Reklama

Dítě bez partnera

Lily (Út, 17. 7. 2007 - 20:07)

Já sem píšu hlavně proto, že nevím, jak zařídit, abych to dítě měla. Taky jsem slyšela, že za určitý finanční obnos by nějaká soukromá klinika měla dělat umělé oplodnění i svobodným ženám. Nevíte o tom něco?

Sabina2 (Út, 17. 7. 2007 - 20:07)

Ze vas bavi se tu zpovidat lidem, kterym do toho vubec nic neni! Stejne vas nepochopi, budou proti vam, protoze neuznavaji stejnou vec, kterou uznavate vy. Nemate proc se jim zpovidat. Jednou chcete byt svobodne matky, potom jste. Nebo jste to nechtely a ono se to stalo. Co je komu vlastne do toho? Nebo se citite tak, ze jste udelaly neco spatneho, a potrebujete se o to delit?

Alexa (Út, 17. 7. 2007 - 20:07)

Mě stačil sex jedniný,abych otěhotněla.Bylo mi 16,příteli 23..a nechal mě.Dítě jsem si ale nechat nemohla,nedovolila mi to matka.Čím jsem starší,tím mužům míň a míň věřím.A nedívím se Lauře,Lili a ostatním,co se píší.

Lily (Út, 17. 7. 2007 - 20:07)

Petře - jak už jsem psala, tak mám v životě "štěstí" na divné muže. Např. otec alkoholik a trýznitel celé rodiny.
V širokém příbuzenstvu se všichni rozvádějí a chlastají. Neznám nikoho, kdo by žil ve spokojeném svazku. Moje kamarádky, které už mají děti, si na muže stále jen stěžují. Několik se jich už stačilo rozvést. (Je jim kolem 30-ti let)
Chodila jsem s několika muži, ale víc než já je zajímal alkohol a kamarádi v hospodě nebo práce a peníze.
Prostě jsem nějak přestala věřit na fungující vztah.
Ale nepřestávám věřit tomu, že bych byla dobrá máma. Jsem učitelka na 1. stupni, tak mám děti alespoň v práci.

Vanesso - ta kamarádka si našla nějakého chlapa, se kterým spala tak dlouho, až otěhotněla? Zajímají mě právě takové praktické záležitosti. Já si to totiž neumím představit.

Jitka (Út, 17. 7. 2007 - 19:07)

Vanesso, to jsou hezka slova. Souhlasim s tebou

Vanessa (Út, 17. 7. 2007 - 19:07)

Mam kamaradku, ktera ma dite a je sama, rozhodla se k tomu pred lety, diteti je ted 5. Nevim, jestli se ji neco stalo, myslim ze hodne studovala a budovala karieru, a kdyz zjistila ze by rada detatko, byla samostatna, pritel v nedohlednu, a ono uz ji bylo nacase. Ma kluka, a je na ne radost pohledet, kamaradka se mu venuje ale nerozmazluje ho, kluk je chytry, klidny, nikdy ho nevidim kricet a litat jako pominuty, je zkratka velmi dobre vychovany. Kamaradka je stale sama a zda se, ze je stastna, nekdy ji snad i zavidim. Snad je cestnejsi najit cloveka, ktery ji pomohl k diteti jako pritel, nez aby si dotycna hledala muze na posledni chvili, jen aby mela jeste cas otehotnet. Take je na tom jeji dite o mnoho lip, nez napriklad deti zijici sice v uplne, ale nefungujici rodine, anebo deti ktere si prosly rozvodem.

Petr (Út, 17. 7. 2007 - 18:07)

tobě se taky něco přihodilo,že nemůžeš mít muže?

Lily (Út, 17. 7. 2007 - 18:07)

Petře - o pěstounské péči toho mám dost nastudováno. Bohužel i v tomto případě upřednostňují páry. A ještě k tomu se do pěstounské péče nedostávají malé děti. Já bych si chtěla užít mateřství od začátku. Prostě si to miminko vypiplat a vychovat sama.

Petr (Út, 17. 7. 2007 - 18:07)

jedna taková vhodná varianta i pro Lauru by mohlo být pěstounství.Dítě sice nemůžeš adoptovat,takže i jméno i příjímení mu zůstane to,co má,ale je to velmi podobné jako adopce.Pěstou může být 1 člověk,nemusí být 2 a myslím,že je to i nějak dotováno státem,ale nejsem si jist.

Sabina2 (Út, 17. 7. 2007 - 18:07)

Chlapi se tu strasne rozkrikujou, jak je ta zenska sobecka, zensky ji nadavaji do kurev...pane Boze. Kazdy dela, co uzna za vhodne. Proc to tu vsichni tak psychologicky rozebirate??? Potrebujete psychologa snad vy???

