Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 11:05)

Byla to kapitulace, ale u nás se stále bojovalo.

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 11:05)

Takže Praha byla osvobozena osmého? Kýho výra!!!

Default User Image
9. květen 1945 (St, 8. 5. 2024 - 10:05)

Najednou, jakoby se vypařila Rudá armáda. Její zásluhy na osvobození ČSR jsou upozaďovány, nebo nahražovány okupací, násilnostmi ap. Oběti jsou zlehčovány. Praha se osvoboidila sama, nebo jí osvobodili Vlasovci. Tečka. (?). Dokonce se paradoxně nevzpomene ani to, že šlo převážně Ukrajince, příslušníky 1. Ukrajinského frontu. To jsou věci.....Že vás hanba nefackuje!!!

Default User Image
8.5. (St, 8. 5. 2024 - 08:05)

Opet, nez dojde k nejake bitve, tak zde pripomenu,ze v tom zivem organismu nemocnice mají ruce chirurgicke obory a srdce interna. 

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 07:05)

Dnes slavíme? Den vítězství. Původně byl z rozhodnutí skutečných vítězů 9. května. Parlament malé osvobozené zemičky rozhodl o tom, že to bude jinak. Od té doby je čím dále méně jasné, kdo byl vítězem, kdo ośvobodil a co je horší, kdo byl poraženým a proč se to děje? Nevrací se to, co jsme nechtěli a proti čemu se bojovalo? Nestydíme se před obětmi dosud největší války? Nevrací se nám válka zpět? Jsme na správné straně? Existuje ještě "paměť národa"? Myslíme vůbec?

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 13:05)

protože sem píše pod mým nickem ten hajzl z Prahy,píši jak píši,jo a včera jsem opět zahrál na pietě hrdinům války . Akce byla pod patronací OÚ a placená z dotací,po uctění památky hrdinů se šlo do putiky na chlebík s párkem,hořčicí a pivo,byla i štamrdlička a zákusečky,já si dal koláčky,indiána ,věneček,punčový řez a rakvičku.

Piv bylo dostatečně jak bylo žádoucí zadarmo a s přísunem,památka hrdinů byla uctěna reprezentativně .

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 10:05)

Riziko zatažení malé země v srdci Evropy do války je vysoké a stále stoupá, pětislepená kolaborantská a vlastizrádná pakáž pro to dělá maximum. Obávám se, že rozhodně nejsme na správné straně, jestliže jako německá kolonie  a součást Evropské socialistické unie lezeme do prdele USA a jejím zájmům.

Idiotská protiruská politika Evropské socialistické unie poškozuje především EU, stejně tak, jako americká válka s Ruskem, placená zejména ukrajinskou krví a unijními penězi, vyrvanými obyvatelstvu tohoto potápějícího se byrokraticko-socialistického bordelu, vedeného zelenorudými magory a šílenci.

V dobách, kdy Evropská socialistická unie protirusky nevyšilovala a naopak s Ruskem hospodářsky spolupracovala, získávala levně ruské suroviny a získávala také odbyt pro svou produkci. Tehdy Evropa prosperovala a bohatla.

Současnost je ve znamení ekonomických potíží, a to i kdysi hospodářsky silného Německa, Česko, vedené pětislepenou, kolaborantskou a vlastizrádnou vládou fialového blábolila dosud nedosáhlo ani ukazatelů z dob před covidem.

Připočtěme zrůdnost v podobě "grýndýlu", a samozřejmě zrůdnost v podobě imigrace a chystané povinnosti buď imigranty plynule odebírat, nebo neméně plynule platit Evropské socialistické unii nehorázné výpalné za každý nepřijatý kus.

Rozhodně nejsme na správné straně, jsme jen německou kolonií (smutné konstatování v souvislosti s výročím kapitulace nacistického Německa), jsme jen vazalové říše běloptákovy, jsme jen bojiště pro stále více hrozící válku s Ruskem...

 

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 13:05)

s Ruskem je ve válce každý kdo s ním sousedí,detail který ti evidentně nedošel ty blbečku z Aeronetu.

To se táhne již od začátku Ruska,Rus,ten potomek bojovných kmenů ze Skandinávie má dobývání v genech a jako přirozený naturel. Nejdřív se podívej na mapu nově vzniklé Moskvy v ranném středověku a pak na mapu Ruska ještě před tím,než prodal Car USA Aljašku a pak pindej.

Spolu v sounážívání mixu s naturelem mongoloidní bojovné rasy tento válečný genofond Skandinavie tvoří mimořádně výbušnou,imperiální a dobyvačnou směsku,ostaně národy Sibiře o tom vědí své,že?

