Reklama

Dezoláti, proruští švábi, flastenci, libtardi a jiné nebezpečné nálepky.

V poslední době se v politických a společenských debatách zejména na internetu stává běžným jevem, že lidé jsou nálepkováni kvůli svým názorům. Tento způsob diskuse však není přínosný a může mít negativní dopad na celou společnost.

Jedním z nejčastějších způsobů, jakým se lidé nálepkují, je označování protivníků jako "proruští švábi", "dezoláti", "chcimíři", "flatenci" nebo "libtardi". Tento druh řeči vytváří umělé bariéry mezi lidmi a může vést ke zvyšování polarizace společnosti.

Nálepkování lidí kvůli jejich názorům je nevhodné z několika důvodů:

Za prvé, omezujeme tím svobodu projevu a názoru. Pokud jsou lidé nálepkováni kvůli svým názorům, mohou se cítit odrazováni od veřejné debaty a mohou být donuceni své názory držet v tajnosti. To může vést ke zhoršování kvality veřejné debaty, protože různé názory jsou nutnou součástí každého zdravého demokratického systému.

Za druhé, nálepkování lidí může vést k vytváření stereotypů a předsudků. Když někoho označíme jako "proruští šváb", "dezolát" nebo "chcimíř", zavádíme do debaty negativní konotace a stereotypy, které mohou být nepravdivé a nespravedlivé. To může vést k tomu, že lidé budou posuzováni na základě předsudků namísto na základě jejich skutečných názorů a schopností.

Reklama

Za třetí, nálepkování lidí může vést k tomu, že se budou lidé spíše držet svých názorů než diskutovat a učit se od ostatních. Pokud se lidé cítí ohroženi nálepkováním, mohou být méně ochotni diskutovat s lidmi, kteří mají odlišné názory. To může vést ke zhoršování kvality veřejné debaty a společenského dialogu.

Konečně, nálepkování lidí kvůli jejich názorům může vést k agresivitě a nenávisti. Když jsou lidé označováni za "proruské šváby", "dezoláty", "chcimíry", "flatence" nebo "libtardy", mohou se cítit uraženi a ohroženi. To může vést k vytváření napětí mezi lidmi a k agresivitě a nenávisti. Takové chování je škodlivé pro společnost jako celek, protože může vést ke zhoršení sociálního klimatu a k potenciálním konfliktům.

Namísto nálepkování lidí kvůli jejich názorům bychom se měli soustředit na kvalitní diskusi a na posilování schopnosti naslouchat ostatním a uvažovat o jejich názorech. Měli bychom se snažit pochopit, proč někdo má určitý názor, a pokusit se najít společné zájmy a body, které nás spojují. To může vést ke konstruktivní diskusi a k lepšímu porozumění různým názorům.

Většina lidí má nějaký názor na politiku, společnost nebo jiná témata. Pokud chceme žít v harmonické a prosperující společnosti, musíme se naučit respektovat názory druhých a hledat společné cesty vpřed. Nálepkování lidí kvůli jejich názorům je kontraproduktivní a může vést k negativním důsledkům pro společnost.

Označovat své oponenty názvy jako "dezoláty", "chcimíry" , "kolaboranty" nebo "libtardy" v demokratické společnosti není správné a nepřispívá k dialogu. Toto chování totiž diskredituje oponenty jako lidské bytosti a zaměřuje se na jejich osobu a charakter, nikoli na jejich argumenty a názory. V demokratické společnosti by měly být názory respektovány, ať už se s nimi ostatní shodují nebo ne, a diskuse by měla být vedena na základě argumentů a faktuálních informací, nikoli na základě osobních útoků a předchozích nálepek.

Významnou roli zde hrají také média a političtí představitelé, kteří by měli klást důraz na kvalitní a respektující diskusi mezi lidmi s odlišnými názory. Měli by být vzorem pro to, jak se respektovat a naslouchat ostatním, a pomáhat tak posilovat demokratické hodnoty a kulturu dialogu.

