Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

Monika (Út, 27. 6. 2006 - 15:06)

Vzpomínám na vyhazov z vejšky po účasti na demonstraci 28.10.1989...a znovupřijetí hned v listopadu téhož roku:-)'

Hani (Út, 27. 6. 2006 - 14:06)

Vzpomínám na si kačení mejdlíčko, lízátka tvarovaná do špičky různých barev, jedno stálo 25 haléřů, šumáky, lipo, takové dvě bílé kosičky hroznového cukru v papírku, gumové hady, tvarohového nanuka za padesátník, takové pomeranče, banány nebo mandarinky nebo dokonce ananasová konzerva byly nebeskou lahůdkou, když je mamka ve frontě sehnala, dnes nad tím ani pes neštěkne, černobílá telka a pořad Ein Kessel Buntes, my jsme bydleli u rakouských hranic, tak jsme chytali Vídeň, to bylo něco, panečku, každá anglicky zpívaná písnička vzácnost, dnes to člověk vůbec nevnímá, spoustu věcí považujeme za samozřejmost. Taky mléka ve skleněných vratných lahvích, to by se mělo zavést i dnes, aby nebylo tolik plastového odpadu. Sbírala jsem obaly od čokolád, a když mi někdo přinesl přírustek od čokolády koupené v Tuzexu, byla jsem v sedmém nebi. A bylo by toho víc, kdyby člověk zavzpomínal... mám na svoje dětství vzpomínky hezké, nostalgické. :-))'

monika (Út, 27. 6. 2006 - 12:06)

dala bych si BAJO :-)

Monča (Út, 27. 6. 2006 - 07:06)

Pamatuju si tlusté německé katalogy, jak jsem obdivovala oblečení a hračky. Pamatuju si dětství bez mobilu a Pc, prolítané venku. Pamatuju si babičku, která v úterý když vozili maso vstávala ve 4, aby něco sehnala. Pamatuju nedělní chvilku poezie, to byly perly. Školení CO bylo taky za všechny prachy. Branný kurs na střední škole a 10km v maskách. Pračky tatramat a televize Tesla nebo Orava. Silnice z Prahy do jižních čech bez jediné otevřené benzínky po 18-té hodině. Jen tma. Vůně Živé květy byla taky dost dobrá. Neholily se nohy natož podpaží. No, byly to časy. Ale v něčem měly svůj půvab, možná v tom, že mi bylo 20?'

Hannah (Út, 27. 6. 2006 - 01:06)

Soudruzi nám slibovali zářné zítřky ,ale ty nikdy nepřicházeli.
Ve škole jsme se učili ruštinu a nejčastější fráze byla ,,fašísti jevó ubíli" nebo ,, on čitál stichi" ,vykládali nám jaký jsou ti Rusáci střihouni a když přijeli tak to byli samý blbouni.Zkažený zuby,poďobaný od nešťovic,ženský kníra pod nosem.Co jsme se nařehtali a teď je tu máme v jiném vydání.'

Petra (Ne, 25. 6. 2006 - 10:06)

Tak to tady pročítám a vzpomínám a víte co bych si dala? Dobrou točenou limonádu. Měli jí v každý hospodě. Nebyla tolik sladká, jako jsou dnešní PEPSI, COLA, SPRITE.
Nemůžu si pořádně vybavit, jakou měla příchuť, ale byla to dobrota. Nevím, jestli je ještě někde mívají.A tak dobré.
Jinak je mi blízká celá řádka věcí tady popsaná. Skákali jsme gumu nebo hráli "školku" - to je s tím míčem. 10x jen hodit míč a chytit, pak jednou tlesknout, dvakrát nebo se otočit.
Díky za tohle téma.'

Dana (Ne, 25. 6. 2006 - 10:06)

Jsem si vzpoěla, jak jsem byla na koberečku na KV KSČ, když umřel nebohý Brežněv. Stála jsem u jeho tryzny jako čestná hlídka, a furt se mně chtělo smát! Všichni okolo se tvářili, jako by jim pomřela nejbližší rodina, a jsem věděla, že jim jde jen o kádrový profil! Tak jsem se nekontrolovatelně rozesmála, ale až do škytání - půl roku bez prémií, a za rok mně dokonce vzali i pas - ale to už je jiná historie.