Ti pujdou dál !

Napadnou Pobaltí a pak Polsko,Maďarsko a Slovensko nebudou muset,ti se přidají sami. Jediná překážka toho všeho je Ukrajina.

Pokud by padla,bude následovat přesně toto.

Netřeba snad dodávat,že se pak zadrátují hranice a padne železná opona ,pak budou politické monstrprocesy a přes polovinu národa skončí v gulagu!

Přijde normalizace a totalita a všichni ti,kteří nyní nadávají naší vládě,EU,NATO a  USA budou držet hubu se staženou prdelí ! Na to budou opět §§ za pobuřování.

Že všude chcípne pes a budou mít všichni opět hovno netřeba dodávat,podpultové a nedostatkové zboží,okupanti s jejich armádou a základnama,auta a motorky na pořadníky,kvalitní lékařská péče pouze pro vyvolené a vláda poklonkující Kremlu,tvůj vlhký eroticko-politický sen se ti ty rádobymamlasoidní tajtrpíku splní,budeš v rauši.

Ještě jedno ti k tomu řeknu,Rus a jeho ideologickorasově mongoloidní asijský soukmenovec z oblasti divokých euroasijských prostorů má svou hrdost a čest.

Hrdost,čest a mít svou tvář je u těchto bojovných národů velice vážná otázka.

Ztratit u Rusa svou čest ,hrdost a tvář je velice vážná věc!

Nedělej si proto iluze,že si bude svých kolaborantů vážit.

Ne,nebude.

Nebude si vážit ani tebe a s pohrdáním se ušklíbne a to kdykoliv

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 10:05)

I taková zrůdná hovada žijí mezi námi: 

 

"Svůj pohled na druhou světovou válku a její konec vyjevil veřejnosti i šlechtic Jiří Lobkowicz. Ten zpochybnil, že Rudá armáda stála za podstatnou částí osvobození naší země. „Jedním z velkých mýtů v naší historii je, že ruská armáda osvobodila naši zemi od nacistů 9. května 1945,“ napsal Lobkowicz na twitteru. A popsal, jaké mýty má na mysli.

„Realita byla taková, že tento den na pozvání cynika Edvarda Beneše, Stalinovy loutky, vtrhly a obsadily naši zemi ruské vojenské síly a naše země se stala až do sametové revoluce ruským satelitním státem,“ vyjevil svůj pohled na historii Lobkowicz. „Nezapomínejme, že Edvard Beneš pomohl dostat českou komunistickou stranu k moci v souladu s paktem uzavřeným již v roce 1943 se Stalinem. 9. květen 1945 nebyl osvobozením naší země, ale skrytou ruskou invazí s následnou okupací naší země, která trvala 45 let,“ dodal.

A propsal historii i do dnešních dnů. „27. června 1991 ruští vojáci zemi konečně opustili, avšak Rusové zanechali mnoho špionů, agentů a fízlů, kteří dodnes slouží moskevskému zájmu. Tito rusofilští loajalisté se systematicky snaží podkopávat naši mladou demokracii a manipulativně se snaží vytlačit zpět Českou republiku pod Putinovu sféru vlivu a jeho vojenský deštník, jak se to již úspěšně podařilo v Srbsku, Maďarsku a na Slovensku,“ ukázal své smýšlení šlechtic."

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cert-vas-vem-Oslavy-osvobozeni-se-v-CR-zvrhly-hned-rano-754967
 

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 13:05)

 

Taky nemám rád Putina,ale hrdinům CA co položili život v bojích v sousední dědině jsem památku uctil. Dělám to tak přes 30 let a dalších 30 budu.

Ti Rudoarmějci s politikou nemají nic společného a i když jsou z Ruska,na uctění jejich památky by neztratilo cti nic ani u naší prozápadní vlády.

A oni to taky dělají .

Narozdíl od tebe ale mají svou tvář .

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 05:05)

"Ukrajinská armáda je v koncích a chybí jí to, co jí zatím žádná země na světě nedokázala poskytnout, a to jsou velké objemy vycvičených vojáků, kteří s tou západní municí a výzbrojí umí efektivně bojovat. Hromady opuštěných beden v zákopech za Avdějevkou, v zákopech u Berdyči, útěk Ukrajinců ze slavné vesničky Rabotino v Záporoží, kde za sebou zanechali hromady netknuté výzbroje a munice, to všechno ukazuje na jediný problém – není maso!

Český mainstream ve stavu hluboké deprese už přiznává informace z Aeronetu.