Pluralita názorů je důležitou součástí zdravé společnosti. Lidé mají různé zkušenosti a perspektivy a to vede k rozmanitosti názorů a postojů. Tato rozmanitost názorů a postojů může vést k diskuzím, inovacím a lepším řešením. Je to důležité pro rozvoj společnosti, protože nás nutí přemýšlet o věcech z více úhlů pohledu.

Pluralita názorů také přispívá k rozvoji demokracie. Když jsou lidé schopni svobodně vyjadřovat své názory a zastávat různé postoje, je to důležité pro rozhodování věcí ve společnosti. Demokracie vyžaduje účast všech lidí, a tím i rozmanitost názorů.

V každé společnosti jsou lidé s různými zkušenostmi, vzděláním a postoji. Pluralita názorů umožňuje, aby se všechny tyto hlasy dostaly k vyslechnutí a aby se hledala společná řešení pro zlepšení společnosti jako celku.

Je tedy důležité, aby byla pluralita názorů respektována a aby se lidé s různými názory mohli svobodně vyjadřovat bez obav z nálepkování nebo zatracování. Jedině tak můžeme budovat otevřenou a demokratickou společnost, která bude schopna řešit výzvy a problémy, které přináší moderní svět.

MK/GPT

Reklama

Komentáře

Návštěvník (Po, 17. 4. 2023 - 09:04)
Karle, vybodni se na ně. Ti mají mozky vyočkované a oficiální propagandou nadobro vypláchnuté. Kde nic není, ani čert nebere.
Návštěvník (Po, 17. 4. 2023 - 23:04)
Tohle tady nezkoušej, dezoláte. Karel má na rozdíl od tebe navíc.
Návštěvník (Po, 17. 4. 2023 - 23:04)
Však jsem ho podpořil, a ty máš problém.
Koukal (Po, 17. 4. 2023 - 10:04)
Tak koukám, že to sem natáhlo opět plno lidí, co umí jen nálepkovat a urážet místo toho, aby dávali věcné argumenty a snažili se své protivníky v diskuzi přesvědčit.
K těm neziskovkách, je plno neziskovek, které jsou důležité, ale je plno neziskovek, které řeší kraviny a lije se do nich plno peněz a nikdo nekontroluje výsledky a smysl jejich činnosti.
Návštěvník (Po, 17. 4. 2023 - 23:04)
Každý "chcimír" je dezolátem a chciválkové jsou ti praví a pokrokoví? Víte, že Vietnamskou válku zastavili Američtí chcimíři? Co je pro život a co pro smrt? Opravdu se vám chce umírat pro úchyláky?
Michal (Út, 18. 4. 2023 - 12:04)
Nechce. Když je člověk vychováván k světoobčanství, tak nemůže pociťovat nenávist k jinému národu a lpět na nějakém území. Za válku může pár lidí či zájmových skupin. Většina vojáků na obou stranách je do války nahnána - někteří tím, že byli zfanatizováni a někteří jsou vyloženě loveni a posíláni na frontu. Těchto lidí je mi líto, ať jsou z jakékoliv strany.
Karel (Út, 18. 4. 2023 - 14:04)
V Německu vypnuli v sobotu poslední jadernou elektrárnu. A v rámci záchrany klimatu začali ve větší míře topit uhlím. Tomu říkám vylejt s vaničkou i dítě.
Návštěvník (Út, 18. 4. 2023 - 20:04)
O tom uhlí silně pochybuju. Je vám známo, že Německo rychle buduje kapacity pro odběr, skladování a re-gasifikaci LNG, aby se tak připravilo na éru bez dodávek ruského zemního plynu? A že při budování těchto kapacit zohledňuje i potřeby sousedních zemí, včetně ČR?
Návštěvník (St, 19. 4. 2023 - 07:04)
Kde se bere jistota, že nejde o Ruský zemní plyn? Plyn je tak snadno obchodovatelná komodita, že je těžké zjišťovat odkud pochází a navíc se to nevyplatí ani z ideologických důvodů.
Karel (St, 19. 4. 2023 - 08:04)
