Reklama

Miniinterupce

Terka.berunka (St, 26. 10. 2011 - 11:10)

Za půl roku ti gynďas.....děkuji za odpověď..ale protržení dělohy??..k tomu snad nedošlo..

Fufi Fifo (St, 26. 10. 2011 - 11:10)

Za půl roku ti gynďas řekne, zda se ti protržení dělohy už zahojilo a jestli vůbec budeš moct mít děti.

Terka.berunka (St, 26. 10. 2011 - 09:10)

Ahojky, měla bych dotaz ohledně miniinterupce..byla jsem na ní před 14 dny, během prvního týdne po výkonu jsem krvácela a měla bolesti břicha, druhý týden po výkonu již bylo pouze mírné krvácení nebo spíše špinění bez bolestí..kontroluji si i teplotu a ta taky nebyla..dnes jsem byla na kontrole u svého gynekologa a ten mi řekl, že se děloha stále čistí a při mém dotazu, zda je zatím všechno v pořádku mi řekl, že to mi nedokáže říct a pozval mě na kontrolu za půl roku..nějak nemám dobrý pocit z toho co řekl..nevím, zda vše dobře popisuji, ale bojím se abych něco nepodcenila..jinak dodržuji hygienu i jsme bez sexu..nemáte někdo zkušenost s tímto "pominiinterupčním" obdobím???..děkuji za odpověď..Tereza

Markéta H (Út, 25. 10. 2011 - 20:10)

Všem lidem by prospěla zodpovědonost...
Pokud někdo zvažuje interrupci, jsem k dispozici na mailu [email protected]

S. (Po, 24. 10. 2011 - 12:10)

Báro, tvoje známá je...To je takovy problem sestinedeli dodrzet? Nebo se aspon chranit??? To je vam fakt fuk ze po potratu mate velke riziko infekce? Natoz ze muzete znovu otehotnet a potrat vam uz nikdo neudela??? Blbky, normalni blby... Teda nenormalni.

. (Po, 24. 10. 2011 - 12:10)

Báro, tvoje známá je opravdu píča.

Zdeněk2 (Po, 24. 10. 2011 - 12:10)

To, že Tvoje známá po potratu znovu otěhotněla, není následek nedodržení šestinedělí ale toho, že se důkladně nechránila. Žena se po potratu musí chránit zvlášť spolehlivě celého půl roku, protože v té době u nás není další potrat povolený a plodnost se obnovuje velmi rychle.

Bára (Po, 24. 10. 2011 - 11:10)

Jak dlouho po zákroku není...Milá Jitko, můj doktor mi řekl, že šest týdnů po zákroku není možné mít pohlavní styk. Doporučuji to dodržet, má známá nedodržela a znova o těhotnila,pochopitelně už jí nemohli udělat znovu potrat.

škoda že to mus (Čt, 13. 10. 2011 - 18:10)

ale tohle matka tereza posrala.

Pro sestru (Čt, 13. 10. 2011 - 18:10)

Pláčeš už jen na hrobě Matky Terezy, tu už soudil Nejvyšší....

zdrav.sestra (Čt, 13. 10. 2011 - 17:10)

Cítím, že potrat je dnes...jezisi co to tady meles.....proste nekdo si to nechat nemuze....ja sme dnes zjistila ze jsme tehotná pred par mesici jsme malem umrela mam srdce na sracky a mam umrit taky nebo jen to dite....jeste to neni dite je to nic -shluk bunek...jedna smrt je lepsi nez dve ...pokud umre shluk bunek porad lepe nez slecna jenz ma zivot pred sebou a denne zachranuje stovky zivotu. takze tyhle kecy si nech pro sebe matko terezo...vubec nechapu jak si ji muzes dovolit citovat, az nekdy budes sama na pokraji smrti a pak se s toho dostanes zkolabuji ti blizci a tak a mas dalsi sanci zit a zjistis ze ted bys uz tu sanci zahodila a zemrela udelas vse proto aby ten hnusny shluk bunek odesel treba i za sta tisice zivot cloveka ktery pomaha jinym je podstatnejsi nez zivot toho co nema nazev

... (Pá, 7. 10. 2011 - 07:10)

Cítím, že potrat je dnes největším nebezpečím pro mír, protože to je válka vedená proti dítěti - přímá vražda nevinného vykonaná samotnou matkou. A když dopustíme, že matka může zabít dokonce své vlastní dítě, jak můžeme po jiných lidech chtít, aby se nezabíjeli navzájem?

(...) Země, která potraty povoluje, neučí lidi milovat, ale používat násilí k dosažení svých cílů. A proto je potrat úhlavním nepřítelem lásky a míru. Spousta lidí se zabývá problémy dětí v Indii, v Africe, kde některé umírají hladem. Jiní jsou zase znepokojeni násilím po celých Spojených státech. Je dobře, že se tím zabývají, ale často se ti stejní lidé nestarají o milióny těch, kteří jsou zabiti na základě záměrného rozhodnutí jejich vlastních matek. Potrat je největším nebezpečím míru na světě, protože lidi zaslepuje.