Dokonce už i český mainstream chytá depku do takové míry, že redaktoři už narovinu v nadpisech článků přiznávají, že vojáci NATO včetně těch českých již na Ukrajině jsou, a budou postupně přibývat. Tohle napsal [3] v úterý časopis Reflex. Kdo by to před ještě půl rokem řekl, že?

Kdyby toto napsal slovo od slova Aeronet před nějakým půl rokem, zase by to na ČT vyvracela nějaká banda neziskovčíků jako příklad ruské propagandy. A hle, najednou v květnu 2024 se už takhle konspiračně a nehodnotově píše už i v Reflexu! A v článku se dokonce i píše o tom, že výcvik ukrajinských pilotů na stíhačkách F-16 jde mimořádné pomalu, protože Ukrajinci mají jazykové bariéry a obsluha západní techniky není hračka."

https://1url.cz/m1tTW

 

Samozřejmě nejde jen o Aeronet, ale též o mnohá další média, která jsou sice kolaborantskými a vlastizrádnými pětislepenci dehonestována, v čemž té pakáži napomáhá množství slouhů a podržtašků, jakož i naprostých blbů (a jen naprostý blb volí tlupy pětislepence).

Pravda je jako olej, vyplave na hladinu... 

Dříve, nebo později se prostě potvrdí mnohé z toho, co přinášejí tzv. alternativní média, oficiální propagandou označovaná jako dezinformační.

Čas mezi dezinformací a jejím potvrzením jako informace pravdivé se ovšem zkracuje... 

 

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 05:05)

Obsluha západní techniky skutečně není hračka, a je zcela nepochybné, že se jí účastní rostoucí počet vojáků zemí NATO, vydávaných propagandou za "poradce" a za "instruktory". Obsluha západní techniky 

"Je tak náročná, že se de facto už otevřeně mluví o tom, že s těmi stíhačkami budou na Ukrajině létat západní veteráni, tedy vojenští piloti v záloze, kteří zřejmě podepíšou s Ukrajinou žoldáckou smlouvu. A až nějaký ten pilot se nad Donbasem katapultuje, tak Rusové se od něj dozví, že výcvik na F-16 trvá normálně 3,5 roku, ale tolik času Ukrajinci nemají, takže místo nich létají nad Ukrajinou v těch F-16 piloti zemí NATO. Musíte pochopit, že když už i ukrajinský premiér na kanadské televizi oceňuje a vítá Macronův nápad na rozmístění vojsk nejen Francie na území Ukrajiny, tak už i českým redaktorům mainstreamu dochází, že selanka s ukrajinskými vlaječkami a s peremogou definitivně skončila.

Na webu prezidentské kanceláře Zelenského je už petice za pozvání vojsk NATO na Ukrajinu

A jde již vážně o hubu, protože vyslání evropských vojáků, v jakýchkoliv počtech, i sebenepatrnějších, povede nakonec ke spuštění konfliktu mezi NATO a Ruskem na Ukrajině. A pokud Ukrajina už nemá lidi na válčení, tak kde ty lidi vezme? To je nabere mezi seniory s cukrovkou, vysokým krevním tlakem, dýchavičností, nebo naopak mezi studenty univerzit z řad doktorandů studujících přes věkovou hranici 25 let? Proč teď nechávají Ukrajinci za sebou munici a zbraně? Proč tam velení z Kyjeva nepošle posily? No, protože už žádné nejsou! A v blízké době nebudou! To je celé!"

https://1url.cz/m1tTW

Pokud Ukrajina zoufale loví a shání lidi na válčení, kolik Ukrajinců již skutečně zahynulo? Těch 31 000, jak uváděl kokešem poháněný ukrajinský prezident, bude nejspíš jen zlomek skutečného počtu.

Dost nepatrný zlomek...

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 05:05)

Pokud se nasazení letadel F 16 týká, včera jsem v jednom ze svých ranních příspěvků uvedl, že 

„V případě, že se letadla F-16 objeví na ukrajinském nebi, bude je Rusko považovat za jaderné nosiče, jak bylo Washingtonu sděleno. Let jaderného nosiče směrem k Rusku z Ukrajiny tak bude považován za pokus napadení Ruska jadernou zbraní. V tomto případě ruská doktrína povoluje použití jaderných zbraní, aby se takovýmto útokům zamezilo. Cíle těchto útoků budou ukrajinská letiště, na kterých budou F-16 rozmístěna. Útoky budou provedeny taktickými jadernými zbraněmi. Nedojde tedy k záměně takovéhoto útoku se strategickým jaderným útokem. Použití taktických jaderných zbraní proti ukrajinským letištím vyvolá úplnou demoralizaci ukrajinské armády i společnosti, protože všichni pochopí, že pokračování války jen hrůzy války prodlužuje.“ 

https://1url.cz/x1to

 

Budou-li F-16 na Ukrajině nasazeny, budou Ruskem ničeny a „Cíle těchto útoků budou ukrajinská letiště, na kterých budou F-16 rozmístěna.“.