Tak samozřejmě, že může, a s vysokou pravděpodobností jde o ruský plyn. Západ ho kupuje prostřednictvím některé třetí země. Tam se ty plynové molekuly stanou demokratickými a putují na západ. Stejně tak se to děje s veškerým ostatním zbožím, které se obchoduje s Ruskem. Ale vlk se nažral a koza zůstala celá. Nakonec vzpomeňme na kecy všech možných "odborníků" z gauče, kteří již loni v březnu vykřikovali, jak se ruská ekonomika do deseti dnů zhroutí. Jak vojákům dojde nafta, munice, pampersky...Bla, bla, bla, kydy.
Návštěvník (St, 19. 4. 2023 - 09:04)
Tak ona EU stále dováží asi 20 procent svých importů zemního plynu z Ruska, a na ruský plyn dosud nejsou uvaleny žádné evropské sankce. Nezkapalněný plyn lze navíc dopravovat prakticky jen plynovody, a Rusko nemá kapacity na zkapalňování. Jiná situace je u ropy. Námořně dopravovanou ruskou ropu EU bojkotuje, takže Rusko má důvody i možnosti nabízet omezené množství své ropy na černo přes ázerbajdžánské nebo turecké prostředníky.
Karel (St, 19. 4. 2023 - 09:04)
Tak to se děje od počátku Rusko-Ukrajinského konfliktu. Mě jenom vždycky rozesmívá, když se nějaký takový kšeft provalí, tak jak jsou novináři a politici pobouřeni a pohoršeni. Že jim to není ani trochu trapné, pokrytcům.
Návštěvník (St, 19. 4. 2023 - 10:04)
Nicméně v německých, ani jakýchkoli jiných, LNG zásobnících ruský plyn není.
Karel (Čt, 20. 4. 2023 - 12:04)
Tak je velice správné, že nedovážíme plyn ani jiné výrobky z Ruska neboť Rusko válčí na Ukrajině. Současně bychom neměli dovážet ropu, plyn ani jiné výrobky ze Saudské Arábie ani jiných arabských zemí. Saudská Arábie již mnoho let válčí v Jemenu. A obecně, žádná z arabských zemí nedodržuje lidská práva a vůbec evropské hodnoty. No a to už vůbec nemluvím o Čínské lidové republice. Z té bychom neměli dovážet vůbec nic, a to z téhož důvodu.
Karel (Čt, 20. 4. 2023 - 12:04)
Tak je velice správné, že nedovážíme plyn ani jiné výrobky z Ruska neboť Rusko válčí na Ukrajině. Současně bychom neměli dovážet ropu, plyn ani jiné výrobky ze Saudské Arábie ani jiných arabských zemí. Saudská Arábie již mnoho let válčí v Jemenu. A obecně, žádná z arabských zemí nedodržuje lidská práva a vůbec evropské hodnoty. No a to už vůbec nemluvím o Čínské lidové republice. Z té bychom neměli dovážet vůbec nic, a to z téhož důvodu.
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 12:04)
USA se to nepochopitelně nikdy netýkalo. Proč?
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 12:04)
Ty jak čteš USA tak máš hned problém. No, dovoz z USA je asi 2,5% celkového dovozu, takže zanedbatelné. Vlastně auta a stroje. Bez Číny by to byl průšvih.
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 21:04)
No tak, když někdo soustavně napadá cizí státy a terorizuje vlastní obyvatelstvo, tak by na něj měl být stejný, ne li horší metr než na ostatní, ale proč jeden může a ostatní ne?
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 22:04)
