Reklama

Pražské porodnice

monikue"seznam. (Ne, 20. 1. 2008 - 19:01)

Dobrý večer,zaujal mne váš článek,působí na mě lidsky a snad i proto,že řeším stejný problém.Adresa emailu je na mne monikue"seznam.cz tak mi můžete napsat budu velice ráda.Bydlím též v Praze a v brzké době plánuji založení rodiny a tak mne zajímá co le třeba udělat jakmile žena otěhotní a jakým způsobem se vybírá porodnice a jak jí zamluvit atd...budu se těšit na odpověd.Příjemný zbytek neděle.

Šárka (St, 16. 5. 2007 - 13:05)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda-li jsi mohla mít po porodu a na oddělení šestinedělí mimíska u sebe?
Z oficiálních stránek Thomayerovy nemocnice jsem to nezjistila. Jen že se platí za nadstandard, kde je matka s miminkem, ale předpokládám, že je to v případě, když tam chce mít klid pro sebe a mimi.
Můžete mi některá z maminek poskytnout víc informací?
Díky moc, nechtěla bych platit nadstandard, ale nedovedu si představit, že by mi malou přivezli jen na kojení nebo tak.

Pavlína (St, 16. 5. 2007 - 13:05)

Ahojky všem. Já se rozhodla rodit v Krči. Kamarádka tam rodila dvakrát a byla spokojená. Pravda je, že to není žádný luxus - ty pokoje atd., ale personál se zdál opravdu milý. Taky se mi líbí, že je to menší porodnice, ale s hodně zkušenostmi.
Co se týče epidurálu, platí se prý za něj taky kvůli tomu, že to v Krči funguje trochu jinak, než v jiných porodnicích. Doktor je u pacientky celou dobu a postupně jí kanylou posílá dávku léku a reguluje to. Jinde prý přijde doktor, nebo i medik a prostě vám epidurál píchne v jedné dávce a pak už se nestará. V Krči vlastně platíte přítomnost a neustálou asistenci toho anesteziologa. Jinde to tak není.
Takže - Krč bych klidně doporučila.

Lenka (Čt, 15. 2. 2007 - 14:02)

Když jsem četla ty příspěvky o FNKV, napadlo mě, proč nezavřou porodnici, nebo aspoň primáře? Vždyť to byla četba jako z hororu!

Lucka (St, 14. 2. 2007 - 14:02)

Na Vinohradech ted probehla rekonstrukce, tak treba bude alespon prostredi prijemnejsi. Ohledne personalu, podle toho, na koho narazite, znam tam na novorozeneckem i velmi mile sestricky a pani doktorku. Ale rodit bych tam taky nesla.

Ivana (St, 14. 2. 2007 - 11:02)

Musím jen souhlasit. Připadalo mi to tam, jako bych se vrátila někam do 60. let, kdy každý pacient, hlavně rodička, ten personál obtěžuje. Pro prvorodičky naprosto nevhodná porodnice. Pro ostatní ( pokud nejste masochisti) taky.

Kateřina (St, 14. 2. 2007 - 11:02)

FN Královské Vinohrady : ( leden 2005, přirozený porod ) připojuji se s varováním, kam ne.
Vybavení bylo hrozné, jsou tam pokoje po 6, kde nemůžete mít miminko u sebe, (ale je tam 1 pokoj po 3 kde vám to dovolí a máte tam váhu,která měří úplně jinak než ostatní na oddělení). Vybavení úplně standartní, postel s tvrdou matrací a kovový stolek - jako z 50. let...
Pobyt matky s dítětem na pokoji je možný.
Co se týká pomoci sestřiček z novorozeneckého (při kojení, koupání, přebalování), tak ta pomoc byla příšerná. Kojení probíhalo stylem Tak co je, kojíte nebo ne? Jestli ne a miminko brečí, pak přikrmují automaticky, aniž by se zeptali, jestli souhlasíte. Koupání bylo strašné, když nám to ukazovali bylo to hrozné, miminku byla zima,p o koupání s obyčejným mýdlem mělo miminko vyrážku, zacházelo se s ním jako s "králíkem", byla sem z toho v šoku.
S kojením vůbec nepomáhali ani neporadili.
Strava hotřesná, přemrzlé brambory, staré pečivo atd..klasicky nemocniční a hrozná strava pro kojící matku naprosto nevhodná a nedostačující.
Hygiena ? Sprchy jsou staré a špinavé. Byla jsem tam přes víkend a celou dobu je nikdo neumyl, pytel na vložky taky ne, takže to ve sprchám zrovna nevonělo. Jsou tam 3 sprchy.
Návštěvní hodiny jsou od 13-14 a 18-19, ale pokud někdo přišel jinak, ( romští spoluobčané, kterých je tam požehnaně), vůbec to personálu nevadilo.
Nikdy v životě bych tam už nerodila a už vůbec bych tuhle nemocnici nikomu nedoporučila. Je to katastrofa!!!!!