Jenže... ta letiště nepochybně jsou i mimo ukrajinské území, domnívám se, že ukrajinská letiště Rusko prostě zlikviduje dříve, než první F-16  dorazí na Ukrajinu.

"Ruské včerejší jaderné poselství NATO je zřejmé i v případě, že by NATO napochodovalo na Ukrajinu. Rusové by pravděpodobně vojska NATO na Ukrajině vystavili okamžitým jaderným sprchám Iskanderů-M a dalších střel. NATO by potom mělo pouze dvě volby – kapitulovat a odpochodovat, čímž by přiznalo naprostou porážku a neskutečnou imbecilitu svých generálů, kteří se nechali do ukrajinské jaderné pasti naivně vlákat. A nebo – zahájit s Ruskem jadernou válku. Protože ta by znamenala zničení USA, Washington ji nespustí, a na 100% zabrání Francii i Velké Británii, aby své jaderné zbraně proti Rusku použily."

 https://1url.cz/x1to
 

Něco nejasného?

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 04:05)

Z článku, zmiňovaného Aeronetem, vyjímám:

„Viliam Buchert: Lhát už nemá smysl. Vojáci NATO, včetně českých, na Ukrajině jsou. A bude jich přibývat.

Francouzský prezident Emmanuel Macron opět hnul žlučí ruskému režimu i evropským chcimírům. V rozhovoru pro týdeník The Economist připustil, že pokud by Rusové prolomili frontovou linii (což se ale na některých místech stalo už před několika týdny) a Kyjev požádal o pomoc, byly by na Ukrajinu vyslány západní pozemní jednotky. Ale z armád NATO jsou už na Ukrajině vojenští poradci, příslušníci obsluhující sofistikovanou techniku či další lidé, kteří navádějí munici na ruské cíle. Jsou například z USA, Velké Británie, Finska, Polska, Francie, Švédska, Německa, Nizozemska i z Česka. Že NATO na Ukrajině nebojuje s Ruskem, je hra se slovíčky. Tato hra ale podle všeho končí.

 Předstírání, že NATO není na Ukrajině ve válce s Ruskem, hrají všechny strany, ale pravda to není. Jen jde o to, jak se věc pojmenuje. Může se to ale všechno rychle změnit, protože Rusové na některých místech fronty v posledních měsících postupují. 

Rusové pak odhadují, že momentálně je na Ukrajině kolem 3200 vojáků ze zemí NATO. Jejich počet stoupá. Aby si to někdo nepletl – to nejsou dobrovolníci z ciziny, kterých se už při bojích na Ukrajině vystřídalo více než 20 000 ze zhruba 50 zemí. Mezi nimi i přes 200 Čechů (to je oficiální číslo, bude jich ale zřejmě víc). Čtyři čeští hrdinové na Ukrajině prokazatelně zahynuli, ale ani to není skutečné číslo.

https://1url.cz/x1tTw

 

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 19:05)

a ty běž s tím Aeronetem již do prdele!

Nenávist Admina Aeronetu ke Státu Israel je patologická ,jako řiťoezec Kremlu tím zastírá zlost,že IDF vypráskala islamisty  Hamásu z Gazy a s nima i Rusáky a jejich poradce. 

Jo a na You Tube je video: Průzkum židovské čtvrti a hory Sión.Jeruzalém. Staré město.

Toto video je staré z 21.4.2024,takže asi 14 dní a ono co.? No....v Israeli to jede dál  a dále a pojede takto i za 10,200,1000 let!

....a takových blbů jako je antisemita Admin Aeronetu Israel za dobu své mnohatisícileté existence přežil nepočítaně a ještě  přežije,Israel je totiž blbůvzdorný,ten se jako národ do nepohody neztratí.

At žije Stát Israel!!

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 04:05)

"Hlavním důvodem, proč se tolik hovoří o možném nasazení vojáků ze států NATO, je konsenzuální názor, že Ukrajina válku s Rusy momentálně na některých důležitých místech prohrává a potenciálně by mohla čelit rozpadu své armády. Již se objevily zprávy, že některé z nejlepších brigád ukrajinských ozbrojených sil, včetně 25. výsadkové brigády, 67. mechanizované brigády, která opustila pozice u strategicky položeného města Časiv Jar v Doněcké oblasti, 115. brigády, která odmítla plnit rozkazy, a 47. mechanizované, která se po více než roce na frontové linii dožadovala rotace, odmítly rozkazy svých velitelů. Jedná se o špičkové armádní brigády, nikoliv o jednotky teritoriální obrany. Rusové vědí, co se děje, a zaměřují se proto kromě útoků na slabých místech ukrajinské obrany i na útoky na zahraniční síly.

