícháš jablka s hruškami. Ale to je u komančů normální. Co se týká procesů, šikany o tom tady raději psát nebudu, ale nezapomněl jsem a dopisy mého táty (obyčejný sklář, ale vyhledávaný a k tomu domácí truhlář), co mu komančíci posílali jsem si schoval. A když se chce nějaké prase vnutit do komunální politiky, rád mu kopii dopisu pošlu. Koukali byste na ty výmluvy, co jsou schopní vymyslet.
A jinak, bylo hodně lidí, kteří nechtěli pracovat, ale museli. I když měl někdo svobodné zaměstnání, tak musel mít štempl v občance aspoň od technických služeb, že zametá chodníky. Bohužel, jedna polovina lidí "jako" pracovala, byla umělá zaměstnanost a podle toho to vypadalo. Když se podívám na důchodce tady v ulici, tak důchod si zaslouží právě ta jedna polovina. Dvě babky pracující ve skladu SSM, ale do práce chodila vždy jen jedna (druhá byla jako ve městě a nakupovala zboží pro svazáčky) i když se válela celé dny doma. Vedoucí Mototechny, který chodil do práce jen v pondělí a ve čtvrtek, když tam měl své kunčafty, další dvě, co jen seděly v kanclu a čuměly na hodiny, ale zase měly už dopoledne nakoupeno. Další makač, který dělal něco u Lesů, takže tam buď jel nebo nejel...v lese ho holt nikdo nesháněl. Tihle drží hubu a krok, protože ví, že lidi na ně nezapomněli.
Ale prodavačka v Prioru, dispečer, dělnice u pásu, ti pracovali a ti by si zasloužili slušný důchod. Ostatní se měli dobře tenkrát a nakradli si dost, těm, bych nic nedal.

§§§§§§ (So, 5. 12. 2015 - 12:12)

Dneska se udává víc jak za komunismu!Lidi jsou k sobě zlí,nepřejícní,suroví,zákeřní a podrazáci!V dnešní době mít opravdového kamaráda je výhra v loterii!

Míla (So, 5. 12. 2015 - 12:12)

Dneska že je nějaká...To můžeš i dnes a když tě vyhodí, tak se přeci nic neděje, na takového pracanta a slušného člověka všude čekají.

Ouha (So, 5. 12. 2015 - 11:12)

Dneska že je nějaká...Ty si představuješ svobodu jakože seřveš šéfaa nebo majitele??? Zkus se zapsat do kursu asertivity,tam se naučíš kritizovat i neschopnýho šéfa tak,aby tě nevyrazil

Nchci být za chytrolinu,nic ve zlém,jen mi tvůj příběh přišel úsměvný:)

Ouha (So, 5. 12. 2015 - 11:12)

To víš,my onjetotadytakový...omlouvámseza blbou asi zadrobkovanou klavsnici.Nchce se mi přeskočit na nový NB

Ouha (So, 5. 12. 2015 - 11:12)

Vy si při koupání...To víš,my onjetotadytakový foklor.Dnesmusí lidi makat,za komunistů bylizaměstnaní.A těch melouchů,co se stíhalo

Ouha (So, 5. 12. 2015 - 10:12)

...a hodně lidí trpělo a...Normalizace bylasmutná,plná strachu z udávání, jakýkoli karirní postup schvalovalo místní podnikové KSČ,které rozhodovalo oosudech lidí.....doma se šeptalo,děti měly zmatekz toho coslyší doma a co odsoušky.

