Reklama

Lipo - babinec

Martina (Pá, 3. 9. 2004 - 13:09)

take dekuji Sametce za vycerpavajici odpoved co se plen tyce, i kdyz po pravde receno stejne si to moc neumim predstavit, ale tim si asi kazda z nas musi projit sama, jinak to asi nejde. Ale urcite diky temto radam jsem chytrejsi, nkdy by me treba nenapadlo lehat si na tu cast aby toho co nejvic odteklo atd. jsem nervozni a to me to ceka az za mesic.Sametce drzim na zitrek palecky :-).

bandina (Pá, 3. 9. 2004 - 13:09)

Valorko:Díky moc jsi zlatíčko.já na tebe po tom zákroku počkám a dám ti pusu!Co????No-dobře,tak nedám,ale díky.

Katka (Pá, 3. 9. 2004 - 13:09)

No,s tou sukní jsi mne Sametko fakt potěšila. Jsem úplně blbá a vůbec mě to nenapadlo. Pořád přemýšlím,jaké kalhoty si vezmu,když mám všechny na tělo. Tak mám aspoň jeden problém vyřešený :) Ale i tak jich mám pořád ještě dost :(

Helena (Pá, 3. 9. 2004 - 13:09)

Musím tedy říct, že Sametka to napsala tak podrobně, že se mi až chce smát když si vzpomenu na sebe. Je to všechno pravda a pro děvčata, které to teprve čeká, je to určitě dostačující a hlavně poučné, protože budou vědět na co se mají připravit. Sametko bravo:))seš normální spisovatelka.

Valorka (Pá, 3. 9. 2004 - 12:09)

Sametko, strašně moc dík, jsi hodná holka, jak si nám to pěkně vysvětlila, mě stresařovi to opravdu pomůže , být na vše tak krásně připravená. Já si totiž o tom nemám sni s kým pokecat, jen s váma. Manža, to je jasný, toho to nezajímá, jedna kámoška těhotná a mluví jen o tom a druhá 178cm vysoká a 50 kg, ta by to taky nepochopila a navíc to neví ani jedna. takže moc děkuju.Bandina: ty pleny co mám jsem koupila ve Zverimexu!!! na Veselé u takovýho toho průchodku na Českou, jak je tam Mladá Fronta, vedle Convalarie. Mají tam menší i větší a to mi prosím pěkně poradila paní Linzerová, že to tam klientky kupujou, no a za chvíli jdu do města něco vyřizovat, tak se na ty pleny ještě mrknu na Panské nahoře jsou zdrav. potřeby, tak ještě napíšu jestli je tam mají.

sametka (Pá, 3. 9. 2004 - 12:09)

Ivo 2 - tak do auta bych si urcite na sedadlo alespon nejaky igelit dala,protoze se muze stat ze pleny protecou (ne durch ale po stranach, protoze clovek se hybe a proste nekdy se stane), a tudiz je i lepsi tmave kalhoty nebo nejlepe cerna sukne. to staci vyhrnout,kouknout jak jsem na tom a dle situace jit se "prebalit". Mimochodem UPOZORNUJI na to, ze po odsati mate v danych oblastech porad anestetikum,jeste par hodin po zakroku,cili i kdyby jste tekla jak niagara,nic nebudete citit!!! Tak bacha na trapasy,kdy si kracite mestem (za uchvatneho susteni saveho materialu:-) a za vama louze vody:-))) Neco podobneho se mi temer stalo v TESCU,tesne po zakroku jsem si sla jeste neco pod zub koupit,byla jsem jak vyhladly vlk! No a jak si tak jdu tim tescem,najednou koukam,a v bote jaksi vlhko. NASTESTI jsem mela cerne kalhoty (svata intuice me ochranila pri rannim predliposukcnim vyberu obleceni:-), tak to nebylo vubec videt, zasoby plen po ruce,tak jsem jen skocila na zachod,prebalila se,a sla pak ale rychle domu,protoze jsem se bala abych neprotekla jeste vic. Preci jen kalhoty do jiste miry mokre byly:-)

bandina (Pá, 3. 9. 2004 - 12:09)

Valorko:kde jsi ty pleny koupila v Brně?Dík.