Objevily se proto i spekulace, které nelze ověřit, a je možné, že jsou to lži. Třeba že nedávno zahynulo na Ukrajině několik českých vojáků. Anebo že ve vzpomínaném Časiv Jaru byl v březnu ve velitelském podzemním bunkru zabit ruskou balistickou raketou vypuštěnou ze systému Iskander polský brigádní generál Adam Marczak."

https://1url.cz/x1tTw

 

Spekulace lze ověřit velmi jednoduše - živým rozhovorem s těmi "údajně" zahynulými.

Je ovšem jisté, že na Ukrjině zahynuly stovky, nebo spíše tisícxe "poradců" a "instruktorů" z členských zemí NATO.

Jak to vysvětlují vojáci pozůstalým? 

Jak to vysvětlují vlády pozůstalým?

 
 

Default User Image
Cynik - realista (St, 8. 5. 2024 - 05:05)

"Varovná byla i zpráva o výcviku ukrajinských pilotů F-16. Podle některých západních důstojníků, kteří s Ukrajinci spolupracují, nebyl pokrok ani po roce výuky pilotů v ovládání letounů F-16 (ty dodalo například Nizozemsko a Dánsko) příliš úspěšný. Ukázalo se, že jazykové bariéry a neznalost západních systémů a bojové taktiky zpomalují proces učení. Proslýchá se, že až letos v létě začnou na Ukrajinu konečně přilétat F-16, budou je obsluhovat i vysloužilci z evropských vzdušných sil.

Pokud jde o Českou republiku, premiér Petr Fiala i ministryně obrany Jana Černochová opakovaně veřejně deklarovali, že česká vláda nemá žádný záměr vysílat české vojáky na Ukrajinu. Stávající mandát pro působení Ozbrojených sil ČR v zahraničních operacích, který byl schválen oběma komorami parlamentu, pouze umožňuje na Ukrajinu vyslat maximálně 35 vojáků, ale výhradně za účelem ochrany diplomatických zájmů ČR nebo jejich zapojení do vyšetřování možných zločinů spáchaných v souvislosti s ruskou agresí vůči Ukrajině. Jiná operace vyjma této schválená není a žádná se prý ani neplánuje. Ovšem podle informací z několika zdrojů na Ukrajině působí i jiní čeští vojáci. Mohli tam odjet bez veřejného souhlasu parlamentu? U některých speciálních misí se tak stalo už v minulosti. 

NATO je na Ukrajině ve válce s Ruskem, má tam své vojáky a podle všeho jich bude ještě víc. Nemá už cenu to maskovat a lhát u toho, jinak se Rusové mohou dostávat pořád dál a dál do hloubky ukrajinského území. A to bude prohra. Války se bez vojáků nevyhrávají, k tomu nestačí jen zbraně a peníze.

https://1url.cz/x1tTw

Bezesporu, NATO je na Ukrajině ve válce s Ruskem, bez ohledu na propagandistické žvásty.

Otázkou je, jak ta válka skončí.

Uzavřením míru, nebo bude eskalovat v  jadernou celoevropskou, či celosvětovou válku?

 

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 00:05)

Ukrajinci mají blbej dojem, že čím víc budou trpět, tím víc se blíží vítězství, tak to bylo v II. světové, ale měli za sebou jiné síly vývojové teamy byli špička a třeba materiálem a automobily nákladními , kterých měl SSSR nedostatek jim to zachraňoval západ, ale oni zas bojovali na východě s náckem a hnali jej.

Anonym (St, 8. 5. 2024 - 00:05)

Zkurvené zbrojení, holt vyvíjejí ničivé zbraně na státní úrovni a pak vyvolávají války a ty státy to nemaj jako prioritu tak prohrávaj, ale to snad není cílem života. Měli je lépe špehovat , aby ty zbraně byli srovnané.

Default User Image
ShabbaTot-Jahoda (Út, 7. 5. 2024 - 23:05)

Rumuni snad paleček nahoru:

 

"Rumunsko zváží vyslání jednoho ze svých systémů protivzdušné obrany Patriot do sousední Ukrajiny, aby pomohl válkou zničené zemi odrazit ruské letecké útoky, řekl prezident Klaus Iohannis po setkání s Bidenem."

 

https://twitter.com/JenniferJJacobs/status/1787953289306534041

 

 

 

 

Reklama

Přidat komentář