Reklama

Věříte na židovské spiknutí?

Tom (Po, 2. 10. 2006 - 06:10)

rara se opět projevila :-). Jako kunda.'

rara (Po, 2. 10. 2006 - 02:10)

gypsi trochu klidek nejsi tady na katedre filosoficky fakulty a dejin lidstva tak sklapni. a ze ten google funguje dobre vid?

Martin (Po, 2. 10. 2006 - 02:10)

4Gypsi:Rozhodně se ohrazuji proti nařčení z antisemitismu role proisraelských neokonzervativců (Perle, Wofowitz, Libby,Kristol...) v Bushově administrativě je jasná a psali o ni i israelské noviny Haaretz.
Irácký diktátor Saddám Husajn vyplácel pomerně slušné částky pozůstalým po palestinských sebevražedných útočnících a tím představoval pro Israel bezpečnostní riziko. Samozřejmě byly tam i jiné motivy jako obchodní zajmy Bushovy familie, Halliburton Dicka Cheneyho apod. Nemyslím že tohle tvrzení je antisemitské neobvinuji paušálně všechny Židy ale malou skupinku Židů která se navíc domnivám nereprezentuje většinové postoje americké židovské populace.
Celý projekt "demokratizace Středního Východu" se ale zadrhl protože dál to mělo pokračovat likvidaci režimů v Sýrii a Iránu a
Hezbollahu v Libanonu (zde se nakonec opět neuspěšně černou práci za neokonzervativce pokusila odvést letos v létě israelská armáda) a víc než USA a Israel z toho v současnosti profituje silně protiamerický a protisraelský teokratický režim v Íránu.
Nemám osobně nic proti Židů jsem zásadní antirasista (např na rozdíl od cca 8O aprocent Čechů by mne nevadila romská rodina v sousedství).
Jinak doporučoval víc studovat a to ne z pochybných zdrojů na internetu ale z knížek co vyšli i v češtině
Konkrétně
Israel Shahak: Historie a náboženství židů
Norman Finkelstein: Holocaustový průmysl (www.normanfinkelstein.com)
David Hirst: Puška a olivová ratolest
Z beletrie
Joseph Heller: Gold za všechny peníze
Gilad Atzmon: Průvodce zbloudilých (www.gilad.co.uk)

'

Gypsi (Po, 2. 10. 2006 - 00:10)

Jardo, já bych to tak neviděl. Je logické, že rabíni předávali své vědomosti svým dětem, jenže většinou se zase jednalo o věci víry. O přepisování talmudu a starých biblických knih, psaných většinou v Aramejštině, Řečtině a Latině.
Takže rabínův potomek byl určitě vzdělanější v náboženství a řečech, otázka je však, jak mu to bylo platné pro praktický život. Nepochybně si mohl přečíst knihy v jazycích, které znala jen úzká vrstva vzdělaných křesťanů. Počátečný rozvoj však mohl přijít až s vynálezem knihtisku, a všeobecná vzdělanost nastoupila až s povinnou školní docházkou.
V našich zemích ji nařídila jak známo, Marie Terezie. Avšak až povolení všech náboženství a jejich zrovnoprávněni s katolickým náboženstvím, postavilo židy na stejnou úroveň s křesťany. To však bylo až za syna Marie terezie, Josefa II.
De facto až tehdy mohli úplně všichni židé vlastnit půdu, dělat všecha řemesla a svobodně se vzdělávat. Že svoji šanci ke vzdělání zužitkovali beze zbytku, není jejich chyba. Jenže je jednodušší pro jednoduché lidi svalit svůj neúspěch na úspěšnost druhých, než se zamyslet, kde jsem já tu svoji příležitost promeškal.

V tom je myslím podstata antisemitizmu. Najít někoho, kdo může za moji bídu. A když už máme ty židy, proč rovnou neříci, že je to spiknutí?'

Jarda (Po, 2. 10. 2006 - 00:10)

Hodne s tim ma historicky i neco spolecneho to, ze rabini, vzdy nejvzdelanejsi a nejsectelejsi lide zidovske komunity, mohli mit rodinu a potomky a sve vzdelani pak, na rozdil od krestanskych knezi, predavat dal svym detem.
Dnes uz je to samozrejme jine, ale v dobach vseobecne negramotnosti atd. tento faktor hral nemalou vahu.

Gypsi (Ne, 1. 10. 2006 - 23:10)

Když už, tak "učili" a ne "učily". Opravdu mám rád, když do debaty zasáhne hňup bez argumentu, navrch se špatnou gramatikou a chudou slovní zásobou.
Jak jsi to dlouho psalo? Do jaké třídy chodíš, milé dítě?'

Návštěvník (Ne, 1. 10. 2006 - 23:10)

Co vy tu vykladate je neco co jste se ucily v nizsich tridach a nejste schopni chapat vice.