Vůbec mám pocit, že tenkrát jsem furt stála u nějakého katafalku s fotkou, ale už vůbec nevím, kdo kdy umřel, jen vím, že jich bylo oc po sobě :-)'

Návštěvník (St, 21. 6. 2006 - 12:06)

loo

aja (St, 21. 6. 2006 - 02:06)

Ahojky,taky vzpomínám na TIKY a mejdlíčka.Nedávna na jednom trhu nabízeli mejdlíčka,tak jsem si je z koupila a dala ochutnat svému synovy,aby věděl jaké dobroty bývaly.Moc se netvářil,tak jsem taky ochutnala a bylo to pěkně hnusné.Tak nevím jestli ty co pamatuji byly stejné.'

Návštěvník (St, 21. 6. 2006 - 00:06)

Jeste ohledne te polityky. Je zajimave, ze lidstvo se nechava ovladat malou skupinkou lidi a maji omezeny nazor, ze se neda nic delat.
A nastesti ne vsichni. Uz je na case aby se lidi vzchopili a nechovali jako ubozi beranci. Zivot muze byt pro kazdeho spokojeny, nase planeta je bohata, jak na urody i nerostneho bohatstvi.
Jenom malinka skupinka vse dyryguje a vyuziva lidstvo na pracovni silu a valceni. Ta skupina (Illuminati) existuje po staleti a oni nasazuji polityku a valky.
Zatim se jejich plan neuskutecnil, jelikoz lidstvo neni tak hloupe.
Ale Illuminati se nevzdava a stale cini tragedyje na nasem svete a tim si preji docilit jejich plan.
Zniceni jejich planu se docili, ze lidi se nebudou zapojovat do nezakonnych akci, bydou si vazit pravdy, nedaji se klamat, budou se k sobe chovat v dobru a lasky.

Napsala jsem delsi clanek. ale bohuzel se to nevytisklo a nyni jiz nemam cas. Tak kdo se nechce nechat klamat Illuminatama a lidma v tom zapojenyma, kliknete si na www.reopen911.org. Kde lidi hledaji a davaji fakta ohledne pravdy, co vlada se snazi tajit.
Lidi nepotrebuji zit v tragedyjich, nenechme si to libit.

Návštěvník (Út, 20. 6. 2006 - 23:06)

Jeste ohledne te polityce, je velmi zajimave, ze lidi se nechaji vladnout hrstkou lidi! Chovaji se jako beranci a schovivave poslouchaji jelikoz jsou toho domneni, ze se neda nic delat.
Nastesti existuji hrdinne osoby co kontroluji, zkoumaji a predavaji fakta ostatnim. Totiz podle vyzkumu, faktu a svedku existuje uz po staleti skupina lidi co dyryguji nas zivot na zemi, ale hlavni jejich plan je ovladat nasi planetu. Vsechny politycke situace, jako komunysm a valky, byli jima naschval utvorene a tim si pomoci na prevzeti sveta. Zatim se jim to moc nedari, jak je videt i ted v Iraku. Preji si zabrat vsechny arabska uzemi a mit nadvladu i s prevzanim nerostneho bohatstvi. Ale Arabi nejsou znami byti beranci a tak ten plan prekazuji.
Ta skupina (Illuminati) by si velmi prala i prevzit ruska uzemi a je zajimave, ze i rusti vladnici jsou a byli do toho zapojeni.
Pravy hrdinove jsou lidi, kteri odmitaji jit do valek a ti co odmitaji se zapojovat do nespravneho chovani a umeji se bourit proti spatnemu chovani lidem ve vladach.

A jenom timto chovanim vetsiny - si lidi zavedou mirumilovny a spokojeny zivot. Nikdo nebude vykoristovan a vsichni lidi na svete budou mit dostatek vseho.