Lily (Út, 17. 7. 2007 - 18:07)

Proč u nás nemůže získat svobodná žena dítě k adopci? Vždyť je v ústavech tolik dětí. Já bych se nebránila ani dítěti jiné národnosti. V USA je to naprosto běžné. Svobodná žena získá čerstvě narozené miminko a je to v pohodě. Proč jsme sakra sto let za opicema?

sabina (Út, 17. 7. 2007 - 18:07)

1: jde to dohromady.Mince má vždycky 2 strany. Není vždycky jen něco dobré a něco špatné.Ale nebudu ti tu vykládat o jejho dalších vlastnostech,protože o partnersví tady ta diskuse není.Chtěla jsem tím říct Lauře,ať se nebojí mít dítě sama, že i když mám já manžela, výchova padá převážně na mě.Ale to je tak ve většině rodin.
2: zda je to sympaťák nebo ne, ti lékaři nezdělí. Ale s těmito a podobnými dotazy se obrať spíš tam. Jedna je v Praze na Příkopech...a dále své děti už mám a plodného partnera,takže já jsem to řešit nemusela...to je pro neplodné.
3: Pochopil,ale jinak tím neříkám,že jsem frigidní a sama od sebe nikdy chuť na sex nemám
4: a jsme tam, kde jsme byli...já ŽENA ubližuju tobe MUŽI tím co píšu,ale ty mě ne samozřejmě..

Dále: to jak jsem jednala bylo tím,že mě okolnosti k tomu vedli a já musela vážně o tvé inteligenci pochybovat.

A k těm cíleně odsatveným otcům...jsou i cíleně odstavené matky.Vídáme je často v tv pořadech, když si např. žena vezme cizince a ten jí pak unese dítě do cizí země a matka k němu navždy ztratí přístup a kontakt s ním.Taky je nepočítám,nemysli si.Je jich tolik,že nevím,jestli by mi na to stačil vůbec život,abych všechny spočítala.

Nevím proč o tom furt píšeš,přišel jsi sám o dítě?

Žena38 pro muže (Út, 17. 7. 2007 - 17:07)

I když se mne tato situace osobně netýká, tak mne diskuse zaujala. Zejména postoj muže36, snad proto, že postoje žen znám a znám plno případů, kdy se žena ocitla sama s dítětem z rozličných důvodů.

Takže též poprosím o odpovědi:

O cizi dite bych se za normalnich okolnosti fakt nestaral, protoze: (nějak mi není jasný pojem normálních okolností ... a za jakých okolností by si se staral?)

1. chci zazit ve svem zivote odraz sve osoby ve svem diteti...(Absolutně chápu, jen si myslím, že se to nevylučuje s péčí i o "cizí" dítě - cizí dávám záměrně do uvozovek,protože pokud žije někdo s někým v jedné domácnosti, tak pro něj brzy přestává být cizí - partněři, i když původně cizí lidé, po čase společného života též začínají v sobě odrážet své dobré i špatné stránky a nesjou si cizí).

2. Situace jeho matky nabada k zamysleni proc se do ni dostala? ( velmi mnoho možností - ovdověla, bojí se žít s mužem, protože prožila zklamání, partner se změnil, zbláznil do jiné....)

Neumela si najit dobreho partnera a dobreho otce svych deti? (žádný učený z nebe nespad, vše se člověk učí zkušenostmi a holt se může stát, že žena při hledání partnera otěhotní a pokud nechce jít na potrat, pak...)

Svym chovanim ho zapudila, kdyz uz mela dite? (je to možné, ale nemyslím, že dost časté. Většina normálních žen touží po partnerské lásce stejně jako mateřské)

Potrebuje nekoho jen kvuli penezum? ( je fakt, že některé svobodné matky jsou ve velmi těžké životní situaci a proto mohou být v hledání partnera poněkud urputnější a volit opět špatně)

Kdy se rozhodne vymenit i mne? ( kdy se rozhodne bezdětná vyměnit i tebe ... možná dřív než žena s dítětem)

Kdy se rozhodne vratit ke svemu byvalemu? ( viz. výše ... opět stejná situace, pokud nejsi té ženy první... ale pak může hledat třetího... je na tobě, aby si poznal, jaký charakter ta žena má a jak moc tě miluje, jaký má váš vztah šanci)

Kolik me to tedy bude stat let souziti s ni, kolik sil!? (předpokládám, že pokud by si šel do vztahu se ženou, co má dítě, tak by si jí opravdu miloval, a pak by si se takto nemohl ptát, protože každý den s milovanou bytostí za to snad stojí, ne? )

atd. To je presprilis rizikova zalezitost. (Co není riziková záležitost? život je riziko) Samozrejme vyjimky potvrzuji pravidlo. Taky se takovym chlapum obdivuju. Opravdu casto nekalkuluji. (Ale tady kalkuluješ pěkně:-)))) Casto to ale nikdo neoceni a oni na to doplati.