Gypsi (Ne, 1. 10. 2006 - 21:10)

Martine, ten první příspěvek je antisemitský. Už jenom název fóra "věříte na židovské spiknuti" a priori předpokládá, že něco takového existuje, že už někdo dokázal, že je to daný fakt.
Tvoje další věta, která říká že je kritická vůči některým Židům kvůli agresi do Iráku to jen potvrzuje. Stát Izrael nemá společné hranice s Irákem a Izrael nikdy nevedl pozemní ani leteckou válku vůči Iráku.
Byl to naopak Irák, co za Bushe seniora střílel jednu raketu Scud za druhou na Izrael. Toto ti musí být známo! Proč tedy vědomě lžeš?
To, že židé jsou všeobecně vzdělaní lidé, za to mohou křesťané. Víš, že židé nesměli provozovat řemesla? Mohli vlastnit majetek, ale nemohli být ševcem, řezníkem atd. mimo svoji komunitu. Byla jim však povolena pro křesťany nedůstojná činnost, a to, půjčování peněz. Div se pak, že nejbohatší bankéři nejsou křesťané, ale židé!
Pokud chtěl žid ve městě přežít, musel být vzdělaný, neboť jeho možnosti obživy byly omezené. K tomu jsme je však dohnali my křesťané. To jsou historické souvislosti, na které se rádo zapomíná.
Žid na venkově byl chudák. Žid nesměl vlastnit půdu. Lišilo se to dle panovníků, zemí a doby. Haličský, polský, ukrajinský žid byl člověk, nad nímž bys zaplakal. Jestli se tito židé spikli, tak snad jen sami proti sobě....'

Martin (Ne, 1. 10. 2006 - 21:10)

Pardon myslí mi to rychleji než píšu.
mělo být "možná může působit"
a "ze zddrojů na který se odvolává"'

Martin (Ne, 1. 10. 2006 - 21:10)

Ten první příspěvek možná můžete působit jako antisemitský ale není to tak. Je částečne vůči některým Židům kritický kvůi agresi do Iraqu ale zaroven je vyjadřením obdivu k jejich intelektualním schopnostem které se projevují v počtu udělených cen pana Nobela (cca 30 až 40 % oceněných je židovského původu)
Ale zpět k těm konspiračním teoriím co zde produkuje Tony/niky
Jedním ze zdrojů na který se je David Icke Pro ty co rozumí anglicky
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke
Člověk s IQ nad 90 si asi udělá názor sám'

Dominik (Pá, 29. 9. 2006 - 16:09)

První příspěvek je hodně podobný Hitlerovým argumentům pro likvidaci židů.'

Jenda (Pá, 29. 9. 2006 - 11:09)

Zatrpkly clovek? Spis magor!

Rob (Pá, 29. 9. 2006 - 10:09)

Mám niky jednu otázku: jak hodnotíš svou kanadskou vládu a hlavní představitele?

Druhá: jsi vůbec soudná? Víš něco o atomové energii? Proč by používali malé atomové bomby, na to stačí klasická trhavina. Jsem ochoten se pozastavit nad spoustou nejasností, ale tvrzení o atomové zbrani uprostřed velkoměsta může pustit do světa opravdu jedině zatrpklý člověk.'

Tony (Pá, 29. 9. 2006 - 05:09)

Jen tak zase k NY vezim, pouzily se tam mensi atomove bomby a mnoho lidi je nemocnych z radioaktivniho zareni a mnoho jich uz zemrelo.
Myslim, ze nastane velke soudeni (jestli to Bush nezakaze) a hlavne ze nebyli varovani o skodnych energijich.

Podobny plan na zautoceni na vyznamna mesta v USA uz byly take naplanovane v minulosti a chtelo se to svest na Fidela a pak pro napadeni Kuby.

Zahadny, o Challengeru se dost diskutuje a ze pry se dost ukazalo na jejich filmovem prenosu. Ale samozrejme vlada se to snazi premluvit.
Dale podle ruznych informaci, nase planeta ma uz mnoho ruznych bytosti, ale take nejvice jsou zajimave dragonisti a shape shifters a asi to vypada, ze tu nejsou aby nam pomahali.
O tech plastyckych specialnich operacich mi nebylo moc znamo, ale opravdu nekteri lidi me primo udivili jejich vzhledem po tech operacich. Nekteri skoro vypadaji nelidsky. Jedna z nich prohlasila, ze chce vypadat jako tygr, jelikoz jeji manzel je miluje. Hlavne ty oci vypadaji divne. Ale po case bylo slyset ze on od ni odesel. Mozna si musela najit vymluvu?

Dale se tesim precist Time magazine, ze pry si konecne posviti na Bushe.
I kdyz je to trochu pozde. Na internetovych strankach se o nem psalo uz leta.

Gypsi (Čt, 28. 9. 2006 - 12:09)

Já si myslel, že Tony a jemu podobní sektáři jsou jen snůška blbců! Mýlil jsem se; jsou to Hyboloidi!'

Ross Hedvicek (Čt, 28. 9. 2006 - 09:09)

Jste banda zakuklenych komunistu, sirite tady antiamerikanismus. Zamindrakovani Cesi a Slovaci.
Pokud chcete otevrit oci,navstivte me weby,kde se dozvite pravdu bez censury stranickych sekretariatu:

http://www.humintel.com/

http://hedvicek.blog.respekt.cz/

http://www.lide.cz/Ross.Hedvicek

http://wikipedie.blogspot.com/

Buh zehnej Americe!