Též je otázkou, kdo jen terorizuje, a kdo též poskytuje světu nějaký ekonomický, kulturní či jiný přínos. A pokud již někdo terorizuje, považoval bych za poměrně významné, zda terorizuje či ohrožuje i České země, respektive zda má i svou zločinnou historii právě v tomto ohledu. A Rusko mi vychází v takovýchto a podobných aspektech velmi nepříznivě. Chápu ale, že lidé, kteří neuspěli v podmínkách liberálního kapitalismu, mají i nadále potřebu vzhlížet k Rusku jako k nějaké pozitivní alternativě uspořádání, které je štve. Takoví lidé by si ale mohli uvědomit, že případné zničení liberální demokracie a tržní ekonomiky nejvíce ublíží právě těm nejslabším, a již méně těm úspěšným.
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 22:04)
Pročti si dějiny USA, z čeho vzniklo a jak se konstituovalo, kolik to stálo životů indiánů a černých otroků a dějiny Ruska, které už dávno není komunistické a má mnohem kapitalističtější ekonomickou historii než USA a to včetně SSSR, protože i socialismus byl jen jiná varianta státního kapitalismu. Nic víc. A pak budeš mít jasno.
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 23:04)
Jenže Češi nejsou Indiáni ani černoši. Pohled na Západ může být z řady míst na světě ošklivý. Nicméně z Česka je nejstrašnější pohled směrem na Východ, a z Východu též přišly na České země v posledních téměř osmi dekádách ty největší nespravedlnosti a ty největší útrapy. A nic nenasvědčuje tomu, že by se měla situace v dohledné době změnit. V Moskvě i dnes vládne ekonomicky nesmírně dysfunkční a nesmírně zločinný fašistický režim, který je stále obrovskou hrozbou i pro nás. Naproti tomu díky našim západním spojencům se těšíme nebývalé prosperitě a bezpečnosti.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 06:04)
Pravda. Rusko není komunistické, je fašistické. Vládne tam tyran. Obhajuješ něco, v čem jsi zřejmě vyrostl a stýská se ti.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 06:04)
Nikdo aspoň trochu vzdělaný, nemůže vzhlížet k Rusku jako v alternativě. 40let nás okupovali, díky nim jsme zpozdili ekonomiku, došlo k rozvratu morálního hodnot, protože naši lidé s nimi kolaborovali...a ti co nám dnes vládnou jsou obrazem těchto kolaborantů, protože v tom prostředí vyrostli.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 11:04)
Bylo by to tak logické, nicméně život není jen logický. V praxi se dnes na ruskou (a dezolátskou) stranu staví dokonce i někteří vzdělaní disidenti komunistického režimu. Stačí vzpomenout Jaroslava Baštu, policejního ex-prezidenta Stanislava Novotného, nebožtíka Jana Petránka, nebo na Slovensku neuvěřitelného Jána Čarnogurského, který je karikaturou sám na sebe.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 11:04)
Ale ano. Být disidentem neznamenalo, že ten člověk je morálně na výši ve všech směrech. Takže i kam vítr tam plášť.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 12:04)
Jinak z těch co jmenuješ, pozor na toho ''pana Stanislava''.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 12:04)
Co tím chcete říct? Že policejní exprezident Stanislav Novotný není Stanislav Novotný? Nebo že nikdy nebyl disidentem? Nebo snad že se dnes nepodílí na dezinformační činnosti ve prospěch Ruska?
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 13:04)
Naopak, všechno co píšete. Jen jsem chtěl-a zdůraznit, že je y nich všech nejvíc proruský a nejnebezpečnější.
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 21:04)