Simona (St, 14. 2. 2007 - 10:02)

Rodila jsem loni v březnu na Vinohradech. Porod proběhl císařem, v celkové narkóze
(o epidurálu tu asi nikdy neslyšeli). Prostředí? Přišlo mi to všechno takové ušmudlané. Na celém patře 2 WC, kterépoužívaly i návštěvy (!!!). V koupelně 3 sprchové kouty, na závěsech u kabinek plíseň... Hygiena zoufalá! Na WC, před porodním sálem nemají toaletní papír a když vám dají klystýr,není čas na to, někde si jej shánět!
Přístup porodních asistentek: byla tam taková jedna slečna asistentka a ta byla velice nepříjemná, spíše totalitního ražení. Bála jsem se, co se bude dít a ona mě strašila, že se může stát cokoliv,třeba,že se nevzbudím z narkózy....
Ležela jsem v 6-tilůžkovým kumbále , spoluležící byly cikánky, vietnamky jež navštěvovali zapáchající přítelové a ostatní členové rodiny....Vietnamkám příbuzní nosily svou zapáchájící, nevyvětratelnou stravu...Bezohledně nerespektovali soukromí ani návštěvní hodiny!
Miminko mi nosily sestry pouze na kojení,se kterým jsem si také musela pomoct sama.Nepřebalovala jsem jej, nekoupala.Miminko spalo v místnosti kam maminky nesměly. Jedna sestra mi řekla, ať si nechám přinést papírové plenky, že mému synovi hadrové nestačí, že prý je velký. Ano byl to macek(4,20), ale na letáčku psali,že papírové pleny jsou miminkům dávány zdarma porodnicí...
Slečny, dámy, paní! Sem nééé!!!! Špatně sešitá jizva po císařském řezu, zatajená laparoskopie a nebýt včasného zásahu chirurga (po propuštění z porodnice) otrava krve!!! Pokud nechcete dopadnout jako já,zvolte k porodu Vašeho děťátka jinou porodnici

Renata (Út, 19. 12. 2006 - 14:12)

Rodila jsem Podolí před čtrnácti dny.
A opravdu si nemůžu celou porodnici vynachválit. Především sestřičky, porodní asistentky (ještě jednou díky Martině Náglové), jejich péči o mě a mýho drobečka. Porod není nic hezkýho ani příjemnýho, ale mám pocit, že v Podolí udělali všechno proto, aby mi to co nejvíc zpříjemnili a usnadnili. A to i přesto, jaký tam mají fofr (prý 15-20 porodů denně!). Takže když rodit, tak v Podolí!!!

Eva (Út, 19. 12. 2006 - 14:12)

Rodila jsem v Podolí 2x a nemohu si vynachválit personál a lékaře. Jejich klidný přístup a trpělivost je to nejluxusnější v momentě, kdy mi nebylo do zpěvu, ale i po porodu, kdy sestřičky v noci běhají kolem maminek a miminek. Určitě je spousty porodnic, kde to perfektně šlape, ale v Podolí má maminka pocit, že lékař a sestry jsou jen a jen pro ně.

Soňa (Út, 19. 12. 2006 - 14:12)

Tak Vám moc dík, řešila jsem problém KAM? Jelikož bydlíme ve Vršovicích, lehounce jsem uvažovala i o Vinohradech. Vyděsily mne ohlasy z Podolí i Apolináře, ohledně doby čekání, množství mamin, chování personálu taky žádná sláva, ale patrně to budu muset podstoupit, neboť Vinohrady evidentně nebrat. Jsem fakt v šoku, poprvé jsem rodila v Hořovicích a bylo to vážně super! Solo na pokoji, kluka jsem měla u sebe už 5 hodin po porodu, přijít mohl kdykoli kdokoli, ..... Bylo to před pěti lety.