Katka (Pá, 3. 9. 2004 - 11:09)

Tak díky všem za informace,teď už vím o plenách snad úplně všechno :))))

Iva2 (Pá, 3. 9. 2004 - 11:09)

Sametko, prosím poraď, jak se vybavit do auta po lipošce vnějších stehen. Nějakou nepromokavou podložku pod sebe? Nebo to ten savý matroš všechno pochytá?

Světluška (Pá, 3. 9. 2004 - 11:09)

Holky já už si přesně nepamatuji, ale myslím že sem těch "plen" snad nespotřebovala víc jak 10. Jde nejvíc o těch pár hodin po lipošce kdy to opravdu teče pak se to ustálí a je to v pohodě... mě jedna dírka stávkovala skoro 8 dni pořád tak malinko jako by slzela ta sem si na ní z toho savého materiálu vždy kousek vystřihla a přiložila na kalhotky...

sametka (Pá, 3. 9. 2004 - 11:09)

Jeste me napada,ze mozna praktictejsi je si nakoupit ten savy material dopredu,a to z duvodu toho,ze kdyz jde clovek po zakroku domu, je lepsi kdyz uz se nemusi o nic starat a zadny velky saky a tasky se sebou vlacet (myslim s tim savym materialem). Ja proste po lipce jsem rada,ze jdu domu a ulehnu. Byt jsem v stavu delat cokoliv,ale myslim ze je to presto pro to telo fuskaa drina,a rado se svali nekam do postele,veme si nejaky prasek od bolesti (pokud to boli) a pak se o nic nestara. Alespon ja to tak delavam,proto neni moc pohodlne myslet v teto chvili jeste na nejaky savym aterial,anebo se s nim vlacet pres pul mesta. Ulehcete a spohodlnete si to co nejvice,at na to pak nevzpominate ve zlem. Liposka vubec nemusi byt stresujici zazitek,ale je nutno vedet jak na to.

sametka (Pá, 3. 9. 2004 - 11:09)

ADD PLENY:Pro ty z vas, ktere jdete na zakrok do Medicomu plati, ze nic si predem kupovat nemusite (ale muzete, ceny z lekaren mi zname nejsou,stejne se jedna o par korun,ve srovnani s cenou zakroku). Pokud budou mit v zasobe, prodaji vam je. Jak je to v Breclavi mi take neni znamo,cili tam je lepsi se zeptat. Mimochodem, na to mame jazyk ze?:)Add mnozstvi plen: Jak pise Helenka, zalezi od toho, kolik toho z vas potece,take asi umerne kolik toho do vas bude napusteno,pocitejte s tim,ze cim vetsi oblast se odsava a cim tezsi (na kg) clovek je, tim se napousti tekutiny vice, cili pocitam ze z kotnicku toho potece nesrovnatelne min nez treba z vnitrnich stehen,coz je oblast jako blazen (tak velka myslim). Ja to nepocitala,ale s vnejsima stehnama jsem myslim zatim vyplacala tech plen nejvic (u drzaku asi jen 3/4 z tohoto mnozstvi), no dejme tomu, ze jsem jich utratila na ty boky takovych 8-10. Tech 8 urcite,protoze ze zacatku to porad tece, to je nutne si to menit trebai po 2 hodinach. Ono se to pak po nekolika hodinach (8-10) zklidni,a prestane vytekat,ale ze zacatku to fakt jede docela dost. Je dobre si na odsate oblasti schvalne prilehnout, ne nejak nasilne,ale mirne,treba na ty boky,i kdyz vas to boli,je fajn to "prolezet" aby se vymackalo te tekutiny jeste za cersva pokud mozno co nejvice, jeste jak jsou ty dirky nesrostle, protoze preci o to nam jde,aby byla ta oblast co nejmene natekla a aby splaskla co nejdrive. Jasne ze se to nepovede hned po zakroku,ale cim vice tece,tim lepe. proto na plenach nedoporucuji setrit-to v ZADNEM pripade. V nouzovem stavu (napr. ze jste nekoupili dostatek plen) le pouzit i jiny savy material, dejme tomu stare detske plenky (klasicke hadrove), nebo jiny relativne cisty savy hadrik (no spise hadr), ale fakt ty pleny,to je komfort, kdyz uz vrazim do lipky pulku sveho jmeni, tak snad nebudu litovat 100 Ká čé za savý matros. Ja si koupila rovnou cely balik (20ks) protoze mam v planu liposek vice a take planuji odkoupit zbyle pleny od Zuzky,ktera uz s lipkama moc nepocita a pod. Kdyby stala 1 plena 200, tak taky asi popremyslim,ale takhle neni co resit,vyjde to levneji nez ¨mnozstvi vlozek pri 1 menstruace, tak o co jde? Nevim kdo se to ptal, jestli Valorka,nebo kdo: Zalezi co ti odsavaji,podle toho si das bud 1plenu nebo 2.Take nevim,jaky mas obvod boku,pokud je clovek hodne siroky,klidne je vhodne dat si ty pleny 2,na kazdou stranu jednu,pokud jsi velmi utla,staci ti jedna,Na bricho taky asi bude stacit jedna.Na moje drzaky mi taky stacila jen jedna,ale na ty stehna jsem vazne potrebovala 2 na kazdou stranu a to jsem mela docela fofry ze zacatku je menit.