Rusko ale terorizuje a rozvrací i Českou republiku, zatímco Saudská Arábie ne. Navíc je tu ta blbá historie čtyřicetileté nadvlády Moskvy nad námi v minulém století. Moskvou udržovaná komunistická diktatura, spojená se všemožným vměšováním do našich vnitřních záležitostí, a nakonec i přímou vojenskou invazí a okupací, zbabrala životy celých generací Čechů, Moravanů, Slezanů i obyvatel řady okolních zemí. Navíc jsme se právě v té době ekonomicky propadli z postavení jedné nejvyspělejších zemí světa až téměř na úroveň chudého Balkánu nebo Severní Afriky. Nic podobného se nesmí opakovat, a i proto musí být Rusko poraženo.
Návštěvník (Čt, 20. 4. 2023 - 21:04)
Máš dobře vymytý mozek. USA terorizuje celý svět, a vše, co se dělo od roku 1918, přes rok 1945, 1989, dodnes je v režii USA, nebo je obranou před ním. Co ty jsi za vypatlance?
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 12:04)
Každé zjednodušení, každá jednostrannost, jsou zavádějící a klamné. Mít rozhled, znalost hystorieí a zachovat si objektivní odstup, bez příkras a sympatií je jediné řešení jak se dostat ke kořenům jevů v současné společnosti. Černobílé dělení světa na špatný a dobrý nemá racionální smysl.
Karel (Pá, 21. 4. 2023 - 12:04)
Tak pojem dezolát byl vymyšlen právě v souvislosti s proxy válkou Ruska a USA o Ukrajinu. My ale nikdo vlastně nevíme, jaký je skutečný stav věcí na Ukrajině a v Rusku. Pokud jde o oficiální masové sdělovací prostředky, pak jsme zavalení masivní ukrajinskou propagandou, podle které by Ukrajinci už měli být v Kremlu. Takové zprávy jsou pravdivé jenom v tom směru, že to tvrdí Ukrajinci a že je nelze ověřit. Také neznáme skutečné ztráty obou stran. Do toho bláboly různých "odborníků a "analytiků", které jsou mnohdy na úrovni blábolů žáka páté třídy pomocné školy. Objektivní informace z Ruska nemáme žádné. Stále jen plky o tom, že Putin už má asi stopadesátou rakovinu. Nebo kolik má Putin dvojníků, trojníků nebo pětníků. Čili informační hodnota nula. Zajímalo by mne, jestli ti, kteří nám taková tvrzení předkládají, jim taky sami věří. No a pak se najede pár jedinců, kteří se pokusí o objektivní kriticko analytický rozbor situace. No a to jsou právě ti dezoláti.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 12:04)
Já myslím, že výraz "dezolát" se začal používat už před 24.2.2022. Jinak pokud jde o informace o válce na Ukrajině, je třeba si umět vybírat. Nicméně hloupí lidé s omezeným rozhledem nebo lidé všelijak umanutí budou baštit (dez)informace právě z kanálů pro hloupé lidi s omezeným rozhledem nebo lidi umanuté. Jedině takové kanály je totiž budou utvrzovat v jejich předsudcích.
Pokud pak jde o ukrajinskou válečnou propagandu, můžete uvést příklad nějakého článku, podcastu či videa, ve kterém se tvrdí, že jsou Ukrajinci už v Kremlu? Předem děkuji.
Karel (Pá, 21. 4. 2023 - 13:04)
Myslel jsem to tak, že podle síly té propagandy by si člověk mohl myslet, že už jsou v Kremlu. Jinak, protože většina lidí není hloupých, ani s omezeným rozhledem tak se snaží najít právě informace alespoň trochu objektivní, nezaujaté a pravděpodobné. Jinak by mne zajímalo o jaké konkrétní předsudky má jít, a koho mají které kanály v nich utvrzovat? Díky za odpověď.
Návštěvník (Pá, 21. 4. 2023 - 14:04)