Teď se budu tedy spoléhat na to, že tam dlouho nepobudem. :-))

Jitka (Út, 19. 12. 2006 - 14:12)

Nedá mi to, abych taky nepřidala svou trošku do mlýna a varovala budoucí maminy před porodnicí na Vinohradech. Rodila jsem tam před rokem. Klystýr, holení...no dejme tomu. Polohu si opravdu vybrat nemůžete a o epidurálu tam snad v životě neslyšeli...
Pan doktor Svoboda, porodník, je nadmíru velký optimista. Nevím, kdy se mihnul na porodním sále naposledy, ale o individuálním přístupu se opravdu mluvit nedá. Prostředí porodního sálu je tak neosobní a neútulné, že to je opravdu historický unikát nejen z dob hodně minulých, ale také porodnické normalizace. Doporučuji tuto porodnici zachovat jako porodnický skanzen. Zachovala bych také neopakovatelné personální obsazení s vytříbeným neurvalým chováním. Tady by totiž v hrůze neporodil ani křeček. Navrhuji z porodnice na Vinohradech vytvořit porodnické muzeum, takouvou asi opravdu už nikde nenajdete.

Petra (Pá, 20. 10. 2006 - 19:10)

Jestli chceš příjemnou porodnici a ne továrnu tak určitě FN Na Bulovce.Kolem jsem slyšela jen stížnosti,ale zkutečnost je úplně jiná.První dítě jsem rodila v Podolí a druhé na Bulovce, protože v Podolí mě už nevzali,že jsem nebyla zaregistrovaná a jsem za to ráda,že jsem to nestihla a vyzkoušela jsem jinou porodnici.Výborný přístup jak na porodním sále tak i na šestinedělí.Prostě nikam jinam...

adéla (St, 18. 10. 2006 - 19:10)

taky jsem nad tím přemýšlela, ale mám docela strach, já se narodila o 3 týdny dřív, navíc z Prahy to není úplně nejblíž.

Táňa (St, 18. 10. 2006 - 16:10)

Adélo, tak zkus třeba Vrchlabí?

adéla (Po, 16. 10. 2006 - 08:10)

tak já stále nevím kam.Všude v Praze mi to připadá jako továrny, kde jsou miminka jak na běžícím páse.Chtěla bych něco, kde je víc soukromí-takže zatím ještě nemám vybráno (ještě že mám zatím dost času)

jana (So, 14. 10. 2006 - 10:10)

Obě mé dcery letos rodily v Podolí a měly epidurál, sám lékař jim ho nabídl a obě měly nadstandart, jen jedna dcera čekala půl dne na normálním pokoji než se uvolnilo místo.Jedna měla pokoj za 500 Kč na den, druhá za 1100, lišil se jen terasou.V den porodu měly také pokoj jen pro sebe a partnera.To se taky platí.

. (So, 14. 10. 2006 - 01:10)

Iva-Jo Neratovice jsou dobre i tim ze se ten nadstandart da domluvit ale v jinych nemocnicich v Praze mi rekli ze to nejde ze koho prijmou driv a ma o nadst.zajem dostane ho.Da se domluvit jen predbezne.To mi dost vadilo a zvazovala jsem ze budu v takovem pripade doma.V neratovicich mi vysli vstrict.To byla snad jedina moje podminka a kriterium-aby tam mohl byt 100 % partner celou dobu.

judita (So, 14. 10. 2006 - 01:10)

ještě,než se rozhodnete pro EA,měl by vám nejlépé anesteziolog vysvětlit,jaký je to zákrok a jaká má rizika,nejen vyslechnout porodní asistentku,která vám tuhle možnost nabídne a která by si ho sama nedala.

Tereza (Pá, 13. 10. 2006 - 08:10)

markétko, jestli opravdu stojíš o t jistotu, že Ti dají tu EA, tak bys měla uvažovat o nemocnici Krč, tam se to totiž platí, takže Ti jí dají, kdyby hrom bil.
Hodně věcí na tohle téma je v diskuzi Epidurální analgezie k porodu.
Tak zlom vaz!

Reklama

Přidat komentář