V únoru jsou nejvíce zatíženým orgánem ledviny.
Očista od solí
2 lžíce přírodní rýže Natural zalijte vodou a nechte 24 hod. stát. Ráno rýži uvařte a nalačno ji snězte. Po dobu čtyř až šesti hodin nepřijímejte žádnou potravu.
Rýži jezte po dobu 14 dnů a dva krát do roka opakujte jako prevenci.
Očista od vápenatých usazenin a solí
5 gramů bobkového listu povaříme ve 3dcl.vody po dobu 5-10 min a 3-4 hod. luhujeme. Přecedíme a popíjíme malými doušky během 12 hodin. Opakujeme po 3 dnech a poté po týdnu. Později postačí 1x ročně, ale vždy po dokonalé očistě střev jinak se staré kaly a jedovaté usazeniny rozpustí dříve než soli v kloubech. Odvar by se neměl pít dlouhodobě, neboť by mohl vyvolat vnitřní krvácení.
Na ostruhy patních kostí
Pití čaje z brusinky a medvědice léčivé. Listy se přes noc luhují a pak krátce povaří. Před pitím čaje je nutné zjistit kyselost moči lakmusovým papírkem. Zasahuje - li zbarvení do červeného políčka, je třeba spolknout kapsli jedlé sody, zapít vodou a po chvíli vypít čaj. Lze používat 2měsíce, 3týdny přestávka. Dále je důležité si večer nohy napařit buď v odvaru kopřiv nebo přesličky. Pak ještě paty promasírovat.
Průběh očisty od solí a vápenatých usazenin
Po zahájení očisty dojde k bouřlivému procesu v celém organismu a zhoršení symptomů. Dále se projevuje reakce ve spojitosti s prací imunitního systému ve střevech, v krku a hlavě v podobě připomínající chřipku. Při silném vylučování solí a dalšího odpadu z těla se na čas sliznice střeva zahltí a tím se zaktivizují obranné imunitní buňky a vyvolají zmíněnou reakci. Z tohoto důvodu je třeba jíst lehká jídla a ovoce.
Tvarem ledviny připomínají fazole. Fazole jsou zcela vhodná potrava pro posílení ledvin .
FAZOLOVÁ POLÉVKA :
250g barevných fazolí
2 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 l vody
2 PL hladké mouky
máslo
sůl, červená sladká a pálivá paprika, pepř,
noky: 1 vejce, polohrubá mouka, sůl
Na másle zpěníme cibuli s nakrájenou kořenovou zeleninou, přidáme předem namočené fazole, česnek v celku, zalijeme horkou vodou, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí. Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mletou sladkou červenou papriku a trochu pálivé-pozor nepřipálit. Přidáme do vařící se polévky a nakonec si připravíme noky z mouky, vejce a soli, které propasírujeme nebo vykrajujeme lžičkou do polévky.
Andrea Marešová - studentka čínské medicíny
Komentáře