Matka Tereza

(Z projevu ve Washingtonu v r. 1994)

Markéta H (Pá, 7. 10. 2011 - 06:10)

Milá B. minulý týden jsem tento krásný příběh četla dětem před spaním :)

Markéta H (Pá, 7. 10. 2011 - 06:10)

Zakladatel babyboxů je sám adoptivním otcem minimálně jednoho dítěte. Včera mi udělala jedna zpráva velkou radost a tak se podělím
http://www.novinky.cz/domaci/246590-stat-zavre-kojenecke-ustavy-a-vytvori-armadu-profesionalnich-pestounu.html
Osobně si nemyslím, že to bude armáda a byla bych z počátku opatrná na to zavírat příliš mnoho ústavů, natož všechny (aby to nedopadlo jako před několika lety, když zavřely ústavy sociální péče s tím, že jsou byty na chráněné bydlení - nastal problém s úmístěním lidí s hlubší mentální retardací, kteří nemohli využívat chráněné bydlení a skončili v psychiatrických léčebnách)

- (Pá, 7. 10. 2011 - 00:10)

P...........................V
.O.........................R.
..T...........J...........A..
...R..........E..........Ž...
....A...................D....
.....T.................A.....

B. (Čt, 6. 10. 2011 - 22:10)

Správně, Markétko. Jakékoliv řešení, při němž dítě zůstane naživu, je lepší než interrupce. Vzpomeňme si na Šalamouna, měl rozsoudit dvě ženy, které se hádaly, čí je novorozeně (dítě druhé ženy zemřelo). Šalamoun řekl, ať dítě rozpůlí a každé ženě dají půlku. Jedna však vykřikla, ať to nedělají, ať raději dají dítě té druhé. Tak poznal pravou matku.
Žena, která má v sobě mateřskou lásku, si klidně bude "dřít prcku" (viz anonym), aby její dítě mohlo žít, i když by se o něj starali cizí lidé. Nemyslím si, že by to dělala pro "cizí babu", ale přece pro to dítě! I pokud by byla žena v opravdu zoufalé situaci (=bez domova a neměla by ani na rohlík, nikoliv v "zoufalé" situaci kdy nemá na nové adidasky), měla by mít tolik soucitu, aby své děťátko dala k adopci a ne ho nechala zabít při potratu. Jak říká Markéta, spoustu lidí je ochotno pomoci. Vzpomeňme si třeba na Soničku, první dítě, které zachránil babybox. Pocházela z dvojčat a matka u ní nechala dopis, že obě nemůže uživit. Zakladatel babyboxů jí zprostředkoval pomoc nabízenou různými organizacemi a lidmi, aby si mohla Soničku vzít zpět.

Markéta H (Čt, 6. 10. 2011 - 22:10)

Heleno, jsem ráda, že jste stále mezi námi.
Kateřino, jsou však lidé ochotni pomoci. Konzumní společnost je nemá ráda, ale jsou a je jich dost. Skutečně. Pokud žena na potrat nechce, nemusí a to ikdyž je bezdomovkyně a nemá ani na rohlík!
Já bych raději děťátko věnovala jiné ženě, než ho připravit o to jediné co má - život.

fanka (Čt, 6. 10. 2011 - 21:10)

myslím, že je lepší "dát človíčka pryč", jelikož to pryč znamená do náruče nové rodiny, která po miminku touží několik let a dá mu tu nejlepší výchovu a lásku. což je mnohem lepší než aby embryo zahynulo roztrháním vývěvou při interrupci.

Kateřina (Čt, 6. 10. 2011 - 20:10)

Kateřino, za plezír...To je jasný,ale na druhou stranu si představ,že bys byla samoživitelkou bez práce a bez prostředků..bez pomoci.Nemám na mysli problém typu,že se příští týden místo nových Adidasek musí koupit pleny a Sunar.Leckdo navrhne adopci,ale uměla bys ty 9 měsíců nosit človíčka a pak ho dát pryč?Sotva,takže časné UPT neodsuzuji.

Markéta H (Čt, 6. 10. 2011 - 20:10)

Při potartu je zmařen život člověka, který se mohl narodit a také je zasaženo do života ženy, která podstoupila interrupci. Někdy méně, někdy více a někdy je to výčitka na celý život. Myslím, že ženy, které se už jednou rozhodly sami dost trpí a není třeba na ně plivat.
"Kdo je bez hříchu, hoď první kamenem."
Na druhou stranu je třeba říci, že to není správné řešení jakékoli situace (omlouvá pouze vážný zdravotní stav ženy), je to proti lásce. A po té touží každý přece každý.

Reklama

Přidat komentář