Ross

Návštěvník (Čt, 28. 9. 2006 - 05:09)

Niky mas pravdu, jsem uz na jinem serveru a mohu psat dal. Jsi velmi dobre informovana. Vedelas uz predtim o hyboloidech a Challengeru? U hyboloidu je znacne podivne ze maji hodne nezvykle mandlove oci, ale za ucelem zamaskovani teto skutecnosti vlada zacala zvlastni program. Hodne velkemu procentu superstars v USA zaplatila desitky milionu dolaru aby si nechali udelat plasticke operace a oci si takto prizbusobit, nejlepsim prikladem je Joan Rivers a potom plno dalsich. Ucelem je ze tito herci a celebrity jsou stale na verejnosti a v televizi a filmech a lide si tak nevedomky pozvolna zvykaji na tento divny vzhled. Hyboloidu je zatim velmi malo takze v pripadnem setkani uz to nikomu neprijde nejvys vypadaji jako by meli plastickou operaci. Nez jich bude nakrizeno a vypusteno vic, verejnost uz davno bude na tyto oci zvykla a nikdo se nebude divit. Takovych programu je plno a je tezke se o tom dovedet, nesmi se verit TV zpravam.

Tony (Čt, 28. 9. 2006 - 04:09)

Zahada to napsal sam. Meli by jste si uvedomit, ze vice lidi nez si myslite ma hodne znalosti ohledne 911 a celkove.

Pet let vlada lhala, ze ty veze spadly z vysoke teploty. Minuly tyden konecne Bush prohlasil, ze v budovach byly nasazeny vybusniny.

Lidi uz davno meli overene oci, ze po naletu "letadla" kde na spicce byla vybusnina, hned ve dalsi vterine v podzemnich poschodi byly vybuchy. Po case vybuchy byly na kazdem poschodi a je to zretelne na dalsich videech.
Veze se neznicily pozarem, ale vybusninama. Je to poznat i na ohromne explozy navrchu z budov. Exploze vypadaly jako nuklearni nebo sobecni vybuchy. Ke konci vseho na zemi zustalo trcet nekolik zeleznych podpor pro budovy a ty byly podzezany tak jak se to dela na kontrolovanou demolici.
Neexistuje jeden demolicni odbornik, ktery by rikal jinak. Je uz uznano, ze se pouzil a chemikalije - termite.
To jen tak jak lidi, kteri se dostali na vysoke posice nam chteji lhat a nemaji zadne svedomi ohledne zabijeni.

Ani se neda verit v NASA. Vlada nam nedava pravdive zpravy.
Dokonce existuji lidi, kteri informuji, ze pracovali na Marsu a jsou tam armadni zakladny. Jsou to lidi s vysokym IQ a byli ve vysokych pozicich.

Rob (St, 27. 9. 2006 - 23:09)

Asi nejspíše naposledy v diskuzi: Vy opravdu věříte úplně všemu, co tady publikujete? Vždyť takové spiknutí, o kterém tu pořád píšete, aby bylo úspěšné, tak musí probíhat ve velice úzkém kruhu. A Vy do toho taháte celou NASA, vždyť tam pracují mraky lidí a chcete mi namluvit, že jsou všichni spiklenci? A že jsou všichni přední politici na světě satanisti? Já nevím, možná byste si měli natahnout budík.'

Návštěvník (St, 27. 9. 2006 - 23:09)

Niky, kde jsou momentalne EBE drzeni uz se presne nevi, jen ze byli zase prevezeni z biologickeho vyzkumneho strediska na jinou tajnou lokalitu. Hyboloidu pry bylo vyvinuto 100, aby v kazdem state USA byl jeden pozorovaci par ktery telepaticky predava zpravy do ustredi ale jsou dalsi v zaloze aby mohla zacit dalsi faze - rozmistovani v EU, nez se prejde na stredni vychod a potom co Ciny a Indie. Do Afriky se v pristim desetileti zatim s nasazenim hyboloidu nepocita, jejich vyvin stoji miliardy dolaru na kazdeho, mozna jen tam kde se tezi diamanty.
Taky se nepise ze raketoplan Challenger mel nehodu protoze se pri sestupu srazil s tajnym letounem Aurora ktery byl ve vyvinu v Area 51 a leta rychlosti pres 7 000 mil za hodinu. Prave ze byl rizen hyboloidem, ktereho telepaticky navadeli z centra ale doslo k naruseni vln a tim potom ke srazce. Pro pripad nehody mela NASA predem pripravenou verzi s dirou v kridle coz potom take bylo svetu predlozene. Tahle nehoda prisla na hodne pres trilion dolaru v cemz je vyvoj a Aurory pak i vlastni letoun, Challenger a v neposledni ztrata dvou nejlepsich hyboloidu.
Ted se jdu napojit na jiny server.

Reklama

Přidat komentář