Ale jestlize se lidi nadale nechaji dyrygovat tou spatnou skupinou, bude je jim cekat prave otroctvi. Coz se jiz dokazuje v USA jak jejich vlada meni zakony proti svym obcanum a pomalu se tam uskutecnuje policijska moc.
Ale lidi zacinaji videt pravdu a nenechaji se uz jen tak klamat a cini ruzne demonstrace a konference a jejich president je na nejnizsim stupni oblibenosti. Proste Illuminati se zpletli a zapomeli, ze existuji inteligentni lidi co si nenechaji vymivat mozky a vice vice se budou stavit pro lepsi zivot.
Vse zde pisi ve zkratce a bez detailu, ale dali by se napsat stranky. Veci ktere by sokovali obycejne obcany. Tak jako ze oblibeny president Kennedy co se rozhodl nespolupracovat s Illuminati a pracovat pro lidstvo a byl proti Izraelske atomove vyzbroji a pro mir na planete. V ten den co byl zavrazden mel pripraveny proslov, kde take chtel odhalit pravdu, ze pozemstane maji styk s bytostma z jinych planet a ty navrhly pomoc pro lepsi zivot na nasi zemi. Coz se nelibilo Illuminati. Rosevellt byl take navstiven bytostma kteri navrhly posityvni pomoc, ale on se rozhodl spolupracovat s negativnima bytostma, kteri navrhli armadni vyspelou techniku a za dovoleni, ze budou zasobovani lidma na kterych by mohli uskutecnovat ruzne vyzkumy. Ne presne dodrzeli sva slova a nedali uplne vyspelou technologiji jak puvodne slibili a vyuzivaji nase lidstvo na hrozne vyzkumy, ktere se podnikaji v podzemne vybudovanych bydlistich, ktere jsou velke jako mesta a maji nekolik poschodi. Je jich mnoho na USA uzemi a nekolika evropskych statu. Delaji se tam i vyzkumi ohledne zbraneni.
Existuji svedci, kteri odhaluji pravdu a tajne nafilmovane videa. Nekteri svedci davaji prednasky a tim ryskuji sve zivoty ale svedomi jim neda, aby nedali pravdu najevo. Bylo take uz napsano nekolik knih.
Ty negativni bytosti - Greys, Dragonians, take spolupracuji s Illuminati ci je vice vyuzivaji a amerycky president a ostatni ve vladach je jenom jejich loutkama.

Tyto rychle informace se budou normalnimu cloveku zdat neuveritelne, ale uz hodne lidi vychazi s fakty a i minuly canadsky minystr verejne pozadal canadskou vladu o uverejneni jejich dokumentace o komunykaci s vesmirnyma lidma.
Nase populace je pozadu se znalostmi a maji potize pochopit, ze existuji i jine obydlene planety, coz po stoleti se cirkev snazila tu znalost potlacovat a pozemsti lidi stale jsou ovlivnovany tim ucenim.
Ale zatim co se da posityvne uznat, ze lidstvo neni tak hloupe, jelikoz illuminati maji uz po stoleti potiz s naprostou kontrolou.

Jinak ja se take priznam, ze jsem se zde uz take zminila o mich oblibenych pripravkach, ale take musim uznat, ze vetsinou ta mensi radost byla vzdy nejak zastinena. Velmi jsem mela rada malinkovou zmrzlinu, ktera se nadilela v malinkatych kelimcich. Ale nikdy jsem nemela dostatek penez a jak jsem snila o koupeni deseti zmzlinek. Totiz jsem byla pouhy ucen co po tri leta drela zadarmo a to jen pro diploma co by se dal udelat v nekolika dnech. A to jsem jeste studovala vecerni prumyslovku. Vetsinou jsem byla hladna a chodila vsude pesky, jelikoz jsem nemela penize. Zajimave jak clovek muze existovat za malo jidla a pritom musim uznat ze jsem byla velmi zdrava, fit a hezka az na tu financi situaci.
Takze jen chci verit, ze lidstvo si muze zit v pokojnosti, ale musi si dat pozor si to nechat brat. Nenechat se klamat. I
nejznamejsi vedci museli uznat, ze urcite existuje bozska vira a ta podle ruznych informaci momentalne pomaha lidstvu. My pomuzeme tim, ze odmitneme se zapojovat v nespravnem chovani, delat dobro pro lidstvo, davatlasky a zit v lasce. Tak se docili lepsi zivot na nasi planete. Pravda je energije, ktera existuje v nasi universe a neda se znicit. Kdo ma zajem se vice dozvedet castice pravdy co se deje na nasem svete si muze kliknout na www.Reopen911.org
nenechme se neustale klamat

Návštěvník (Út, 20. 6. 2006 - 22:06)

Připojuju se'

Návštěvník (Út, 20. 6. 2006 - 22:06)

Připojuju se'