Ale když jsi s vlky,dostaljsibyyyt,povolení na cestu do Jugošky nebo služebně i dál,různé půjčky atd...

mh (So, 5. 12. 2015 - 10:12)

Vy si při koupání zapalujete svíčky?
Já zapaluji svíčky jenom když se koupu s naším domácím miláčkem, žirafou Aminou, ta je bez svíček smutná a má svěšenou hlavu. Žirafa byla levná, koupily jsme jí v ZOO bazaru poze za 8 miliónu. To víte, snažíme se abychom si takové drobnůstky mohly dopřát!
A určitě si koupíte ty plastové boxíky na tampóny za 800 Kč
Brbly,brbly, brbličky na drahé seprepatičky!
Brrrrbly Brb!

miloš (So, 5. 12. 2015 - 09:12)

Dneska že je nějaká svoboda? Chachacha! Tehdy jsem mohl šéfovi klidně vynadat do hajzlů a do kurev a nikdo mne z práce za to nemohl vyhodit. Dneska šéfa zapomenete pozdravit anbeo se na něj špatně podíváte a jste bez práce a můžete jít bydlet pod most.... Tam sme to dopracovali.

Máš pravdu (So, 5. 12. 2015 - 00:12)

Čili všechny ty popravy,......a hodně lidí trpělo a plakalo, zejména proto, že museli pracovat a nemohli se jen tak flákat a pobírat sociální dávky že?
A ještě jsi zapomněl na fronty na banány.
Tehdy lidi opravdu strašně trpěli.

Petr H (So, 5. 12. 2015 - 00:12)

Tak to já také. A byly i...Ty tříkoruny byly na konci 60. tých let a začátkem sedmdesátých je pak už nahradily dvoukoruny.
Jinak ještě pamatuji jednohaléře. Ty dokonce platily ještě v roce 92 (!!!). Akorát už nebyly v oběhu.
Dokonce byly raženy pro ČNB ještě v roce 86 a v letech 91 a 92 dokonce s federálním znakem, ale ty poslední roky se razily jen pro sběratelské sady.

Blbečku. (So, 5. 12. 2015 - 00:12)

Čili všechny ty popravy,...Táhni s těma kecama do prdele!!!

D (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

On takový Gottwald také...Čili všechny ty popravy, nucené práce, pronásledování, vykonstruované procesy a zkažené životy byly podle vás vlastně vinou ne Gottwalda a ostatních vámi jmenovaných komunistických vůdců (a jejich ruských pánů a tuzemských nohsledů a pomahačů), ale nenažraného kapitalismu.

Prý (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

netvor,hi,hi.To je slovník

mamut (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

zlatí soudruzi Husák a...On takový Gottwald také nebyl takový netvor, jakého ho dnes z něho dělají a nebál se jít mezi lidi. Ani Zápotocký nebo Novotný. Ono se totiž zapomíná a úmyslně přehlíží to, co vedlo lidi k volbě socialismu. Že to byl nenažraný a vydřidušský kapitalismus s jeho válečným štvaním.

mamut (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

Jakejpak totáč? Tehdy byla...Ano - to je pravda.

No vždyť říkám. (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

zlatí soudruzi Husák a Štrougal a zlatej socialismus!

mastodont (Pá, 4. 12. 2015 - 15:12)

Jakejpak totáč? Tehdy byla alespoň svoboda. Totalita je teď. Nesmíš nic říct ani nahlas, jinak seš bez práce.

mamut (Pá, 4. 12. 2015 - 14:12)

Proč by ne? Takhle, já sice...Taky dobrá piva. Ono také hodně záleží na výčepním, jak se o pivo stará, při jaké teplotě je udržuje, jak často vyplachuje trubky a jak dokáže pivo natočit. Dnes je sice na každém rohu hospod jak máku, ale málokde umí natočit pivo, aby pěna vydržela. Např. ve zmiňovaných Masných krámech, když natočili pivo, pěna na vrchu udržela naplocho položenou kovovou korunu, aniž by spadla dolů. A jak se upíjelo, pivo "kroužkovalo" - na sklenici uvnitř pěna nechala zřetelný kroužek po každém napití. Pěna byla jak šlehačka, dlouho vydržela a pivo mělo říz.

§lbhghjjklku (Pá, 4. 12. 2015 - 14:12)

zlatí soudruzi Husák a Štrougal!

Reklama

Přidat komentář