Jaké předsudky? Vždyť je to jasné a už jsem o tom mluvil. Mnozí lidé vnímají nekriticky Rusko a jeho současný režim, vidí v nich jakousi lepší alternativu západních liberálních demokracií, a proto ignorují všechny nepříznivé informace a nich, a naopak bezmezně věří ruské propagandě a těm, kteří ji uzpůsobují, doplňují a dotvářejí pro české diváky a posluchače. A tito uzpůsobovatelé, doplňovatelé a dotvářeči víceméně splývají s tuzemskou scénou sociálních demagogů, fašistů, rasistů a podobných antiliberálních a antidemokratických živlů, kteří si kromě své proruské agendy často přihřívají i svou vlastní politickou polívčičku.
Karel (Út, 25. 4. 2023 - 12:04)
Návštěvníku, máš samozřejmě naprostou pravdu. Nicméně si myslím, že víra v ruskou propagandu je v České republice hodně přeceňovaná. Co v České republice chybí, tak jsou objektivní informace. Tím nemyslím jen v oblasti války na Ukrajině. No a také zde chybí kritické a analytické myšlení, které by dokázalo odhalit různé lži a manipulace v českém politickém a mediálním prostoru. I z různých článků, které se tváří rádoby smířlivě, a které o sobě tvrdí, že mají za cíl spojovat společnost, pak vyplyne to, že byly napsány pouze proto, aby posloužily jako hnojomet na názorové oponenty. Ukázkovým příkladem je třeba Fórum 24. Také není pravda, že ten, kdo má trochu jiný názor je demagog, fašista a podobně. Takové nálepky používají pouze ti, kteří nemají rozumný protiargument. Samozřejmě tuto atmosféru podporuje 90 procent novinářů za hojné podpory různých různých politických kreatur typu Víta Rakušana, Vystrčila, dvojčat Pekarové s Adamovou nebo řeporyjce Novotného.
Návštěvník (Út, 25. 4. 2023 - 12:04)
Když se stát chová k cizincům (tím nemyslím jen UA, ale i EU a USA), lépe než k vlastnímu lidu, tak vlastně Rusku nahrává a není divu, že mnozí v něm hledají, zřejmě mylnou, naději.
Návštěvník (Út, 25. 4. 2023 - 13:04)
A co by v současné situaci měla vláda dělat jinak? Měla by vyhostit ukrajinské uprchlíky, přestat podporovat Ukrajinu a navýšit sociální výdaje za cenu ještě většího růstu státního dluhu? Tímto způsobem by nenahrávala Rusku?
Návštěvník (Út, 25. 4. 2023 - 13:04)
Vláda by se tím neměla tak nadšeně chlubit, vyvěšovat a hájit cizí vlajky, a z vlastních vlajek nedělat symboly proruských dezolátů. Všechno špatně.
Karel (Út, 25. 4. 2023 - 14:04)
Podpora Ukrajinců je v řádu jednotek miliard korun. To je vcelku zanedbatelná částka pro státní rozpočet. Úspory vidím třeba v nulové podpoře různých parazitujících neziskových organisací, nákupu různých předražených zbraňových systémů. Protože pokud vypukne evropská nebo světová válka, pak už bude pouze jaderná a nám žádné flintičky ani tančíky nebudou nic platné. Dále každoročně z republiky odchází stovky miliard nezdaněných zisků. V neposlední řadě odstoupení od nesmyslů typu green deal a podpory občasných zdrojů energie. Samozřejmě těch zdrojů pro úspory na výdajové tak na příjmy na příjmové stránce státního rozpočtu je jistě mnohem víc. Jak říkal soudruh Špidla: Zdroje jsou. Jen je chtít najít.
Návštěvník (Út, 25. 4. 2023 - 20:04)
Ad "různé parazitující neziskové organizace" - chcete tím říct, že jejich protějšky, státní rozpočtovky, hospodaří efektivněji a přinášejí větší užitek? A že maximální závislost občana na státu, kterou si přejí různí Putinové a Si Ťin-pchingové, je ideální stav i pro českou společnost?
