Reklama

potrat - cena

a ty umíš (St, 4. 1. 2012 - 20:01)

když se neumíš ani...podepsat se mindžo?

POZOOOR! (St, 4. 1. 2012 - 20:01)

NA PRIMĚ KAŽDOU CHVÍLI ZAČNE PŘÍBĚH ZE SÉRIE "AKO SOM PREŽIL" O ŽENĚ, KTERÁ SE MUSELA ROZHODNOUT MEZI LÉČBOU RAKOVINY NEBO ŽIVOTEM NENAROZENÉHO DÍTĚTE

Návštěvník (St, 4. 1. 2012 - 18:01)

aféru jde?když se neumíš ani podepsat tak hledej sáma

o jakou (St, 4. 1. 2012 - 18:01)

aféru jde?

Pro Wendy (St, 4. 1. 2012 - 17:01)

Jsem asi o kousek mladší...Konečně jsi uznala, že zubní aféra byla trapná! Co kdyby ti někdo popřál ať se ti nikdy nepodaří donosit živé dítě, když ty jsi někomu přála nemoc a bolest, nooo??

Mimy (St, 4. 1. 2012 - 17:01)

Živá bytost?To snad už je přitažené za vlasy.Ty to opravdu už přeháníš.Píšeš blbosti na to jak jsi mladá.

Markéto (St, 4. 1. 2012 - 17:01)

ty si pila?Takovou ptákovinu za sebe vysypat.Už to přeháníš a začínám si pomalu nadávat,že jsem si tě vážila.

Markéta H (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

V - nestraš se, myslím, že...Pokud žena dítě nechce, neměla by sexuálně ani žít...žádná antikoncepce není 100%ní a proto, ikdyž dítě nechci ale sexuálkně žít ano musím počítat s možností otěhotnění. Při prvním těhotenství je normální že žena chvilku váhá co bude dělat, zda-li to skutečně takto chce...ale to k těhotenství patří - těhotenstvím dozrává žena přirozeným způsobem k mateřství. Tebto proces sebou nese i nerozhodnost či různé obavy z budoucnosti. Některé ženy to pak řeší úplně zbytečně interrupcí. Při interrupci přichází rodiče o dítě, živá bytost o jediné co má - o holý život

Wendy (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

Jsem asi o kousek mladší než ty, Teri :-). Dvojčata bych si přála z důvodu "časové úspory" mateřské. Myslím, že matka by měla být doma s dětmi ideálně do jejich třetího roku věku a ráda bych to svým dětem poskytla. Ale 6 let mimo obor? Když ponechám stranou finanční ztrátu, mám docela obavy. Působím také ve zdravotnictví, což asi vzhledem k mé poněkud trapné "zubní aféře" není tady tajemství. Určitě víš, jak rychle se ztrácí kvalifikace právě v našich medicínských oborech.
A na svoji otázku z předchozího příspěvku už znám odpověď - pokud si zaplatíme na soukromé klinice to není problém a zřejmě v dohledné době to nebude problém ani ve státních zařízeních jako "nadstandartní" péče.

Teri (St, 4. 1. 2012 - 16:01)

Na rozdíl od...dík Wendy :-) Já jsem totiž mluvila se svojí švitořící malou dceruškou a zároveň psala odpověď a nějak jsem to nezvládla. Teda to mluvení docela jo a v psaní hold nesmysl...
Wendy, myslím, že dvě děti jdou zvládnout docela v pohodě. Jsi odvážná, že by sis přála dvojčátka. Pokud nejsou vyladěná nějak stejně v tom rytmu spinkání, buzení, krmení, může to být asi docela náročný. Ale říká se i dvojnásobné štěstí. Já jsem měla svou práci taky moc ráda, jsem zdr.sestra. První dítě jsem měla ve 29 a druhé ve 31. Jedni naši známí počali přirozenou cestou trojčátka, jak se to podařilo, nevím :-) Z kamaráda se stal rázem pan král se 3 princeznama.

Wendy (St, 4. 1. 2012 - 15:01)

Na rozdíl od "divné", jsem pochopila :-), že to bylo pro mne. Tak ty máš, Teri dvě děti. Jak to zvládáš?
Já mám velice ráda svoji práci, baví mne a opravdu dobře živí. Zatím mé biologické hodiny mlčí, ale jak tak pozoruji své známé, asi co chvíli začnou tikat. Plánujeme s přítelem dvě děti a já si myslím, že by bylo nejvýhodnější pořídit si dvojčata. Ale jak to "přirozeně" zařídit nevím. V mé rodině ani v té přítelově se dvojčata nevyskytují. Jen mne v té souvislosti napadlo, zda tu někdo neví, jestli je možné žádat o umělé oplodnění bez předchozí diagnostiky nemožnosti otěhotnět.

divné (St, 4. 1. 2012 - 15:01)

teda takhle se splést?