IM_cookie=true (Út, 20. 6. 2006 - 22:06)

Připojuju se'

IM_cookie=true (Út, 20. 6. 2006 - 22:06)

Připojuju se do'

Soňa (Út, 20. 6. 2006 - 19:06)

pro M -flaštičky s bonbónky si pamatuju, "máčky" krásně křupaly mezi zuby.
Pro Danu - Brill cill si pamatuju, většina holek si jím malovala řasy. Já jsem ho ráda neměla, byl voděodolný a šel mně těžko odlíčit.Rtěnka P6 - přibliž odstín.Já jsem používala P10, nebylo lehké ji sehnat, chtěla ji každá holka. Byla hnědo- červeno- perleťová.V paměti mám její vůni - zvláštní a krásnou.Myslíš, že takové rtěnky úplně vymizely?Pamatuju si ještě malé rtěnky vzhledu malé pomády na rty, samozřejmě různých barev, stály 8,50, Mám pocit, že byly značky Astrid.Nejdražší byly tenkrát (z českých) Reginy.Já jsem byla maniak do kosmetiky, hlavně do dekorativní. Tenkrát to šlo - mít přehled.Teď jsou stovky značek, stovky kosmet. firem,už mě nebaví prolízat parfumerky. Kromě vůní, ty mně zůstaly.'

Soňa (Út, 20. 6. 2006 - 19:06)

pro M -flaštičky s bonbónky si pamatuju, "máčky" krásně křupaly mezi zuby.
Pro Danu - Brill cill si pamatuju, většina holek si jím malovala řasy. Já jsem ho ráda neměla, byl voděodolný a šel mně těžko odlíčit.Rtěnka P6 - přibliž odstín.Já jsem používala P10, nebylo lehké ji sehnat, chtěla ji každá holka. Byla hnědo- červeno- perleťová.V paměti mám její vůni - zvláštní a krásnou.Myslíš, že takové rtěnky úplně vymizely?Pamatuju si ještě malé rtěnky vzhledu malé pomády na rty, samozřejmě různých barev, stály 8,50, Mám pocit, že byly značky Astrid.Nejdražší byly tenkrát (z českých) Reginy.Já jsem byla maniak do kosmetiky, hlavně do dekorativní. Tenkrát to šlo - mít přehled.Teď jsou stovky značek, stovky kosmet. firem,už mě nebaví prolízat parfumerky. Kromě vůní, ty mně zůstaly.'

Soňa (Út, 20. 6. 2006 - 19:06)

pro M -flaštičky s bonbónky si pamatuju, "máčky" krásně křupaly mezi zuby.
Pro Danu - Brill cill si pamatuju, většina holek si jím malovala řasy. Já jsem ho ráda neměla, byl voděodolný a šel mně těžko odlíčit.Rtěnka P6 - přibliž odstín.Já jsem používala P10, nebylo lehké ji sehnat, chtěla ji každá holka. Byla hnědo- červeno- perleťová.V paměti mám její vůni - zvláštní a krásnou.Myslíš, že takové rtěnky úplně vymizely?Pamatuju si ještě malé rtěnky vzhledu malé pomády na rty, samozřejmě různých barev, stály 8,50, Mám pocit, že byly značky Astrid.Nejdražší byly tenkrát (z českých) Reginy.Já jsem byla maniak do kosmetiky, hlavně do dekorativní. Tenkrát to šlo - mít přehled.Teď jsou stovky značek, stovky kosmet. firem,už mě nebaví prolízat parfumerky. Kromě vůní, ty mně zůstaly.'

vlady (Út, 20. 6. 2006 - 18:06)

to sme boli všetci.... ale aj tak na tu dobu človek spomína s nostalgiou pretože sme v nej žili a čím je človek starší tak tým viac zabúda na to zlé a ostáva v spomienkach len to lepšie...'

bibi (Út, 20. 6. 2006 - 17:06)

Dano,hlásí se druhá naivní kráva. já si zase myslela, že voliči komunistů do patnácti let vymřou a že pak už nebudou mít ani procento. No,halt, nezadařilo se. Jinak k tomu "šedo, šedo", bylo to fakt všude, doteď mne uchvacují benzínky co svítí do noci.
Jo a nosily jste dámy taky natahovací kozačky? Byla to děsná móda.'

Reklama

Přidat komentář