Ad evropská nebo světová válka - od roku 45 si už v Evropě kdekdo myslel, že pokud se ho bude týkat nějaká válka, bude to nezbytně válka jaderná, a ta je blbost, takže žádná válka nebude. Jistě si to mysleli i obyvatelé Severního Irska, Srbové, Chorvati, Slovinci, Makedonci, Černohorci, Bosňáci, kosovští Albánci, Rusové, Ukrajinci, Čečeni, Gruzínci, Arméni a další. Krom toho, není žádný důvod, aby i případná válka s jadernou komponentou nebyla zároveň i válkou vševojskovou.
Petr Pěkný (So, 8. 7. 2023 - 08:07)
Dezoscéna, dezinformace, dezoláti, chcimíři,ruští trollové, proruští švábi atd. Jak typické! Každá diktatura má své vlastní názvy pro ty, kteří nesdílí její oficiální a obyvatelstvu do mozků tlačený názor. Takzvaný Newspeak tvořený a rozšiřovaný Ministerstvem pravdy diktatury Oceánie už popsal Orwell ve svém románu 1984. Tento geniální a nadčasový spisovatel viděl daleko do budoucnosti. Popsal i diktaturami uměle udržované permanentní války.
ShabbaTot-Jahoda (So, 8. 7. 2023 - 12:07)
no tak pokud tito jak říkáš ty ,diktaturou označovaní proruští šváby,ruští trolové a dezoláti veřejně vyvolávají nenávist davu a posílajjí ho do konfliktu s policií ČR a stejně tak jít udělat revoluci a fyzicky si to vyřídit s vládou,potom jsou k tomu všemu hlavně teroristi a na to co dělají jsou paragrafy. A
ShabbaTot-Jahoda (So, 8. 7. 2023 - 12:07)
A Orwela do toho netahej. Banda rudých proruských křiklounů co vyvolávají nenávist a volají po občanské válce a nyní mají strach,že se jejich medicína obrátí proti nim a jsou z toho zbaběle posraní v plenách jak mimina. Ale jo....vyvolávání nenávisti je trestné a nikdo ani jim nesmí ublížit,otázka ale zní,jak by se ten bolševik zachoval,pokud by získal opět neomezenou moc. Já jsem přesvědčen,že by moc místa pro jeho toleranci a pochopení nebylo,ale takové jsou již východní ideologie vzešlé z jednoho marxleninského ideologického hnízda.
Praktik - logik (Čt, 13. 4. 2023 - 13:04)
Souhlas s článkem. Ono je to dáno tím, že ti, co s k těmto nálepkám sahají, mají slabší inteligenci, slabší vzdělání, necestovali, nemají rozhled, neznají jiné kultury, nechápou diverzitu, pluralitu, nemají životní zkušenosti, jsou mladí, nebo nezralí nebo je živí rodiče, nebo jsou zfanatizovaní. Každopádně vždycky to má svoji příčinu. A ještě jeden rys mají společný - jsou zbabělí. Kdykoli jsem je vyzval, zda by svoje názory zopakovali na kameru, přes skype nebo stačí natočit hlas přes obyč. telefonický rozhovor, tak zdrhnou. Jsou tedy slabí, zbabělí, nestálí. Nevědí, co chtějí, neumějí argumentovat. Nedokáží rozlišit příčinu a následek. Netuší nic o kauzalitě dějů, ani jim nic neříká chronologie v čase. Je to pak marné. Už Jan Werich říkal, že s takovými lidmi je to ztráta času...
Anonym (Pá, 1. 9. 2023 - 01:09)

Dobry postreh

Default User Image
Karolína (Pá, 29. 12. 2023 - 11:12)

Nemyslím si. Bohužel tyto nálepky slyším často právě od lidí velmi zcestovalých a s VŠ. Bohužel voliči strany, kterou jsem mnoho let volila, jsou tím proslulí. Nyní je pro mne i kvůli tomuto tato strana nevolitelná.

Anonym (Pá, 29. 12. 2023 - 11:12)

Stačí že to žblebtne politik a jeho stádo to převezme bez uvažování, vzdělaní i nevzdělaní.

Reklama