muz36 (Út, 17. 7. 2007 - 17:07)

Sabino:
1a/ Tak ho milujes, nebo te stve, ze nevychovava vase deti. Myslim ze oboji nejde dohromady.
2/ .......a muzou ti vybrat i sympataka, jak si ho ty predstavujes?
3/ Tak to pro ne sem tam, nekdy, nebo vzdycky udelate?
4/ Rikal jsem, ze i matka Laury mohla mit podil na jeji pripadne osobni tragedii a tys mi za to chtela ublizit.

Ale ja jsem ti Sabino prece nikdy nenadaval. Tys mi rekla, ze jsem omezenej, ze nemam bunky, abych neco pochopil, ze delam ostudu chlapum, abych si nasel jiny tema, ze se ti ulevi, ze jsem asi vazne blbej, ze mam snizenou inteligenci,

Nevim jestli je vice spatnych otcu nez matek, ja jsem je nepocital. Ale je obrovske mnozstvi

Sabina2 (Út, 17. 7. 2007 - 17:07)

Proti svobodnym matkam vubec nic nemam a kdyz se tak rozhodnou, potom jim preji hodne stesti.

sabina (Út, 17. 7. 2007 - 17:07)

a ještě pro muže36:
neříkám,že jsou jen dobré matky,ale je jich většina.A rozhodně je víc špatných otců než špatných matek.
A tím že rodič dítě miluje ještě neznamená,že si přivlastňuje...i když..od čeho je slovo vlastní.Má se k němu snad chovat nepřátelsky když je z něho?

sabina (Út, 17. 7. 2007 - 17:07)

pro muže36:

1a: nemusím do světa hlásat,jak svého muže bezmebzně mijuju a zvlášť potom,co o něm napíšu,že děti vychovávám hlavně já.

1b: mluvím o tom jako o jedné z možností, jak lze otěhotnět a to je náhodný sex.Samozřejmě neříkám,že je to dobré.

2: podle inteligence vybírají vhodné dárce do spermobanky lékaři,ne já.Takže se obrať tam.A mimo to prověřují i to,jaký mám dárce zdravotní stav a jaké dědičné choroby by mohl mít a rovněž i psychycké problémy nenjen jeho,i jeho rodiny,aby k tomu nedošlo,že je žena oplodněna potenciálním vrahem.

3: Tím jsem chtěla říct, že my ženy své muže tak milujem, že i když vždycky nemáme náladu nebo chuť na sex,tak to pro ně uděláme.

4: nevím čeho se přesně tenhle odsatvec má týkat

a ještě k tomu že vás milujeme i s chybama - tím jsem nemyslela,že muže milujeme i za nadávky,to bych pak milovala i já tebe a tak to není.Vyložil sis to zase špatně.

muz36 (Út, 17. 7. 2007 - 16:07)

Pro Andy:
I ten vas pikolik ma narok poznat vase spolecne dite, az treba jednou prijde. A samozrejme vase dite jeho.
Pro Sabinu:
Ja bych tu materskou lasku tak napausalizoval. Staci si vzpomenout na vztekle matky jak mlati sve zlobive deti v karce na ulici.
Jak byste se vubec citiliy, kdyby si vas partner takto urputne (a treba kolikrat i nefer) privlastnoval vase spolecne dite

muz36 (Út, 17. 7. 2007 - 16:07)

........jací jsou dnes chlapi nezodpovědný nemakačenka........a ty mas ted dovolenou, nebo jdes na nocni, ze mas cas byt na internetu?
......Tvému ad 2 vůbec nerozumím, proč do toho taháme i jeho matku?.......protoze jeji situace je mozna vice jeji vizitkou, nez kohokoliv jineho a pro dalsiho pripadneho partnera jsou to docela dulezite informace
Jinak je jasne, ze jste povolana

sabina (Út, 17. 7. 2007 - 16:07)

tak to jste si jeho příspěvky asi přečetla špatně a Andy to myslela trochu jinak.Nemluvila o sobecké lásce,ale mateřské a ta je hodně silná.Vy sama asi děti nemáte.A jestliže napíše,že už díky kvůli ní nebude nikdy sama,tak je to myšleno tak,že partnerská láska a přátelství je pomíjivé.Přátelství může lehce skončit,muž si může najít jinou nebo žena jiného,ale dítě je pořád s váma i kdyby byl přes celý svět od matky vzdálené (v dospělém věku myslím) a milujete ho pořád stejně a ta láska nekončí...leda až váš život sám skončí.

Reklama

Přidat komentář