Tři nejlepší bezlepkové mouky
1. Kokosová mouka
Tato bezlepková mouka se vyznačuje vysokým obsahem kyseliny laurové . Kyselina laurová je zdravý nasycený tuk, který je nezbytné pro imunitní systém. Zdravé nasycené tuky jsou důležité pro zdraví buněk. Tyto tuky jsou důležité pro zdravou kůži a zdraví štítné žlázy. Kokosová mouka má též vysoký obsah čisté bílkoviny. Díky obsahu vlákniny může také pomoc zdravému trávení a zdraví střev.
2. Mandlová mouka
Tuto zdravou bezlepkovou alternativu lze nalézt v obchodech se zdravou výživou nebo si ji vyrobit doma z organických mandlí. Mandlová mouka má vysoký obsah mononenasycených tuků, které snižují riziko srdečních onemocnění a je bohatá na antioxidační účinky vitamínu E. Mandlová mouky obsahuje též n hořčík a draslík, které jsou nezbytné pro optimální zdraví.
3. Lískooříšková mouka
Má vysoký obsah bílkovin a kyseliny listové, která je důležitá pro zdraví buněk a vývoj mozku. Mouka z lískových ořechů má také z ořechů nejvyšší obsah proanthocyanidinu. Tyto užitečné sloučeniny mohou pomoci snížit riziko vzniku krevních sraženin a infekce močových cest.
Zdroj: Mybodygreen
- Odpovědět
Pošli odkaz