Teri (St, 4. 1. 2012 - 15:01)

to 9+6 mi tu naťukalo druhé...a samozřejmě jsem nechtěla děkovat sama sobě, ale Tobě Wendy..Jó, jsem nějaká roztržitá.

Teri (St, 4. 1. 2012 - 15:01)

Any, moc děkuji. Ta situace...to 9+6 mi tu naťukalo druhé dítko, když se přišla podívat, co dělám :-)

Teri (St, 4. 1. 2012 - 15:01)

Teri, jsi úžasná žena,...Any, moc děkuji. Ta situace byla dost katastrofální, i když jsem ho počala s vlastním manželem. Bylo ale jasně stanoveno, že teď dítě mít nemůžem z různých důvodů, ale stalo se...Manžel mi i říkal, že odejde,když si dítě nechám. Dítě jsem si nechala a manžel po období šoku dítě "zpracoval", mě se omluvil a chlapečka miluje. Dokonce se naše problémy, kvůli kterým jsme si dítě zakázali po jeho narození vyřešili. Tomu se asi říká požehnání :-) S tim spícím miminkem jsem to napsala tak, jak to cítím - napsala jsem,že je to jednoduché, žádná filosofie. Je to úplně prostý důvod, proč nemám ráda interrupce. Protože kdybych na ni šla,můj chlapeček by tu nebyl, i když by býval mohl, protože už byl počatý.
Teri díky, že to máš s tím způsobem diskuze stejné, jak se někde začn9+6e urážet, nadávat, tak se stahuju, nelíbí se mi to.

Wendy (St, 4. 1. 2012 - 11:01)

V - nestraš se, myslím, že nejdříve bys měla zjistit, zda jsi gravidní či ne. Ale rozumím ti, pokud dítě žena zrovna nechce, je každý měsíc napínavý, pokud se zpozdí :-(. Pořiď si těhotenský test, navštiv svého gynekologa a pokud těhotná budeš, v klidu všechno zvaž, nejlépe s partnerem. I když některé ženy si myslí, že je těhotenství jen jejich soukromá věc, partner do toho má, podle mne, také co mluvit. A dovolím si radit, pokud se rozhodnoš, ať tak nebo tak, za svým rozhodnutím si stůj anedej se otrávit míněním jiných, kteří by se ve tvé situaci rozhodli jinak. Držím palce.

Teri - sdílím tvůj názor, že i když máme rozdílné názory, můžeme si argumenty vyměňovat slušně a tím se navzájem obohacovat. Takže tímto ti děkuji :-).

V. (St, 4. 1. 2012 - 10:01)

Antikoncepci beru přes tři roky, ale před pár měsíci jsem ji na chvíli vysadila a pak jsem zase začala. Všechno bylo v pohodě až tenhle týden nic. Ale slabé bolesti mám už druhý den, tak doufám, že to přijde. :)
Partner by dítě určitě rád vychovával, ale ono to taky není všechno.

EM (St, 4. 1. 2012 - 10:01)

V., napiš na [email protected] , poradí ti. Máš-li 3 roky stálého partnera, jistě s tebou bude rád dítě vychovávat.

V. (St, 4. 1. 2012 - 08:01)

Dobrý den, jsem zoufalá a nevím kam se obrátit. Pravidelně beru antikoncepci a mám stálého partnera už 3 roky. A zrovna tenhle týden jsem v 7dení pauze, kdy bych měla normálně dostat menstruaci, žádnou nedostala. Nebyla jsem nemocná, ani jsem nezjistila žádný další důvod, proč by se mi menstruace mohla opozdit. Takže nevím. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Doktora samozřejmě navštívím, ale nejdřív jsem chtěla slyšet aspoň nějaký názor, který by mě mohl uklidnit. :) Díky.

Any (St, 4. 1. 2012 - 00:01)

Teri, jsi úžasná žena, že sis dítě nechala, i když situace nebyla ideální. Máš můj obdiv a přeji ti do života hodně štěstí a tvému dítěti také.

Reklama

Přidat komentář