Valorka (Pá, 3. 9. 2004 - 10:09)

Katka: to bude tím, že já nejdu do Medicomu, ale do Břeclavi a tam je neprodávájí, takže si je kupuju sama už teď.Helena: 12 , to je jak jsem si to spočítal podle Sametky, vůbec mě nenapadlo, že té tekutiny je tolik, ale je dobře, že už to vím, aspoň se nebudu pak divit jako tele :)))Takže díky V.

Helena (Pá, 3. 9. 2004 - 10:09)

Valorko, já jich měla 20 a zbylo mi jich 8. Záleží na tom,kolik z Tebe vytéká té tekutiny a čím víc, tím prý líp.

Katka (Pá, 3. 9. 2004 - 10:09)

Hele Sametko a další,já jsem si myslela,že ty pleny si koupím přímo při zákroku v Medicomu. A Valorka píše,že si je kupuje předem. Tak jak to vlastně je?

Valorka (Pá, 3. 9. 2004 - 10:09)

tak tak tak....no fakt mám teda sloh, že by jednoho kleplo, samé tak :))))

Martina (Pá, 3. 9. 2004 - 10:09)

Sametko dekuji ti za dalsi informace, jsi hodna. Jojo tak ja az tam pujdu na namereni tak se s Jirkou domluvim na cene....jak pises je pak skoda bedovat po zakroku....

Valorka (Pá, 3. 9. 2004 - 10:09)

No k těm cenám, já jdu do Břeclavi a po konzultaci s panem doktorem jsem si sedla s paní Linzerovou, ta mi naměřila kaťata, řekla kolik jedny stojí a také jsem se zeptala, kolik bude stát zákrok, to mi také řekla, tak doufám, že to bude i tak platit, protože vzhledem k výši té částky si bohužel nebudu moc dovolit vézt s sebou finanční rezervu, takže jak řekli, tak si nachystám.Sametko díky za ten super popis těch plen, já je mám už doma už asi 14 dní, jsou velké asi 50 x 50 cm a koupila jsem si jen 4 za 14kč/ks. Takže zjišťuji, že jich mám asi fakt málo, myslela jsem, že se rozstřihnou a ty kusy se pak vloží pod ty silonky, či co. Ale jak píše Sametka, tak , tak tomu rozumím tak, že se použijou celé, jedna na jednu nohu jedna na druhou a vypadá to tak, že aspoň min 12 jich budu potřebovat. Je to tak Sametko???Asi budu muset přikoupit...

zuza (Pá, 3. 9. 2004 - 08:09)

Bandino, ja myslim, ze tohle ti v Breclavi nehrozi:-)A clovek se chybama porad uci :-), ja se nehadam, ale poucim se z toho.

Helena (Pá, 3. 9. 2004 - 08:09)

Souhlasím se Sametkou, že ceny určuje Jirka, pan doktor pouze vykonává zákrok, ale myslím, že ses Zuzi měla ozvat, že to asi nebyl úmysl.

Reklama

Přidat komentář